Copiluti de mai-iunie 2005 (100)
Raspunsuri - Pagina 6
elisor spune:
Ma enerveaza matematica asta a lui Andreas ca au niste exercitii cu necunoscuta care se rezolva cu o metoda mai complicata, in loc sa inmultesti cu -1 ca sa scapi de semnul "-", muti termenii cu paranteze de colo colo pana ametesti copilul. Nu poti folosi nici fractia ca n-au invatat, nici punerea in sistem, nimic din ce mi-ar fi mai simplu sa-i explic. Intai trebuie sa intelegem noi parintii ce-au facut la scoala si apoi sa-i explic pe intelesul lui.
De cand m-am imbolnavit Dan a facut numai cartofi (prajiti sau natur) si carne, ba de pui, ba de porc, asa ca astazi am comandat pizza. La una mare am mai primit inca una. Toti trei am terminat una, cealalta ramane pentru maine.
Bianca mananca foarte rau acasa, e mult si daca spun ca ciuguleste si asta o face numai daca o amenint c-o sun pe doamna doctor. Nici macar dulciuri nu mai imi cere. Tot gradinita va fi cea care ma va salva, ca acolo mananca bine, dar va merge doar de luni, pana atunci sunt in concediu medical.
Maine trebuie sa-mi fac curaj sa ies din casa si sa ajung la laborator, sa-mi fac o programare la eco.
Ioana eu as sucomba sa ajung acasa pe la ore tot de-astea tarzii, cel putin nu trebuie sa te scoli prea devreme.
Mercedes fain cadoul de la sot, ma gandesc ca in colaborare cu Cristi
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
monu spune:
Din pacate in ultimul timp apuc sa intru doar cand bolesc fetele sa va dau raportul.
so, am luat viroza de la gradinita. fiecare cu virusul ei desigur. muci, tusesc si e de ajuns sa stau cu frica pt antonia sa nu faca vreo criza de insuficienta respiratorie cum le face ea si cu griji pt alexia care a dat in otita. partea ciudata ca sa zic asa e ca nu avem tratament. dr cel nou ne-a zis ca pt otita sa ii dau doar otocalm. ca e rosie la o ureche. si de febra nimik decat daca face peste 38. si acum NELIA, NEWMAMI, la voi cum se trateaza otitele? clar nu cu antibiotic decat daca este rau de tot? se pare ca dr e pe moda voastra. nu ne-a dat antibiotic nici ca avem muci verzi si tusesc urat cum primeam pana acum.
iar nu dorm la noapte. alex a facut un pui de febra taman acum.nu mult dar suficient cat sa nu dorm.pup
sanatate multa multa la bolnaviori.
elisor spune:
Monule daca otita e virala atunci nu-ti da antibiotic. Daca spui ca a facut viroza si apoi otita e clar ca n-are ce cauta antibioticul. De regula se de antibiotic in otita, dar depinde si de etiologia ei. I-a examinat urechea doar prin palpare? Mai bine mergi la un orlist, parerea lui e cea mai avizata. Daca face febra sub 38 atunci sa nu-i da nurofen ci calpol, eferalgan, din astea cu paracetamol nu cu ibuprofen.
Scuze ca m-am bagat in discutia cu fetele pe care le-ai intrebat.
Sanatate multa!
Andreas (17.08.1998)
nelia spune:
Monu, nu i-a dat de fiecare data antibiotic, doar atunci cind era foarte grav. Atentie la picaturi, am citit ca trebuie sa stie foarte bine doctorul ce fel de otita e, ca daca e una grava si se pun picaturi, se poate ajunge la complicatii. Tudora a avut de multe ori urechile rosii si nu i-a dat antibiotic. Nu te poti lua dupa febra, pentru ca, de exemplu, Tudora avea 40 de grade febra si urechea rosie si la otitele grave, avea 38 sau nu avea deloc, plingea doar din orice si imi spunea mereu ca o doare urechea. Iar pentru muci si alte manifestari, nu ne-a dat niciodata antibiotic, de fapt, copiii mei nu au luat niciodata antibiotic pentru raceli (viroze in cea mai mare parte, ca gripa cred ca au fost doua pina acum). Aici se da antibiotic la bronsita, bronsiolita, pneumonie, infectie urinara, otite grave... nu se da pentru nici o raceala daca nu are complicatiile de mai sus, poate sa tuseasca copilul si o luna si sa-i curga mucii ca la robinet. Si nu se face nimic injectabil, antibioticul e sub forma de sirop, Agata e singura carer a facut citeva injectii si asta doar pentru infectie urinara, la 13 luni, in rest, trei ani de zile am tras cu ea cu gitul, dar rau de tot, si nu i-a dat niciodata antibiotic, decit atunci cind nu-i mai trecea si avea streptococ. Ma gindesc acum, ca daca totusi se fac bine si fara, si fara sa fi avut niciodata complicatii pina acum, ma gindesc ca totusi au si eu dreptate, chiar daca atunci cind imi sint bolnavi ma enervez pe ei. In plus, am citit un articol, de fapt mai multe, ca s-a ajuns la concluzia ca nu ar fi bine sa se dea nimic pentru raceli, nici macar siropuri, pina la 5 ani. Asa ca, eu nu mai am nici un fel de sirop in casa si nici eu nu le mai dau nimic decit daca e o infectie grava. Sincera sa fiu, nici nu i-am mai dus la doctor de fiecare data cind s-au imbolnavit, decit de frica otitelor (daca ii vad plingaciosi si se tin de ureche, atunci fug cu ei la pediatra, daca nu, nu). Bine, ca fetele tale au nevoie de mai multa supraveghere, au o sensibilitate anume si nu le poti lasa asa. Sanatate multa fetelor tale!
Eu sint acasa pentru ca e greva profesorilor la facultate! Mi-e ciuda numai ca nu am aflat nota la examen... probabil ne-ar fi dat-o daca era curs. Asa, trebuie sa mai astept o saptamina daca nu o pune pe net. Iar pierdem, iar ne va ingramadi materia, iar o iau razna... ca eu singura nu citesc, desi ar cam trebui.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
NewMami spune:
Monu, noi de cate ori ne-am dus din cauza urechii am primit antibiotic, dar de obicei ajungeam cand era deja groasa ... Lui Patrick i-a actionat f. bine Zytromax, exista un corespondent si in Ro - azitromicina (nu e atat de po****ra (a se citi comuna
) ptr. ca are o gama mai restransa de actiune) dar la noi asta a functionat/actionat. Ne-a interzis categoric sa-i punem picaturi in urechi - cica de cele mai multe ori mai rau fac. Again, si otitele astea sunt de mai multe feluri, la urechea medie / interna sau externa.
In schimb ptr. muci / chestii virale n-am primit antibiotic. Cica ajuta f. mult si chestiile ptr. alergii de primavara / toamna gen Claritin ...
Multa sanatate, dar daca vezi ca in doua zile nu-i mai bine, du-te inapoi sa o verifice din nou cum e cu lichidul 
monu spune:
Elisor, multumesc mult de tot. ma bucur ca mi-ai raspuns. eu am intrebat-o pe nelia si pe newmami ca tineam minte ca ele au avut de-a face mai mult cu otitele. sper ca nu ne-ai suparat.
Nelia, newmami, multumesc si voua ca mi-ati raspuns.
situatia e cam asa. am schimbat dr si acesta are alt tip de tratament. mai mult interventie in caz grav. evita antibioticul. pana acum la 5 dr la care am fost toti ne-au dat antibiotic pe chestii virale de la inceput.
acum sa vedem. fetele au viroza. pe foaie scrie infectie virala a cailor respiratorii. sper sa nu se complice mai ales la antonia care da repede in bronsiolite si pneumonii. o pazesc noaptea sa vad daca suiera. la alexia cu urechea- dr a curatat-o personal de ceara (e seful de la primiri urgente) si apoi s-a uitat cu aparatul si a zis ca o ureche e rosie (aleixa plangea ca o doare) si a zis ca e otita medie. ne-a dat doar otocalm ca sa calmeze durerea. acum sunt 2 variante- ori a facut otita de la virus ori de la ceara multa din ureche. are predispozitie sa faca repede si multa. pana acum nimeni nu o verifica si in ureche doar o data la orl cand avea deja puroi.
azi noapte le-am pazit sunt moarta de somn. azi am emotii. alex va merge cu gradinita la teatru.
va pup.
gusta spune:
Am citit ca ati intrebat de noi.Sincer nu e bine.Siropul ii da stari de frison ii e frig tot timpul,plus ca nu ii pot da nimic de raceala si ea e racita cu nas si tusa care se rupe din gat si mai face si temperatura .
Cu mancarea stam cel mai prost si a slabit si ......
Mai revin.
Marilena si Mara Augusta
Mercedes spune:
elisor- de ai vedea ce figuri imi face bia din cauza gipsului ... vleau mami in blate, vleau baie, baie toata ziua daca se poate sau cel putin o data pe zi( a se citi de la 17-23).Baie face normal in vana doar ca are o punga pusa peste tot gipsul sa nu i se ude. Am fost la coafor ea care pana acum nici nu a vrut sa auda de coafor a sta mandra in scaun sa lasat spalata uscata si sa i se taie bretonul.
gusta- acel sirop daca nu ii face bine nu i se poate schimba?sanatate si sa scapati cu bine.
elisor-andreas e in a patra sau a treia ca nu mai stiu . Cristi e in a treia si se descurca nu chiar in toate cazurile dar e ok il verific pe sarite si acolo unde vad ca nu e ok intervenim. Ieri de ex. sotul ma intreaba cu cine vorbeste cristi in bucatarie? ma duc sa vad si el de fapt isi spunea cu voce tare rezumatul la una din lecturile de la scoala... i am spus ca asa e cel mai bine sau sa scrie si vad ca a priceput in sfarsit.
S a inscris la mai multe concursuri sa vedem cum va rezista.. l am lasat exact unde si a dorit... smart, cangur mici matematicieni si cambridge cam multe dar daca si a dorit va merge.
Ieri am fost pe teren in control la o institutie in judet departe, departe. Cand am revenit in oras m am intalnit cu directoarea de la gradi si e chiar bine atunci cand un om iti este aproape atunci cand ai sau ai avut probleme si te mai intreaba ce si cum ( vb de bia acum)si chiar nu avea niciun interes..
M am lungit cam mult am o gramada de facut si ma apuc ca nu le mai termin...
elisor spune:
Buna!
Monu noua nu ne-a dat niciodata antibiotic in viroza!!! Daca v-a dat antibiotic in viroza inseamna ca s-a suprainfectat, peste viroza apare bronsita, de ex., si atunci e clar ca e nevoie de antibiotic, ca ma gandesc ca nu e vreun medic atat de cretin sa dea antibiotic la o viroza. Sanatate multa! Ma repet dar nu neglija consultul la orl-ist daca a facut otita, pana nu e curata urechea problemele vor reaparea.
Distractie placuta Alexiei la teatru! La Bianca la gradi le vine teatru o data la 2 saptamani, nu se mai deplaseaza ei, nu e acelasi lucru cu privitul din sala de teatru dar e bine si asa ca nu duc lipsa de piese de teatru pentru copii.
Marilena nu inteleg de ce nu poti sa-i dai antitermice sa-i scada febra? Banalul vostru paracetamol
. Lupta lupta corpul dar mai trebuie totusi ajutat. Ma gandesc ca si tusea o oboseste, eu cred ca ar trebui sa ia un sirop pentru tuse.
Cred c-a slabit cu atata boala pe ea, dar parerea mea e sa n-o fortezi sa nu ai probleme mai tarziu cu mancarea. E explicabil sa n-aiba pofta de mancare.
Sanatate multa, cred ca esti la pamant cu puterea sa mai rezisti la atata suferinta a Marutului. Va
pe amandoua!
Nelia si aici antibioticele pentru copii sunt numai pe baza de suspensii (siropele). Nasol cu greva, mi-e atat de cunoscut scenariul.
Mercedes e in clasa a IV-a. Deja incep sa se complice lucrurile si asta pentru ca nu se face cu cap programa scolara, daca si profesorii recunosc ca e aiurea ce invata, un tip de exercitii cu necunoscuta dar cu metoda mai complicata, de ce??? Sa-ti mai spun ca nu mai e la moda impartirea clasica care am invatat-o noi, aia cu "T" culcat? Salutara dorinta lui Cristi de a participa la concursuri, competitia e benefica.
lu' Bia c-a fost curajoasa la coafor! Noi am depasit problema asta in septembrie ca pana atunci si Bianca mea le cam miorlaia la coafor.
Merg sa duc copiii la mami sa pape ca la mine frigiderul e in greva, nu vrea sa ne dea nimic dinauntru...ca e gol ![]()
Andreas (17.08.1998)
gusta spune:
Gabitza drumos flacau mai ai,mi-am adus aminte de 8 Martie aici nu se sarbatoreste si i-am cam dus dorul.
Monu sanatate la pui.
Tdi si aici e la fel cu scarlatina si iti spune sa ii duci si in colectivitate
.
Mercedes sa ii treaca odata buba lui Bia si sa scapati de gips.
Elisor succes cu ecuatiiile ,eu am sa plec de acasa cand Uti o sa mearga la scoala.
Siropul nu il pot schimba,ca asa puternic ii trebuie.Iar luand sirop nu are voie nimic altceva ca dupa dam in alt necaz,ea nu are dreptul 6 luni nici antibiotic.Ce am tot citit odata instalatata carenta asta o sa aibe probleme mai tot timpul ,eu sper ca nu.Cu capul stau cel mai prost,ma simt super obosita ,depasita de situatie uneori nici nu stiu cum sa mai reactionez ,imi vine sa urlu alteori rad ca nebuna.Fug prin casa dupa ea sa ia siropul ,ea imi spune sper ca e ultima data eu zic da pana la urmatoarea doza si tot asa un mare circ.
Dar ce e bun in toate astea e ca in aprilie venim in ro,sper sa nu colectioneze vreo raceala ca o pun frumos de altceva.
Marilena si Mara Augusta