Copiluti de mai-iunie 2005 (100)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Beatrice drum bun si sa ajungeti fara probleme, in Ro veniti nu?

Uitasem sa va spun ca azi am fost la coafor, cand am auzit ca are o fereastra coafeza am si profitat. Am ajuns intr-un hal sa-mi urasc parul de-mi venea sa-mi bag foarfeca in el. Cu atata satisfactie ma uitam cum taie din el , so, m-am tuns scurt ca Gabitza, ca Anca si m-am vopsit blond. Nu mi-a iesit cam ce-mi imaginam ca n-am stat cat a ttebuit cu maglavaisul pe cap, eram in intarziere la gradi. Bineinteles ca ramasese ultima, si se juca cuminte, mi-au dat lacrimile cand am vazut-o, dar ea, vesela, s-a luminat cand m-a vazut "wow, te-ai tuns mami, si eu vreau sa ma tund albastra"
Sunt happy ca am capul usor si pot gandi mai bine

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Nelia da, e o tragedie pentru familia si apropiatii cantaretului, ca orice pierdere, pe mine nici nu m-a incantat, n-am crescut cu muzica lui, doar m-a socat vestea, dar m-a indurerat mult mai mult tragedia mortii frumoasei actrite Natasha Richardson , disparitia ei chiar ma doare, mi-a placut foarte mult de ea, una e sa fii mai in varsta sis a suferi de vreo boala si alta e sa fii asa tanara ca ea si dintr-o data sa te stingi, un accident stupid la urma urmei. Iti dai seama ce simte o mama cand fiica moare inaintea ei. Mai sunt si copilasii destul de mici pe care i-a lasat fara mama. Ce mai, o grea pierdere, era atat de delicata, aristocrata, finuta…
Mie mi se pare ca aduce cu Iulia (Margott) a noastra.
D-zeu sa-i odihneasca pe amandoi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Gabitza, la multi ani si casa de piatra!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

He he, vad ca ati avut limbaritza, ce ma bucur!
Incerc sa scriu si eu cate ceva pana ma mai lasa atomik la computer...
...In primul rand sanatate copilutilor si mamicilor, mult curaj la gradi celor care plang...am observat ca si la noi sunt cativa copilasi care plang sistematic dimineata. Aly are ritual la gradi, dupa ce ajungem lasam rucsacul in dulapior, schimbam papucii, punem uniforma si mergem la pipi!...nu face acasa si se tine cat poate pt wc-ul mic-mic! Ieri dimineata am gasit la baie o fetita de la ea din grupa care plangea cu lacrimi de crocodil dupa mama-sa, am incercat s-o consolez dar degeaba, Aly i-a dat mana si s-au dus in clasa impreuna dar nu s-a oprit nicicum din plans, mi-a fost tare mila de ea.
Noi nu suntem tocmai bine, ieri Alyssa avea 37.5 C° si era tare smiorcaita, inca mai tuseste si nu are pofta de mancare defel. Azi am dus-o la pediatru si a facut circ in toata regula, noroc ca era si sotzer ca altfel renuntam, n-a vrut defel sa colaboreze si a plans ca disperata, s-a trantit pe jos si cand sa-i controleze gatul i-a tras un picior in burta lui pedi si l-a scupiat intre ochi! Prin urmare ne-am ales cu trimitere la psiholog!

De ziua tatalui n-am sarbatorit nicium pentru ca tati al nostru era plecat in delegatie de 2 zile, trebuia sa vina aseara pe la 20-21.00 si la 23.00 inca nu ajunsese, afara vreme urata ploaie si tot tacamul, el nu mai raspundea la telefon asa ca am intrat in fibrilatii...pana la urma a ajuns si l-am intampinat cu mustruluiala de rigoare, am inteles motivele pentru care a intarziat (a gresit drumul ca sunt autostrazi in contructie in toata zona iar el e celebru pentru gresit strada, toti prietenii il stiu de cal breaz, parcarea firmei era inchisa si nu si-a putut recupera masina, nici el nici sefu-su pe care a trebuit sa-l conduca acasa, unul din telefoane s-a descarcat iar celalalt ii cazuse prin masina la o curba si nu l-a vazut nici auzit...tipic!), eram un car de nervi mai ales ca Aly m-a tocat marunt toata ziua cu "acuma vine papi!" tot la 3 minute si l-a asteptat cu cadoul la usa vreo cateva ore!
Va las ca m-am intins ca o placinta si joi a tecut deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

N am mai scris de cateva zile si vad in schimb ca ati scriu voi ceea ce ma bucur.

Vreau sa va spun ca inca n am reusit sa va citesc dar urmeaza numa sa ma mai linistesc un pic.
I au scos biei gipsul fara sa i se faca film desi am precizat ca vreau sa vad cum e manuta. Dr mia zis ca stie el ce a facut si ca clar nu e necesar.... In fine a doua zi adica joi ne am dus in ungaria la un dr de acolo i am facut film( fara circ sa stea pe spate si miscari de maini ci doar din picioare) in fine a fost consultata am vazut filmul pe ecranul calculatorului( l am si primit listat ca doar nu este doar proprietatea spialului ci si a parintilor) si ni s a explicat ca sub nici o forma sa nu stau pana in august cu acele sarmulite in manuta ei ca deja se vede si este riscul f mare ca osul sa creasca peste sarme. In 3 aprilie vom merge la un alt control si probabil peste inca o saptamana va fi operata.Nu am cuvinte la adresa medicilor de la noi din ro. Acum caut un kinoterapeutr sa i faca biei gimnastica la manuta deoarece nu vrea sa si miste mana si inebunesc....
Toata povestea ne a costat aprox 150 lei si asta din cauza ca nu aveam cardul de sanatate la noi de fapt nici nu l am cerut din tara.Acum rezolv si asta pentru operatie ca aia e mai scumpa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Neatza.

Nelia si restu de fete care au intrebat,noi suntem bine,Mara mai bine numai tipa la tratament dar are o energie innebunitoare cred si eu de la cate vitamine bag in ea ,iar eu mi-am mai revenit si am inceput sa ne intelegem mai bine.

Beatrice de ce 3 zile ca noi din Olanda avem 2300 de km si vrem sa ii dam gata in 30 de ora(tianad cont ca numai papi conduce)

Tdi ce sa cautati la psiholog,a avut si copilul o pasa pai sa ii vezi pe astea aici te sperii nu gluma.

Mercedes mai speriat cu ce mi-ai zis si eu zic sa nu te lasi si sa mergi unde simti tu ca e mai bine.

Elisor sanatate la puiul mare si sa iti fie de bine tunsoare.

Florentina si eu mai patesc asa cu Mara dar de cand i-am zis ca si eu fac ceva cat e ea la gradi e mai bine.

Lucas sa nu te lasi cu spatele ca nu e de gluma ,iti spune una posesoare de hernie.

Gabitza cum ai sarbatorit aseara?

ANdutzy ma bucur ca iti place la serviciu.

Danelutza eu am una care isi si asorteaza o gentuta la ce se imbraca si i-a cerut lui bunicasa o haina roz.

SPer ca nu am uitat sa zic nimic

Si acuma o intrebare cati cm mai au copii ca la noi iar suntem peste linie 112cm si 19,2 kg.In rest am facut vaccin de 4 ani si ne pregatim sa venim in ro de paste si dupa cu pasi rapizi spre scoala.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Cafea nimeni n-a facut? Aaa, probabil v-au facut sotiorii, daca totusi cineva doreste poate servi si de aici

Teddy te inteleg cum e cand astepti sa vina si trece de ora la care trebuia sa ajunga, nu poate fi contactat nici telefonic, n-au nici o scuza, tu te dai de ceasul mortii si-ti trec pri cap tot felul de scenarii...anyway, bine ca a juns acasa cu bine, si-a luat si portia de mustruiala, deci totul e ok
Vorba Marilenei, fiecare are zile proaste, iar mersul la doctor nu e tocmai o vizita de curtoazie. sa vezi ce ne-a facut noua Andreas joi cand i-a luat sange din deget si ureche, a trebuit sa-l chem si pe taica-su de afara, ma ingrozesc luni dimi cand va trebui sa-i ia din vena, desi acum un an a fost foarte curajos...doar c-a lesinat
Sanatate multa lui Aly! Tie ti-a iesit rezultatul la exudat?

Mercedes daca el a refuzat sa va faca filmul (desi totusi cred ca are o baza cand v-a spus ca nu e cazul de film, daca v-a garantat ca ce-a facut in manuta e ok, o iradiere inutila la ce bun?) de ce n-ati ales o clinica privata din oras? Pe mine ma intriga diferenta de opinie dintre medicul din Ungaria si cel care a operat-o. Nu ca le tin partea medicilor din Ro (desi avem i medici foarte buni, poate mai buni decat in ungaria, problema de multe ori e a sistemului in care lucreaza) dar ma frapeaza ca unul zice hais si unul cea, care din ei are dreptate si de ce? Cel mai important lucru e sanatatea copilului, normal, sper sa luati decizia cea mai buna si sa fie din copilul dinainte de accident. De ce nu vrea sa miste manuta, e ceva fizic? Ca atunci, da, gimnastica medicala ajuta enorm, dar daca e la nivel psihologic, din teama nu si-o misca atunci cred ca mai degraba ar ajuta un psiholog. Va doresc sa treceti cat mai usor si repede peste aceste probleme si neplaceri, Cristi cum mai este?

Marilena ma bucur ca aveti vesti imbucuratoare, daca Mara e mai bine clar ca si tu esti mai linistita chiar daca are energie cat casa. Asa faceau si ai mei cand veneau cu masina dar de vreo 2-3 ani au inceput sa faca popas in toata regula peste noapte ca nu mai este tanar. Pentru noi e foarte convenabila ruta cu trenul, la vagon de dormit pana la Viena si de acolo cu ICE nemtesc, si per total ajungem in 27 de ore. Din pacate cursele lowcost nu mai opereaza pe olanda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Elisor nici papi nu e prima tinerete(ce reclama ii fac) dar a zis ca facem popasuri dar el nu doarme pe nicaieri.Si venim cu masina ca avem bagaj si am fost anuntata ca mergem cu o singura masina sa nu iau toata casa,o sti omul ceva.

A si daca vrei dau eu cafeaua nr2 si astept si restu de fete.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Marilena stati la mama ta sau ai apartamentul tau? Cum se intelege cu soacra, parca Bert nu stie o boaba romaneste sau a mai invatat cate ceva de la Ruti ?

Cristina nu-mi amintesc a fi citit ceva despre voi, cum v-a iesit exudatul? Sper ca nu aveti scarlatina.

Atatea mamici n-au mai scris de ceva vreme

Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia4" target="_blank"> Viata noastra in imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

elisor-da ar fi o solutie cu un spital privat la noi in oras, din pacate este unul singur recent deschis si majoritatea medicilor din cate stiu sunt de la stat de la spitalul de adulti din oras( ma rog acolo au lucrat acum jumatate de an).
Ne am gandit si noi la acest lucru de ce e asa mare diferenta? si ne a pus pe ganduri chiar dr care a operato care la un moment dat ne a spus ca in mai-iunie ii va scoate acele sarmulite. Pai o data august alta data mai-iunie si acum din nou august. La intrebarea ca daca va fi cumva in concediu in august mi a zis sa stau linistita ca merge in iulie.... fara comentarii.L am mai rugat dupa ce i-a scos firele sa aiba grija cum ii repune gipsu sa nu-i deranjeze mana ( a ramas in partea de gips o parte zgronturoasa si aia a incercat prin fortare sa i puna pe mana. A inceput sa se crizeze ca el e dr. nu noi in schimb a facut cum am spus noi a realizat probabil ca a gresit.
Si inca ceva ma credeti ori nu am vb cu f multi cunoscuti si chiar se intrebau in spital ca pe cine nu cunoastem dar atat eu cat si sotul ne gandeam ca daca nu am fi vb cu nimeni oare cum ar fi fost?
Si pe deasupra din cauza ca a fost accident am platit absolut tot ca normele de la noi asa sunt poti avea asigurarile la zi la accidente nu se ia asta in calcul ci se platesc.

In ungaria mi s a explicat clar pe radiografie ce inseamna daca o mai lasam mult timp asa , riscul este f mare si chiar nu doresc sa rupa sau ma rog sa ,,jeneze,, osul sa scoata sarmele nu gasesc termenul potrivit.
Una din probleme esentiale este comunicarea de la om la om intre dr si pacienti care la noi in tara se pare ca inca nu exista, nu generalizez am intalnit si persoane normale dar majoritatea din pacate asa sunt.
Apropo de asta sa va spun .. dupa operatie imi spune dr. ii dati ceai dupa 4 ore la care eu vreau sa i spun ca in loc de ceai pot sa i dau apa plata ca bia oricum nu bea defel ceai la care raspuns categoric... nu ma mai enervati am spus ceai si altceva nimic nu pricepeti nu repet de o suta de ori.
Vine anestezista dupa operatie, bia trezita ii spune stiu ca vrei apa ceai sau altceva dar nu ti dau, bia a inceput sa urle tocmai inainte de a intra o calmam ca nu i voie sa i dau inca.Oare ce suflet au?? si oare de ce tb sa repete copilului asa ceva in fata, nu ar fi fost mai ok sa spuna sau sa ma ia la o parte si sa mi spuna doar mie ? si daca ati fi vazut acel ranjet... am crezut ca o zbor pe usa ... ah si sa nu credeti ca n am cotizat...

Se vor trezi ca vor ramane fara pacienti, parerea mea asta e cel putin in orasele cu granita.

gusta-drum bun sa aveti!

Mergi la inceput