Copiluti de mai-iunie 2005 (100)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Gabitza ce frumos 5 ani.Casa de piatra si sa sarbatori azi in 4 frumos.Eu ma servesc cu de toate.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

La multi ani si casa de piatra in continuare, Gabitzule !
Sa fiti fericiti pina la adinci batrineti !
Am servit o cafea si un pahar cu sampanie , ca aratau prea bine.

Multumesc fetelor, sint foarte mindra de desenul Isabellei. De fapt eu n-am rezistat si m-am uitat la el cu o zi inainte, tati doar ieri dimineata a avut onoarea sa-l vada, iar astazi a plecat sa cumpere rama pentru el .
Eu ma bucur ca foloseste multe culori vesele, ceea ce pentru mine inseamna ca o sa fie o persoana vesela, de fapt este, ca ma omoara cu veselia si atunci cind o cert

Elisorsanatate lui Andreas si sa dea Doamne-doamne, sa iasa bine toate analizele . Poze n-am facut, ca am fi fost caraghiosi la cita lume era in jurul nostru, dar Isabella a fost un deliciu, dadea ochii peste cap si se uita in jurul ei sa vada daca e admirata. Tot il intreba pe Tito, "imi sta bine cu fustita, sint frumoasa ?

Teddy cum ati petrecut ieri ?

NewMami sa va distrati frumos . Cit mai ai pina-ti pleaca rudele , nu de alta dar se apropie pastele si nu cumva sa ciocniti ouale impreuna , expediaza-i repejor ca ies din garantie

Apropo, mamicile de fetite, cum se comporta domnisoarele voastre, ca a mea e tare cocheta, ar sta toata ziua in fata oglinzii, asta cind nu se uita la desene si decupeaza cu foarfecul formele desenate

Aaa si inca ceva, cine a trimis frigul la mine, ca bate un vintisor afara, de nu-mi vine sa scot nasul, de aia il bag la calcat

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

CASA DE PIATRA Gabitzam si la cit mai multi ani impreuna sanatosi si multe bucurii de la baieti.

eu nu prea ma simt bine deloc, duminica am ramas intepenita de spate, nici acum nu e foarte ok, ma trezesc cu dureri de cap groaznice. saptamina viitoare ma programez la doctor sa fac un RMN la coloana.

Matei este ok, azi dimineata in vis imi spunea ca vrea la "dansez pentru tine" de-abea am intels ca mormaia ceva pe acolo. dar s-a si trezit de dimineata inaite sa plec si a facut circ ca vrea cu mine, sa nu mai plec nicaieri de linga el, demult nu a mai facut asa.

ADA ma bucur ca ai gasit gradinita. ce bine ca iti place, asa-i ca ai un altfel de sentiment?
onixone daca te consoleaza cu ceva, asa este si Matei. are niste ochi patrunzatori frate uneori!!! si se uita exact in ochii tai, profund.
elisor sanatate la Andreas. si ma bucur ca e bine cu job-ul
nelia multumim de link-uri. am intrat pe world book. pe cel romanesc, nu mai intru, majoritatea parintilor pe care ii stiu sunt ingrijorati de cantitatea uriasa de informatii, home work au copii la scoala primara. nu pot nici macar sa fac o comparatie cu ce aveam eu pentru ca este o diferenta uriasa, ori copii sunt mult mai destepti decit eram eu odata, ori sistemul este mult prea bolnav.
newmami e adevarat ca au iceput sa apara diverse activitati pentru copii dar sunt timide si calitatea unora din servicii lasa mult de dorit.
andutzy este adevarat ca serviciul deschide o noua lume, perspective etc. iti doresc din tot sufletul starea asta sa nu treaca repede.
TDI am inteles bine? veniti de paste in tara? super! cred ca de-abea astepti.
danelutza ce frumosssss! ce domnisorica aveti voi acolo!!!

ma duc sa ma muncesc.
apropo stie cineva unde este scoala nr.10 in Floreasca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Helloooooooo, anybody here?????? Ajungem acum pe pagina 3....

Andra, mami de Horia si Dragos

CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

TRICOTAJELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Multumesc mult de urari, Elisor, Andra, Marilena, Lucas, Danielutza!

Lucas, dupa cate stiu scoala 10 din Floreasca este undeva pe linga parcul Floreasca, unde era cinematograful Floreasca.
Uite, am googalit nitel, este pe Garibaldi si au si site http://www.scoala10.ro/

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_Filip spune:

scuze ca va deranjez....nu ma incadrez in aceasta categorii...dar am o rugaminte la voi....
votati-ne aici: http://concurs.pampers.ro/profile/27625

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Gabitza, la multi ani! Sa fiti in continuare aceeasi familie frumoasa care sinteti acum!

Lucas, sanatate multa! Eu am cam aceeasi problema, dar aici nu-mi nimeni trimitere, cica e normal, virsta, copiii... Sa-ti mai spun ca ieri am primit scrisoare de la asigurarea guvernamentala pe care o are toata lumea in care ii cerea lui Octav detalii cu privire la accidentul din primavara, cu tendonita... Te pomenesti ca dupa ce aia de la servici au fost niste..., vin si astia si ne cer bani pentru acea zi si jumatate de stat in spital, consultatiile ulterioare si medicamentele primite... Sint tare curioasa cum se va termina povestea.

Stiu de la nepotica mea, care e in clasa a II-a in Romania, dar data de 7 ani la scoala, deci e cu un an mai mare decit Agata, ca e stresata, citeodata atit de obosita ca plinge din orice si-i vine sa renunte la scoala (sint cuvintele ei) din cauza temelor, multe, multe... pe care le are. Si este foarte buna la invatatura, printre primii 5 din clasa imi zice sora mea, gindeste si lucreaza repede, ca e mai repezita asa, din fire... nu ma pot opri sa ma intreb ce face atunci un copil care gindeste bine, dar mai incet, care e mai lent, care pur si simplu are nevoie de mai multa munca ca sa-si termine bine tot ce are de facut. Daca nepotica mea e atit de deprimata si a inceput sa nu mai iubeasca scoala de care a fost foarte atrasa de pe la 3 ani asa, la 5 deja citea si socotea, de ma lasase si pe mine si pe Agata cu gurile cascate... acum, din discutiile cu ea, sincer, nu cred ca stie mai multe decit Agata. Mi-a spus chiar ea, ca in vara, Agata a batut-o la toate jocurile, ca ea raspundea prima la toate intrebarile cind facea lectii... si la noi e boierie cu lectiile, doua pagini pe zi de exercitii, o dictare si ceva de citit e cam tot ce le da de la scoala. Ieri ii spun ca ar trebui sa munceasca doua ore pe zi, inclusiv ce facem suplimentar si sfertul de ora de pian, iar ea imi raspunde foarte sigura pe ea: nu-nu, eu cred ca o ora cit fac acum e suficient, doua ore sint prea multe pentru un copil de 8 ani... nu uita ca si dimineata sint tot la scoala si ia socoteste tu cite ore pe zi sint in total de scoala. Iti spun eu: sint 7 ore (ea sta de la 8 la 3 la scoala, dar orele de munca sint 5, din care o ora de de arte, lectura, sport...), daca mai fac inca o ora, lucrez cit tati. La nici 8 ani!?! Cine are dreptate!?!

In schimb, cel in engleza mi s-a parut foarte interesant, eu ma bucur ca l-am descoperit pentru ca asa am un ghid in fata dupa care sa ma iau. Noi mai lucram cite un pic acasa, luam carti de la biblioteca, si ma voi ghida dupa acest curriculum. Aseara i-am facut Tudorei, sa vedem cum stam, daca tot il am, il pun si aici, ca poate nu toate fetele au timp sa intre pe link. Preschool aici inseamna 5 ani, adica un copil poate sa invete sau sa faca acele lucruri intre sa zicem 2 ani si 5 ani, in functie de abilitati. Dar eu vreau sa spun ca Agata a invatat sa faca unele dintre ele la scoala, intre 5-6 ani sau chiar in clasa I (cum ar fi adresa, numarul de telefon, numele complete ale persoanelor cunoscute). Il fac mic, si asa va ocupa spatiu:

Preschool Curriculum Guide - Tudora

Size

* Understands big and little.
* Understands long and short.
Matches shapes or objects based on size.

Colors and Shapes

* Recognizes and names primary colors.
* Recognizes circles.
* Recognizes rectangles.
* Matches shapes or objects based on shape.
* Copies shapes. (aici e de lucrat, ma uitam la desenul Isabellei, ii ies formele, Tudorei nu).

Numbers

* Counts orally through 10.
* Counts objects in one-to-one correspondence.
* Understands empty and full.
* Understands more and less. (stie, dar si aici mai avem de lucrat)

Reading Readiness

* Remembers objects from a given picture. - aici de lucrat mult, sint tot felul de carti si jocuri de cartonase pe aici, am tot incercat sa facem, dar nu prea retine ce vede
* Knows what a letter is. (mai incurca vreo trei, Q-ul nu-l recunoaste nicicum, la fel ca si K)
* Has been read to frequently.
* Has been read to daily.
* Looks at books and magazines.
* Recognizes some nursery rhymes. - sa zicem ca da, in engleza.
* Identifies parts of the body.
* Identifies objects that have a functional use. - dar e de lucrat in ambele limbi, le stie partial in engleza, partial in romaneste, mi-e rau cind ma gindesc ca va incepe peste un an franceza.
* Knows common farm and zoo animals. - punctul ei tare!
* Pronounces own first name.
* Pronounces own last name. - nu, nu vrea sa-l spuna.
* Expresses self verbally. - da, dar cu pronuntia mai greu.
* Identifies other children by name
* Tells the meaning of simple words.
* Repeats a sentence of 6-8 words. - mai putin pronuntie corecta
* Completes incomplete sentence with proper word. - mai greu
* Has own books. - adora!
* Understands that print carries a message. - asta nu stiu la ce se refera, Newmami poate ne ajuti tu cu o traducere adecvata.
* Pretends to read. - ocupatia ei favorita in prezent!
* Uses left-to-right progression.
* Answers questions about a short story. - da, dar mai greu, nu prea leaga povestea, desi ii place sa o asculte, daca o intreb ceva apoi, raspunde la una din trei.
* Tells the meaning of words heard in story. - oh, aici e complicat, stie, dar amesteca limbile... deci raspunsul e mai degraba ca nu face asa ceva.
* Looks at pictures and tells a story. - nu
* Identifies own first name in manuscript.
* Prints own first name. - nu

Position and Direction

* Understands up and down.
* Understands in and out.
* Understands front and back.
* Understands over (on) and under.
* Understands top, bottom, middle. - midle mai greu un pic.
* Understands beside and next to.
* Understands hot and cold.
Understands fast and slow.

Time

* Understands day and night.
* Knows age and birthday. - adica stie virsta, stie ca are o zi in care s-a nascut si care se sarbatoreste, dar nu stie care este, dar va veni in curind...

Listening and Sequencing

* Follows simple directions. - daca are chef
* Listens to a short story.
* Listens carefully.
* Recognizes common sounds. - ? trebuie sa o testez, nu stiu.
* Repeats a sequence of sounds. - la fel
* Repeats a sequence of orally given numbers.
* Retells simple stories in sequence. - nu

Motor Skills

* Is able to run.
* Is able to walk a straight line.
* Is able to jump.
* Is able to hop.
* Is able to alternate feet walking down stairs.
* Is able to march.
* Is able to stand on one foot for 5-10 seconds.
* Is able to walk backwards for five feet.
* Is able to throw a ball. - dar mai greu si fara precizie
* Pastes objects.
* Claps hands.
* Matches simple objects. - e as!
* Touches fingers.
* Able to button a garment.
* Builds with blocks.
* Completes simple puzzles (5 pieces or less) - aici e de doua ori as! - a ajuns la 100 si le face cu o rapiditate de care eu nu sint in stare.
* Draws and colors beyond - sa zicem ca e ok
* a simple scribble. - nu
* Able to zip a zipper.
* Controls pencil and crayon well. nu, adica nu bine
* Cuts simple shapes. - dar nu bine
* Handles scissors well.
* Able to copy simple shapes. - nu

Social-Emotional Development

* Can be away from parents or primary care givers for 2-3 hours
without being upset.

* Takes care of toilet needs independently.
* Feels good about self. - aici au aparut ceva problemute, dar le dam noi de cap
* Is not afraid to go to school. - ba daaaaa!
* Cares for own belongings.- si inca cum!
* Knows full name. - nu
* Dresses self. - nu sau partial, cind are chef
* Knows how to use handkerchief or tissue. - asa si asa
* Knows own sex.
* Brushes teeth. - dar cu ajutor
* Crosses residential street safely. - nu cred
* Asks to go to school. - nu
* Knows parents' names. - nu prea
* Knows home address. - ei, hai sa fim seriosi!
* Knows home phone number. - si aici la fel!
* Enters into casual conversation. - sa zicem ca da
* Carries a plate of food.
* Maintains self-control. - destul de bine as zice
* Gets along well with other children.
* Plays with other children.
* Recognizes authority.
* Shares with others.
* Talks easily. - nu
* Likes teachers. - daaaa!
* Meets visitors without shyness. - nu prea!
* Puts away toys. - asta nu prea o inteleg
* Able to stay on task.
* Able to work independently.
* Helps family with chores.

Elisor, sanatate multa lui Andreas si sa speram ca ii dati de capat si primeste diagnosticul corect si tratamentul pe masura.

Andutzy, ce ma bucur ca ti-e bine la munca, prind si eu curaj, mie imi este aproape imposibil sa ma vad acum la munca, dupa atitia ani!

Gusta, cum mai e Marutzu?

Cred ca mai aveam de raspuns cuiva, dar ma opresc aici, ca a adormit Lisandru in brate si vrea sa mai fac cite ceva pina se trezeste, ca e atit de ciufutel de cind cu maselutele astea, numai in brate sta si miriie ca un catel daca il pun jos...

Va si ma duc la munca!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

sar-mina Gabitzam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Intru repede repejor, caci se anunta zi super aglomerata (nu cum mi-as dori ptr. o vineri si cu primavera afara) si vreau sa plec acasa la timp .

Gabitzam, “LA Multi ANi!” si la cat mai multi ani fericiti, intelegere, iubire, prietenie si sa va dea Domnul tot ce-I mai bun pe lumea asta. Ehe, 20 kg in plus … dar ai omis ceva din calculul asta … cei doi pitici frumosi de acasa … care adunati dau peste 20 de kg !
Distractie placuta si o seara cat mai romantica - asa cum se poate cu doi pitici printre picioarele voastre

Elisor, of fir-ar sa fie, asta iti mai lipsea acum, sa te tragi pe la doctor si cu Andreas. Si daca e alergie virala … greu sa fie depistata, chiar si dupa n-spe mii de analize. Il mananca bubitele sau sunt doar vizibile? Daca ar fi contagioasa, gen scarlatina, ar trebui sa vezi in curand si la alti membri ai familei.
Cu sinuzita nu e de glumit? Ai luat ceva antibiotic? Patrick a fost 3 saptamani pe antibiotic din cauza sinuzitei. Nu o neglija, ca devine tot mai greu de vindecat.
Sunt sigura ca la serviciu vechea sefa chiar daca nu-I convine te regreta - too late … nu sunt multi angajati silitori ca tine . Ma bucur tare mult, caci din tonul tau aceasta miscarea schimbarea a fost mai mult decat benefica. Sunt mai mult ca sigura ca vei face fata cu brio noului job .

Patrick dimineata cand ii e greu de trezit mai spune ca nu vrea la daycare, dar odata trezit daca i-as propune sa ramana acasa nici sa nu auda. Azi a fost mai mamos, si la plecare, mi-a cerut sa-l tin cateva minute in brate. Sunt mari figuri, la plecare vin toti la geam sa-mi faca cu manuta bye, iar asta mic e gelos si suparat pe ei ca e mami lui, sa mearga inapoi pe carpet si sa le faca bye la mamicile lor .

Pe la 5 dimineata s-a trezit, si m-a strigat. Am fost sigura ca ptr. pipi, da de unde … era curios unde era Nemo … dar foarte serios. Eu ii spun, la scoala cu tati lui, iar el … nu mami tati lui nu sta la scoala cu el doar l—dus la scoala si eras worry. Era asa de dulce somnoros, intre a fi treaz si vis, imi venea sa-l mananc.

Nelia, sarut’mana de link – nu am verificat niciodata pana acum baremele lor, dar stiu ca mai nou la intrarea in scoala se iau in considerare . Mi s-a confirmat banuiala ca nu trebuie sa-mi fac problem cu Patrick, cel putin dupa standardele de aici, ne incradram cu brio chiar si la kindergarten . Singura latura la care trebuie sa lucram e cu kk la potty – si sper sa o rezolvam curand cu ajutorul psiholoagei. Imi pun baza in ea, ca pe mine ma depaseste .

Danelutza, waw déjà e asa de picky cu ce poarta , sau ce are pe ea … iti dai seama cam ce te asteapta peste cativa anisori … ioi Se vede si din poze ca o fetita tare vesela si pusa pe sotii, e tare scumpa . Se poate lua de mana cu piciciul meu.

Pachetul pleaca pe … April 2, 2009 – uhu, au mai ramas 2 saptamani, am avut grija sa nu ne prinda Pastele cu ei pe cap . Noi sarbatorim cel Catholic … si de fapt plecam la water park ptr. 3 zile, cu nasi lui Patrick si baiatelul lor. Asa ca ne vom cinsti acolo. Chiar vorbeam cu sotul ca de abia asteptam. Deja nu o mai bag in seama ca nu mai e mult, si oricum nu sunt acasa prea mult, saptamana viitoare voi fi chiar plecata cateva zile, deci ce-a fost greu si lung a trecut. Curand nu mai facem greseala asta for sure.

Lucas, multa sanatate, of, ai grija cu problemele tale , neaparat sa mergi la control, pentru linistea ta sufleteasca.
A inceput Matei sa mearga din nou la gradinita? Nu-mi aduc aminte daca numai din primavera sau din toamna.
Ce declarative dulce ti-a facut de dimineata , sa vrea sa danseze cu tine. Ti se topeste sufletul. Azi pleaca plicul de aici. Daca sunt pe placul lui Matei, prin August inainte sa inceapa scoala aduc mult mai multe, acum déjà sunt pe terminate caci vine vacanta de vara in curand.

Cloreta, voi cum mai sunteti? E mai bine Teodora? Ai dus-o ianpoi la gradinita? Raluca si Iulia cum mai sunt? Va sia stept vesti de la voi.

In seara asta ne vom cinsti cu Simona si Radu, trebuie sa fie maine dimineata in Detroit. Din pacate fetele sunt in Romania, deci vin numai cei mari. Maine dimineata la Party, sambata dupamasa avem musafiri iar duminica la pranz sper sa plec cu Patrick in Ann Arbore si in sfarsit sa ne intalnim cu printesa Maya si mamica ei. Daca totul ramane cum am planuit vom petrece duminica dupa masa impreuna cu ele, ne vor gazdui caci ptr. appointment-ul trebuie sa fim luni la 8:30 a.m.
Vremea se pare ca va fi frumoasa, dar cam putine grade … deh sper sa mai creasca sau macar sa nu bata vantul.

Va pup si va doresc un weekend cat mai placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Nelia, Anca, multumesc de urari

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2

Mergi la inceput