Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (314)
Raspunsuri - Pagina 12
Giova spune:
Maraki ma bucur ca au iesit analizele bune. Si marco are tot preocuparile astea: masinutele si mai nou si fotbalul. sta si se uita la stirile sportive si ma intreaba cand il duc si pe el la fotbal
. Educatoarea mi-a zis ca da bine in minge, ca e super talentat la sport. O iesi un Mutu din el
. sweet dreams....
Stai ca am uitat ca restaurantele sunt deschise si duminica. In Italia aveau o zi la alegere in care erau inchise. Nu le lasau sa fie 7 zile din 7 deschise.
Cosmi nasol cu praful asta....eu azi fac curat, maine se vede praful...mor nu alta, caci nu am timp si chef sa fiu tot cu aspiratorul in mana.
Mergeti la salina aia artificiala?
Eu nu ma pricep la carnea de vita, mai luam rasol cand era piticul mic si faceam supa, dar carnea era asa de tare.....
Si la gradi le da mai rar vita, caci nu o nimeresc intotdeauna moale, si cica nici copiii nu o mananca. e buna, sanatoasa, nu ar trebui sa lipseasca din meniu, dar daca nu ne place..... mai bine peste in loc de vita.
Marco nu mi-a dormit, eu trebuie sa-mi mai usuc parul si sa vedem cum ne echipam de party. 
_
Gio
21+ si Marco(06.01.2006)
poze
silvi_2005 spune:
Salutare si de la noi, ne-am intors acasa de la aeroport Jean doarme dus de 2 ore cum nu a dormit in garda si mie mi-a dat liber piticul ca e la Trazan 2
. In sfarsit s-a mai calmat si el si-a explorat again camera
a mancat si e la desene. Alain e mai agitat mai nou cred ca se va calma, mereu se agitat cand are musafiri, cu cumnata mea a fost si mai agitat ca ea cum nu are copii si nici o intereseaza prea tare, mereu era cu gura pe el
sa o lase in pace sa nu faca aia sa nu stea acolo....m-a terminat in ultimele zile, ca eu ca reactie il tot luam pe Alain de acolo, il certam sa stea cu mine si cand gatesc....mai ales saptamana asta cand a mers Jean la serviciu si asta mic si bolnav si mai agitat...in fine m-am cam suparat pe final pe faza dar m-am abtinut eroic si nu i-am zis nimic ca nu vroiam sa se simta prost dar e ultima data i-am zis si lui Jean cand mai permit cuiva sa tot strige la Alain, daca nu le convine ceva sa imi zica mie si iau eu ce masuri cred de cuvinta...nu ma mai lungesc aici ![]()
Giova 7 lei o jumate de litru
eu vazusem cu 7 lei 2 l si si asa mi se parea scumpa, ziceam ca la pretul ala ar fi meritat pt preparat formula la bb. Nu stiu daca ai inteles de ce muschiulet zic eu ca habar nu am cum ii zice, nu cotlet, ala mai subtire si mic
stiu ca se facea o sunca muschiulet montana ii zicea in Ro din el si eici e mai scump e pe la 7 euro kg. Eu mai fac din pui si din muschiuletul asta un fel de gratar, cu carnea lasata minim 12 ore la macerat cu condimente si ulei de maslinesi 2-3 stropi de soia, peste care pun un sos de ciuperci forestiere f bun
din hribi si alte ciuperci care le iau deshidratate si le rehidratez si fac un sos la ele...asta in legatura cu cura mea sa vezi la ce imi sta capul...:)
Maraki cartea de care iti zic eu era initial editata in 4 volume, eu am luat-o in unul singur. E decrisa in viziunea autorului,Scarlat Demetrescu, modul in care a fost facuta lumea, ce sunt ingerii si cum actioneaza ei, ce este de fapt materia si gandul, faptul ca ideea- gandul e de fapt cea mai pura si puternica forma de energie...o multime de concepte interesante, nu putem noi sa stim care e adevarul
dar m-a fascinat, daca asta ai citit-o si tu probabil ai simtit la fel.Mi-a mai placut tare mult dar nu am mai gasit reeditate volumele de proza fantastica a lui Mircea Eliade. Maraki supeeer
ca au iesit bine analizele, ai scapat de o grija. Eu cartofii la cuptor cu pui ii tai numai in 2 si ii pun de la inceput daca pun in vasul roman totul fara sa pun de loc apa, in tava normala pun o jumate de ceasca de cafea ed apa, atat ca ajunge.
Nu va mai zic de Alain ca injura in engleza mai nou
daca se enerveaza e fucking eeeee sau o sheeeeet zice el ...intelegeti voi ce vrea sa zica
e clar vina noastra ca mai scapam asa cate o vb dulce in ro nu zic nimic urat dar in elgleza....mai scap ca parca nu suna rau, acum sa il dezvatam ca o sa il inteleaga si aia la gradinita clar 
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Biancas spune:
Cotletul ala mic si subtire se numeste "peste" si e cea mai scumpa carne de la porc
. Intrebati-ma pe mine ca eu tai porc in fiecare an
. Eu il prajesc deobicei...adica fac friptura din el...am doar o bucata ca una are soacra-mea ca eu primesc doar o jumatate de porc. Inca imi e in congelator ca nu l-am facut anul asta.
Revin maine ca acum am ajuns acasa...am fost prin plimbari, apoi la sora-mea la remy. Ne-a apucat
.
Noapte buna 
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Giova spune:

Noi am fost aseara la party - eu si marco, tati s-a odihnit. a fost frumos, cei 3 animatori au facut fel de fel de jocuri.....marco si mihnea putin au participat. ei la topogan si cuburi.
Marco a venit si a papat de pe platourile adultilor 3 snitele de pui, pizza pt. copii nu a servit-o.
eu cu mamicile....de cand cu martirea taxei, s-a retras un baietel, nici nu stiam
. alte mamici sunt pe cale...le-am zis ca si eu vreau, dar mi-e teama de schimbare,
....la fel si ele. nasol ca s-au invatat impreuna,v-a fii grea despartirea .....
.
silvia eu ziceam de cotlet la gratar. stiu muschiuletul la care te referi.scump, dar bun. nu mai stiu cat m-a costat acum unul....mi-e lene sa ma uit in lada.
azi facem peste, snitele maine, m-am schimbat.
nasol cu cumnata, asa facea si sora mea cand am fostt la ea acasa, ultima data. era tot cu gura pe marco, sa nu-i aduca iarba in casa, sa nu faca aia, sa nu atinga boxele,
, doar ca eu mi-am permis si i-am spus direct. vad diferenta intre ea si cumnsta, ce inseamna sa ai copil si sa nu ai. cumnata il lasa sa-i intoarca casa pe dos, pe cand ea e mai restrictiva.
Bianca v-a prins curentul remy? poate la voi ii zice peste, la noi e muschiulet. asa scrie si pe eticheta la \Real
.
azi voi lua si piept de pui, ii voi face lui marco snitele cum a zis Ana.
fug ca plecam la real dupa peste.
_
Gio
21+ si Marco(06.01.2006)
poze
Biancas spune:
Buna dimineata gagici, eu inca la 
Ieri am fost prin centru ca trebuia sa imi vina niste saboti la care visez de ceva timp si binetele ca nu a fost producatorul
si apoi am dus copiii la MC` ca Dani ma tot innebunea sa il duc ca a vazut reclama la Tv si au primit fiecare cate un catel. Asa frumos se joaca impreuna cu ei...Dani il striga pe catelul Sandrei "Hei catel vino la mine" ![]()
Noi ieri am luat hotararea sa nu mai mergem la munte de pasti..nu pt ca e criza ci pt ca o familie prieteni cu noi nu vin pt ca tipa e in somaj si ...se descurca putin greu ...mai mult pt ca ne-am enervat ca ceilalti prieteni ai nostrii s-au apucat sa cheme alte 2 familii cu care noi nu avem nimic de impartit. Si pt simplul fapt ca nu ne-au consultat (adica sa ne intrebe..mai sunteti de acord sa ii chem pe aia si aia) am zis ca stam noi frumusel acasa si facem si economie de bani
. Cand ne-au spus ca au mai chemat alte 2 familii am ramas asa putin surprinsi ai Nelu a spus ca daca poate sa cheme si pe ai lui daca tot nu merge doar gasca noastra. Au strambat putin din nas la care prietena mea a spus ca o cheama si ea pe maica-sa
. Am zis ok, cheam-o ca nu e mare lucru...daca tot nu suntem gasca noastra sa ne distram mi-e totuna cine merge si cine nu.
Nu prea vreau sa stau acasa...imi place acolo la munte si am fost de multe ori de pasti acolo si nu e scump deloc 100-150 lei pe noapte indiferent cate familii merg dar pt simplul fapt ca mai vine si X si Y nu avem chef sa mergem.
Ori de pasti ori de 1 mai vreau sa mergem la Sebes...cred ca mai degaraba de 1 mai. Giova oare ne vedem?
. Nelu e in concediu din 1 mai asa ca putem sta 3-4 zile.
Vroiam sa va intreb oare unde as putea gasi Chevalet sau sevalet ??...nici nu stiu cum se scrie ...e chestia aia de lemn pe care se picteaza
...Sandra isi doreste asa ceva de pasti si vreau sa caut sa vad cat e una. Am convenit cu Nelu ca anul asta fiecare va avea strictul necesar la jucarii ca prea i-am obisnuit pe toti prost cu gramezi de jucarii si dulciuri
plus ca la o saptamana de pasti e ziua finului nostru de 3 ani si am zis ca ii cumparam o tabla magnetica si inca ceva...
Nelu e in piata la masini sa se uite
astept sa vina acasa sa dam o fuga pana la Auchan sa vad de tabla de desenat pt finul meu sa ma stiu intr-o parte cumparata.
Bianca
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Biancas spune:
Apropo de petreceri Giova...ieri la MC` in timp ce mancam ne uitam la o petrecere...erau vreo 9 copii si animatoarea incerca sa ii distreze. Pt ei probabil era distractie sa danseze, le-a facut cate o chestie din balon (Sandra ma intreba daca nu o las sa ii arete domnisoarei cum se face un catel sau o floare din balonul ala subtire
) dar asa per general sunt naspha petrecerile la MC`.
Si parintii...cei care au ramas acolo au baut cate un suc si cam atat...nu mancare si bautura cum i-am invatat eu pe ai mei
.
Poate o fi criza si deaia ![]()
Giova...ala se numeste "peste-pesti" ca e lung si seamana cu un peste. La magazin probabil se numeste muschiulet.
Noi nu suntem fan peste..deloc chiar...eventual pastrav pane mai merge dar tot mai bun un gratar cu mujdei 
Bianca
Biancas spune:
Am schimbat si eu meniul pt azi..la amiaza mancam sarmale si de cina snitele... le-am pus si eu in iaurt si lamaie..sa vedem ce-o iesi
.
Bianca
silvi_2005 spune:
Hai ca intru is eu rapid la o cafelutza
.
Bianca ai dreptate aceea e denumirea po****ra, peste
imi amintecs ca in copilarie taiau ai mei un porc la tara la bunici
era eveniment mare si multa treaba si asa ii zicea. Vezi ca gasestichevalt de lemn pe un site din ro, ceva cu Toyz laca ca il caut eu si ti-l pun. Eu aici am vazut la mai multe magazine, inclusiv la Maxy Toyz de undeluam si panzele de pictat gara peinse in cadran. Nasol ca nu mai plecati de Paste lasa ca poate incati ceva nou anul asta.
Giova ai dreptate cu cei care nu au copii
si nici nu ii intereseaza mie mi s-a parut ca exagereaza ca e totuis la noi in casa si nu ii deranja ei lucrurile sau ceva darea e obisnuita sa fie lasata in pace si am inteles-o, mi-a zis clar in fata ca ea nu ar suporta un copil ca Alain ca ea spera cand o sa faca sa faca un copil linistit
. Muschiulet ii zice in magazine, de aceea ala afumat era muschiulet Montana la Discovery
un magazin de mezeluri( ce denumire avea si ala
) pt snitele aal e cel mai bun. Cotlete luam si noi ca al meu sot e mare fan, am luat si ed gratar cu os si fara facute felii sin alea facem steak...eu prefer puiul, vitelul, pestele, iepurele...si alte animale inaintea porcului
. Nasol cu despartirea de trupa,eu zic ca ei se adapteaza, poti sa ii spui ca a crescut s ca trebuie sa mearga la alta gradi...eu asa va trebui sa faca ca Alain merge la Matèrnelle din toamna si clar va fi o schimbare majora pt el. Bine ca avem noroc si sunt niste copii carora le place colectivitatea si se vor adapta usor.
Azi fac si eu pizza la pranz
nu e meniu de duminica dar daca am eu voie il fac meniul casei, oricum intentionez incet incet sa il bag asa pe furis si pe Jean la dieta asta, cu ziua de fructe o sa dau rateu dar vad cu ce i-o adaptez ca in rest i-ar conveni meniurile
. El e mare mancator de fructe cate un platou o data dar inainte de masa cu 2 ore sau dupa masa nu in loc de
.
Deseara vreau sa fac ceva briose specific frantuzesti cu ciocolata topita in ele, o sa va pun reteta cand o gasesc.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Biancas spune:
Recomandati-mi o crema buna contra vergeturilor care si-a facut efectul nu din auzite Vreau pt Sandra ca are vergeturi saraca de picioare...se pare ca m-a mostenit...si mie mi-a crepat burta intr-o veselie in sarcina. Anul trecut in vara s-a dat cu renumita crema contra vergeturilor de la Avon si pe cuvant de onoare ca vergeturile nu ca s-au dublat...s-au triplat si s-au pronuntat
.
Am si cerut bilet de trimitere la un medic dermatolog de la medicul de familie, sa vad saptamana viitoare sa merg sa ii fac programare la medic, am inteles ca se ajunge cam greu la doctorita aia.
Am citit pe net ca o crema cu vitamina A si E ar fi buna contra vergeturilor...si ceva crema cu hidroxi-alfa.
Bianca
Biancas spune:
Silvia...cum stai cu regimul? Cat ai mai dat jos? Eu chiar azi dimineata ma gandeam iarasi
ca ar trebui sa ma apuc dar nu stiu de cand. Astept sa vad la tine rezultate si poate imi fac curaj
. Pofta buna la pizza...noi suntem mari amatori de pizza cicken pe care eu acasa nu stiu sa o fac la fel de buna ca la pizeria de unde comandam
. Am incercat odata si nu mi-a iesit nici macar pe aproape si m-am lasat pagubasa ![]()
Gata, plecam si noi ca a venit Nelu.
O dupa-masa placuta tuturor 
Bianca