*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (29)*

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Laura saru mana pentru sfaturi! Sper sa nu ajung la antibiotic. In noaptea asta ma fac prietena cu cartoful. Deja arat ca o babuta: am un fular la frunte si unul la gat....sub ambele am pus felii de cartofi stropiti cu spirt si am luat pe la 20 un Fervex.
Va spun maine ce efect au avut cartofii.

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron

Amalia, eu am crezut ca fentez pana la final gripa, insa m-am inselat. Am facut sinuzita, si-am crezut c-o fentez si pe asta cumva fara medicamente....gresit! Azi efectiv n-am mai putut de durere, mai ales cand miscam capul sau ma aplecam, si-am fost la medic....de urgenta antibiotic, cica ampicilina injectabil ....s-o creada ea! Mi-am luat ampicilina pastile, dar e musai sa iau antibiotic 10 zile. Medicul a zis ca pot alapta, prospectul zice ca nu Deci nu stiu ce sa fac, si asa s-a dus mult din lapte saptamana asta cu boala, mai am un pic, iar daca 10 zile intrerup se duce de tot
Sunt foarte suparata, starea mea e jalnica.....deci trateaza-te corespunzator de la inceput. Daca esti racita serios, si mai ales cu sinuzita, atunci paracetamolul nu te trateaza! Sanatate multa
Citat:
citat din mesajul lui Amalia

Fetelor, clar ma ia rau raceala...ma paste un pui de sinuzita...si intrebarea mea este: ar fi ok sa iau un paracetamol acum si eventual unul maine dimineata? Si pentru durerea crunta de cap pe care o am si pentru raceala..poate ma mai lasa... Se "pupa" cu alaptatul? Sau as putea sa iau altceva sa-mi mai treaca putin capul?..ca o tin de 3 zile cu durerea..

pozici noi

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
Poze cu noi
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo

pozici noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:

Laura saru mana pentru sfaturi! Sper sa nu ajung la antibiotic. In noaptea asta ma fac prietena cu cartoful. Deja arat ca o babuta: am un fular la frunte si unul la gat....sub ambele am pus felii de cartofi stropiti cu spirt si am luat pe la 20 un Fervex.
Va spun maine ce efect au avut cartofii.

Citat:

Amalia, eu am crezut ca fentez pana la final gripa, insa m-am inselat. Am facut sinuzita, si-am crezut c-o fentez si pe asta cumva fara medicamente....gresit! Azi efectiv n-am mai putut de durere, mai ales cand miscam capul sau ma aplecam, si-am fost la medic....de urgenta antibiotic, cica ampicilina injectabil ....s-o creada ea! Mi-am luat ampicilina pastile, dar e musai sa iau antibiotic 10 zile. Medicul a zis ca pot alapta, prospectul zice ca nu Deci nu stiu ce sa fac, si asa s-a dus mult din lapte saptamana asta cu boala, mai am un pic, iar daca 10 zile intrerup se duce de tot
Sunt foarte suparata, starea mea e jalnica.....deci trateaza-te corespunzator de la inceput. Daca esti racita serios, si mai ales cu sinuzita, atunci paracetamolul nu te trateaza! Sanatate multa
Citat:

Fetelor, clar ma ia rau raceala...ma paste un pui de sinuzita...si intrebarea mea este: ar fi ok sa iau un paracetamol acum si eventual unul maine dimineata? Si pentru durerea crunta de cap pe care o am si pentru raceala..poate ma mai lasa... Se "pupa" cu alaptatul? Sau as putea sa iau altceva sa-mi mai treaca putin capul?..ca o tin de 3 zile cu durerea..

pozici noi

_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
Poze cu noi

pozici noi

Scriu telegrafic.
Amalia, ia si vitamina C, ajuta organismul sa-si revina mai repede.
Laura, eu am luat Penicilina 10 zile si nu a scazut laptele, dar mi s-a intamplat sa vomite, cred ca e schimbat gustul laptelui.

Pentru snuzita am mai luat ceva care ajuta la desfundarea canalelor, numai sa nu ajungeti la punctii.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Alra, ha , ha, primi raspuns de la Orange, daca mai stii subiectul Ei, baba nebuna avu dreptate, isi cerura scuze si ma asigurara ca-i o eroare si ca nu voi plati convorbirile reclamate de mine Tu ce-ai mai facut cu parcarea?
Si inca ceva: daca nu explici clar ce-i cu curbele alea, cre'ca pleznesc de curioziate Lasa-ma cu Muc cel Mic si alte abureli, scrie aici de curbele alea P2, P15, Px, in caz contrar, sabotam bairamul.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Amalia, sanatate multa! Ai grija de tine, sper sa aiba efectul scontat cartofii, tin pumnii sa fii ok maine.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Alra stiu ce zici ...5 kg. ohohoooo si noi dam de baut cand atinge fabuloasa greutate .Totusi eu in toate cartile am citit ca pana la 6 luni un copil ar trebui sa-si dubleze greutatea de la nastere iar pana la 1 an sa si-o tripleze ..pana sa facem 6 kg (la 6 luni) am mai avea ceva timp 2 luni bune , na acum ma consolez si eu ce ceva .

Amalia , Mirtha , Bravgirl multumesc de raspuns ...sigur ca nici eu nu sunt dornica de "musafiri" dar ma gandesc si la altele

Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez
PovesteaNasterii

Mergi la inceput

Citat:

Mai, am vorbit cu un alt medic despre cum a crescut bebe a mea. Si mi-a spus ce gandesc si eu, ca a crescut cam mult, e prea grasuna. Si cica sa-i schimb laptele, ca Milumilul este foarte caloric, potrivit pentru bebelusii mai slabuti, ca de la milumil e asa pufoasa. Pana aici nimik suspect....dar ce lapte imi tranteste intr-o plasa....Lactovitul nostru cel romanesc, io belesc niste ochi, ea intueste reactia mea si-mi spune cu toata inima ca e un lapte foarte bun, ca-mi da cateva cutii sa incerc la bebe, ca nu ma costa nimik, ca e prejudecata ca-i romanesc etc etc
Si-am plecat acasa cu plasa cu laptele praf s-acuma ce sa fac??!! Ati auzit de laptele asta??

_
Poze cu noi

Nu ma mira ce ti-a recomandat un lapte cu mai putine calorii. Chiar nu am compilat ca ii dai si lapte praf regulat, am ramas la faza cand alaptai exclusiv si din cand in cand o sticla de lapte praf dar nu stiam de care.
Cand Ana era mai maricica si nu mai aveam lapte decat 2-3 mese, pediatra ei mi-a spus sa-i dau Bebelac. Mi-a dat reteta sa-l iau gratuit, cred ca Ana avea 8-9 luni si intr-o buna zi am inceput sa-i dau din el.
Acelasi rationament a avut si ea, Bebelac il recomanda copiilor grasuti.
Ei, am luat noi cutia de Bebelac in Cora si am comparat cu ce aveau ei pe acolo, si intr-adevar celelalte erau mai bogate la orice din compozitia lor.
Pentru sufletul tau poti face comparatii cu celelalte tipuri de lapte.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui bertha

Alra, ha , ha, primi raspuns de la Orange, daca mai stii subiectul Ei, baba nebuna avu dreptate, isi cerura scuze si ma asigurara ca-i o eroare si ca nu voi plati convorbirile reclamate de mine Tu ce-ai mai facut cu parcarea?
Si inca ceva: daca nu explici clar ce-i cu curbele alea, cre'ca pleznesc de curioziate Lasa-ma cu Muc cel Mic si alte abureli, scrie aici de curbele alea P2, P15, Px, in caz contrar, sabotam bairamul.

poze
Cum s-a nascut Ioana

am sunat alalteieri si cica a fost posta in greva 3 zile si nu primisera scrisoarea. sun luni iara.

uite cum e cu curbele: (facui o cucufonie )
cantaresti plodu si il incadrezi pe curba in functie de varsta. daca e pe P10 inseamna ca e mai mare ca 10% din copiii de varsta lui si mai mic ca restu. la fel cu inaltimea si capanetele.
mai e o curba inaltime relativa la greutate care zice daca copilu e mai degraba slab sau gras, caci copilu tau poate avea greutatea pe P90 sa zicem insa daca si cu inaltimea e pe aceeasi curba e ok. e doar un copil mare in totul - cazul laurei.

nicolimea dumneaei era la 6 saptamani cu inaltimea pe P75 si greutatea pe P3 sau un pic sub, deci in copac
la 2 si ceva era peste P10, uraaaa.

ideea e ca chiar daca copilu e mai mic atata cat urmeaza curba e ok, da nicolu picase de pe P10 in jos si de aia s-a ingrijorat inclusiv pediatra care in general nici nu cantareste, doar evalueaza ochiometric. la belgia e mai relaxare

editez sa te felicit pentru perseveranta in tacaneala! esti un exemplu demn de urmat

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

arianna mea nu mai adoarme fara suzeta . si peste zi tipa de somn si trebuie sa-i dau suzeta. Refuza si sanul...vrea suzi. ce sa-i fac? Mama a invatat-o cu suzi, ca de la mine nu o accepta. De la mine vroia tzitzi, si cum eram ffff obosita, am lasat-o pe mama sa-i dea suzeta. Si acum e scandal mare pana ii dau suzeta. Pe care o roade, nu o suge. Si trebuie sa i-o tin, ca o scapa si tipa.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Buna seara mamici !

Anes cam aceleasi probleme cu somnul am experimentat si noi in ultimele 3 saptamni. Far colici , fara urlete insa. Mi-am sunat pediatra si i-am explica ca solicita masa la intervale de cca.2 - 2,30 h in principal noaptea . Nici ziua intervalele de somn nu mai erau constante ci doar de 30 min -1 h insumind cca. 3 ore de somn pe durata zilei. Ce pot sa iti spun a fost o perioada infioratoare. Concluzia pediatrei a fost ca laptele meu , desi este suficient - cantitativ vorbind- si m-a avertizat sa nu consider ca nu mai este bun ca se pare ca asa ceva nu exista, totusi nu ii mai asigura necesarul caloric pe durata mai lunga. Cauza se pare ca este ritmul alert in care a luat in grutate : avem 7800 g si 64 cm. Mi-a recomandat sa incep diversificarea. La intrebarea mea daca sa ii dau lapte praf raspunsul a fost negativ avertizindu-ma ca administrarea laptelui praf va avea drept consecinta scaderea productiei proprii.Mi-a sugerat sa incep diversificarea fie cu legume , fie cu fructe , cu ce consider dar sa fie pasate si diluate pina la consistenta unei supe-creme pina se fortifica muschii responsabili cu masticatia. Opinia ei este sa nu amestec alimentele ,intr-o prima faza ci 2-3 zile sa merg pe un aliment , 2-3 pe altul si tot asa.
Totusi ieri eram o epava umblatoare motiv pt. care la masa de la ora 22 i-am dat si 70 ml de lapte praf si san. S-a trezit ulterior la ora 12,30 urlind dupa care am alaptat-o - ambii sani si a dormit pina la ora 5. Tot in cursul zilei de ieri (la recomandarea unei prietene) am hranit-o la intervale nu mai mici de 3 ore. Nu stiu daca a fost efectul hranirii intensive din cursul zilei sau a laptelui praf dar sper ca si in noaptea asta sa doarma cel putin pina la ora 5 fara treziri . Ca ma impusc daca o luam de la capat ca in luna 2 ! Ma gandesc ca poate si al voi e o problema similara.

Va pup , sa aveti o seara placuta !

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mirtha sa nu ma impusti dar nu cumva tu tii regim de 3 saptamani. Stiu ca lapte este, ca nu facem foamea doar mancam "bucate alese". Eu mai beau si lichide multe. In concluzie a mea umple tot 5-6 scutece pe zi dar face mai putin kk, ea care facea kk de mi se urase mie. Ok face in 2 reprize zilnic dar mi se pare ca face putin.
Si atunci stau si ma intreb nu cumva regimul influenteza consistenta laptelui sau compozitia?
Eu alaltaieri noapte am dormit de la 3 la 6 si de la 7 la 8, 4 ore pe noapte, pai in ritmul asta ma si nu numai eu, nici Ana nu poate dormi si nici sotul.
Ieri am papat normal de dimineata, si in rest supa, spanac cu ou, un iaurt la 7 seara si ceai de facut lapte cu un biscuit. Oricum dupa masa de seara nu mai imi era asa foame ca in alte zile. De la 8 la 10 mi-a facut scandal, Ana nu putea adormi si trecuse de 10, eu mai aveam de calcat bluzita Anei pentru gradi.
Ce credeti ca am facut, am impachetat piticul ca pentru iesit afara si am parcat-o in balcon. A mai vociferat ea 3 minute dupa care a cazut rupta pana la 12:30 cand am trezit-o sa-i dau papa si a adormit de la 1 la 6 si de la 7 la 11. Asa da viata.
Mie mi-e foarte clar, ei nu dorm noaptea daca nu se satura bine de tot. Si e un carc tare vicios, eui nu dorm, noi obosite, productia scade, ei iar agitati ca-s nesatui si tot asa.

Pozele noastre

Mergi la inceput

Julia, vezi ce avantaj ca-i mai maricica Maria, in general fetitele sunt mai mamoase. Tin minte ce ma mai rugam si eu de mama sa-mi faca o sora, ce mi se scurgeau mucii pe la casele cu bblusi, unde era unu acolo imi petreceam si eu timpul liber, neinvitata, nepoftita.
aleinad.g, eu incerc sa evit aplecatul la schimbat, i-am pus ca o salteluta pe masina de spalat sa fie la inaltimea mea sau o schimb pe pat dar si eu asezata. Iar la baie n-am incercat dar sigur nu rezist mult ca nici cand o spal in cadita ei pusa pe marginea cazii mari, nu rezist mai mult de 10 minute cu ea in apa. Daca intru eu cu ea in cada pot sta si o ora ca e rasfat.
Manumanu, la asa program si eu as incepe munca. Imi place poza de aici cu familia completa.
Ginye, felicitari pentru intoarcere, de acum e nazdravan, aveti grija. Cat despre latitul bazinului, asa se intampla in multe cazuri si mai ales cand nasti natural. La cezariana la rece nu se desfac oasele bazinului.
Babyzapi, m-am tot uitat la poza aceea cu tine si cu bb, si desi la inceput mi se parea bucatica rupta din tati acum tind sa cred ca seamana cu tine dar de un lucru sunt sigura 100%, tare-i frumos baiatul.
Oceanborn, ce de papa vrea voinicul tau, nu ca noi am fi departe, zilnic depaseste 6 mese pe zi.
Eli, salutam si noi olteanul cel voinic si ganguritor.
Malinas, cu putin noroc poti gasi cresa dar cred ca trebuie sa aibe 6 luni. S-au deschis multe in ultimii ani ca au construit langa unele cladiri vechi altele noi si asa au creat locuri. Eu pentru Ana am gasit gradinita din prima incercare, fara nimeni sa intervina, fara atentii, simpul si frumos asa cum este si normal.
Sper ca glumesti cu apa plata in cada.
Criss, da mult ati mai stat in casa pitite, noi am iesit in formatie completa din primele saptamani acasa. Asa fete frumoase. Paula cred ca iti seamana la fizic, iar mutrisoara ei e , e cea mai coafata fetita pe aici.

Pozele noastre

Mergi la inceput