*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (29)*

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Dandusa
Gynie, ce bine ca bebe accepta morcovelul. Eu cu Rebeca n-am ajuns la mai mult de vreo 30ml de suc, dupa care i-am bagat pireurile de fructe, deci n-am folosit biberonul pentru suc.

Mai, am vorbit cu un alt medic despre cum a crescut bebe a mea. Si mi-a spus ce gandesc si eu, ca a crescut cam mult, e prea grasuna. Si cica sa-i schimb laptele, ca Milumilul este foarte caloric, potrivit pentru bebelusii mai slabuti, ca de la milumil e asa pufoasa. Pana aici nimik suspect....dar ce lapte imi tranteste intr-o plasa....Lactovitul nostru cel romanesc, io belesc niste ochi, ea intueste reactia mea si-mi spune cu toata inima ca e un lapte foarte bun, ca-mi da cateva cutii sa incerc la bebe, ca nu ma costa nimik, ca e prejudecata ca-i romanesc etc etc
Si-am plecat acasa cu plasa cu laptele praf s-acuma ce sa fac??!! Ati auzit de laptele asta??

_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
Poze cu noi
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Buna seara mamici !

Anes cam aceleasi probleme cu somnul am experimentat si noi in ultimele 3 saptamni. Far colici , fara urlete insa. Mi-am sunat pediatra si i-am explica ca solicita masa la intervale de cca.2 - 2,30 h in principal noaptea . Nici ziua intervalele de somn nu mai erau constante ci doar de 30 min -1 h insumind cca. 3 ore de somn pe durata zilei. Ce pot sa iti spun a fost o perioada infioratoare. Concluzia pediatrei a fost ca laptele meu , desi este suficient - cantitativ vorbind- si m-a avertizat sa nu consider ca nu mai este bun ca se pare ca asa ceva nu exista, totusi nu ii mai asigura necesarul caloric pe durata mai lunga. Cauza se pare ca este ritmul alert in care a luat in grutate : avem 7800 g si 64 cm. Mi-a recomandat sa incep diversificarea. La intrebarea mea daca sa ii dau lapte praf raspunsul a fost negativ avertizindu-ma ca administrarea laptelui praf va avea drept consecinta scaderea productiei proprii.Mi-a sugerat sa incep diversificarea fie cu legume , fie cu fructe , cu ce consider dar sa fie pasate si diluate pina la consistenta unei supe-creme pina se fortifica muschii responsabili cu masticatia. Opinia ei este sa nu amestec alimentele ,intr-o prima faza ci 2-3 zile sa merg pe un aliment , 2-3 pe altul si tot asa.
Totusi ieri eram o epava umblatoare motiv pt. care la masa de la ora 22 i-am dat si 70 ml de lapte praf si san. S-a trezit ulterior la ora 12,30 urlind dupa care am alaptat-o - ambii sani si a dormit pina la ora 5. Tot in cursul zilei de ieri (la recomandarea unei prietene) am hranit-o la intervale nu mai mici de 3 ore. Nu stiu daca a fost efectul hranirii intensive din cursul zilei sau a laptelui praf dar sper ca si in noaptea asta sa doarma cel putin pina la ora 5 fara treziri . Ca ma impusc daca o luam de la capat ca in luna 2 ! Ma gandesc ca poate si al voi e o problema similara.

Criss la mine nimic , nimic cu musafiri nepoftiti si sincer in perioada asta de suprasolicitare nici ca as vrea sa ma confrunt cu uratii ! Am observat ca la aproape tote fetele s-a manifestat haotic la inceput. Sanatate !

Va pup , sa aveti o seara placuta !

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Nici mie nu mi-au venit uratii, dar nici nu vreau sa vina. Vreau sa raman gravi spre sfarsitul anului, asa ca sa faca bine sa-si faca si ei aparitia prin septembrie, sa nu am stres la mare ....ce idei am

Mirtha eu am dat comanda de acel Colostru probiotic. sper sa ma ajute sa-si regleze si ea programul, sa nu mai suga asa des noaptea. Eu nu vreau sa incep diversificarea asa devreme, atata timp cat lapte e din plin.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Lauramiron da am auzit de laptele asta , e laptele ce sa da gratuit prin programul national al ministerului sanatatii pt. sugarii de pana la 1 an de zile , bine ca sa beneficiezi de el (8 cuti pana la 4 luni ; 4 dupa 4 luni )/luna in mod normal ar trebui sa indeplinesti (tu sau Cati ) anumite conditii .Idea e ca laptele e testat si are formula f. asemanatoare cu laptele matern .

Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez
PovesteaNasterii

Mergi la inceput

si preventiv, saptamana viitoare mergem la munte si cealalta la mare, o obosesc bine si TREBUIE sa doarma mai mult. Data trecuta cand am fost la mare a dormit f bine. Si eu ma simt mai bine acolo. Mai ales cd e vreme frumoasa si ma trezesc cu razele soarelui in geam...

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

milumil e varianta nemteasca a lu aptamil extra. e mai caloric, da.
acu, mie imi zisera astia sa nu ii dau aptamil extra fi-mii ca ala se da la copii mari care mananca mult sa le tina de foame. eu nu mai pricep
lu fi-mea aia mare pana la 5 luni i-am dat aptamil simplu ziua si extra seara ca sa doarma si de la 5 luni, datorita faptului ca incepuse sa se scoale de 2 ori pe noapte i-am dat numai extra. laura s-a tinut cu greutatea pe P75 dar si inaltimea tot acolo, deci ok.

mi opinion e sa nu iti evaluezi gogoasa numa dupa greutate da si dupa inaltime si sa vezi cum e raportul inaltime greutate.

auzi ma, da' daca vrei sa ii dai lapte "de firma" lu umflatel, de ce nu ii dai aptamil simplu? io sunt fan zau asa, si la milupa nici macar nu avem softu instalat (cred de fapt ca tocmai de aia il cumpar )

baaaaiiii, azi la cresa erau in bouncere 2 copchii de io ziceam ca au asa 4-5 luni. unu era cu 2 zile mai mica ca fi-mea si alalaltu cu 7. frateeee, a mea e stricataaa. taceti ca iara m-am panicat. vreau sa o cantaresc duminica sa o vad pe curbe unde e.
aaa, alta faza cool la cresa. unu din astia noi ii dadu ma-sa scutece de panza ca cica ei sunt ecologici. bestelea saraca tanti, cica ii e si frica sa ia copilu ala in brate ca se scurge prin chilotii de plastic. zicea ca ia scutecele cu pipi si caca asa cum sunt si le pune in punga mare de plastic si i le da lu mami la sfarsitul zilei. brrrr.

vestea buna: nu avem inca paduchi adica asa speram ca nu am vazut oua in capu la nici unu.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Sa imi spui , te rog , daca ai rezultate pozitive cu acel colostru. Lapte am fara probleme.Inca mai oscilez , sunt indoita si usor confuza : pe de o parte are 4,3 saptamani si parca as fi vrut macar pina la 5,2 saptamni sa merg exclusiv pe lapte fie si praf in completare iar pe de alta parte nici nu mai rezist psihic sa ma trezesc noaptea din 2 in 2 ore. In plus nu sunt deloc linistita gandindu-ma ca e posibil sa nu ii mai asigur necesarul caloric.

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl

Mirtha eu am dat comanda de acel Colostru probiotic. sper sa ma ajute sa-si regleze si ea programul, sa nu mai suga asa des noaptea. Eu nu vreau sa incep diversificarea asa devreme, atata timp cat lapte e din plin.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

copchil spalat, mancat, cu ochii mari cat cepele...asa ca l-am trimis in dormitor la noi si se joaca pe paturica. eu stau in camera de oaspeti .
Tati e prin vecini la o petrecere . Ma duc sa-mi inec amarul in tarta mea

Alra, si eu am vazut la dr un baietel caruia ii dadeam 5-6luni si era cu doar 2 sapt mai mare ca zanica mea.Statea si in fund. si a mea are 6400. Asa ca nu te stresa.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

io lu laura i-am dat primul piure de fructe fierte la 3.5 luni ca ma mana curiozitatea - trebuia sa incep la 4. da si aia era cat tancu
i-am dat direct piure, nu suc. insa era zemos rau si fructele erau fierte, deci neacide.

dupa aia am luat-o usor, nu zilnic si nu foarte mult. a mancat bine din prima la lingurita, fara nici o problema. tin minte ca tipa ca nu se succedeau linguritele suficient de repede.

pe nicole o mai tin, am lapte mai mult si nu se cere diversificata. si e mica. cred ca dupa 5 luni, dar nu tip prea tare ca nu stiu cum evolueaza.

Mergi la inceput

a mea daca are 5 kile dau bairam

Mergi la inceput