Bucurii de sept-oct 2006 (160)
Raspunsuri - Pagina 19
yoannamarie spune:
'neata!
o dau eu, astazi...Sunt matinala....Am de facut niste treburi de dimineata si, nu prea am dormit bine, azi-noapte. Cu gandul, sa ma trezesc la timp, sa aud ceasul etc. Asa ca, la un moment dat m-am ridicat din pat (tot ma foiam) si ca sa treaca timpul mai repede...am intrat putin pe forum. Sa vad ce mai e nou.
In primul rand,]LA MULTI ANI, FLAVIA! Multa sanatate, bucurii si sa ai parte de tot ce-ti doresti, alaturi de cei dragi!

!
Cat despre vaccin, am intrebat pediatrul, ieri, si mi-a spus ca, nu se mai face, la varsta de doi ani jumatate. Asa cunoaste ea. In schimb, am fost la medicul de familie, acum doua zile, cu problemele mele de sanatate, si mi-a spus ca la sfarsitul lunii sa ne auzim la telefon ca sa stabilim cand sa-i faca vaccinul Mariei. Ce sa mai inteleg? As opta spre versiunea pediatrului. E, mai, in cunostinta de cauza, cred. M-au zapacit. ! 
Draga Xandrine, itit traduc retetele (cat ma pricep si cat pot de bine), atasate de Eni. Sper sa nu se supere,
, Eunice! Saptamana viitoare, va avea loc un eveniment important in viata ta, si, ai spus, ca si duminica ai musafiri...Asadar, m-am gandit ca, poate ai vrea sa ii rasfeti cu una dintre aceste delicioase retete propuse de Eni. Si cum Eunice nu a avut timp, m-am gandit sa-i vin in ajutor. Va rog, sa ma scuzati, daca nu am facut bine ca am procedat asa! A fost, doar, buna intentie!
Deci...avand in vedere ca, patiserul, care prepara aceste retete, este in Canada, unele ingrediente mi-a fost greu sa le traduc in romaneste. si nici nu am gasit corespondentul lor. Am dat definitia lor, in schimb...
Reteta de tiramisu
Ingrediente pentru prajitura "Angel Loaf" (in traducere libera; "cap de inger")
6 albusuri de oua
o jumatate lingurita "cream of tartar" (Cream of tartar poate fi inlocuit cu sare de lämaie sau otet in unele retete, Crema de tartar este numele comun pentru hidrogen form#259; de tartrat de potasiu, o sare de acid care are un num#259;r de utiliz#259;ri în g#259;tit.Ajuta in mod special la stabilizare si da volum albusului de ou batut. Se foloseste la bezele, la checuri. Este sub forma de cristale albe, asemanator bicarbonatului de sodiu.
Nu stiu, insa, de unde poate fi cumparat. Intreaba la o cofetarie, pentru ca sigur folosesc asa ceva.
trei sferturi cana de zahar
o lingurita de esenta de vanilie, sau continutul unui baton
jumatate de cana de faina de patiserie
sare
o lingurita coaja de lamaie rasa foarte fin
Pentru crema, umplutura
5 galbenusuri de oua
jumatate cana de zahar
jumatate cana LimoncelloLichiorul de lamâie preparat in sudul Italiei cu stiinta si grija unui alchimist se cheama limoncello.
[b]o lingurita si jumatate de suc de lamaie
2 lingurite coaja rasa de lamaie rasa foarte fin
o cana frisca batuta
o lingura esenta de vanilie
450 grame, branza MASCARPONE...
Pentru frisca batuta
o jumatate de cana de smantana
2 lingurite de zahar
Pentru sirop
trei sferturi cana de zahar
trei sferturi cana de apa
2 lingurite coaja de lamaie rasa foarte fin
un sfert de cana Limoncello
2 linguri zeama de lamaie, proaspat stors
Pentru asambalare a prajiturii
2 cani cu felii de capsuni proaspete
o cana afine proaspete
pentru decor, bucle de coaja de lamaie
Indicatii pentru prajitura:
Incalziti cuptorul, la 190 grade Celsius.
Bateti albusurile cu "cream of tartar" si sarea, pana devin spuma. Turnati jumatate de cana de zahar, treptat, si bateti albusurile pana devin tari, tepene. Adaugati vanilia.
Cerneti faina, adaugati peste ea si restul de zahar ramas si coaja de lamaie. Adaugati acest amestec (faina etc), divizat in trei parti (in trei pasi), usor dar repede, in compozitia albusurilor batute spuma.
Puneti aluatul obtinut intr-o tava cu dimensiuni de 13 pe 25 de cm, in care nu se prinde, si rulati cu un cutit prin aluat, ca sa indepartati toate bulele sau golurile de aer.
Coaceti timp de 25-30 de minute, pana cand, in momentul cand incercati scobitoarea in centrul prajiturii, aceasta va iesi curata. (testul cu scobitoarea)
Pentru crema:
Galbenusurile, zaharul, limoncello, sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie se pun intr-o oala, care e pe foc, cu apa ce aproape fierbe. Se amesteca si se lasa pana ce, crema obtinuta, isi dubleaza volumul.Se ia de pe foc. Separat, amestecati frisca cu vanilia.
Separat, branza Mascarpone se amesteca cu crema (compozitia) de galbenusuri si se toarna peste frisca.
Se da la rece pana inainte de a fi servita.
Pentru frisca batuta:
Se bate smantana cu zaharul
Pentru sirop:
Zaharul si coaja de lamaie se pun in apa si se incalzesc pana, aproape, incep sa fiarba. Se da deoparte, se lasa sa se raceasca , la temperatura camerei si se adauga limoncello si sucul de lamaie
Pentru asamblarea tiramisului:
Taiati prajitura "Angel loaf", in felii groase de un centimetru jumatate si puneti, dezordonat, un singur strat, intr-un castron mare si incolor (clar) sau in pahare individuale.
Periati (insiropati), bucatile de prajitura, din abundenta, cu siropul de lamaie si, imprastiati, peste, o treime din crema mascarpone.
Peste crema, imprastiati, intr-un singur strat, o treime din fructe.
Peste fructe, puneti un alt strat de prajitura, insiropati si continuati procesul inca de doua ori, terminand tiramisu-ul cu fructele deasupra.
La sfarsit, puneti putina frisca in centrul tiramisu-ului, acoperiti cu cateva fructe si bucle de coaja de lamaie.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Cam asta ar fi prima reteta! Nu e greu, cred. Mai greu e cu, gasitul ingredientelor, cred. Oricum arata...
Si cred ca e si delicios!!!!
Daca o vei face, sa ne spui cum e...![]()
Urmeaza...reteta de TORT CU NUCI
Oh...dar, ma tem, ca o voi traduce mai tarziu. Acum am vazut cat e ceasul. E tarziu, pentru mine!!!!
Fug in
, pe urma, infulec ceva,
si...la ora 8, trebuie sa fiu iesita din casa. Imi pare rau! Incerc sa revin, pe parcursul zilei de azi, sa traduc reteta de tort. Te
!
Va
pe toate si toti! [ /b]
www.totsites.com/tot/maria-elena" target="_blank">Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!!!
"Omenirea datoreaza copiilor tot ce are mai bun de daruit..."
Ioana, mami de
Maria-Elena
yoannamarie spune:
Revin...rapid...La fructe, mai trebuie si o cana de zmeura proaspata. Am recitit reteta, acum si...am sarit fara sa vreau. Gata...Ma retrag.
,cat e ceasul!!! 
www.totsites.com/tot/maria-elena" target="_blank">Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!!!
"Omenirea datoreaza copiilor tot ce are mai bun de daruit..."
Ioana, mami de
Maria-Elena
Monique_new spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui eunice78 Buna. Fetelor, vedeti ca vaccinul de la 2 ani jumate se face acum la 4 ani, nu stiu de ce nu se mai face la 2 jum. A fost si un topic la Parintii intreaba.. . Sa nu bateti drumul degeaba pana la dr. Moni, sa-ti traiasca fetita! Aseara stateam si intrebam baietzii, la misto: de unde ati aparut voi, draga? La care Petru: Draga, da tu de uter nu ai auzit? ![]() Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006) |

super tare
O sa trec pe la pediatra sa o intreb, mercic 
1 Anisor
2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

Monique_new spune:
Neata. Yoana mercic de cafeluta 
M-a amuzat Petru
.
Ultima oara cand am intrebat-o de vaccin mi-a spus asa....ca s-a amanat pt 4 ani cum spuneti voi din singurul motiv cum ca nu ar mai exista pe piata.
Aseara am facut un tortulet de fructe yamiii.
Ma enerveaza vremea asta de morr
.
Azi sau maine as vrea sa fac niste chiftelute de pui si o praji " cuib de viespi ". Daca aveti vre-o reteta testata plss o vreau si eu.
1 Anisor
2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

xandrutza_76 spune:
Neatza!
Sunt pe fuga, ca de obicei.
Ioana, saru`mana mult!!! Nu-i graba cu cealalta reteta, cand poti. 
Moni, cuib de viespi nu am facut.
Fug, nu inainte de a-i ura Flaviei noastre La multi ani fericiti! Si de a-i darui un buchet de floricele: NARCISE
eunice78 spune:
Tortul cu nuci
1 cana nuci
nuci maruntite si jumatati de nuci pentru decorat
1 cana faina
1/2 lg sare
7 oua mari, la temperatura camerei
3/4 cana zahar
1 lg esenta de vanilie
1 cana lapte 2% grasime
3 lg praf budinca de vanilie
1/4 cana miere
2 lg brandy
1 lg esentza vanilie
1 1/2 cana unt nesarat, la temperatura camerei
2 cani nuci (bucatele)
1 cana zahar pudra cernut
1/2 cana gem caise
1. Preincalziti cuptorul. Ungeti forma de tort si tapetati cu zahar , inlaturati excesul. Pe fundul formei asezati o hartie pergament.
2. Mixati nucile cu 1/2 cana faina pana se face nuca fina. Amestecati restul de 1/2 cana faina cu sare si adaugati la faina cu nuca. Puneti la o parte amestecul.
3. Mixati ouale, zaharul, si vanilia pana cand compozitia se ingroasa (se tine de tel), cca 6 min. Adaugati amestecul de la pct. 2, in 2 transe si turnati coca obtinuta in forma.
4. Se coace cca 35 - 40 min. pana cand scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii iese curata. Nu deschideti cuptorul in primele 25 min. Lasati sa se raceasca cca 15 min apoi scoateti forma si lasati blatul sa se raceasca de tot.
5. Pentru glazura, bateti cu telul laptele cu praful de budinca intr-un vas, apoi bateti aceasta compozitie pt cca 4 min pe foc pana se ingroasa (amestecati continuu). Adaugati mierea si apoi luati de pe foc.
6. Puneti vasul cu glazura intr-un vas cu apa rece / gheata pentru a stopa procesul de fierbere. Adaugati esenta de vanilie si brandy-ul si lasati sa se raceasca. amestecati din cand in cand.
7. In timp ce glazura se raceste, mixati bucatile de nuci cu zaharul pudra si puneti-le la o parte.
8. Puneti glazura intr-un mixer (acolo zice sa il pui in mixer din ala cu padele) si mixati pana cand compozitia devine cremoasa. Adaugati untul, putin cate putin. Dupa ce untul a fost incorporat, reduceti viteza mixerului si adaugati si mixtura de nuca (de la pct. 7).Mixati.
9.Pt asamblare: taiati blatul pe jumatate. Prima jumatate o ungeti cu dulceata de caise si apoi puneti peste dulceata 3/4 cana glazura. Se pune apoi cealalta jumatate de blat si se pune restul de glazura. Se orneaza cu nuci (jumatatile la baza, ca in poza). Se da la rece.
Nota: o cana inseamna 250 ml (volum) 1 cana unt inseamna 250 gr.
Nu e o traducere cuvant cu cuvant, ca am tot inchis deschis ferestrele, dar asta e reteta.Alexandrina, eu am si vazut cum a preparat-o tipa. Asa ca daca nu intelegi ceva . Scuzati eventualele dezacorduri din traducere dar ma cam grabesc.
Yoanna, multumesc pt ajutor, normal ca nu ma supar.
O zi frumoasa va doresc.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
eunice78 spune:
Flavia, La multi ani! Sa fii sanatoasa si iubita!
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
mexxa spune:
Salutare
Va multumesc din suflet pentru sustinerea voastra. Nu am cuvinte de multumire pentru gandurile voastre, pt toata sustinerea voastra.
Imi este foarte greu sa inaintez si sa gasesc sperantele de a merge inainte. Am ramas foarte dezamagita de medicii din Romania....nu stiu ce se va intampla cu noi.
Acum tot ce ramane sa sper e ca se va depista microbul ce il chinuie atat de mult pe Sebi.Luni il vor baga iar la sala pt examen microscopic si tot luni va neni rezultatul de la laborator.
Vestea buna a fost ca la TC nu a iesit nimic...ceea ce inseamna ca mai avem inca cat d ecat timp sa gasim o clinica si un doctor care sa se ocupe de Sebi. Daca ii afecta si creeru era destul de fatal.
Am vazut link'urile ce vi le-a dat Lilina
...acolo puteti vedea acele tuburi de dren ce au fost puse in timpane pentru drenaj...sunt in forma de T pentru a nu lasa infectia sa urce la cap. Ajuta la drenaj si sper sa faca fata.
In ziua cand i sa facut Tomografia a fost un adevart chin....a venit medicu anestezist la vazut si la bagat in perfuzii ca na ii face anestezie si nu are voie sa manance sau sa bea....si l-au tinut asa pana seara la ora 22 cand a sunat medicu si a zis ca nu i mai poate face anest ca are o urgenta...si uite asa au inceput sa i se de-a sedative sa adorma....foarte greu a adormit...dar pana la urma am, reusit sa il adorm.
Era cumplit pentru el..numa cat ii vede ca intra in salon fuge si nu vrea sa se uite.Cu copii a devenit foarte rece si violent...de parca se inchide in el.
Am vorbit si cu Lexi si luni ii va trimite sotul meu toate analizlele scanate si scisoarea medcala pentru a putea trimite la cateva clinici in speranta ca vom gasi un suport si un medic bun.
De aici din Bucuresti toata lumea il recomanda pe acest medic la care suntem, dar cand vad ca el nu face nimic pentru puiul meu....nu mai am la ce spera si avea incredere in el.
Daca ar fi sa va povestesc tot ce am trait in aceste saptamani ar trebui sa scriu mult mai mult....dar prefer sa ma limitez.
Eu sunt bine...simt ca nici nu mai contez, functionez ca un robot.
Aseara nici macar nu puteam adormi de oboseala....foarte greu.
Maine ne vom intoarce in spital.
Va multumesc inca o data pt ajutorul vostru moral si financiar, multumesc si fetelor care m-au sunat au fost la mine la spital. Era o mare bucurie cand stiam ca vine cineva, cineva care intelege ceea ce simt.
Va pup si merg sa pregatesc bagajul pt maine.
, mamica de Sebastian-Mihai 
_
Un copil poate sa invete oricand un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste. (Paulo Coelho)
martha78 spune:
Andreea, imi pare tare rau pt Sebicu si de toata suferinta prin care ati trecut..sper din suflet sa gasiti un medic cu adevarat bun pt problemele lui Sebi
Va doresc mult succes luni la ex. microscopic si la rezultate..va tin pumnii..
Cred ca cu timpul Sebi va depasi teama de doctori si de spitale cu care se confrunta acum; e normal avand in vedere prin ce a trecut..
Daca ai timp trimite-mi si mie pm cu nr tau
Va pup si va imbratisez!

LA MULTI ANI, FLAVIA RAMONA!