Bucurii de sept-oct 2006 (160)
Raspunsuri - Pagina 16
tasia spune:
yoannamarie Nu te contrazic referitor la ceea ce spuneai despre produsele bio, dar as vrea sa cred ca nu este asa. Cica produsele bio sunt acele produse care cresc pe soluri fertilizate cu ingrasaminte naturale (balegar) si nu intra in contact cu alte substante chimice. As vrea sa cred ca asa e....dar cine stie... Stiu ca e trandy sa fii eco si bio in Romania, dar pe mine nu ma intereseaza trendurile ci sanatatea mea si a familiei mele
Cat despre revista Prevention este super tare
, sloganul ei este: fii desteapta, traieste sanatos 

nu promoveaza latura mondena....
Am facut pentru prima data papanasi, cred ca am mai spus, ca nu sunt priceputa la dulciuri, si au iesit super buni, iar fabi a devorat unul intrg cu smantana si dulceata de capsuni din camara soacei 
Roxana Offf...nici nu stiu ce sa zic...imi dau seama ca iti este foarte greu... Avem toate copii, fiecare dintre noi stie cum e momentul in care copilasul spune "buba", este cumplit
Dar incearca sa fii optimista, Dariutza simte cand esti suparata si trista. Eu sunt sigura ca vor trece si problemele voastre, au fost copii cu probleme mai mari pe care le-au depasit. Pupici 
Anastasia, mamica de
Mario-Fabian (25.09.2006)
yoannamarie spune:
Buna seara, dragi mamici si dragi pitici! Dar...slaba miscare, azi, pe forum...Ma refer, fata de alte zile...Glumesc! Stiu cat de repede trece timpul si, cum este..cand nu reusim, sa tinem pasul cu el...Si avem atatea de facut...atat la serviciu cat si acasa...Eu, aproape niciodata, nu reusesc sa rezolv tot ce-mi propun sa fac in ziua respectiva. Nu stiu...dar, parca, atunci cand eram "tanara si nelinistita"
, adica "dom'soara", incheiam cu succes ziua. Acum...nu mai pot spune acelasi lucru. Si...stau acasa, nu ma duc la serviciu...Dar, chiar si asa, tot incarcate sunt zilele. Uneori, chiar mai pline decat, daca m-as duce la serviciu. Asa simt...Intru mai des pe forum, pentru ca, mai lucrez, una-alta, pe computer. Si in pauze...mai trag cu ochiul.
Tasia, despre agricultura de tip "bio" ar fi multe de spus. Ce inseamna, de fapt, produse "bio"? Sunt, sau ar trebui sa fie, produsele 100% naturale, la a caror dezvoltare, ma rog...daca poate fi spus asa, nu "contribuie" nici un fel de chimical, atat in pamant cat si in apa ce le uda. Asta in cazul fructelor si al legumelor. Iar, daca vorbim de oua, lapte sau carne, acestea trebuie sa provina de la pasari sau animale, hranite natural, fara a fi injectate cu hormoni de crestere etc.
Sincer, ma enerveaza acest termen "bio", pentru ca, nu reprezinta nimic nou, pentru mine. Nu s-a descoperit roata acum, chiar daca asa cred occidentalii. Greseala noastra e ca am acceptat toate porcariile, turcismele etc, si am refuzat recolta romaneasca. Iar, ai nostrii, ca sa nu fie mai prejos, au copiat si pus in practica tot ce e mai rau.
Stiu ca, agricultura de tip "Bio", se regaseste la noi, inca din cele mai vechi timpuri. "Reteta" pamantului curat, eventual a folosirii balegarului, ca ingasamant, este pusa in practica de...oho...mult timp. Numai ca, taranii (autentici, nu producatorii en-gros, care, din pacate au umplut pietele) nostrii, nu cunosc acest termen "trandy" de produs organic, "bio". Dezavantaj pentru ei... Orcium, eu am mai multa incredere in produsele taranilor din piete,decat, produsele "bio", din hipermarket. Numai uitandu-ma la ei, imi dau seama, ca, intr-adevar au muncit pamantul curat. Nu au cantitati mari, nici nu au cum dealtfel. Sunt oameni care au pamant putin si fac asta pentru a mai castiga un ban in plus, nu pentru a dezvolta o afacere, fortand astfel procesul de maturizare al plantei, cu tot felul de ingrasaminte. Mi-a spus, o data, o batranica: "cat m-or mai tine mainile (la puterea lor se referea)! cu ele plivesc (elimina buruienile), cu ele car apa sa ud, cu ele culeg roada! Si cat o da Dumnezeu, vreme buna! Ca bani sa stropesc (de chimicale e vorba), n-am si nici nu m-as pricepe...eu fac cum stiu!" Eh...saraca, fara sa stie, mi-a dat, simplu, un raspuns "bio"... exprimandu-ma in tendinte. Asadar, draga Tasia, la asta m-am referit cand am spus ca eu gasesc cultura "bio" in piata.
Ar mai fi multe de spus la acest subiect. Dar nu-si au locul si nici timpul, pe acest forum. Deja m-am lungit cam mult si, pentru acest lucru, va rog sa ma scuzati.
Va
pe toti si toate.
Ah...nu mi-a raspuns, nimeni, la intrebarea cu suma depusa in contul Andreei. Sa inteleg ca, depune fiecare cat doreste. Ok. Gata! 
www.totsites.com/tot/maria-elena" target="_blank">Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!!!
"Omenirea datoreaza copiilor tot ce are mai bun de daruit..."
Ioana, mami de
Maria-Elena
yoannamarie spune:
Revin...Tasia, legat de revista. Apare saptamanal, lunar?E distribuita in toate orasele din tara? Caci, m-am oprit, azi, la un chiosc de ziare si cand am intrebat de revista, vanzatoarea mi-a spus ca nu o are. Si era cam nedumerita...adica, nu stia sa o fi primit vreodata. Ma rog...Poate era nou angajata...
Gata. Somnic usor sau Buna dimineata..Cum vreti!
www.totsites.com/tot/maria-elena" target="_blank">Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!!!
"Omenirea datoreaza copiilor tot ce are mai bun de daruit..."
Ioana, mami de
Maria-Elena
Roxana01 spune:
fetelor, in dimineata asta daria nu a mai indoit deloc piciorul. daca pana acum schiopata, dar indoia cat de cat piciorul, azi efectiv il ducea in lateral ca sa mearga. ma simt neputincioasa. ii spuneam sa indoaie putin piciorul si nu putea.
imi pierd mintile daca nu vine pachetul ala din germania!!!!
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
tasia spune:
Roxana Nu ai un doctor cu care sa vorbesti la telefon? Nu aveti o crema locala pentru piciorus? Of..nici nu stiu...nu ma pricep deloc, dar poate te-ar ajuta un doctor 
yoannamarie Revista apare lunar, la pretul de 5,4 lei. Este un titlu vechi, aparut prima data in America in . In Romania este din octombrie 2007, se gaseste la toate chioscurile din toata tara, teoretic.
Anastasia, mamica de
Mario-Fabian (25.09.2006)
anangel_lexi spune:
Roxana,
. Altceva nu stiu ce-as putea sa spun!
Tasia, multumim de vestile despre Sebi si Andreea.

de
www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
Roxana01 spune:
Lexi,
stii tu de ce.
Flavia, Tasia, la medic am fost. tr sa-mi facem punctia si injectia intraarticulara si ni s-a spus sa dupa va mai ceda durerea si se mai retrage si din lichid. dar asteptam nenorocitul de medicam din germania. intre timp ii dau cu o crema, local, plus nurofenul, ranitidina si Noni, dar se pare ca nu are efectul dorit (nu stiu cum ar fi fara ele).
fetelor, Beatrix mi-a trimis zantac cand am avut nev de ranitidina lichid pt daria. am rugat-o atunci sa ma pasuiasca putin cu banii pt ca eram intr-o sit mai delicata. intre timp ne-am mai revenit si am dorit sa ii trim banii (ceva peste 40 euro). raspunsul ei mi-a dovedit inca o data daca mai era nevoie cat de speciale sunteti: mi-a spus ca-i pot da banii Mexxai, stie ca ea are mai mare nevoie de ei. am scris asta fara permisiunea ei, habar n-am, poate dorea sa fie anonima, dar m-a miscat gestul ei si am vrut sa vi-l impartasesc. voi vorbi cu mexxa si poate reusesc sa trec maine pe la ea sa-i dau banii. multumsc Beatrix!
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
xandrutza_76 spune:
Buna fetele, sunt, ca de obicei pe fuga...
Roxana, imi pare tare rau sa aud ca Dariei nu-i este bine, nici nu stiu ce as mai putea spune ca sa va pot incuraja; sper totusi sa vina odata coletul pe care-l asteptati. Sanatate multa!
Fetele, in legatura cu Andreea, eu luna asta nu stau grozav cu banii, dar presupun ca nu e tarziu nici luna viitoare daca contribui cu ceva.
Beatrix 
A, eu sunt o norocoasa, locuind la curte, cu soacra care are o bucatica de pamant pe care cultiva diverse legume, fructe, fara chimicale; creste pasari hranindu-le cu graunte din gospodaria proprie si cu diverse alte chestii, tot nechimicale; lapte luam de la o vecina care creste vacile tot asa... Doamne, ce frumos miros rosiile si ce gust au, vara, cand se coc...
Tasia, felicitari pentru papanasi!
Nu mai stiu ce aveam de spus... Revin, cine stie cand, am si ceva cumparaturi de facut...
anangel_lexi spune:
Beatrix

Xandrutza, nu-ti face probleme, sunt sigura ca pe Andreea o ajuta mult chiar si numai simplul fapt ca ne gandim la ea si ca ii suntem sufleteste alaturi la greu!
Roxana, astept PM.

de
www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
AdinaF spune:
Buna fetelor!
Am lipsit un timp si deja nu mai stiu cu ce sa incep.
Roxana, imi pare rau ca depinzi de acel pachet din Germania, urat din parte rudelor voastre ca nu "s-au bagat in priza".
Cand mai ai nevoie, pot sa-tzi trimit eu cu Atlasib, eu am unul aproape, la 15 km, lexi parca spunea ca are o distantza mai mare de parcurs. Sanatate multa Dariei!
Pt mexxa si eu as vrea sa contribui, acum vad daca trimit de-aici sau astept pana luna viitoare cand sunt in Ro. Multa putere sa trecetzi cu bine de perioada asta dificila.
Yoanna, si aici se poarta "bio", eu nu le iau tot timpul , mai mult legumele pe care le mananca mai des - mai nou am cumparat produse de curatzat si detergentzi bio (pe care desigur nu le mananca
), dar parca ma linistesc pe mine asa putzin.
De dulciuri, ce sa zic? Ciocolata foarte rar, si atunci se multzumesc cu o coscutza sau jumate de ou kinder , vorba lor: "unu si gata!". Ce le mai cumpar sunt biscuitzi din faina integrala in forma de animalutze, de la Leibniz, sunt destul de ok, zic eu. Ieri si azi, prajitura de mere - super simplu de facut (mere pe care le primesc de la cumnatul meu din gradina personala, tot bio
).
De multe ori insa s-a intamplat sa cumpar banane bio, si surpriza: pe dinafara aratau foarte sanatoase si inauntru erau deja innegrite - asa ca am lasat-o balta.
Fructe intregi incep sa refuze, acum le blenduiesc pur si simplu, le amestec cu iaurt si frisca , si le pun in forme de inghetzata - yammeee!
Cam atat, revin mai tarziu.
O zi frumoasa!