FIV IASI (2)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mara80 spune:

intr-adevad silc!s-au marit preturile la inseminare la omini!era 550 ron si acum e 850 respectiv 400 ron prepararea spermatozoizilor si 450 procedura in sine!ce sa va zic.....eu sunt optimista si sper din suflet ca voi reusi!luni pe 4 mai merg la programare,sotul repeta spermograma,spermocultura si face si anticorpii antispermatici iar la 17.30 ne intalnim cu dr si biologul sa discutam schema de stimulare.nu stiu ce o sa-mi dea ca eu stateam bine cu foliculii:la ovulatie aveam si 22.4 mm parca pe ciclu natural......vom vedea!va tin la curent!
a.....doar o intrebare am la tine,sau la cine a mai facut inseminare la omini:medicatia se plateste separat?cam cat ajung medicamentele de stimulare?multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

Sophie, puiule, ce sa zic... Un gand bun iti transmit si sper sa gasesti cat mai repede alt job. Poate mai bine platit. Nu uita, orice sut in fund e un pas inainte. Cine stie, poate se prinde acum natural... Tu sa incerci in fiecare luna.
Si eu sunt cam necajita luna asta, cu endometrul asa subtire, de 7,7 , la 6 zile de la ovulatie. Poate ar fi trebuit sa iau ceva, un estrogen, tu ai luat ceva pentru asta (viviflor sau cicloprogynava)? Cum le-ai luat, au avut ceva efect? Eu in general m-am ferit de estrogeni, sunt recunoscuti pentru efectul cancerigen, dar daca trebuie....
Dr. meu m-a linistit, a spus ca se mai intampla sa fluctueze endometrul, ca trat de stimulare mai scad endometrul (cica si Puregon, dar eu sincer ma indoiesc...), in general peste 7 e bun, dar ma gandesc ca a spus asa sa ma linisteasca. Nu stiu, eu nu mai sper deocamdata, deja ma pregatesc sufleteste pentru a treia luna de stimulare cu Puregon. Poate pana la urma endometrul subtire este de vina pt esecurile mele repetate timp de 2 ani jumatate...
Mara80, tine-te tare, ca te costa tratamentul mai mult decat procedura de inseminare. O fiola de 50 ml (asa se da in medie pentru o zi de stimulare, dar poate sa iti creasca doza, depinde cum raspunzi) costa 100 RON. Daca iti iei Puregon sau Gonal cu stilou injectabil (asa se da la omini) e mai usor de facut si te costa 600 RON pentru 6 doze (are 300 ml). Pregnyl costa 150 RON o fiola de 5000 UI la Omini (asa am dat eu), ideal ar fi sa ti le procuri tu din farmacie (Pregnyl nu se gaseste, dar Puregon gasesti si la Sensiblu si la Helpnet si e mai ieftin, un stilou cu cartus de 300 ml si 6 ace este 465 RON.
Daca iti da sa iei Clomifen este mult mai ieftin, dar are efecte antiestrogenice (subtiaza si glera si endometrul, plus ca da greturi, ameteli). Si te mai costa si monitorizarile ecografice, cam 100 RON una, dar mai spuneau fetele pe aici, ca la dr. Bors nu te costa monitorizarile. Nu stiu ce sa zic, vezi si tu prin postarile anterioare din acest capitol ale fetelor si te mai lamuresti.
Ce ti-a mai spus dr. biolog (Butnaru parca, nu?), tine-ne la curent.
Va pupici pe toate si va tin pumnii la venit barza (chiar ieri am vazut una, avea cuib pe acoperisul unei case...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophie76 spune:

amir, pogonici multumesc de incurajari, sper sa imi gasesc curind un alt job rezonabil, multumesc lui Dumnezeu ca sunt sanatoasa, ca pot munci !
Eu pt endometru nu am luat nimic altceva, doar cind am facut stimulare cu clomifen intr o luna mi a dat doctorita sa mi pun pe abdomen un patch cu estrogen, dar probabil si datorita clomifenului rezultatele nu au fost grozave undeva pe la 6-7 mm inainte de ovulatie! Dar nici un doctor pina acum nu s a agitat din cauza endometrului meu, eu sunt singura ca o fac, oricum eu cel mai bun endometru l am avut in timpul stimularii cu gonal, tot timpul peste 8 mm, poate si din cauza ca doza de gonal e de 75 ui nu de 50 ca la puregon si deci stimularea a fost mai puternica.
Am mai vazut ca fetele folosesc gel oestrogel, viviflor sau progynova luate oral sau cica si mai bine vaginal,sau si mai eficiente patch cu dermestril -care nu se gaseste in Romania- mie mi a fost frica sa ma automedichez cu astfel de chestii stiind riscurile pe care le presupune excesul de estrogen!
Iar la chestia cu variatia endometrului nici un doctor (cel putin din cei pe la care am fost eu) nu ti va vreo explicatie sau vreo solutie, dar poate tu esti norocoasa si gasesti unul, daca e asa da mi si mie de stire

sophie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara80 spune:

eu am mai auzit ca ptr ingrosarea endometrului se mai ia si vitamina E.
am cautat gonal f la sensiblu si vad ca e 91.78(fiola?)la omini e mai scump?
dar,este voie sa vin cu medicatia mea si nu te obliga sa cumperi de la ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silc spune:

sophie76 imi pare tare rau pt ce ai patit dar este o vorba in popor care spune ca orice sut este un pas inainte, sunt convinsa ca vei gasi un job mult mai bun si cred ca cel mai important este sa nu-ti pierzi pozitivitatea si optimismul. doamne ajuta!

mara80 medicatia se plateste separat si acu depinde de unde iei medicamentele. io am facut la prima inseminare stimulare cu gonalf pe care l-am cumparat de la HelpNet(farmacia din Carrfour)- tre sa dai comanda si avans si e in regula. la cea de-a doua am facut stimularea cu puregon si nu am gasit nicaieri mai ieftin deci am cumparat de la omini.

pt endometru am luat cycloprogynova numai pastilele albe(ai sa vezi ca o folie contine pastile albe si cafenii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginabulina spune:

Amir sau celelalte felte care au fost in cauza va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema!Maine sunt in ziua 2 de ciclu si am fost chemata de dr sa-mi faca o ecografie in vederea unei stimulari.Sunt foarte nedumerita cum se face eco daca ai menstruatie,eu nu am mai facut asa ceva si de asta nu stiu cum se procedeaza.Va rog cine a fosty in aceasta situatie sa-mi spuna si mie daca se face endo sau pe burtica ecograful in asemenea situatie.Va pup ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa80 spune:

Eu in loc de Pregnyl am luat Corioni ( alt h gonadotrop)si am dat 70 ron.

Mergi la inceput

am citit ca tu parca ia facut eco la inceputul ciclului menstrual
! te rog sa-mi spui daca a fost endo ca ma un stres.Oricum maine merg la dr si va fi ce va fi,orice mi-ati spune voi!

Mergi la inceput

Precedentul meu mesaj a fost pt SOPHIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

Ginabulina, bine ai revenit cu forte proaspete. Si eu am facut eco in ziua 3 cu dr. M la omini. Nu te speria, o sa-ti faca pe burtica. (cred ca la fel face si dr. Bors). Conditia este sa nu fi mers macar cu 2 ore inainte la baie, ca sa ai vezica plina, sa coboare si sa se poata vizualiza ovarele. Pentru eficienta, cu un sfert de ora, jumatate de ora inainte de a intra la eco, bea apa plata 1 litru (depinde si de cat te poti tu tine, ca sa capiezi acolo). Eu sunt experta la ecografii pe burtica, ca in elena doamna nu au eco vaginal si numai asa faceam. Stateam si cate o ora cu vezica plina sa astept doctorita, de-mi venea sa iau la bataie pe toata lumea. Sa nu bei decat apa plata sau ceai, ca de la sucuri dulci sau carbogazoase te balonezi.
Multa bafta! Nu ti-a cerut sa faci si progesteron in ziua 3?

Mara, intreaba si tu inainte, ca sa fii descoperita. Eu in prima luna am dat cu vreo 250 RON mai mult pe medicatia luata de la ei.
Dar daca faci cu dr. Bors, poate nu platesti monitorizarile si te-ai scos. oricum pregateste cu vreo 2000 RON (chiar si mai mult daca tb sa iti mareasca doza). Bafta si tine-ne la curent.

Mergi la inceput