FIV IASI (2)
Raspunsuri - Pagina 22
amir10 spune:
Buna fetelor, sper ca ati avut sarbatori frumoase.
Eu m-am monitorizat in tot acest timp pe stimularea cu puregon. Inseminare nu am facut, ca la omini e inchis pana luni.
Azi am facut pregnyl (multumesc mult sophie, sper sa imi porti noroc, si sa ai si tu parte de un bebelas sau chiar doi
), o sa mai fac o ecografie saptamana viitoare ca sa vad ce face endometrul si daca nu am chisturi. Pana acum totul a fost bine, asteptam sa vad ce o mai fi si intre timp imi isterizez sotul cu partide de sex programate. ![]()
Thestoasa, fac papa nicolau, fa anticorpi antichlamidia. Cu rezultatele du-te ori la dr. grigore (medis) ori dr. socolov (avicena), ori la orice alt doctor cu cabinet particular, mai cauta referinte pe net.
Tina, te asteptam cu noutati, sper sa iti reuseasca inseminarea din prima.
Pogonici, sper sa ai rezultate bune la analize, ai grija in ce zi le faci. CA 125 ai mai facut. Eu am facut, a iesit foarte bun.
Cine se pricepe sa faca capitol nou, poate o sa fie mai cu noroc?
silc spune:
salutare fetelor
povestea mea este cam asa: am inceput investigatiile pt bebe acu vreo 2 ani la Onofriescu, toate rezultatele bune si frumoase la mine dar proaste la sotul meu(oligastenoteratospermie). Am intetit programarile la medic, am discutat cu bioloaga de la omini si mi s-a spus sa incercam natural ca poate iese. Am tot incercat dar nimica si mi s-a propus IUI. Prima am facut-o in decembrie 2008(stimular eGonalF 12 zile+duphaston) pe un endometru prost(6.5), foliculi mici(3 de 14 si inca vreo 3 de 10) rezultat negativ dar o caruta de bani cheltuiti.A doua am facut-o in februarie(stimulare puregon + cycloprogynova+ultrogestan) pe un endometru de 8, foliculi de 17 cel mai mare si unul singur ca numar, rezultat negativ. Luna asta am mers la medic si i-am spus ca nu mai iau nici un tratament sa fac o ecografie sa incercam natural.Fara nici un fel de stimulare aveam un folicul de 18,5 si un endometru de 7 in a z16 iar acu asteptam rezultatul. Io nu mai inteleg nimic sunt complet debusolata cum pe un ciclu stimulat foliculii sunt asa de mici si endometru la fel iar pe un ciclu nestimulat lucrurile stau complt pe dos.
sophie76 spune:
Hristos a Inviat !!
sper ca ati avut parte de un Paste fericit si linistit!!!
Amir, iti tin pumnii si sper sa vii peste 2 sapt cu vestile bune! Ce valori ai avut la ultima eco inainte de pregnyl pt foliculi si pt endometru?
silc, bine ai venit printre noi si sedere cit mai scurta aici, adica sa fugi repede la odisee si noi impreuna cu tine
Intr adevar e putin ciudat ceea ce spui, dar nu iesit din comun, si mie mi s a intimplat ca de ex la stimularea cu clomifen sa am rezultate mai slabe decit pe ciclu natural, dar clomifenul e stiut ca nu e grozav , despre gonal si puregon nu stiu ce sa spun, am facut si eu stimulare cu ele dar cu rezultate bune cu numerosi foliculi marisori.Ti ai facut analizele hormonale? cum stai cu FSH si LH ?
Oricum din experienta mea ,nici doctorii nu prea pot da explicatii clare la probleme de genul asta, spun imediat ca exista f multi factori care pot influenta si determina nivelul hormonilor intr o luna factori ce nu pot fi cunatificati , oricum un profil hormonal al tau le ar putea da o idee !!
Pe mine ceea ce ma mira este ca ti au facut prima inseminare cu foliculi atit de mici, cind se stie clar ca foliculii se sparg dupa 20 mm , cine ti a facut o? Onofirescu? chiar atit de insetati de bani sunt la Omini incit sa ti ia banii stiind sigur ca nu ai sanse de reusita?Ma enervez iar cind vad cum e exploata suferinta noastra
. Oricum Gonalul si puregon ul sunt cam acelasi lucru adica FSH (gonalul parca e extras din urina umana de la gravidute, iar puregonul din urina de la soricei sau sintetic , rog sa ma corecteze cine e mai in tema ?) ,ma mir ca ai avut rezulatate atit de diferite
Multa bafta!!!
sophie
silc spune:
salutare tuturor,
sophie76 multumesc pentru primire si sa dea Dumnezeu sa fugim toate de manuta la capitolul gravidute
prima inseminare mi-a facut-o bors iar cea de-a doua vasilache.
la prima nu am sangerat deloc dupa procedura iar la a doua vai de mine 2 zile am stat in pat, bine ca a trecut.
analizele hormonale spune onofriescu ca sunt bune, sunt in limitele afisate pe buletinul de analiza, nu le am la indemana acum dar maine afisez cu mare drag si io rezultatele
din experienta mea spun ca prima inseminare nici nu trebuia sa o faca dar na era mai putini bani parca 5.500.000 iar cea de-a doua macar foliculii trebuiau sa fie cat de cat bunicei daca costa 8.500.000
io nu prea mai am incredere nu stiu ce sa spun, mi se pare o chestie asa de hai sa incercam sa vedem iese, daca da atunci ce buni sunt toti daca nu asta este in medicina sunt foarte multe intrebari fara raspuns
poate ma mai incurajati voi!
apropo ati auzit de reusite la inseminari la Iasi sau de fiv reusit la Iasi?
pogonici1977 spune:
dar sunt reusite FIV la iasi???? eu nu am auzit de reusite..daca sunt spunene si noua
tina_2003 spune:
silc
poate la prima inseminare, foliculii erau deja sparti? de asta erau mai mici?
din cate mi-a zis biologul de la omini, anul asta au avut 9 reusite la insamantzari
de fiv stiu ca vor incepe sa faca dupa paste, era cineva care astepta sa vorbeasca cu onofriescu depsre asta
eu luni sunt programata la clinica, astept sa vad ce-mi spun
camy77 spune:
Hristos a'nviat!
am revenit fetelor,
la omini inca nu se face fiv, nu sunt in regula cu toate actele, juridic
eu tr. sa fac in ian. fiv, si inca astept.
nu am auzit de reusite la inseminari, sunt dezamagiata.
bafta la toate fetele.
silc spune:
tina_2003 foliculii nu erau sparti ca am fost la monitorizare o data la 3 zile si tot spuneau ca este in regula, oricum asta este
ma bucur sa aud ca sunt ceva reusite la inseminari, ca la fiv am auzit ca anul trecut s-a facut si nu este nici o reusita, a venit bucur cezara de la giulesti bucuresti si a facut fiv, poate este cineva care a facut atunci si ne da mai multe informatii
luni sunt programata si eu la clinica sa vedem ce facem in continuare, va tin la curent
sophie76 spune:
Buna fetelor,
din cite am mai citit eu, nu am vazut ca Omini Clinic sa fie pe lista clinicilor autorizate pt FIV, chiar daca vor obtine autorizatia eu nu as face FIV la ei , cel putin nu f curind pt simplul motiv ca nu au experienta !!!Plus ca mi se par oricum destul de scumpi la ce ofera.
silc, pretul inseminarii nu e corelat de marimea foliculilor, cred ca pur si simplu asa s a nimerit au avut initial un pret si apoi l au marit (pretul actual reprezinta 400 lei prepararea spermei si 450 lei inseminarea) pt ca au vazut ca au clientela ; eu cind am fost la inseminare in seara respectiva mai erau alte 2 fete care au facut IA, si cind am mai fost la monitorizari mai erau alte paciente pentru IA, presupun ca reusite la inseminari au avut avind in vedere nr totusi mare de paciente, ce e interesant de stiut nu e nr lor ci procentul de reusita 5, 10, 15%!
camy77, daca nu ma insel vroiai sa faci IA la Sibiu , ai mai facut? acu vrei sa faci FIV la Iasi sau la Sibiu (am auzit lucruri bune despre cei de la Sibiu,colaboreaza si cu un embriolog din Austria )?
la toate fetele!
sophie