Nu stiu daca am procedat corect

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui mansonrox

Hello, vi se pare ca sunt paranoica
Rox +18

da, esti

eu am supravietuit sarcinii cu caine/potaie in casa si copilul a ajuns la varsta de 2 ani jumate fara sa inhaleze nici un fir de par ....cum? am spalat, sters, scuturat, dezinfectat etc cel putin de doua ori mai mult.
Insa ideea de a renunta la caine pt ca ai ramas gravida, mi se pare echivalenta cu a renunta la primul copil pt ca vine al doilea. Nu pun catelul pe acelasi plan cu copilul, dar e un suflet pt care eu mi-am luat angajamentul sa-l ocrotesc.

Adria, daca vrei trimite-mi pm cu adresa ta de mail sa-ti trimit o carte pt sotul tau.
Si da, ai gresit incurajandu-l sa-si implice familia in problemele voastre. Fii mai ferma in privinta fumatului in preajma copilului - aici chiar nu are scuze.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Un fumator inrait, renunta la tigari doar daca are o motivatie personala puternica.

Spre exemplu, eu m-am lasat de fumat pt binele copilului meu.

In cazul sotului tau, esti singura care poate stii ce anume are mai multa importanta pt el.

Este intolerabil faptul ca fumeaza in casa, langa copil.

Cunosc familii ai caror copii au crescut in fum de tigara.
Sistemul imunitar le este afectat. Au o mai mica rezistenta in fata racelilor.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Trimiteti-va sotii la doctor, poate daca le spune cineva strain, vor crede.

Din pacate lucru asta nu functioneaza decat la o mica parte dintre fumatori.
Prietenul meu a terminat medicina. Prin rmare a vazut la muzeul facultatii plaman de fumator conservat , a vazut pacienti care mor de neoplasme pulmonare , lucreaza cu pacienti care au membrele amputate de la tigari.
Crezi ca il intereseaza? IN familia lui antecedentele de neoplasm sunt covarsitoare.
Crezi ca il intereseaza?
I-am si spus ca daca o tine in ritmul asta nici nu mai are rost sa ma gandesc la viitorul relatiei , ca nu va avea viitor .
Doctorii din spitale fumeaza ...

Mama-mea s-a lasat brusc de fumat , i s-a facut rau intr-o zi , s-a dus la doctor , acesta i-a spus ca trebuie sa se lase de fumat si din a doua zi nu a mai pus gura pe tigara.
Dar din ce am vazut pana acum si la spital printre pacienti , colegi , doctori, prieteni , e un caz rarisism din pacate.

Cred ca in final singura solutie este scumpirea, sa ajunga la 15 lei si poate se lasa .

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Si sotul meu fumeaza, insa exclusiv afara din casa, indiferent de cit de frig este. Am incercat 6 ani sa-l mobilizez sa se lase, i-am adus milioane de argumente, a citit o gramada de carti despre asta, a fost si la doctor (Xio are dreptate, nu a functionat). In fine, am renuntat. Insa..... Ce face el cu viata si santatea lui este problema lui, e matur si poate sa discearna singur (si sa suporte eventualele consecinte). Dar cind e vorba de copil vad rosu! Nu as accepta niciodata sa fumeze linga el! Stie despre fumatul pasiv, i-ai dat sa citeasca documentatie depre asta? Eu in ultima instanta i-as arunca tigarile si as insista sa fumeze doar afara! E nasol la tine ca nu ai facut-o de la inceput, la noi am stabilit regula de cind eram gravida....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui adria240

Ba mai mult fumeaza in casa in situatia in care avem si un copil. Insist ca cel putin atunci cand este timp frumos sa fumeze afara si nu in casa dar fumeaza o tigara doua afara si pe urma tot in casa continua. De multe ori cand servim masa nici nu asteapta ca toata lumea sa termine de luat masa ca el isi si aprinde o tigara. L-am rugat de nenumarate ori ca macar sa nu mai fumeze in fata sau in prezenta copilului dar fara succes.

Pe mine asta m-ar ingrijora cel mai tare. Partea cu bugetul e absolut neesentiala.

Nu are dreptul sa fumeze in casa si in preajma copilului!!!!!!!!!

Trebuie sa inteleaga ca ce face el cu viata lui e treaba lui insa nu ar trebui sa isi bata joc de sanatatea copilului.
Ca sa nu mai vorbesc ca da dovada de iresponsabilitate: nu se gandeste ca daca el se imbolnaveste ajunge o povara pt tine si copil iar daca Doamne fereste moare lasa copilul fara tata la o varsta cand ar avea mare nevoie de el.

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui mansonrox

Hello, vi se pare ca sunt paranoica daca ii spun sotului sa vorbeasca cu maicasa sa renunte la caine eu fiind insarcinata in luna aproape aVa. Gasesc fire de par de caine prin toata casa, mai ales in bucatarie, pe vase, pe prosoapele de bucatarie?
Culmea e ca nici el nu ma intelege si zice ca am eu ceva cu potaia si cu familia lui. Mie una mi se pare normal sa faca ceva in privinta cainelui avdn in vedere ca urmeaza sa aiba un copil.

Mersic

Rox +18

eu nu cred ca esti paranoica, dar daca stati in casa ei, mi-e imposibil sa cred ca va accepta sa renunte la caine, chiar si pentru nepotul/nepoata ei. cred ca singura solutie e sa va mutati voi, daca puteti. si probabil ca nu puteti. caz in care poti macar sa rezervi o camera pentru copil in casa aia in asa fel incat sa nu fie expus cainelui? pe langa motive de igiena, nu stii niciodata cum reactioneaza un caine cu un bebe. eu sunt dintre cele care au renuntat la caine pentru bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria240 spune:

Da fetelor, aveti dreptate ca nu ar fi trebuit sa-l incurajez sa-i ceara sfatul familiei lui dar stiam ca sora lui este o persoana impartialan si ca uraste foarte mult fumatul si am sperat ca impreuna sa reusim sa-l convingem ca macar sa mai reduca numarul tigarilor daca nu sa renunte la fumat.
Pe sotul meu nu stiu ce motiv l-ar face sa renunte la fumat fiindca probleme de sanatate la care fumatul este foarte contraindicat are deja dar medicul i-a spus ca nu poate sa zica cu certitudine ca din cauza fumatului au aparut acele probleme de sanatate dar foarte probabil fumatul a fost cauza si cum el nu stie cu certitudine... Au fost si persoane in jurul nostru care au murit din cauza cancerului dar se pare ca nimic nu il poate convinge.
Sa fiu mai ferma in privinta fumatului in preajma copilului ar insemna sa ne certam permanent.Zilnic ii spun de cateva ori sa nu mai fumeze, cel putin sa nu mai fumeze in preajma copilului dar fara rezultat. Uneori mai fumeaza in baie cu geamul deschis, alteori afara dar cel mai mult fumeaza in casa.
In privinta copilului am incercat sa iau unele masuri in sensul ca sta mai mult in camera lui care este cea mai indepartata de bucatarie si camera unde se fumeaza dar desigur tot se resimte fumul.
Asa cum spunea una din fete mai sus ma gandeam sa ii dau un ultimatum, un termen de o saptamana in care sa se gandeasca ce vrea si daca o sa renunte la fumat sau nu dar sant convinsa ca si aceea saptamana va trece si el tot nu o sa renunte la fumat si atunci nu o sa-mi ramana de facut decat sa ma mut intr-o alta camera separat( noroc ca avem camere suficiente).

Astept si eu in continuare sfaturile si sugestiile voastre

Adria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Mansonrox, pai daca nora ar sta in casa mea si ar veni cu pretentii din astea as considera ca e o nesimtita si i-as cam face bagajele. Adica atunci cand te-ai maritat si te-ai mutat acolo nu stiai ca au un caine ? sau ti-ai zis ca las ca scapi tu cumva de el, important e sa te ia de nevasta si apoi elimini tu dusmanii ...

Se poate trai f bine cu un animal in casa, nu aveti decat sa faceti curat mai des. Daca nu, va mutati.

Mesajul asta e din categoria "Iubitule sunt insarcinata, am facut programare la veterinar sa-ti eutanasiem motanul ca si-asa nu-mi placea de el!"

Sibylle

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Adria, eu ziceam sa-i dai un ultimatum pt fumatul in casa. Poti sa incepi cu asta pt ca nu cred ca il vei putea face sa se lase de fumat. Cred ca ar trebui sa fii foarte categorica si sa ii spui ca nu mai puteti trai asa impreuna. TREBUIE sa inteleaga ca nu are voie sa mai fumeze in casa.

Si la noi in casa se fuma, dar in momentul in care am ramas insarcinata nici nu s-a mai pus problema, sotul iese afara si pe ger si de aproape 4 ani nici macar o data nu a mai fumat in casa. Insa stiu ce inseamna fmatori inraiti.

Parintii mei de suflet au fost la mine 10 zile asta vara: si ei faceau la fel, se ridicau in timpul mesei sa mearga la o tigara, la 15 minute trebuiau sa iasa afara. Pt mine a fost f neplacut. Le-am atras atentia si sub nicio forma nu vroiau sa accepte ca am dreptate. Pana la urma la sfarsitul sejurului macar nu se mai ridicau de la masa.

Curaj si fii foarte ferma!

Sibylle

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Eu am avut de mult o discutie legata despre sanatate cu sotul meu in care nu am vorbit doar despre obiceiurile lui ci de ale noastre ale familiei in care i-am explicat pct-ul meu de vedere: Daca mananci prost, bei mult si fumezi in special cu un copil in casa dai dovada de egoism! Copii au nevoie de parinti, de parinti sanatosi, nu de bolnavi sau sa ramana de mici sau de tineri singuri pe lume! Plus ca eu ca femeie i-am spus ca daca are de gand ca la 40 - 50 de ani sau in jurul acelei varste sa faca vreo boala din cauza ca nu se ingrijeste sa-mi spuna de acuma sa-mi gasesc altul pe care nu trebuie sa-l sterg la fund fiindca a mancat/baut/fumat ca porcu si eu sa ajung sa-i fiu sluga fiindca el din egoism nu a fost capabil sa-si poarte de grija!
Nu vreau ca la copilul meu sa-i fie rusine cu noi sa zica lumea cine-s grasuni aia sau cine-i buhaitul ala....efectiv este egoism atat timp cat ai un copil sa nu te gandesti ca are nevoie de tine sanatos si apt nu de o fosila imbatranita prematur si nevoiasa.
Nu te lasa, sa reduca si el si sa iasa afara pe balcon cu tigarile!

poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput