Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (281)
Raspunsuri - Pagina 20
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kriss79 dar mai avem si discutii..iar eu inca nu am putut uita tradarea lui..ma gandeam sa merg la un psiholog.. De multe ori imi zice acum ca nu e genul casnic..pai daca nu e, de ce m-a cerut de nevasta? ca doar nu l-am obligat, nu i-am pus copil in carca sau mai stiu eu ce..stateam impreuna de 3 ani cand m-a cerut.De fapt, acum mi-am amintit ca era chiar ziua lui cand a facut cererea.. Nu l-am tinut sub papuc, sa nu se duca nu stiu unde sau cu nu stiu cine..vrea sa iasa odata pe sapt. in oras cu prietenii..numai ca mie nu imi plac prietenii lui cu care iese..daca ar merge la un fotbal/tenis/bere ar fi ceva..dar la ei seara se prelungeste pana dim., amesteca bauturile si nici nu mananca, incat ajunge acasa ametit.. Am incercat sa il responsabilizez mai mult..dar merge greu..Sa nu se mai bazeze pe mine ca eu fac cumparaturi, eu dau de mancare fetei, eu o culc, eu spal vasele, eu fac de toate..E un berbec tare incapatanat si desi stie ca a gresit, foarte greu isi cere iertare.. Iaca ca m-am descarcat aici la voi..gata, ma retrag, ca v-am facut capul calendar |
In primul rand, sa-mi spui de o relatie unde nu sunt discutii, sa vad si eu minunea aia inainte sa mor, da?
In al doilea rand, daca ai decis sa ierti, e de datoria ta chiar sa o faci, desi e tare greu. Mai ales cand tu nu ai gresit cu nimic si te gandesti ca tot tu trebuie sa faci efortul sa ierti. Dar poate si noi avem ceva vina cand suntem tradati de cei din jurul nostru, poate am facut sau nu am facut ceva ce se astepta de la noi si am contribuit cu ceva la tradare, desi eu cred ca un adult trebuie sa stie cand face ceva ce ar putea rani pe celalalt. Numai ca la voi e mai complicat daca el nu constietizeaza greseala si continua cu iesirile nocturne. Cand celalat nu e spasit, sa ierti e si mai greu. Eu iert greu prietenilor ce-mi gresesc, gandesc ca daca a tradat, nu-mi merita prietenia, dar in cazul tau nu e doar un prieten, e partenerul de viata, omul in legatura cu care ti-ai construit universul tau. De asta iti doresc putere sa ierti, dar sa nu uiti, sa inveti din intamplarea asta si sa iesi mai puternica si mai buna!
Parerea mea e ca tu ai partea ta de lucru (cu iertarea), dar fara un efort si din partea lui, nu stiu cate sanse de reusita ai. Adica are si el partea lui de lucru, trebuie sa se gandeasca bine ce vrea de la viata si sa-si reevalueze comportamentul. Nu ma intelege gresit, o relatie fara incredere nu merge si eu sunt pt. program si individual al fiecaruia. Uite, sotul meu, desi iese cu baietii dupa ce adoarme Tudor cam o data pe luna la bere, poker, distractie, ce stiu eu ce fac ei, nu vine niciodata beat, chiar daca sta mai tarziu, pana pe la 2-3 dimineata si bea o bere. Si nu e musai sa mearga. Daca eu zic nu (desi nu zic niciodata nu), atunci nu merge, dar ma intreaba de fiecare data daca e ok sa mearga. E drept ca nu am motive sa nu am incredere in el, pe cand la tine situatia e alta. Dar incearca sa comunicati, explicai ca nu-ti plac prietenii lui, dar vino si cu argumente, nu poti sa-si spui nu iesi cu ala ca nu-mi place de fata lui. Fa-l sa vada punctul tau de vedere si consecinta faptelor lui aspura ta. Dar oricare e decizia, nu folosi tradarea lui ca o unealta impotriva lui, sa nu-l indepartezi si mai mult de tine.
Iesitul o data pe saptamana insa mi se pare cam mult, ca doar nu e adolescent!
Cat priveste chestiunea casnica, pai ia lasa vase nespalate, nu fa mancare si cand iti reporseaza chestiile astea, ii spui ca esti obosita, ca nu mai poti nici tu sa le cari pe toate si ca poate ajuta el, de vreme ce a observat ce e nevoie sa fie facut si puteti imparti chiar treburile casnice. Sunteti 2 in relatie, nu unul singur.
Daca isi cere iertare sau nu, mie mi se pare irelevant, trebuie sa arate ca ii pare rau, chiar daca nu o zice.
Si nu faci capul calendar nimanui, uiti ca eu am intrebat de voi? Cine nu vrea sa citesca, poate sari peste mesajul tau.
Hai ca acum m-am intis eu ca o zi de post. Iti urez rabdare si putere sa treci peste toate daca ai ales sa ierti, iar lui ii urez o minte luminata, sa vada ce familie frumoasa are si sa lupte cu dintii sa si-o pastreze!
==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
aeperju spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Yaia
Are un botic tare dulce, iti vine numai sa-l pupacesti si e asa de serios...cred si eu, poate era baiatu-n petit si lua treaba-n serios! Tu primesti un pt. promptitudine!================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) Poze |
multam frumos! Numai bine!
-----------------
Emma si Andrei (21.09.2007)
danuta36 spune:
La multi ani Teodora!
Sa fii sanatoasa,norocoasa,iubita,toate dorintele sa ti se implineasca!

ramonaiani spune:
La multi ani Teodora
zile senine si fericire alaturi de cei 2 barbati din viata ta
!
Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07)
23+
Roxana_G spune:
Yaia, nici eu nu prea reusesc sa ma tin departe de mancare si vai de fundul meu.
Ce tare ai fost cu apelul tau, uite ca au si raspuns fetele.
Ayumi, poate o sa fie mai greu zborul, dar sigur va descurcati. Uite poate va vedeti si cu Yaia si mai trece timpul. Va tin pumnii si pentru drum si pentru control. Si asteptam vesti. In tara o sa ai acces la net, da? Poate ne dai cumva niste date de contact sa ne mai auzim/vedem. 
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
ramonaiani spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Cat priveste chestiunea casnica, pai ia lasa vase nespalate, nu fa mancare si cand iti reporseaza chestiile astea, ii spui ca esti obosita, ca nu mai poti nici tu sa le cari pe toate si ca poate ajuta el, de vreme ce a observat ce e nevoie sa fie facut si puteti imparti chiar treburile ... |
Are perfecta dreptate Yaia!
Intr-o seara vine al meu acasa si se ia cu mainile de cap: "ce s-a intamplat aici??? A trecut razboiul prin casa noastra?"
I-am raspuns ca mi-a fost rau si-am zacut toata ziua in pat. "Razboiul" e opera fie-sii. Sa puna mana sa stranga daca nu are pe unde calca pe covor. Si apropos de cina, sa faca el ceva, ca si mie mi-e foame ...
Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07)
23+
Roxana_G spune:
Papanash,iar am fost aiurita, unde ziceai ca plecati?
Emma, e un scump Andrei. Dar bine mai mamico, pozele mai recente le tii la secret?
Kriss,
orice relatie are suisuri si coborasuri, trebuie sa ai putina rabdare sa se vindece ranile. Daca tu crezi ca un psiholog te ar ajuta, poate ca e bine sa incerci. Insa nu o sa poata face pasul inainte in locul tau, tu va trebui sa inveti sa treci dincolo de experienta nefericita si tot tu vei invata sa iti ajustezi asteptarile de la sotul tau si sa contezi mai mult pe tine.
Rox , mamica
Gabriela77 spune:
Teo, La Multi Ani cu tot dragul! Santoasa si fericita sa fii, mamica draga!
Yaia, cred ca s-ar intelege bine muzicienii nostri! Plus Gheo, si uite gasca! Desigur, ursuletul este si el invitat! Si lista ramane deschisa!
Roxana, sa stii ca la capitolul cuvinte nici noi nu ne laudam, si daca mai scapa cate unul, nici moarta nu-l repeta! Excelam insa la capitolul intelegere si muzica! Azi insa ne-am jucat un joc nou ALFABETUL, eu spuneam o litera, iar ea repeta, a functiont pana la G, dupa care s-a plictisit si a trecut la altceva! La imbracat pantalonii, adica! Noua ei pasiune, reuseste la un singur picior! ![]()
Erina, noi nu am progresat cu olita! Mai face intamplator, dar nu se cere niciodata, dar de stat, sta!
Diwana, ce frumos ca plecati, pacat ca nu vine si tati! Distractie placuta!Cu masina de spalat, eu sunt multumita de Wirhlpool-ul meu, cu incarcare verticala, care implineste 8 ani si nu e obosit deloc. E drept ca lasa de dorit la capitolul silentiozitate.
Annisia, ce tare-I faza cu ciolanul! Descurcaert baiat, ce mai?
Emma, f frumos filmuletul!
Apropos de ciolanul lui Yannis, o ciorbita de fasole cu ciolan am de gand sa fac azi! Cu ceapa rosie! Se baga cineva???
Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)
Roxana_G spune:
Gabriela, stati foarte bine la toate capitolele, sunt sigura. Andrei nu incearca sa puna pantalonii, el cu sosetele are ce are, dar iti dai seama ca nu sunt sanse sa reuseasca sa le puna.
Rox , mamica