Psihologia hotului. Se mai intoarce?
Raspunsuri - Pagina 2
erin20 spune:
Depinde. Am o cunostinta a carei apartament i-a fost spart de 2 ori!! Hotul bineinteles ca nu a fost prins. Deci se prea poate ca da. Ciudat este faptul ca hotul ii cunostea toate obiceiurile si programul de lucru. Deci se prea poate ca hotul sa fi stat la panda sau a fost cineva cunoscut.
Deborah: super tare catelusul tau
M-ai facut sa rad 
mihatp spune:
lucrez cu cei in discutie si sunt si psiholog![]()
dar ca opinie personala, mi-as lua toate masurile de precautie necesare.
stam si noi la casa, asa ca am inceput cu un caine, rottweiler.
dulce foc cu stapanii si prietenii "din dotare", paza strasnica in rest.
oricat ar fi stiinta de exacta tot nu poate cuprinde toata p.o.p.u.l.a.t.i.a in predictii, asa ca se poate sa "nimeresti" chiar o exceptie.
din descrierea ta cred ca a fost "la nimereala", ca daca v-ar fi studiat atunci probabil ca ar fi stiut ca sunteti acasa. probabil ca tinta era ceva de prin curte. modul e operare e amator.
dar, e foarte buna ideea fetelor, ar trebui sa anunti politia despre ce s-a intamplat, chiar daca a esuat in intentii pentru ca poate si-a stabilit in cartier zona de "lucru" si sa fie pe faza. sau poate chiar au mai fost infractiuni in zona. pentru ei e important sa aiba datele astea pentru prevenirea lor.
ce este neplacut e faptul ca induce o atitudine de victima in noi si ne fac sa ne schimbam rutina, viata. nu lasa sa te "victimizeze", sa-ti induca spaima. dezvolta masuri de protectie, dar nu lasa sa-ti schimbe viata. mai ales cand altereaza sentimentul de securitate din propriul camin, unde ar trebui sa ne simtim cel mai bine, cel mai protejati.
stiu cum e (ca-n reclama de la Coldrex
), am fost o data talharita (mi-au smuls poseta de pe umar) si o data furata de portmoneu. sentimentul produs (de victima) a fost mai neplacut decat lipsa documenetelor si a obiectelor in sine.
am editat ca nu i-a placut "p.o.p.u.l.a.t.i.a", si a fost cenzurat![]()
Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008
Viata in 3 + La 2X9 luni
Luca creste
Miha scade
abbi spune:
Buna!Vb si tu cu politia.
E posibil sa mai incercee, dupa o vreme.
De regula, astia nu vin singuri si la nimereala, ci pe baza de pont si dupa ce te-au studiat un timp, mai ales dak sunt recidivisti.
De regula(nu asa cum s-a intamplat in cazul tau):
*studiaza potentialele victime pt a le cunoaste programul de lucru, pt a sti cati membri ai fam sun acasa si la ce ora, cu ce mijloace de transp se deplaseaza proprietarii, ce bunuri usor de valorificat au si in ce mod sunt asigurate(incuietori, sisteme electronice de supraveghere si alarmare etc)
*testeaza, verifica victimapt a vedea dak si cum reactioneaza(lasa semne banale de murdarie, zgarieturi pe usa, toc etc,iti bat la usa sa-ti vanda-chipurile- diverse obiecte, in zile si la ore cand de obicei oamenii sunt la serviciu,sau se dau drept lucratori la primarie si te ameninta sa deschizi sa iti faca deratizare, ca altfel primesti amenda etc...........au venit si pe la mine la usa....o intreaga scoala...halate, sticle de plastic chipurile cu substante
)
*actioneaza
PAREREA MEA:
*vb cu politistii, mai ales cu cei de la proximitate.e important sa stie
*nu te lasa infricosata:joaca-te tu cu nervii potentialilor hoti, nu ii lasa pe ei sa iti schimbe viata si starea sufleteasca.
Cum faci asta?Vorbind despre prb ta:vb cu politia, vb cu vecinii, spune-le ce ti s-a intamplat, astfel oamenii devin atenti,fie doar de teama pt bunurile lor si pt siguranta lor
*ai alarma?las-0 sa miaune o data, cateva min si vezi si tu ce vecini se sesizeaza etc.....
*monteaza sisteme de iluminat pe baza de senzor si alte mijloace de paza(grilaje, incuietori,sist electronice antiefractie)
*n-aI vreo babutza securista printre vecini?
, iti poate zice cine mai suna pe la usa, cat voi nu sunteti acasa
*triaza mult persoanele care au acces , fie si temporar la tine in casa:instalatori, reparatori de toate neamurile, bone, gradinari etc
*nu tine bani in casa si dak iti cumperi ceva de valoare, fii discreta
Nu stiu cat te ajuta ce am scris, dar sper sa gasesti ajutor in jurul tau.
Pupici!

ladyJ spune:
In mod normal, hotii vor sa termine totul cat mai repede si fara instrusi. Ei vin sa fure, nu sa dea piept cu proprietarii.
Nu stia ca sunteti acasa. Pentru ca daca stia, actiona in alt mod.Venea mai tarziu, venea cu grija, incet si avea un plan clar in cazul in care v-ati fi trezit. Astfel, hotia s-ar fi transformat in talharie, daca era obligat sa se lupte cu voi.
In mod normal, un hot profesionist merge la sigur, la pont. Doar cei..incepatori, drogati sau disperati merg asa cu ´´ochii inchisi´´ intr-o casa.Si trebuie sa ne ferim cum putem: alarma, caini, sisteme de supraveghere, care le mai taie din elan.
Ca sa-ti raspund...nu cred ca se mai intoarce. Pare genul de infractor care asteapta sa-i pice para malaiata direct in crestet...Insa daca STIE ca aveti obiecte de valoare in casa, poate sta la panda pana plecati...sau poate ´´colabora´´ cu altii mai versati. Ceea ce e putin probabil, stie ca l-ati simtit si stie ca veti lua masuri. Asa ca de ce sa riste? cauta altceva..
Bine, asta nu e o regula.
Alinutza1979 spune:
Acum 1 an si jumatate ni s-a spart casa!
Locuiesc impreuna cu prietenul meu in garsoniera lui ramasa mostenire de la o matusa.
Inainte de a ne muta am renovat-o si am hotarat sa nu mai punem grilaj (garsonera e la parter) " ca nu vine hotu' la noi, n-are ce sa ne ia noua!"
Am inlocuit geamurile cu termopan, usa de metal, toate bune si frumoase!
Primul concediu la mare 6 zile nu s-a intamplat nimic; in toamna am zis sa merge si 2-3 zile la munte; cand ne-am intors nu mai puteam deschide iala de jos...ce naiba s-o fi intamplat?!
Sa vedeti cum a "operat" :
- cu o ranga foarte ingusta, nici nu a lasat urme, a deschis geamul (MARE ATENTIE LA TERMOPANE, PAR ELE RIGIDE DAR SE DESCHID FOARTE USOR)
- a intrat in casa, a luat cheile mele de pe frigider si a incuiat usa pe dinauntru
- apoi s-a apucat sa demonteze din calculatoare, nu le-a luat cu totul ci doar ce era mai important; a mai luat 2 telefoane, 2 aparate foto si 300.00lei (3 milioane).
Sa va descriu senzatia pe care o ai dupa un astfel de eveniment?!
Si acum avem cosmaruri ca e cineva pe la geam ca ne merge cineva prin casa ....:((
Politistul mi-a spus cu un zambet arogant, cand imi curgeau lacrimile pe obraji
...ca degeaba plang, ca e vina noastra ca n-am pus grilaj!
Ne-am montat un grilaj de 100kg, abia l-au ridicat 5 baieti!
Va doresc din tot sufletul sa nu treceti prin asa ceva niciodata! Paziti-va, asigurati-va cum puteti si cum stiti, si cu caine si cu sistem antifurt, cu grilaje cu toate! Politia nu face nimic iar trauma este foarte mare, plus ca iti ia si "bruma" pe care o strangi cu sudoare!
va doresc numai bine!
abbi spune:
alinutza1979, imi pare rau de ce ti s-a intamplat.eu locuiesc la ultimul etaj si am aceeasi frica, mai ales ca ghena de gunoi e langa fereastra bucatariei mele........
alina023 spune:
Poate voi da nastere la polemici insa....imi asum riscul.
Desi am doi copii si am citit/auzit destule intamplari neplacute, eu cred ca cel mai bun sistem de protectie este o arma cu aer comprimat. Faci pac pac de doua ori si garantat nu mai calca nici mama hotului pe o arie de cateva case. ![]()
Foarte serios vorbind, mai ales pentru cei care locuiesc la casa: Luati-va masuri suplimentare de precautie!!! In perioade de criza economica infractionalitate creste in mod alarmant. Oameni disperati ajung sa faca lucruri disperate.
Sa dea Domnul sa nu avem asemenea evenimente neplacute dar, better safe than sorry!
PS. Cred ca-s in prag de paranoia insa, eu mi-am achizitionat si un dispozitiv cu socuri electrice. Sper sa ajung odata sa-mi si fac curaj sa pun mana pe el, macar sa ma asigur ca in caz de ceva nu ma electrocutez singura. ![]()
PPS. Toate cele enumerate mai sus evident ca trebuiesc tinute intr-un loc absolut sigur in care sa nu ajunga copiii. Si nici sa nu stie ce exista asa ceva in casa.
Alina, mami de Ana Antonia
(06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan 
poze Ana mica 
Povestea nasterii Anei 
Emma INVINGE cancerul!
Alinutza1979 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alina023 Poate voi da nastere la polemici insa....imi asum riscul. Desi am doi copii si am citit/auzit destule intamplari neplacute, eu cred ca cel mai bun sistem de protectie este o arma cu aer comprimat. Faci pac pac de doua ori si garantat nu mai calca nici mama hotului pe o arie de cateva case. Foarte serios vorbind, mai ales pentru cei care locuiesc la casa: Luati-va masuri suplimentare de precautie!!! In perioade de criza economica infractionalitate creste in mod alarmant. Oameni disperati ajung sa faca lucruri disperate. Sa dea Domnul sa nu avem asemenea evenimente neplacute dar, better safe than sorry! PS. Cred ca-s in prag de paranoia insa, eu mi-am achizitionat si un dispozitiv cu socuri electrice. Sper sa ajung odata sa-mi si fac curaj sa pun mana pe el, macar sa ma asigur ca in caz de ceva nu ma electrocutez singura. PPS. Toate cele enumerate mai sus evident ca trebuiesc tinute intr-un loc absolut sigur in care sa nu ajunga copiii. Si nici sa nu stie ce exista asa ceva in casa. |
...adevarat ce spui tu insa eu nu cred ca daca te ataca vreun hot mai poti tu sa fugi, eventual buimaca de somn, la ascuzatoarea armelor, se le iei si sa si actionezi cu ele! Ei sunt mult mai "experti" in spargeri decat noi in aparare!
Parerea mea, sau cel putin asa incerc sa cred sa ma incurajez
Daca-ti inta hotu-un casa iti dai in cap cu ce poti, cu ce nimeresti! Eu optez pe mijoace de aparare in afara casei (grilaje, inchietori, porti, garduri...tepi)!