Psihologia hotului. Se mai intoarce?
Asta e o intrebare, caci sambata noapte am fost victimele unei tentative de furt. Noroc ca nu adormisem si am auzit poarta zdranganind si pasi. A/Au fugit cand am aprins luminile si am strigat.
Pana apucam sa punem sitemul antiefractie, care, dupa cum bag seama a devenit util si urgent necesar, stau cu frica. Se mai intoarce sau nu va mai incerca, cel putin o perioada.
Raspunsuri
Ramonika spune:
daca a ales casa voastra pur intamplator, nu cred ca se va mai intoarce.
daca are un pont si stie ca sunt multe lucruri valoroase de furat, e posibil.
desi totusi nu cred, deoarece se gandeste ca o sa fiti mai precauti pe viitor si sunt sanse mai mari sa fie prins.
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Deus spune:
un sist f bun de antiefractie este un catel mare:) daca alegi vreunul alege sa fie potrivit si pt familie! de exemplu cainele lup / ciobanescul german - doar te rog nu-i pune lant de 1 m ca asta nu-i viata - mai bine alarma care nu are nevoie de dragoste.
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
enachescug spune:
Ambele variante cu "la intamplare" si "la pont" sunt posibile.
Am trei caini, 2 metis si un ciobanesc mioritic, dar sunt amplasati in spatele casei si nu ii lasam liberi de teama sa nu fie otraviti de rau voitori. Ai mei au trecut prin asa ceva. As fi foarte suparata sa se intample asa.
Pana la sistemul antiefractie probabil voi aplica sistemul dormit pe rand, dormit iepureste.
A_Iulia spune:
Dar un hot bun zdrangane poarta si face zgomot? Eu cred ca a fost un amator, sau o fi intrat careva din greseala, cred ca sanse sunt foarte mici sa se intoarca.
Deborah77 spune:
Daca nimeriti un catzel ca al nostru, si eu recomand sistemul antiefractie. E ciobanesc belgian, aproape cat un lup ca marime, dar afectuos ca o pisica, se iubeste prin gard cu toti trecatorii. Asta ziua...ca noaptea...ne-am intors de la o petrecere pe la 3 dim si s-a speriat infiorator cand am intrat, tremura ca varga, si a zbughit-o in cotetz.
madelaine77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Deborah77 Daca nimeriti un catzel ca al nostru, si eu recomand sistemul antiefractie. E ciobanesc belgian, aproape cat un lup ca marime, dar afectuos ca o pisica, se iubeste prin gard cu toti trecatorii. Asta ziua...ca noaptea...ne-am intors de la o petrecere pe la 3 dim si s-a speriat infiorator cand am intrat, tremura ca varga, si a zbughit-o in cotetz. |
Un pup pe nasuc pt cutu...

Offffffff mi-l inchipui cum a rupt-o la fuga dragul de el, cu coada intre picioare, drept in cotet
enachescug spune:
A zdranganit poarta pentru ca e cam "stricata". Iarna se deschide mai greu si trebuie sa aplici anumite tehnici pentru a o deschide. Know-how!!!
Iar cateii, cea mai rea, mi-e cea mai draga, dar e micuta si inca needucata. Daca e libera pe langa casa alearga toate noaptea latrand la pisici, stele, frunze ...
Ciobanescul mioritic e cam ca al lui Deborah. E fioros ca statura si rezonanta latratului.
Iar celalalt e traumatizat de cand era pui. Nu stiu de ce, dar se sperie aiurea si de noi si nu vreau sa se sperie si mai tare.
Un psiholog studiaza asa ceva prin facultate? Psihologia anumitor grupuri sociale, printre care si a hotilor. Profi sau nu.
lisaelisa spune:
Parerea mea este sa fii precauta. Faptul ca nu a stiut ca poarta trebuie dechisa intr-un anumit mod pt a nu face zgomot, dovedeste ori ca era un amator, ori ca a primit informatii de la cineva care nu face parte din grupul tau de prieteni.
Ar trebui sa faci si o reclamatie la politie.
Poate este vre-unul care " opereaza " in zona si au mai facut si altii reclamatii.
Cei mai buni sfatuitori, in astfel de situatii, sunt politistii.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
Ramonika spune:
nu te baza pe "psihologia hotului" asa de tare. tu ia-ti masurile de precautie necesare. e posibil ca tocmai hotul tau sa fie atipic.
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
delsim spune:
Si la noi in curte a intrat saptamana trecuta un hot.Eu , tata, sotul meu eram la servici , acasa erau mama si fratele meu. Noi suntem foarte neglijenti si lasam poarta mare, pe unde scoatem masina , o lasam descuiata in timpul zilei. Mama a simtit miscare prin curtea din spate si a crezut ca e tata si a strigat, iar hotul s-a speriat si a luat-o la fuga, lasand poarta larg deschisa. Pana l-a chemat pe fratele meu...hotul era la coltul strazii.
De atunci, tinem totul incuiat, am schimbat incuietorile si la poarta mare si la poarta mica. Culmea e ca avem si caine, dar care la momentul respectiv era in garaj sau nu stiu...aici e o parte pe care nimeni n-o intelege..cainele ( care e drept ca acum e mai batran)ori s-a speriat si nu a reactionat, ori i-a dat cu ceva ca s-a comportat ciudat restul zilei.
La noi nu s-a intors hotul, cert este insa ca au inceput sa bantuie si trebuie sa ne cautam masuri de precautie. Ne gandim la niste camere de supraveghere.