America (153)
Raspunsuri - Pagina 21
philip spune:
hilde, te-am citit si la bucatarie, chiar ma gandeam ca nu te-am mai vazut de mult.
cenia, la noi e invers, sotul zice ca sa-l trimitem, insa eu nu poci. mai mult ma gandesc ca n-are ce face, uite la ciuf e casa cu curte la bunica ei acolo, soacra mea sta la bloc.
carmen, tu ai facut reintregirea familiei cu tatal tau? cum ai procedat, cat a durat/costat etc. intreb si eu de curiozitate ca eu n-am pe nimeni care sa vrea sa vina aici de tot.
si alta intrebare: soacra a stat la noi din noiembrie pana in februarie la incept, vreo 2 luni jumate si am vrea sa vina iar in mai pentru vreo 4 luni. credeti ca poate avea probleme la intrarea in state?
philip
27weeksbabyboy
mommyandreea
Carmenbr spune:
Andreea, da eu am aplicat pt green card pt reintregirea familiei. M-a costat in jur de $2000 si sper sa primeasca green-cardul in 6 luni. Mai are doar interviul.
Cat despre reintoarcerea asa repede, nu te pot sfatui. Totul depinde de ofiterul de emigrari de la aeroport.Daca nu vrea sa o lase, nu o lasa, daca vrea, poate intra. Nu exista lege care sa reglementeze intrarea inapoi in State mai devreme de 6 luni, dar ei asta iti spun, ca trebuie sa stai 6 luni si apoi sa te reintorci in State. Eu stiu cazuri de bunici reveniti dupa 3 saptamani si nu doar 1 data, de mai multe ori si nimic nu s-a intamplat. Si tatal meu a fost la un pas sa fie trimis inapoi pt ca venise la 5 luni si 3 saptamani, deci 1 saptamana ii lipsea sa faca 6 luni. Pana la urma i-au dat drumul, dar i-au spus foarte clar ca daca mai vine mai devreme de 6 luni, data viitoare il duc sigur inapoi. Asa ca nu stiu ce sa zic. E ca la viza, totul depinde de noroc. Va tin pumnii.
4 anisori...uraaa!
ancadm spune:
Salut! Am aparut si eu...Andreea e bine. Cu Monica ....Am mers luni la medic si ne-a trimis la urgentza. Leucocitele erau 25000. In plus incepuse sa se planga ca nu poate intoarce gitul si nu poate misca capul, asa ca am ajuns la urgentze. Nu puteam sa ma gindesc decit ca or sa ii faca punctie 
. Medicul de acolo a zis ca nu e meningita si a pus-o pe antibiotice. Azi inca nu am scapat de febra (pana in 102.6 F), blood count-ul a scazut la 11000 si pentru ca se plange de dureri de burtica doctoritza ei zice ca e posibil sa fie o apendicita. E posibil la 3 ani? Au testat-o de flu, strep, infectie urinara - toate negative, cultura la sange e negativa...Pana una alta asteptam sa vedem daca isi face antibioticul efectul si daca scade blood count-ul. Cam astea sunt noutatile mele
.
Ramona, alintaroma, Mirela, Adriana cred ca pana una alta am incheiat-o cu slabirea (mai am 2lb si mi-am facut norma), dar am sa mai trec sa va incurajez
.
Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)
philip spune:
aoleu, pai nu suna prea incurajator, practic ea ar reveni dupa numai 3 luni :( eu m-am uitat pe net, n-am gasit nimic oficial cum ca ar trebui sa stea 6 luni in romania, DAR ar putea da de gandit ca vine de doua ori in acelasi an. nu stiu, zic si eu...acu am ce ma framanta pana o ajunge ea aici...uf...
te-ai ocupat tu direct de procesul de reintregire? tatal tau a stat aici in toata perioada asta?
philip
27weeksbabyboy
mommyandreea
Carmenbr spune:
Andreea, da, eu m-am ocupa, luand toate informatiile de pe situl uscis.gov.
Ti-am zis ca nu e nimic legal, dar la intrare in State unii ofiteri asta spun, asta mi-au zis si mie cand m-am dus la ei la birou sa-i intreb de ce nu-i dau voie sa intre. Ca nu are 6 luni de cand a plecat. Dar ti-am zis, nu-i regula.
Daca aplici pentru ea cat timp e aici, nu are voie sa mai plece pana ii vine green cardul. Daca aplici cand e in Ro, la fel trebuie sa astepte acolo pt green card.
Anca, tinem pumnii sa fie bine si galusca mica.
4 anisori...uraaa!
miniuta spune:
buna seara!
ma scuzati ca dau buzna peste voi fara sa va cunosc sau sa va fi citit vreodata, dar am si eu o problemuta, si poate ma ajuta cineva.
fratele meu sta in boston si imi spune ca el nu gaseste aluat frantuzesc, acela foietaj, din care se fac pateurile. i-am zis ca e imposibil sa nu gaseasca asa ceva pe acolo, el nu si nu. am zis ca o sa sap eu pentru el putin, asa ca am ajuns la voi. ma poate ajuta cineva cu o informatie? multumesc anticipat.
mamica lui david(21.05.2007)
Andrada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miniuta buna seara! ma scuzati ca dau buzna peste voi fara sa va cunosc sau sa va fi citit vreodata, dar am si eu o problemuta, si poate ma ajuta cineva. fratele meu sta in boston si imi spune ca el nu gaseste aluat frantuzesc, acela foietaj, din care se fac pateurile. i-am zis ca e imposibil sa nu gaseasca asa ceva pe acolo, el nu si nu. am zis ca o sa sap eu pentru el putin, asa ca am ajuns la voi. ma poate ajuta cineva cu o informatie? multumesc anticipat. mamica lui david(21.05.2007) |
Phyllo se numeste si il gaseste la freezer(congelatoare) isle,
A
Carmenbr spune:
Dar de asigurarea mea nu stie nimeni nimic?
Andrada, tu le faci asigurari parintilor tai cand vin aici?
4 anisori...uraaa!
Andrada spune:
Nu ii fac asigurare mamei doar am grija mare de ea
inca 2 ani dupa care ia cetatenia sa scap odata ca m-am saturat!! Pina atunci n-are voie sa iasa fara geaca afara:).
Pe noi ne-a costat numa aplicatia ptr mama mai putin de o mie cu amprente, medical, etc,
A