Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (210)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Buna seara , fete dragi !
La multi ani, Desiree si Monica ! Sa fiti sanatoase, fericite si implinite alaturi de familiile vostre!

Raluca, felicitari pt. Stefan! ce fericita trebuie sa fii...

Dragele mele, va multumesc pentru felicitari, stiu ca va bucurati sincer pentru mine, de aceea am tinut neaparat sa impart bucuria asta cu voi
Insa...a aparut o problema ce nu-mi da pace.Dimineata mi-a venit in minte asa ca o strafulgerare ca la inceputul lunii februarie am luat 6 pastile de Acyclovir, am avut un herpes, la gura, si cum nici nu banuiam ca sunt insarcinata am luat pastilele fara sa ma ingrijorez, doza era de 4 pe zi , eu am luat 6 in 2 zile. Numai azi dimineata mi-am amintit, sunt disperata, dupa socotelile mele eram insarcinata fie in cateva zile fie intr-o saptamana si ceva la momentul cand am luat pastilele. Stiu ca nu sunt recomandate in sarcina, sunt antivirale, nu stiu cum am putut sa fac greseala asta, ma simt mizerabil, atat de vinovata fata de copilul meu!
La David am fost atat de atenta, de informata, de precauta, m-am pregatit, l-am asteptat, n-am gresit cu nimic, iar acum...
Nu ma pot linisti, l-am sunat pe ginecologul meu, am vorbit cu mai multi dr. cunoscuti, normal ca toti imi spun ca nu e cel mai grozav lucru pe care-l puteam face, dar nici nu se arata catastrofal de ingrijorati. Mi-au explicat ca sacina era chiar in momentul de debut, si daca efectul perturbator ar fi fost atat de puternic s-ar fi oprit in evolutie la o varsta atat de mica, de obicei in primele trei luni functioneaza teoria "totul sau nimic". Dr mi-a spus ca vom fi atenti la ecografii, si sa speram ca nu vor fi probleme, el personal m-a incurajat, si nu e tocmai un model de optimism, stiu ca n-a facut-o doar asa sa ma linisteasca, ca nu-i sta in fire, mereu imi spune verde-n fata cum stau lucrurile.
Dar parca eu nu gasesc putere sa ma linistesc si sa gandesc pozititv. teoretic exista sanse mari ca sarcina sa fie afectata, nu?? Si daca nu s-a eliminat se poate dezvolta gresit, cu probleme...E o pedeapsa prea mare pentru un parinte sa aduca pe lume un copil bolnav, sper sa ne protejeze Dumnezeu si daca tot ne-a facut darul asta sa ne ajute sa fie sanatoasa fetitza mea! Of, nu stiti cat sunt de ingrijorata...
Stiu ca pe umarul vostru pot plange, atat de greu e

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Raluca felicitari pentru veste.
Roxanica eu zic sa ai incredere in medicul tau. incearca sa te linistesti, sa fi convinsa ca totul va fi bine, sa te bucuri de sarcina. si eu tot asa stiu, ca in primele zile de la conceptie nu poate fi afectat de eventuale medicamente luate de mama. eu in perioada conceptie aveam o infectie urinara si am luat nolicin, e un antibiotic, si la fel de stresata am fost pana mi-a explicat dr. ca nu are influenta asupra copilului. te pup si ai grija de tine.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=1" target="_blank">Cristina in 2008 la ak11 si ak21

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

roxanica, in primele ore de viata, ovulul fecundat se tot divide si migreaza spre uter, iar catre sfarsitul primei saptamani se fixeaza in uter. Deci vezi si tu ca in prima saptamana nici macar nu a avut legatura cu corpul tau, ci doar a calatorit pe acolo. In a doua saptamana embrionul se implanteaza mai adanc in uter, tot atunci apare ceva precursor al placentei, dar numai in a treia saptamana se formeaza placenta si incepe formarea organelor. Placenta va fi mijlocul prin care bebe se hraneste de la mama.
Deci primele doua saptamani sunt destul de sigure.
Si acum e momentul ca tu sa fii puternica! Esti mamica acelui samburel. Ia hotararea sa te bucuri de sarcina, si mai ales sa ii transmiti samburelului trairile tale roz, si nu pe alea negre.
Stii ce mi-am zis eu cand am ramas din nou gravida, dupa ce deja pierdusem o sarcina? Am zis asa: Daca acest copil va trai 5-6 saptamani in burta mea sau 100 de ani dupa ce il voi naste, datoria mea e sa ii dau cat de multa dragoste port. Ca va avea parte de o viata scurta sau de o viata lunga... nu am cum sa stiu, dar stiu sigur ca acest copil va fi iubit, va simti dragostea, si nu spaima mea, indiferent cat de multe zile ii va da Dumnezeu.
Si ala mi-a fost scopul. Nu sa ma gandesc la ziua de maine, ci sa ma bucur de ziua de azi. Ma trezeam in fiecare zi cu gandul sa imi iubesc bebelusul si sa ma bucur de el, si pe el sa-l las sa se bucure de mine, de ceea ce putea sa experimenteze, sa simta prin mine.
Ce sa facem? Suntem mame. Ne inghitim spaimele, ne stergem lacrimile si le zambim cu curaj copiilor nostri, nu?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

desiree si Monica, La multi ani! Sa aveti parte numai de bucurii!

Citat:
citat din mesajul lui dianarus78

donia merci de tema

Vaaai, mi-e teama ca trebuie sa-i multumim soacrei... iar eu asa ceva nu fac! Ca i-am mai multumit si data trecuta pentru ajutor si mi-a zis "Eu am venit aici sa-mi ajut baiatul!" asa ca nu mai risc...
Si Diana, cu copilul cel mare... vai, vai, vai si vai de mine! Mereu am zis ca nu ii spun nimic Roxanei, ca nu fac comparatii, ca nu defavorizez... si stii ce-mi zice zilele trecute? Ca ea exact asta simte uneori! Ca din cauza ca e sora mai mare ea trebuie sa inteleaga mai multe! Asa ca trebuie sa incep sa ma observ, sa ma ascult, sa vad cum de i-am sadit impresia asta! Clar, trebuie sa ma iau la purecat, ca n-o fac constient, ba din contra, si totusi, uite rezultatul. Ma bucur macar ca ceva bun tot am invatat-o, si anume sa aiba curajul de a-mi vorbi deschis despre ce o doare, macar asa am o sansa sa remediez.

No, fetile dragutele, eu zic ca-i foarte bine ca discutam de lucrurile astea... si eu invat de la voi si citindu-va mi-am pus iar niste probleme...
Stiti ce ma gandeam ca ar fi foarte interesant? Sa ma inregistrez din cand in cand... Dar sincer, nu stiu daca o sa am curaj sa ma ascult... serios! Voi ce ziceti? Ati avea curaj?
O facem?
Laura, hai ca tu ai si scule... chiar, ce ai folosit ca s-o asculti pe bona?
"il grabesc cand eu ma grabesc, nu am rabdare sa faca lucrurile in ritmul lui, toate le cer asa cum cred eu ca ar trebui facute (ex: de colorat ... sa deseneze in limitele conturului" - asta m-am surprins facand si eu la Roxana la inceputuri, dar la un moment dat m-am trezit! Si acum sunt atat de fericita sa il vad pe Cristi cum mazgaleste plin de pasiune pe foaie!
Uite si ceva interesant ce am gasit azi pe forum, chiar despre desen:
"De ce intervin: citesc acuma o carte despre perceptia vizuala (Arnheim), in care are un capitol intreg despre copii!
despre diferite etape in desen, cum mai intai apare doar cercul (care nu e cerc pana nu apar si alte forme, ci reprezinta absolut orice obiect), cum exista un stadiu al unghiul drept, cum oblicitatea e un mre castig...
si sunt prezentate desene ale unor copii de 4, 5 6 ani care a r fi considerate de educatoarele romance niste mazgaleli si copiii niste...nu mai zic.
Cert e ca sunt niste proaste fara cele mai vagi cunostinte despre dezvoltarea copiiilor, si cica sa fortzei etapele e sinistru, ca nu se dezvolta natural. Tre sa-i lasi cat simt ei sa reprezinte totul prin cercuri si ovale, sa aduage orizontala cand simt ei, etcetcetc.
A, si chestia cu alte culori decat normal cica e f buna iarasi."
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134523&whichpage=4
- pe aici se discuta mai mult despre desen, plus pagina urmatoare.

Aaa, si ce mai vroiam sa zic, eu clar la primul copil am comis mai multe greseli, pe care cu timpul le-am remediat, deci al doilea copil are norocul unui parinte mai atent. Desi el nu mai are atentia exclusiva pe care a avut-o primul... deci undeva totul se echilibreaza, se rezolva...

Raluca, sa-i spui lui Stefan ca ma bucur de cunostinta!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ramsan

In urma unei discutii avute cu sora mea, pe cand eram adanc bagata in butoi, am luat decizia de a incerca sa imi incep toate afirmatiile cu altceva inafara de cuvantul NU. sa stiti ca e un foarte bun exercitiu de autocontrol si terapie a sinelui. Incercati-l si voi cu copiii vostri... e ceva special...

Ramona

Bebita din burtica 10

Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)

Uite ceva interesant legat de asta.
La un curs de comunicare ne spunea o profesoara ca emisfera stanga a creierului nu aude cuvantul NU. Deci daca spui "Nu pune mana!", emisfera stanga aude "Pune mana!"
Ea spunea ca daca vrei sa te lasi de fuamt, in loc de "De maine NU mai fumez " (ceea ce emisfera stanga ar fi interpreta drept "De maine mai fumez"), ar trebui sa spui "De maine renunt la fumat".
Si la fel e si la copii. Si nu numai... ia incercati sa spuneti cuiva "nu te uita in sus"... e nevoie de ceva autocontrol ca sa nu se uite, caci primul impuls asta ar fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

La multi ani, Desiree!
La multi ani, Monicabb!

Sa fiti fericite alaturi de cei dragi.

Afara ninge asa de tare.... n-a nins toata iarna asa si acum....ninge cu niste fulgi mari....

ramsan, multumesc pentru sfat.

Dbunny, chestiile astea-s bune de pus in rama.

Laura, multumim.

desiree, l-am admirat pe Octavian ce mare s-a facut... si pe tine mami.

Raluca, felicitari. Si un pe burtica, pentru Stefan.

Roxanica, eu zic ca pentru prima saptamana, nu sunt motive, dar e normal sa-ti faci griji pentru el. Capul sus mamica minunata, ca DD o sa-l ajute sa fie bine. Eu sunt sigura de asta.
Eu am dus primele luni de sarcina in mediu nu chiar .... eu sunt chimist si desi i-am anuntat ca sunt insarcinata.... tot m-au obligat sa intru in mediu....Numai eu stiu cat ma rugam seara de seara sa fie bine si cat am plans... Medicul imi spunea ca e ok, dar eu m-am agitat pana in clipa cand am vazut-o eu ca e ok, atunci cand s-a nascut.... Si acum ma intreb de ce e agitata?!?

Referitor la tema.... si eu mai scap unele... inconstient. Cu toata silinta, incerc sa nu mai zic, dar tot imi scapa. Si acum cand ai deschis Donia subiectul, stateam ieri si ma gandeam, unele chiar sunt "mostenite", dar nu toate...mai am si perle noi, care sunt doar vina mea... Si cel mai rau e ca Stefy le repeta...

Poze din martie 2009

Lacramioara (08.12.1975) mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Inca o data, pentru a suta oara va multumesc ca existati
Cand am ajuns la serviciu am deschis repede pagina fulguletilor sa vad ce sfaturi aveti pentru mine
Donia, exact asa mi-a explicat si dr, dar modul in care tu mi-ai prezentat lucrurile m-a facut sa plang La concluzia asta am ajuns si eu dupa o noapte nedormita, dar foarte linistita. Am stat asa cu David lipit de mine, dormea asa bineee, si nu m-am foit, nu m-am panicat, simteam cum mi se strecoara in suflet o liniste asa ...linistitoare. Bine se spune ca noaptea e cel mai bun sfetnic. Am avut o revelatie in noaptea asta, exact cum spui tu, am constientizat ca sunt MAMA si emotiile astea intense, grijile, frica toate fac parte din trairile pe care o mama si le poate asuma. Simt ca-mi crapa inima, mi-e frica de mor, dar noaptea asta am gasit in mine puteri nebanuite. Cristi zice ca s-a trezit noaptea sa-i faca laptele lui david si eu dormeam asa linistita, zambeam. Asa m-am si trezit, cu un sentiment din ala, ca totul e sub control.
Dimineata am mai dat o cautare pe google si am gasit niste date statistice care atesta ca medicamentele pot da malformatii in f.f.f putine cazuri, de cele mai multe ori cauzele sunt genetice sau si mai rau, necunoscute.
In fiecare clipa a sarcinii o sa-l rog pe Dumnezeu s-o tina sanatoasa pe fetita mea, si stiu ca asa va fi!
Va multumesc pentru sustinere si sa stiti ca sunt mai bine! Va pup!
Sa aveti o zi faina si sa fiti puternice !

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Roxanica, o sa fie totul bine! Ai grija de tine si de fetita si nu te mai necaji.

Desiree, e un frumos Octavian! Mi se pare mie sau e foarte indemanatic? L-am vazut facand pizza, taind, construind... ce sa mai, un gospodar adevarat.

Raluca, felicitari pentru micutul Stefan! Sa fie sanatos si sa va umple de bucurie!

Mai fetelor, cand va citesc vorbind despre ce ar trebui si ce nu relativ la copii, imi dau seama ca eu fac tot ce nu e indicat plus multe altele de care nu ziceti. Si cum incerc sa redresez intr-o parte, o fac lata in alta, deci n-am facut nicio scofala. Singurul lucru pe care zic eu ca-l reusesc cat de cat, e sa le fac pe toate (lucrurile bune si deopotriva si tampeniile) cu zambetul pe buze. Si sper ca bursucii sa simta fiecare zi drept o bucurie, sa nu faca tragedii din nimicuri si sa li se para viata frumoasa.

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanica2006

Buna seara , fete dragi !
La multi ani, Desiree si Monica ! Sa fiti sanatoase, fericite si implinite alaturi de familiile vostre!

Raluca, felicitari pt. Stefan! ce fericita trebuie sa fii...

Dragele mele, va multumesc pentru felicitari, stiu ca va bucurati sincer pentru mine, de aceea am tinut neaparat sa impart bucuria asta cu voi
Insa...a aparut o problema ce nu-mi da pace.Dimineata mi-a venit in minte asa ca o strafulgerare ca la inceputul lunii februarie am luat 6 pastile de Acyclovir, am avut un herpes, la gura, si cum nici nu banuiam ca sunt insarcinata am luat pastilele fara sa ma ingrijorez, doza era de 4 pe zi , eu am luat 6 in 2 zile. Numai azi dimineata mi-am amintit, sunt disperata, dupa socotelile mele eram insarcinata fie in cateva zile fie intr-o saptamana si ceva la momentul cand am luat pastilele. Stiu ca nu sunt recomandate in sarcina, sunt antivirale, nu stiu cum am putut sa fac greseala asta, ma simt mizerabil, atat de vinovata fata de copilul meu!
La David am fost atat de atenta, de informata, de precauta, m-am pregatit, l-am asteptat, n-am gresit cu nimic, iar acum...
Nu ma pot linisti, l-am sunat pe ginecologul meu, am vorbit cu mai multi dr. cunoscuti, normal ca toti imi spun ca nu e cel mai grozav lucru pe care-l puteam face, dar nici nu se arata catastrofal de ingrijorati. Mi-au explicat ca sacina era chiar in momentul de debut, si daca efectul perturbator ar fi fost atat de puternic s-ar fi oprit in evolutie la o varsta atat de mica, de obicei in primele trei luni functioneaza teoria "totul sau nimic". Dr mi-a spus ca vom fi atenti la ecografii, si sa speram ca nu vor fi probleme, el personal m-a incurajat, si nu e tocmai un model de optimism, stiu ca n-a facut-o doar asa sa ma linisteasca, ca nu-i sta in fire, mereu imi spune verde-n fata cum stau lucrurile.
Dar parca eu nu gasesc putere sa ma linistesc si sa gandesc pozititv. teoretic exista sanse mari ca sarcina sa fie afectata, nu?? Si daca nu s-a eliminat se poate dezvolta gresit, cu probleme...E o pedeapsa prea mare pentru un parinte sa aduca pe lume un copil bolnav, sper sa ne protejeze Dumnezeu si daca tot ne-a facut darul asta sa ne ajute sa fie sanatoasa fetitza mea! Of, nu stiti cat sunt de ingrijorata...
Stiu ca pe umarul vostru pot plange, atat de greu e

David al meu

iubita ... donia are mare dreptate si a stiut sa iti explice si in termeni medicali.
eu maxim ce pot face este sa iti povestesc cum a fost la mine, cand am ramas insarcinata cu dani. singurul contact sexul fara protectie si a si aparut. dar eu habar n-aveam. dupa 2 sapt dupa acelmoment, m-am despartit de florin. si am fost o epava. nu puteam sa dorm, deci luam diazepam/xanax. ma durea nonstop capul, deci luam nurofen forte ... cateva pe zi. desi nu imi venea ciclu, toate testele de sarcina imi ieseau negative ... asa ca am continuat acest minunat "tratament" vreo 2 saptamani jumate. dupa ce mi-am gasit singura puterea sa ma linistesc, sa accept ce se intamplase, sa decid ca voi incerca sa il iert pe florin si sa mergem mai departe ... mi-a iesit (exact a doua zi dimineata) primul test de sarcina pozitiv. am fugit sa imi fac analizele la sange (ca nu mai credeam in teste) si ... surpriza ... samburelul dani era acolo. era sambata.
luni am fugit la gineco, plangand ... cu o singura idee in cap: ce am facut?????!!! dc m-a linistit, spunandu-mi ca primele 5 saptamani (donia a spus 3 ... nu stiu cum o fi pana la urma), nu afectez copilul cu medicamentatia pe care am luat-o (mi-a dat niste explicatii f tehnice, care logic le-am uitat). multumesc lui DD dani este sanatos, nu a avut nici el, nici eu probleme (logic ... in sarcina nu am mai luat nici macar o singura pastila )
sunt sigura ca DD are grija de noi, sunt sigura ca bb-lina e bine ... asa simt, fara sa pot sa explic. te imbratisez din toata inima. si bravo pe starea de bine si de echilibru pe care ai gasit-o, sa o pastrezi. pentru ca asa esti tu si asa e bine.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Roxanica draga, ma bucur ca ti-ai gasit linistea si sa dea DD sa o tii tot asa si de acum inainte!
Raluca, ne bucuram de cunostinta Stefan!
chestia cu NU-ul, mi l-a zis si mie o psiholoaga de copii, de atunci am incercat sa elimin din vocabular cuvantul asta! Imi si reuseste cam 90%. dar ce ma fac cu taica-su, care nu se poate controla si-l tranteste de cate ori are ocazia. Si-i explic, iar si iar, dar e obosit, stressat, nervos, ii scapa. Cred ca am mai mult de lucrat cu el decat cu fii-mio.
De ceva vreme, cand ajungem seara acasa, am renuntat sa deschidem TV-ul, decat juma de ora pe desene pt Rares, cat noi facem dus si mancam ceva, in rest ne jucam. Aseara am jucat fotbal cu 3 mingi, sa va zic ca era sa spargem oglinda mare si geamul de usa de la dormitor?!!! Ei...da' ce ne-am mai distrat! Dupa care ne-am jucat de-a ascunselea in lenjerie, si ce mai hohote cand descoreream un piciorus, sau o urechiusa (sau tati descoperea o bucata din mami)
Cam asa ne bucuram noi de timpul nostru impreuna, jocurile de obicei le alege el, sau incercam noi sa propunem ceva si sa-l lasam pe el sa aleaga ...asta asa, ca o mica exemplificare pt tema Doniei

Mergi la inceput