Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (210)
Raspunsuri - Pagina 18
ramsan spune:
Donia cu mine se intampla in mod cert sa scap cuvinte sau expresii fata de Rares pe care nu as vrea sa le auda, insa dau drumul "porumbelului" involuntar (sunt ticuri verbale achizitionate in timp, unele din ele poate isi au originea in copilarie).
Imi dau seama abia dupa ce le scap, ca de fapt nu e chiar ok sa le folosesc. Incerc sa constientizez cat pot exprimarea verbala si sa ma autocenzurez.
In urma unei discutii avute cu sora mea, pe cand eram adanc bagata in butoi, am luat decizia de a incerca sa imi incep toate afirmatiile cu altceva inafara de cuvantul NU. sa stiti ca e un foarte bun exercitiu de autocontrol si terapie a sinelui. Incercati-l si voi cu copiii vostri... e ceva special...
Ramona
Bebita din burtica 10
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
lizzy spune:
donia merci de tema
cu ocazia asta am constientizat mai bine ce dezastru pot fi uneori
dar bine ca are cine sa ma trezeasca din cand in cand, zau ca-mi sciru niste reguli prin casa, le lipesc pe pereti sa-mi sara in ochi!
O minune de bazar - Sonia si Andrei /
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
lizzy spune:
nu ma pricep prea bine la urari, dar vreau sa va urez si eu ![]()
desiree, desi vad ca nu mai scrii pea des pe DC, sper sa citesti urarile (si ale mele): sa te bucuri in continuare de cei mai frumosi ani alaturi de blondul tau! sa fii sanatoasa si implinita mereu! 
monicabb, multa multa sanatate si bucurii! sa te umple cu dragoste, zi de zi, copilasii tai frumosi! 
O minune de bazar - Sonia si Andrei /
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
Dbunny spune:
Am si am avut parte de-o mama si-un tata care nu ne-au cicalit, reprosat, sau folosit expresii 'daunatoare'. Si din alte parti nu s-a lipit de noi prea mult. In schimb expresiile frumoase tip 'maimuca' auzita de la bunicii care-i vedeam rar, mi-a mai scapat catre fiimiu![]()
Dau copy -paste de la un email primit de la Dia Iubiti mamele...daca tot vb de expresii:
1. Mama m-a invatat SA APRECIEZ O TREABA BINE FACUTA "Daca vreti sa va omorati intre voi, mergeti afara. De-abia am terminat de facut curat"
2. Mama m-a invatat ce e RELIGIA "Roaga-te sa iasa pata aia din covor"
3. Mama m-a invatat ce e LOGICA "Pentru ca asa am zis eu, de-aia"
4. Mama m-a invatat MAI MULTA LOGICA "Daca cazi de pe gard si iti rupi gatul, nu te mai iau cu mine in oras"
5. Mama m-a invatat ce e IRONIA "Plangi in continuare, si o sa-ti dau eu motive pt care sa plangi"
6. Mama m-a invatat ce e CONTORSIONISMUL "Uita-te la murdaria de pe ceafa ta "
7. Mama m-a invatat ce e VREMEA "Camera ta arata de parca a trecut o tornada prin ea"
8. Mama m-a invatat ce e IPOCRIZIA "Daca ti-am zis o data, ti-am zis de un milion de ori: Nu exagera!"
9. Mama m-a invatat despre CICLICITATEA VIETII "Eu te-am facut, eu te omor!"
10. Mama m-a invatat despre SCHIMBAREA COMPORTAMENTULUI "Nu te mai comporta ca taica-tau"
11. Mama m-a invatat ce e INVIDIA "In lume sunt milioane de copii mai putin norocosi care nu au parintii la fel de minunati cum ai tu"
12. Mama m-a invatat ce e ASTEPTAREA "Asteapta numai pana ajungem acasa"
13. Mama m-a invatat ce inseamna A PRIMI "O sa ti-o primesti cand ajungem acasa"
14. Mama m-a invatat ce e UMORUL "Cand o sa-ti tai degetele de la picioare jucandu-te cu masina de tuns iarba, sa nu alergi plangand la mine"
15. Mama m-a invatat CUM SA DEVIN UN ADULT "Daca nu mananci legume, nu o sa mai cresti niciodata"
16. Mama m-a invatat ce e GENETICA "Esti exact ca taica-tau"
17. Mama m-a invatat despre ARBORELE MEU GENEALOGIC "Inchide usa dupa tine. Ti de pare ca te-ai nascut intr-un cort?"
18. Mama m-a invatat ce e INTELEPCIUNEA "Cand o sa fi de varsta mea, o sa intelegi"
19. Si preferata mea, mama m-a invatat ce e JUSTITIA "Intr-o buna zi, o sa ai si tu copii. Si sper ca o sa fie exact ca si tine"
La multi ani sanatosi si fericiti Desire si monica bb
Dbunny si
Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
Laura13 spune:
UN SFAT FOARTE UTIL
Intr-un curs de Absolventi de Pompieri, au fost invatati, ca atunci cand se produce o arsura, fie ea cat de extinsa ar fi, primul ajutor este sa pui partea afectata sub apa rece curgatoare, pana cand se mai racoreste stratul de piele ars si apoi sa aplici un albus de ou , batut usor spuma, numai ca sa fie mai usor de aplicat.
Saptamana trecuta, o prietena a pus la fiert un vas cu apa; cand a luat oala care fierbea, a sarit apa fierbinte pe mana ei si i-a ars o mare parte de piele. A bagat mana imediat sub jet de apa rece, destul timp ca sa nu mai simta caldura initiala, cu toate ca durerea era ingrozitoare.
Apoi, a spart doua oua, a separat albusul si l-a batut putin si l-a pus pe mana. Mana ei era atat de arsa, incat, cu cat punea albusul pe piele, pielea se usca si ramanea o pelicula care apoi se intarea, si care era colagen natural. A durat cel putin o ora aplicand strat dupa strat albusul pe mana. Mai tarziu, nu a mai simtit durerea si in ziua urmatoare abia mai avea o urma rosie-maronie, acolo unde se arsese ea a crezut ca va ramane cu o cicatrice oribila, dar spre surprinderea ei, dupa 10 zile, nu mai avea nicio urma de la acea intamplare, nu mai avea NIMIC !!! Nici culoarea pielii nu s-a schimbat; acea parte arsa, s-a recuperat total, datorita colagenului existent in albusul de ou, care in realitate, este o placenta si este plina de vitamine.
am primit pe mail ... stiti ca eu sunt anti bagat mana sub apa ... dar poate ajuta ... oricum, sper sa nu va fie niciodata necesar ... dar nu strica. poate reuseste cineva sa il puna acolo pe prima pagina, langa ce facem cand sunt raciti ...
pup si sper sa reusesc sa revin, ca tare as vrea sa imi fac mea culpa legat de tema doniei
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
desiree spune:
fetele, multumesc de urari
stiiiiuuuu, nu am scris de foarte mult timp, da nu va ganditi la alte prostii ci pur si simplu m-a furat peisajul...si inca un forum unde activez....si o lene de nedescris....programul lui octavian este foarte incarcat :), se intinde pana dupa ora 12 noaptea ( a avut doar 2 seri in care, rapus de oboseala la ora 10, s-a tarat in patul lui si m-a strigat ca el nu mai poate)..in rest, ar face orice sa nu se culce...cand zicem ca gata, punem jucariile la loc, ne jucam maine iar, la prima ora..mai gaseste ceva sa traga de pe raft si ma invita sa-l acompaniez la joc..desi ii pica ochii in gura si se vede clar ca nu are chef de acel joc, da numa ca sa stea treaz :)...
de jucat singur se mai joaca, vorbeste singur, isi canta (mai ales in baie unde ar sta singur si cu orele) diverse melodii numa de el stiute..numa ce-l aud din baie..apa baia, nuuu bea...caca, cah! (apa din baie nu e buna de baut, e murdara)...io stau pe langa usa si ma amuz, nu vreau sa-l deranjez din polemica lui cu el insusi....mama mniam cane, tata mniam cane, io nuuuuu pui...mama si tata mananca carne, eu nu mananc pui...numa el stie ce conexiuni are acolo in capsor....
octavian: la-la (canta)
mama: canta tu, mami
o: tata la-la (tata canta)
eu: si mai cine"
o: mama la-la (mama canta)
eu: da tu nu canti?
o: noooo
eu: da de ce?
o: io popa ( eu sunt popa)..habar n-am de ce zice ca e popa, ii e teama de popi ca-l stropesc cu aghiazma de Craciun, la biserica nu l-am dus pana acum...si nu stiu de ce are el impresia ca popa nu canta, sau poate nu canta frumos cum canta mama..![]()
mai nou ne jucam de-a doctorul, mai ales seara il inventeaza ca sa nu se culce: ne umple gura cu monezi (ne da pastile), ne face injectii cu seringa (dozatoare de la nurofen),ne da cu crema, are un pistol de facut baloane cu care cica ne consulta la plamani..tre sa avem la fiecare operatiune cate o buba noua, sa ne doara altceva, ca altfel se supara....ma gandesc sa-i iau o trusa de doctor, dar el vad ca isi fabrica singur ustensile....
avem tot felul de activitati, cu aluat de sare, cu monezi, cu carlige de rufe, cu hartii (mai putin)..ultima oara am facut impreauna un pinguin din cotorul ramas de la o hartie igienica, idee si materiale preluate de pe un site de jocuri
a dat in patima cornurilor (cu mere, branza, finetti sau rahat) fiindca si eu i-am facut des si cere zilnic corn, dar am lasat-o mai moale ca nu-i mai vin hainele deja...![]()
merge foarte bine cu bicicleta cu roti ajutatoare, chiar destul de mult as zice, mai avem de lucrat la capitolul franare..in rest ii place sa prinda viteza si sa ma vada pe mine cum mi se schimba culoarea la fatza.....are si vreo 3 trante serioase la activ, cu nasul in tarana....
aici sunt ultimele poze cu el
nu stiu ce sa va mai zic, mai citesc si eu cand apuc, cand pot...
multumesc inca o data de urari si va doresc o primavara frumoasa si insorita la fel ca ziua de azi !
Alina,mami de Mihnea-Octavian,doi anisori si un pic
mamaana spune:
ninge.
donia grele zile cu soacrele astea; imi aduc aminte, la vreo 3-4 saptamani dup ace au venit ai lui mihai la noi, au avut o cearta zdravada toti 3; pai care-i farmecul la puzzle daca nu sa-l faci si sa-l strici in secunda urmatoare ca sa-l faci din nou??
diana cum e marc?
Raluca_u spune:
buna
ne-am intors, totul bine si frumos, bebe sanatos are, 5,4 cm, 188 batai pe minut, si are putulica 100%. bucurosi de cunostinta Stefan. dadea din manute si din piciorute si la final a adormit. am donat sange si pt dublu test, toxo&company.
maine dim plecam la roman pt weekend, asa ca ne auzim luni.
pupici multi de la noi.
Raluca
12+ si
www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
Laura13 spune:

desiree 

monicabb 

mea culpa: trebuie. f. des, cand nu e necesar, cand ma grabesc ... EU, cand cand cand 
nu. nu f. des, dar si cand sunt obosita/nervoasa/fara chef ... deci in momente cand chiar nu ar fi necesar 
cearta cu florin 
de fata cu dani 

intr-un moment de luciditate am vazut expresia lui dani si desi nu s-a mai intamplat ... vina e acolo ... si o sa fie mult timp 

il grabesc cand eu ma grabesc, nu am rabdare sa faca lucrurile in ritmul lui, toate le cer asa cum cred eu ca ar trebui facute (ex: de colorat ... sa deseneze in limitele conturului .... si poi ma intreb: de ce? nu e numai bun de pus la afis daca e mazgalit cu drag de el? dar asta dupa ... dupa ce ii tot explic cum ar trebui facut
)
si cate si mai cate idiotii ....
lucruri "colectate" din copilarie ... nu cred, nu mi-am dat seama ... poate
pup. vb.
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006