Bobocei de septembrie octombrie 2008 (68)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Uof, mi-e atat de greu sa scriu asta, dar trebuie sa ma descarc cumva .. Sotul meu si cu mine avem vederi uneori extrem de diferite despre cum sa ne crestem copilul, intr-un anumit aspect. Gruia e un baietel foarte activ cand e treaz, te solicita destul de mult, ii trebuie tot timpul ceva nou, sa fie antrenat tot timpul, sa vada altceva, sa auda altceva, sa se miste, sa fie miscat, sa i se vorbeasca, sa fie plimbat, dansat, etc. E genul, de fapt e copilul, ca nu am auzit inca de genul asta, pe care nu-l pot cara in wrap pentru ca, pur si simplu, nu suporta pasivitatea pozitiei respective, el vrea cu fatza la drum sa observe cat mai mult. In landou nu sta niciodata mai mult de 4-5 min daca e treaz, chiar daca e inclinat si copertina lasata. Eu ies afara cu el in sling sau in marsupiu si, dupa ce adoarme, il mut in landou, sa stea si el culcat. Daca se trezeste, o luam de la capat. Cat stam in casa facem zilnic de cateva ori turul celor 4 camere si 2 bai si explicam in detaliu fiecare lucru la ce foloseste si cum (e fascinat de apa care se trage in vasul de wc). Ma rog, ma intind prea mult, dar vorbaria face parte din refulare ..
Azi am plecat de acasa de la 9:30 - mers in Billa, la piata, la Baby Expo, in Berceni la o cofetarie sa luam un tort, cu aceasta ocazie am stat in trafic infernal vreo 45 min, stat la coada la cofetarie, etc. S-a plictisit in masina, s-a enervat din cauza aglomeratiei din targ, s-a plictisit de asteptare la cofetarie. Ne-am intors pe la 2, a dormit in patut vreo ora, apoi iar la drum pana la nasi (cam o ora drumul). Am sarit peste toate jocurile cu care era obisnuit ziua, nu am mai iesit in parc sa ne leganam, noile actiuni nu erau prea atractive. Spre nasi am plecat cu masina mea, sa poata bea si tati o bere. Asadar, Gruia cu sotul in spate, n-am mai luat scoica, doar landoul (in masina mea nu incap ambele), ca am zis ca va dormi in el la aer pe terasa la nasi. Sotul nu, ca el nu-l mai tine in brate, ca s-a saturat cat l-a tinut cat am fost la Baby Expo (maxim o ora) si apoi la cofetarie, inca vreo 20 min. L-a pus in landou, inclinat la 45 de grade, insa din pozitia aceea nu prea vedea nimic pe afara. Copilul incepe sa maraie, apoi sa planga. Ii zic sa-l ia in brate, ca doar nu era la fel de obositor ca si cum ar fi mers (sotul nu poarta marsupiu, sling or whatever). Nu si nu. Copilul a inceput sa planga din ce in ce mai tare ... Eu aveam sufletul amar de nu va spun , si un drum luuuuung inainte. Nu stiu cum ii poate suporta plansul fara sa-i faca nimic. In viziunea lui asta e educatie, ca nu se poate numai in brate. Se refera si la bratele mele, in care e destul de mult. Ei, peste toata amaraciunea care ma apasa ca un bolovan imens, la un moment dat il aud si pe el (pe sot) ca incepe sa urle la Gruia. Deci nu cu vorbe, ci un urlet care il imita pe al lui, numai ca proportional mai puternic. Copilul a inceput sa urle isteric. Am tras pe dreapta si m-am dus sa-l iau in brate. S-a linistit, a condus sotul, fara acte, pana la nasi. Cand l-am luat in brate mi-a vomat pe umar putin (Gruia nu vomita, rareori regurgiteaza). Dupa cateva minute de calmare, a inceput din nou sa se agite, sa scanceasca, sa maraie, in final sa planga, orice i-as fi facut. In final am ajuns la nasi, i-au descantat de deochi si s-a calmat si a inceput sa rada si sa fie vesel.
In continuare am sufletul amar ...

Edit: imi cer scuze pentru postul kilometric

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

Am fost la baby expo am orbecait in marea graba (baietii ma asteptau in masina ca batea vantul tare) am spart ceva banuti (nu am avut un scop anume) am luat pantofi-sanda de vara, din piele cu talpa usoara in speranta ca Mikul va face primii pasi la vara

Lidia imi pare tare rau sa aud ca ati fost dezamagiti de Medlife, dar ma bucur ca Stefan e mai bine.
Noi am fost foarte multumiti de servicii (inclusiv de cele medicale nu doar de cazare). Oricum daca aveti nelamuriri sau eu stiu....eventuale sugestii cu privire la tratament trebuie discutat cu dr, cu siguranta nu e ca la stat unde nu iti spune nimeni ce ai sau trebuie sa cotizezi sa iti spuna ce iti pun in perfuzie.
La noi nu s-au aruncat sa-i dea antibiotic, i-au montat branula si numai daca se agrava sau nu evolua ok ii bagau antibiotic sau cortizon. Sa le zica sotul orice are in gand, orice intrebare/nelamurire si daca vi se pare tratamentul aiurea intrebati de altul care l-ar putea inlocui.

Vad ca ati vorbit putin despre spitale, eu am urmatoarea parere: sa ne fereasca Dumnezeu de doctori si spitale. Am foarte multe experiente neplacute si cu dr si in spitale. Eu nu cred ca la spitalele private sunt medici mai slab pregatiti si conditiile din spital fac mare diferenta (la municipal am stat o saptamana si daca era dupa ei nu faceam dus, dusurile, in afara de faptul ca erau infecte la propriu (se aruncau tot felul de chestii gen sange...etc ma abtin) erau incuiate, iar cand cereai cheia nu stia nimeni unde este. Pe timpul zilei erau cate 2 in pat in saloane de 7-8 paturi, puteai sa mori pana venea cineva. Colega de salon a facut niste crize groaznice, cu halucinatii, cu greu a venit asistenta deja intrasem in panica si a zis ca nu-i poate face absolut nimic fara sa-i indice un dr, care nu era de gasit. Buuun fata aia a urlat, a tremurat si s-a tavalit, in timp ce halucina, mai bine de o ora fara sa i se faca nimic sau sa o vada un dr INADMISIBIL
La medlife au venit de cate ori l-au auzit pe pui plangand un pic mai mult si noapte au venit si l-au controlat in timp ce eu dormeam.
Sa nu credeti ca am actiuni la astia, au preturi mari dar dupa experientele de la stat aici m-am simtit OM

acum ma scuzati, mi-am zis si eu oful ma duc sa ma culc dar nu inainte de a pupaci Hunii si mami, pe Daria cu ghiocelul, pe soricelul de babytza care a decis sa pape

Alexia, a venit primavara, uite un buchetel mic

Sa dea Dumnezeu ca PRIMAVARA sa aduca multa, multa sanatate tuturor bebeilor si multe bucurii parintilor

Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

nerantula te inteleg perfect.Si eu am pb cu sotzul din acelasi punct de vedere, numai ca el face urat cand plange copilul.SARE imediat ca tu esti de vina, ca ai mancat nu stiu ce...ca suna la doctor ca e bolnav copilul , ca ce areeeeeeee...ce areeeee?Si o data a tzipat la Karina (care urla cat o tzinea gura....)ca ce aiiiiiiiiiii, de ce nu te opresti???Am avut un instinct violent si i-am tras o palma, de care acum imi pare rau, insa cred ca daca l-as mai auzi inca o data as proceda la fel.Cred ca e instinctul de a-ti apara copilul de "factori extereni" nefavorabili.(dc imi permiteti sa-i numesc asha.
Tot odata gandesc ca ei sunt putzin dusi cu pluta pe conducta ...sotzii si ca doar universul lor roz exista.Este o parere personala.

NERANTULA

Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Legat de testul de sarcina am sa-l fac maine...sper
Azi am fost obosita de pe drum si am uitat sa opresc in drum spre casa la o farmacie.
Sunt si supi...relatia surorii mele s-a terminat oficial doar pt. ca ea isi doreste un bb si el nu....si de fapt el nu si mai doreste nimic pt ca ea a indraznit sa-si doreasca acest lucru....dupa 6 ani.
Asadar in curand cred ca ma voi intoarce sa o ajut sa se mute...e groaznic fetelor sa fi singur intr-o tzara straina cu multi oameni inchisi la creierasi.
Sunt foarte ingrijorata ca nu am lasat-o bine cu sufletzelul si ca eu am mainile legate.
Ea este tot ce mi-a mai ramas din familie si suntem foarte legate iar eu acum cand ea este la ananghie nu o pot ajuta cu foarte multe.

Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Nerantula, las nu fi trista ca asa-s barbatii, ei nu pot sa simta cum simtim noi si li se pare ca educatia spartana functioneaza cu bebii mici.

Cand il descrii pe Gruia parca ai zice de Victor al meu. Si el tot asa era si toata lumea ma acuza ca il tin prea mult in brate/marsupiu ( adica tot timpul ), ca l-am invatat sa doarma leganat si altele.
Inteleg cum te simti, ca si eu am facut o data un experiment la sugestia unei prietene care are 3 copii ( da' din aia cumintei, care acolo stau unde-i pui ) si, cand avea vreo 8 luni, l-am lasat pe Victor in pat, sa adoarma singur, in camera lui, am inchis usa si... el s-a pus pe un plans amarnic. Si eu l-am lasat... si l-am lasat... pana ce dupa vreo 30 min. ( o vesnicie! ) nu s-a mai auzit nimic. Am intrat la el in camera surprinsa ca totul a fost asa de simplu cu dezvatatul de brate si leganat, si... surpriza ... el adormise epuizat, intr-o balta de voma... Nu-ti spun cat de vinovata m-am simtit ( si acum imi simt sufletul greu ) si de-atunci am hotarat ca eu asa ceva nu mai fac si de-ar trebui sa-l leagan pana la majorat.

Si, contrar sfaturilor tuturor, am promis ca si cu al 2-lea la fel fac, daca e la fel de nelinistit, dar... acum n-a fost cazul.

Asa ca, tu stii ce-i e mai bine puiului tau, lasa-l pe tati.

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Nikolici, asa a facut si face si al meu sot: de fiecare data cand Victor plangea, icnea, sughita, fornaia... imediat, "Ce are? De ce face asa?" Si eu simteam o presiune uriasa pe umerii mei, ca daca nu ma ridic la inaltimea asteptarilor? ca deh sunt neonatolog, trebuie sa stiu ce are copilul!
Acum am schimbat stilul si sunt mult mai relaxata. De fiecare data cand ma intreaba de ce plange Dragos, ii raspund calma si zambind: "Nu stiu, dar intreaba-l tu ce are, poate tie-ti raspunde" Hi-hi! Si atunci isi da si el seama ca e fost deplasat si radem amandoi.

Imi pare rau de sora ta. Trist...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Uff Nerantula si Nikolici trebuie sa va fie foarte greu... Dar voi sunteti niste mamici puternice care stiu ce e mai bine pentru puiutii vostri.
Poate ar ajuta o discutie in care sa le explicati ca de acum incolo copilul este primordial in familia voastra, ca a venit pe lume in urma dorintei amandurora si ca trebuie amandoi sa ii oferiti in permanenta dragoste si atentie.

In The Baby Book zice ca nevoile bebelusului nu dispar atunci cand se linisteste singur ci re-apar mai tarziu sub forma de comportament agresiv.
Reactia cu voma am mai auzit-o in cazul copiilor lasati sa planga, este reactie de atentionare: daca atunci cand plang nu se intampla nimic, poate daca vomit voi primi atentie.

Revin mai incolo...s-a trezit bebelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Nerantula si eu te inteleg, am facut si eu ce spune babymom la vreo 3-4 luni la serban batuta la cap de sotz si l-am gasit pe Serban vanat la fata de urlete si ud leoarca, am crezut ca mor si m-am simtit ingrozitor. A fost prima si ultima data cand mi-am lasat copilul sa planga dar si din fericire si pentru sotz a fost invatatura de minte. Asa sunt barbatii, nu cred ca trebuie sa te superi foarte tare pe el doar sa-i explici frumos ca esti adepta attachementparenting, sa-i dai sa citeasca daca are rabdare si daca nu sa-l rogi sa aiba incredere in tine ca ceea ce faci e cel mai bine pentru puiul tau si gata. Si daca tot nu intelege asta este, nu mai mergi cu masina ta pana cand Gruia nu va fi pregatit sa stea in scaunel linistit tot drumul ( Serban a facut-o pe la 2 ani abia si nici acum nu rezista mai mult de o ora in masina daca nu doarme, tre' sa inventez cantecele, poezii care sa-l amuze ca altfel urla ca-l doare burta ca nu mai ajungem odata...)

Nikolici am avut si eu o reactie similara cand sotul meu l-a aruncat pe Serban in pat la o criza de nervi a acestuia iar eu am vazut negru in fata ochilor.. Dupa nasterea Marei baiatul a fost foarte gelos in mare parte din vina mea zic eu ca nu i-am acordat atentia necesara si m-am desteptat cam tarziu . A durat vreo 3 luni pana s-a potolit , niciunul dintre noi nu prea am stiut cum sa ne comportam si la un moment dat sotul meu a cedat nervos. Dar ulterior mi-am dat seama ca nu e deloc o solutie si am regretat enorm, ce naiba pricepe copilul cand vede unul din parinti dand in celalalt Asa ca am jurat ca nu o voi mai face...

LE Si reversul medaliei. Mara e cam agitata de vreo 2 zile, cred ca ne pasc dintisorii ca s-a albit gingia jos. Si urla cat n-a urlat in 6 luni, vrea doar in brate. Buun, doar ca vrea in brate si cand schimbam pampersul uneori si asta nu pot. Azi dimineata intr-o criza am inceput sa o cert, fara sa ridic vocea doar un ton de cearta. Surprise: a inceput Mara mea sa rada in hohote. De 2 ori s-a intamplat, m-am amuzat teribil cu sotzul... Stiu insa ca nu tine mult, acum e element surpriza

Mergi la inceput

Fetelor, am intrat pe contul comun si... nu mai gasesc tabelele cu datele antropometrice ale bebeilor. Unde au fugit??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Babymom sunt acolo,dai click in stanga pe database si apar. Ai intrat din link-ul din prima pagina, da, nu pe mail...

LE Mi-am amintit ca voiam sa te rog ceva. Ai idee de un homeopat bun in bucuresti? As vrea sa merg cu serban pentru astmul lui alergic. Merci anticipat.

Mergi la inceput