La ce folosesc emoticoanele

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Eu am cateva care mi-s dragi (asta mai ales). Dar folosesc destul de des si sau si intotdeauna cand o fac, I really mean it (si cand le primesc, tot asa, prefer sa cred ca au aceeasi valoare pe care le-o acord si eu). Poate ca le folosesc din cauza ca nu ma pot exprima suficient de clar sau poate n-am timp sa o fac sau poate amandoua...

Cele trei, despre care intreaba Mihaela in ultimul mesaj, mi se par vulgare si nu le-as folosi niciodata. La fel si cel cu limba scoasa sau cel cu "bla-bla".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

De multe ori le folosesc pentru a arata ca glumesc (), unii nu se prind altfel.
Mai folosesc in semn de apreciere si imi place - mi se pare ca reda un zambet sincer care nu ascunde nimic.
Foarte fain mi se pare - eu imi inchipui ca spune "ti-am zis eu" sau "am dreptate", "asa este".

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Eu le folosesc pentru ca:

1)Adesea scriu in graba sau ma intrerup si revin peste ceva mai multa vreme. Risc sa mai pierd firul sau imi dau seama ca ceea ce spun este interpretabil si n-am timp sa corectez. Un emoticon inclina balanta emotionala in directia dorita.

2)Unii nu au acelasi simt al umorului sau nu ma cunosc si tind sa nu priceapa aluziile.

3) Si-n viata reala decat sa spun ceva uracios prefer sa "fac o fata lunga" ceea ce pot face cu un emoticon. Si e bine sa ma abtin pentru ca pot fi extrem de taioasa.

4) Prefer smiley-urile originale gen ":)", ":0)" ,":P)" pentru ca ma doare mana de la mouse si pentru ca arata asa putin misterios si sagalnic in acelasi timp.

Nu cred ca-mi saracesc limbajul mai mult decat il fac peste zece ani de emigrare. E drept ca nu-mi fac vreo glorie din "stilul inconfundabil" cu care tastez. Ah si-n plus am o problema cu virgulele pe care daca n-am rezolvat-o in adolescenta sigur n-o mai rezolv acum .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

mihaela - cele 3 mentionate de tine le vad mai bine pe un site cu acces celor peste 18 ani, cu tematica fierbinte adica. Poate mai putin ala care sta pe WC, dar celelalte doua, da. Oricum, nu le vad rostul aici. Eu le folosesc mai mult pe alea clasice, cand le folosesc ... sau .

_
SoareIubireLacrimiVeselieInocentaArmonie ... adica centrul universului nostru
participam la concurs 2008 in fotografii www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">ab1 si ab2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

aia cu alcoolul poate avea sens propriu (adica un betiv) si sens figurat, adica atunci cand vrei sa spui despre cineva/ceva ca e aiurea, sau e dus cu pluta, sau prostalan.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Ramonika,

Ce bine ca ai gasit subiectul! Ma gandeam ca nu-i va trece nimanui prin cap sa-l caute la "Lectii si know-how"

Eu pe asta cu alcoolul nu l-am folosit niciodata, recunosc. Si nici nu-mi imaginez vreun context potrivit pentru el, in afara de unul in care l-as aplica propriei persoane, ca mod de a-mi cere scuze pentru vreo postare alaturea rau cu drumul.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Multumesc pentru raspunsuri.

Cred ca sunt cateva emoticoane care - folosite fiind in exces si uneori, cam aiurea - sufera de un fel de 'emoticid', prin analogie cu verbicidul suferit de cuvinte ca 'divin', 'teribil' etc. Asa cum unele cuvinte ajung sa nu mai insemne nimic sau sa piarda mult din sensul initial, unele emoticoane ajung sa nu mai sublinieze nimic, sa nu mai adauge nimic - ca un condiment pe care nu te poti abtine sa-l pui in mancare desi mare branza nu face.

Alte emoticoane sunt folosite rar - spre deloc - si, pentru ca au avantajul noutatii, reusesc sa atraga atentia asupra mesajului.

Va propun un exercitiu de imaginatie - daca n-aveti ceva mai bun de facut, bineinteles. In ce contexte credeti ca s-ar potrivi urmatoarele?

1.
2.
3.

Primele doua iconuri sant folosite mai mult la Odisee de catre gravide. Ultimul nu l.am folosit vreodata si mi se pare in plus pe lista.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki
Primele doua iconuri sant folosite mai mult la Odisee de catre gravide.

Corect - la asta nu m-am gandit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

in leg. cu emoticoanele despre care ai intrebat.
1 cred ca inseamna dans, sau multa energie, sau chiar nerabdare.
2 vrea sa sugereze constipat, insa poate sugera si stradanie, concentrare mare sau dispret
3 inseamna dispret, dezaprobare fata de o situatie, o persoana...

mie imi mai plac si astea

desi e cam cheala

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput