La ce folosesc emoticoanele
Raspunsuri - Pagina 2
Ramonika spune:
mie-mi plac, sunt amuzante.
asta cu alcoolul cred ca e cel mai haois
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
anca_a spune:
Un mesaj care abunda in emoticoane imi sugereaza saracia limbajului si a ideilor. In plus, mi-e greu sa iau in serios autorul.
Unele insa cosmetizeaza cu succes un raspuns oarecum ofensator. Aici ar intra si .
Citat: |
Lipsa indiciilor non-verbale care ar putea dezambiguiza mesajul - care, la randul sau, e adesea in mare pericol de a fi misinterpretat (adica mimica, gestica etc.) trebuie si ea suplinita cu ceva. Un mesaj ironic in pericol de a fi prost inteles e salvat de insertia unui emoticon de genul asta |
Subscriu.
Am si eu cateva preferate, desi nu le prea folosesc
Children's advocate
szivarvany spune:
Si mie imi plac emotiicoanele asta e cea-mai-cea
Unele spun mai mult decat 100 de cuvinte
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
croco21 spune:
Mie imi plac emoticoanele, nu le prea folosesc (de lene) dar nu mi se pare deloc ca arata o saracie a ideilor. Dimpotriva, eu cred ca imbogatesc mesajul, prin adaugarea unor informatii despre emotiile si starea de spirit ale expeditorului. Unele sunt chiar haioase:
Uneori emoticonul e mai sugestiv decat cuvintele si economisesti timp folosindu-le.
Andrei
gaba-rema spune:
Merci Rall, Anya, am inteles acum. . Cenzura e automata :) Curioasa functie... in fine.
Aici sunt foarte multe emoticoane, cele mai multe foarte nostime. Sunt bune in texte, mai inveselesc postarile - desigur, mai depinde si de subiectul abordat...
Doar o mica observatie: daca as fi credincioasa, cred ca as privi ca ofensatoare (sau pe-aproape...) aratarea aia cu capot mov (!) care cica personifica o ruga sincera ... iat-o . Nu numai ca e urâta, dar forumistii isi trimit "aratarea" la modul cel mai serios, in semn de solidaritate si consolare, semenilor care au un necaz mare, au pe cineva apropiat suferind sau care au avut o pierdere grea...
Si-apoi (pt.ortodocsi in special), e "popicul" acela - chiar se intituleaza "popa" in lista de emoticoane - cu potcap cu cruce pe el in vârful scafârliei, cu o Biblie in mana si fluturand o cadelnitza. Ce zic sfintii parinti cand vad batjocura asta? ...
Atât. restul, cu niste exceptii, sunt chiar simpatice .
abramburika spune:
Emoticoanele inlocuiesc in limbajul virtual mimica, gesticulatia, dupa mine. Deci, asa cum in limbajul uzual folosim gesturi, asa si in limbajul virtual ne folosim de emoticoane. E drept ca acestea nu ar trebui sa primeze, sa se faca abuz de ele. Un zambet vine sa intareasca o gluma, o replica ironica (pt. ca nu am persoana fata in fata sa ma vada ca intr-adevar zambesc), un pupic vine sa intareasca o urare, un ramas bun (pt. ca nu am persoana in fata sa o pot pupa/imbratisa in mod direct), un plans vine sa intareasca o parere de rau. Asa cum am si eu la semnatura un care vine sa intareasca sentimentul nostru pt. fiica noastra (pt. ca persoanele care ma citesc nu ma vad in fata sa vada ochii mei care emana fericire, dragoste cand vorbesc de fiica mea) . In fine, eu nu vad nimic rau in folosirea emoticoanelor, atata vreme cat nu se abuzeaza.
Mai neplacuta mi se pare prescurtarea k, vb, sb ... ca daca urmaresti o astfel de discutie cu prescurtari e si ff obositor, mai ales in limbajul tinerilor, adolescentilor.
_
SoareIubireLacrimiVeselieInocentaArmonie ... adica centrul universului nostru
participam la concurs 2008 in fotografii www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">ab1 si ab2
beshter spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Cred ca sunt cateva emoticoane care - folosite fiind in exces si uneori, cam aiurea - sufera de un fel de 'emoticid', prin analogie cu verbicidul suferit de cuvinte ca 'divin', 'teribil' etc. Asa cum unele cuvinte ajung sa nu mai insemne nimic sau sa piarda mult din sensul initial, unele emoticoane ajung sa nu mai sublinieze nimic, sa nu mai adauge nimic - ca un condiment pe care nu te poti abtine sa-l pui in mancare desi mare branza nu face.
Alte emoticoane sunt folosite rar - spre deloc - si, pentru ca au avantajul noutatii, reusesc sa atraga atentia asupra mesajului.
Va propun un exercitiu de imaginatie - daca n-aveti ceva mai bun de facut, bineinteles. In ce contexte credeti ca s-ar potrivi urmatoarele?
1.
2.
3.
You cannot both dance and not pay the piper.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika mie-mi plac, sunt amuzante. asta cu alcoolul cred ca e cel mai haois |
Ramonika, cand il folosesti tu pe asta? Adica, ce insemnatate are? Ca eu nu-mi dau seama...
Mie imi plac, chiar daca nu le folosesc frecvent
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
lisaelisa spune:
Eu le folosesc atunci cand vreau sa transmit bucurie , apreciere ,
acord sau tristete etc.
Mie imi plac.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
lisaelisa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Ramonika, cand il folosesti tu pe asta? Adica, ce insemnatate are? Ca eu nu-mi dau seama... Mie imi plac, chiar daca nu le folosesc frecvent RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
= ametit de bautura sau doar fiindca asta este starea ei / lui naturala
lisaelisa
mami de ingeras dragalas