Copiluti de mai-iunie 2005 (99)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pupici fetelor!

OlgaT, sa ne arati si nou costumul! Si mie imi plac f. mult. Elisor, cred ca zgardanul e "zgarda" (asa se spune la bunicii mei in Bihor) adica margelutele alea care se pun la gat, specifice zonei.

Tdi, mare dreptate ai cu consumul si criza. Din pacate totul e incetinit acum . Elisor, te inteleg f. bine. Of, si noi suntem intr-un stres continuu. Si ne-am gasit acum sa mai facem si un bb (nu ma intelegeti gresit, dar suntem f. ingrijorati). Doru nu doarme noptile, e nervos tot timpul, a trebuit sa concedieze oameni . E foarte greu. Nu se misca nimic. E bulgarele de zapada de care spuneati.

Pupici si multa sanatate va doresc!

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Va pup gagix,

Azi sunt mai bine cu capul:)))
Tdi, esti mortala cu iubitu' virtual:))
Elisro, iti face fata copii si iti trimit, sa imi dai adresa pe PM. Zgardan saulatizar sau zgarda cum zice Cornelia, da margelutele alea de pus la gat, eu sunt topita dupa ele, am fo doua acasa, unul ingust si unul mai lat. Eu oricum sunt fan straie p_o_p_u_l_a_r_e si am hainute de strada in stil etno.

Teodora e plina de bubite acum, asa mi-a spus mama ca abia astazi mergem acolo, se tine bine deocamdata cu scarpinatul dar din pacate cu mixtura am dat-o in bara, a simtit ca ustura si refuza sa ii mai dea.
A dormit rau azi noapte, a fost agitata dar nu pt ca o mancau bubitele ci pentru ca tuseste putin si i s-a indundat nasucul. Mai nasol e ca face si febra si acum ma gandesc si la faptul ca noi eram pe utlimele zile cu bronho vaxom si ala nu se da la varicela. Numai ca nu am stiut ca are pana vineri, ma rog joi am banuit eu.
Noua ne-a dat dr peritol sa ii dam seara sa nu o apuce noaptea scarpinatul, sa doarma bine. Voi stiti ceva de regim alimentar?

“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Gata, am gasit inmformatii

OlgaT, pupam burtica, ai grija de tine

“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns e.a spune:

Ce-mi scapa mie? Nu e voie sa apara cuvantul po****r, adica p.0.p.u.l.a.r? De ce?Am lipsit eu mult, asa ca puneti-ma la curent cu noile reguli, va rog.

Tdi, am vrut sa-ti raspund referitor la mesajul tau legat de criza, dar a scris Elisor exact ce vroiam sa-ti spun si eu. As cumpara, as lasa banii sa circule, as investi, dar daca sunt direct afectata de criza, iar bugetul familiei mele a scazut considerabil, banca ma preseaza, ce sa mai fac? Dar vorba Neliei, ne luam in brate, ne bucuram ca suntem sanatosi, nu permitem sa fie atinsa copilaria..Cand ma voi simti pregatita am sa va spun si povestea noastra, care nu-i prea optimista de-o luna incoace..Dar cred ca inca sunt in faza de negare..[:) Si cand ma gandesc ca in noaptea dintre ani, si n-a trecut mult de atunci, am hotarat ce vom face, cum ne vom face afacerea noastra, ca in 2 saptamani m-am mobilizat si am scris un proiect, ca a iesit mai bun decat ma gandeam, ca stabilisem detaliile, impartisem sarcinile, facusem alegerile, urma sa demaram, dar..nu se mai poate pt ca a inceput criza. Asteptam, ce putem face!? Dar va partea buna a lucrurilor. Am un loc de munca la care ma duc cu placere, am un copil minunat, iar sotul meu este cat se poate de suportiv, mai ales in ultima vreme.

Un lucru sper..ca noi toti sa invatam ceva bun despre firea umana, despre solidaritate, despre lucrurile cu adevarat bune, daca toti suntem incercati de greu.

Am vazut un film zilele trecute. Habar n-am cum ii spune. Cu Keanu. Despre sfarsitul lumii si extraterestrii care vin sa salveze Pamantul...de oameni... Un film slabut, de altfel, dar mi-a ramas mesajul de la final, care spunea ca oamenii se pot schimba cand sunt incercati si trecuti prin greu.

NewMami, te rog frumos sa-mi spui ce zice si dr ta. Am sa o intreb si eu pe a noastra. Ai dreptate cu oboseala. Acelasi lucru se intampla si la Ema. Doar ca sunt eu obosita si cu prea multe pe cap si cred ca exagerez..O data pe noapte o pun si eu pe olita, dar se intampla uneori sa faca inainte sau sa mai faca o data. Fac asta de exact un an, cand am renuntat la scutecul de noapte. Gata, m-am eliberat!:)Multumesc mult pt incurajari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Adina cuvantul cu pricina contine un alt cuvant (descopera-l ) si este cenzurat automat cu stelute.

Ideile bune nu mor cu una cu doua, ca asa vrea criza, ca deja o personific , vor veni si vremuri mai bune, sigur, sigur, e ceva ciclic si firesc la urma urmei, dupa declin incet, incet apar mugurii sperantei, dar pana atunci trebuie sa ne pastram optimismul, cum au tot spus-o si fetele, mintea limpede si sa fim sanatosi. Daca am putea trai fiecare zi ca si cum ar fi ultima atunci da, am fi fericiti, fiindca am investi toata fericirea, optimismul si bunatatea in fiecare clipa.

Anca de multe ori ma gandesc ce mult mi-ar fi placut sa fiu o fire care sa nu puna accentul pe casa, un acoperis, un pat, cat mai simplu, sa-mi fie suficient, in rest sa-mi investesc toti bani, energia in calatorii, e visul meu sa calatoresc, nu neaparat vacante in resorturi, chiar si calatorii la pas, pur si simplu sa cunosc lumea, sa vad locuri noi...dar nu sunt asa, daca nu bag bani in casa nu-s sanatoasa si pentru ce (oricum nu se vede mare lucru ), ca la final cand tragi linie ce ai in fata ochilor, ce vezi cu ochii mintii, casa?, noooo, doar amintirile, imaginile de ici de colo adunate de-a lungul vietii ca intr-o vidioteca. Chestia asta ma macina, de-astea n-am un suflet liber, pentru ca nu sunt ceea ce mi-as dori, sunt ceea ce trebuie sa fiu si de aici si luptele interioare. Of, e greu de explicat
Pai alta solutie nu cred ca au nici parintii tai cu casa, cred ca pe moment e cea mai buna cu "inchisul unei parti din castel", piata imobiliara e blocata peste tot, sau in cadere libera.
Am primit pe mail niste imagini cu viata la bloc in China, vai , nu stiu daca as putea trai asa, as putea, cand nu ai alternativa te obisnuiesti cu orice.
Nu ii este frig, ca m-am gandit si eu la asta, ea dimpotriva e mai calduroasa de felul ei, cand eu imi trag plapuma pana la gat ca asa m-am obisnuit, ea isi scoate picioarele, mainile ca vrea racoare.

Clara din cate stiam eu mixtura nu pisca, dimpotriva e cumva racoritoare ca sa reduca senzatia de mancarime. Andreas mi-a facut febra marisoara in varicela, parca si convulsii/tremuraturi mai degraba de ne-am speriat, dr. ne-a spus ca pot aparea si complicatii de genul asta si ca sunt totusi...normale. Boala cat mai usoara daca pot spune asa! Adresa mea e in contul comun, dar cred ca ti-e mai usor sa-ti trimit pm decat sa cotrobai

Cornelia incearca sa te menajezi cat mai mult, nu mai gandi atat , ma refer la criza asta, focuseaza-te pe domnisorul din burtica si bucura-te de perioada asta, ca e ultima oara!!! burtica!

Nelia ce nu faci pentru distractia celor mici, inclusiv sa stai 3 ore in picioare, nici nu simti oboseala cand le vezi fetele zambarete si satisfacute.
Dan a iesit cu copiii la sanius, sper ca ultima zapada pe iarna asta, de abia astept sa vina acasa, scenariul cunoscut: dau navala in casa spunandu-mi ce fain a fost si ce pacat ca n-am fost si eu, fetele imbujorate, uzi din cap pana-n picioare, dar fericiti...sper eu ca si obositi

Sa aveti un weekend minunat!
Eu trebuie sa calc, gatesc, curatenie...usually

Sarumana de lamuriri !

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Adina ti-ai sters conturile de pe dropshots?

Saptamana viitoare vin ai mei, de abia astept, yupiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna dimineata, o cine doreste?

Am dormit de m-am rupt asta-noapte, am fost atit de stresata... Agata a cazut aseara pe gheata si s-a lovit la cap. I-au alunecat picioarele in fata si nu a avut timp sa cada bine, cum se spune la patinaj, si a venit cu capul pe gheata. Stiti cum s-a auzit??? Si era si muzica... I-am pus punga cu gheata si am tinut-o pe scaun vreo 10 minute (cu forta, ca ea vrea pe gheata). E a doua oara cind cade asa, a mai cazut prin toamna parca... Si pentru ca era obosita tare (ieri a fost zi de teste, au intrat intr-o vacanta de o saptamina, toata saptamina am muncit-o cu exercitii la matematica si la gramatica, plus activitatile... desi s-a culcat mereu la 9 sau chiar inainte si adoarme in citeva minute, vinerea e terminata de oboseala), toata noaptea a gemut si a scincit in somn... iar eu saream ca arsa, gata, are ceva, ii este rau... Dimineata era in regula, acum e din nou la patinaj. Sper sa nu fie nimic, nu o doare, nu a dat nici un alt semn ca ar exista vreo consecinta a cazaturii, dar eu tot stresata sint, ca nu pot sa uit zgomotul pe care l-a scos capul ei pe gheata. Offf, e vreau sa faca sport, miscare, dar fara urmari, i-am si spus aseara, ca daca mai vorbeste cu fetele si nu e atenta la ce face, ii intrerup tot si s-a terminat stresul. Si vorbesc serios! Altfel, e foarte mindra, ca au bagat-o intr-un numar unde sint doar fetite din alea mari si bune, doar trei din astea mici, si celealte doua au 10 ani, restul sint de la 12 in sus. Si munceste, ma uitam aseara la ea ce inseamna sa ti se dea o sansa si sa te stimuleze, s-a schimbat total Agata mea, trage de ea pina nu mai poate si nu mai stau cu gura pe ea sa lucreze, daca tot ne-am tirit pina acolo la dorinta ei. Si, in general, Agata s-a schimbat in ultimele luni de nu-mi vine sa cred, parca nu e mai e ea. Schimbare care e mai mult in bine, a devenit extrem de independenta, muuult mai responsabila si constiincioasa cu ceea ce are de facut, isi face singura curatenie in camera, nici nu mai tin minte de cind nu am facut eu la ea, isi face tot, aspira, spala pe jos, aranjeaza totul frumos si inchide usa, nu mai are voie nimeni sa intre daca ea nu e acolo. Dar aceasta independenta cistigata ii da curaj sa fie intr-o revolta permanenta, sa negocieze la singe orice vine peste lucrurile pe care a inteles ca le are de facut si incearca sa le faca cit mai bine cu putinta, in relatia cu Tudora la fel, ea are ultimul cuvint, spre frustrarea celei mici... Lisandru e bebelusul ei, il hraneste, se joaca cu el, il invata sa danseze ca a vazut ca-i place, si e singura din casa care il face sa rida in orice moment si in hohote. Nu-mi place relatia fetelor, am nevoie de o carte despre relatiile dintre frati, pentru ca ma simt depasita... ce nu-mi place cel mai mult este ca nici in public relatia nu e altfel si i-am spus Agatei ca nu vad acea atitudine protectoare pe care stiu ca trebuie sa o aiba fratii si surorile mai mari. Si i-am povestit ca in lumea asta lucrurile nu merg peste tot ca aici, ca sint razboaie, ca sint copii care traiesc singuri in aceasta nebunie si ca, oricind, un catastrofa din aceasta naturala sau provocata ne pot arunca intr-o situatie din asta limita. Si ca o rog sa-si imagineze ce ar face daca s-ar trezi cu Tudora si cu Lisandru, singuri, ea fiind cea mai mare, intr-o situatie de incendiu sau de inundatie. S-ar mai certa cu ei pentru o maimuta de plus? A zis sincer ca nu stie... Dar ieri, cind plecam la patinaj, in masina, se tineau de mina, Tudora in scaun, Agata linga ea. Si le intreb de ce se tin asa, mai ales ca abia reusisem sa ies din casa, cu nervi, pentru ca amindoua au vrut sa manince din aceeasi farfurie pink, amindoua voiau aceeasi coronita, tot pink, in conditiile in care Agata nici nu suporta aceasta culoare. La care Agata imi spune foarte serioasa: pentru ca ne iubim! Ce, crezi ca daca ne certam, nu ne iubim? Ce, daca tu ma certi inseamna ca nu ma iubesti!?! Oricum, mai am multe de facut in ce priveste relatia lor, si ce ma doare cel mai mult este ca de multe ori vad in comportamentul Agatei fata de Tudora si de Lisandru, multe din comportamentul meu fata de ei (in primul caz, in rau, in al doilea in bine) sau chiar din cel al meu fata de Octav si invers. Si nu-mi place deloc ce vad! Na, ca m-am plins, si nu e joi...

Trimit ca sa nu-l pierd, ca mi s-a mai intimplat si va pe toate. Am citit ce ati scris, si mie imi plac costumele p o p u l a r e, Olga si eu imi doresc pentru copii macar cite unul, m-ai impresionat cu cintatul de muzica p o p u l a r a, eu vreau sa te vad in costum, dar in timp ce ne cinti ceva... Clara, stiam ca tie iti plac, am tot observat in poze aspectul traditional al vestimentatiei... eu ador iile si... camasile de noapte, plus podoabele. Octav vrea un chimir, isi doreste atit de mult un chimir si o camesa... am vrut sa-i iau, dar chimirul cel putin e scump rau. Mai vin la noapte, ca astazi avem o zi plina, activitati si apoi, la 14 se face sezatoare montrealeza la un loc de joaca, intr-un mall. Noi ajungem pe la 3 si ceva, dar abia astept sa beau o cafea cu fetele!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simiena spune:

Pe felicitarile pentru rudele de sex feminin din familie am pus cele 2 poze de www.flickr.com/photos/24127532@N05/" target="_blank">aici, fiecare pe o parte a felicitarii , si inauntru am pus martisorul facut de noi-pe care nu l-am pozat. Sunt simple , dar nu am avut timp de mai mult , oricum sper ca vor fi incantate bunicile se celelalte rude

Poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=20" target="_blank">si1 , www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=21" target="_blank">si2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns e.a spune:

Elisor, da le-am sters. O sa fac altul, probabil pe alt site, unde pot sa le si ascund. Ma enerveaza ca nu reusesc sa sterg rapid un nr mare de poze. Era plin, asa ca l-am ras pe tot.N-am poze noi, dar tre' sa-i fac ca i-am tuns pletele-n vant. Mi-am luat inima-n dinti, rabdarea necesara si am tuns-o. Are un par taaare subtire. CU balsam si tot i se incalcea. Ne munceam in fiecre dimineata sa-l descalcim. E cu parul pana la umeri acum. Cred ca v-am mai spus asta..?
Azi am jucat carti cu ea cred ca vreo 2 ore. Vai, ce smecherie-trisoare este. Are si privire de smecheras. Face cartile sa-i iasa ei perechile, ne imparte noua mai multe, daca nu suntem pe faza mai scapa o carte in plus. In schimb la jocurile de genul Piticos, Sus-Jos, nu prea are stare daca pionul meu este primul..Buni o tot lasa sa castige, eu insist cu regulile..Voi ce va mai jucati cu piticii?

Mergi la inceput

Simiena tare dulce-i Elian, iar floricica aia e de efect. E delicat baiatul, daca n-ai stii cine este ai putea sa juri ca e o fetita.

Adina dar poti si pe dropshots sa-ti pui parola, Nelia, Anca si Clara au. Andreas a invatat-o domino cu cartile madagascar din punga de cereale Ciniminis, pe care le mananc eu . Pasiunea ei cea mai mare e sa coloreze si sa picteze. Nu-mi vine sa cred cata rabdare are, andreas nu statea mai mult de 5 minute aplecat asupra unei carti de colorat. Cu toate ca e rabdatoare cu cele doua pasiuni, sa le spun asa, debordeaza de energie. Lor le place sa se joace de-a v-ati ascunselea prin casa spre disperarea mea ca mai tot timpul se lasa cu plansete, ca Andreas o smechereste. Mai bricolam, ultima "lucrare" a fost cea cu turbanele de bucatar.

Mergi la inceput