Copiluti de mai-iunie 2005 (99)
Raspunsuri - Pagina 4
elisor spune:
Florentina si eu eram mai ferma pe pozitie cand stateam acasa si nici fitele ei nu erau asa de multe, dar de cand am inceput serviciul oboseala isi spune cuvantul si atunci cedez ca sa am liniste, doar ca sunt frustrata ca nu asa mi-as fi dorit sa gestionez criza. La fel face si Bianca la culcare, vrea mereu ceva pe langa deja consacratii "leutul si ursul mare", dar i-am spus ca daca vrea inca ceva va trebui sa renunte la cei doi, cu argumentul asta o conving
, pentru ca la ei nu renunta in ruptul capului, leutul il poarta intodeauna cu ea, inclusiv la gradi si s-a intamplat de cateva ori sa-l uite si sa ne intoarcem dupa el stiind ca altfel seara nu se culca. Dar, am facut si o exceptie intr-o zi cand l-a uitat, deja eram prea departe de gradi si i-am zis ca poate sa faca oricat circ vrea leutul va dormi pana a doua zi la gradi si-o va astepta acolo dimineata. Mai cu scancete, mai cu un oftat a inteles si-am respirat usurati ca am scapat ieftin.
Ha, si Bianca cand vrea ceva sa nu auda ca n-avem bani, de-asta mergem la servici sa facem bani si la banca sa-i scoatem ![]()
Ce antibiotic i-ai dat? Cred ca acelasi diagnostic i-ar pune si Biancai, se mai scapa si ziua pe ea, sunt zile la rand cand nu face nici un strop si alte zile cand o schimb de doua trei ori. La doi ani a avut infectie urinara cu febra, stafilococ, e.coli si enterococ, a cedat in urma antibioticului, i-am repetat analiza, din nou infectie dar valoarea care i-a iesit se incadra intr-o plaja pentru care nu era necesar antibioticul, cica organismul trebuie sa lupte singur. Ma gandesc ca de acolo ni se trage. Nu stiu daca as reusi sa-i recoltez secretia, la gradi nici macar nu deschide gurita sa i se uite cu lanterna in gatulet, dimineata. Ma bucur ca ati scapat de problema asta, felicitari!
Simiena am votat si eu pozele voastre. Da, cele mai frumoase felicitari si martisoare sunt cele trudite cu manuta proprie. Poate ne arati si noua...sa furam idei ![]()
Teddy felicitari pentru slim-uire, cum ai reusit? Calcaiele e imposibil sa se aprinda doar virtual, ce, inima ta e virtuala
?
Marilena ce simpatica fetita ai 
Anca ce bine ca doarme atata, inseamna ca-si face timpul de somnic, Bianca adoarme in jur de 22.30-23 si dimineata la 7 wake up, dar nu din proprie initiativa, de aici si morocaneala, dar cand ajungem la masina dispare ca avem muzica cu cantecele, asta in cazul in care nu avem de repetat vreo lectie cu Andreas
.
Clara of, si voi cu varicela? Si Iulia a Ralucai...slava domnului ca la gradi n-am auzit sa fie vreun caz ca n-as putea sa-mi iau concediu sub nici o forma, si-ar lua Dan. Sper sa treceti cat mai usor peste boala, sa nu lase nici o urma, sanatate multa fetitelor
!
Da, eu as dori un cd, cand gasesti ragaz
!
Iulia la adulti stiu ca nu suna a bine epistaxisul, dar la copii e destul de frecvent, mai ales la cei mici. Una din cauze poate fi si in urma racelilor repetate. Eu zic ca n-ai de ce sa-ti faci probleme dar e bine de mers la doctor sa investigheze cauza si sa te linistesti 
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
monu spune:
Olga, sa imi pice fataul. Barsana!!!!! Inseamna ca sigur il stii pe barbati-miu sau macar familionul. ce mica e lumea!!!!
Sa o pupi te rog din partea noastra pe OlgaM.
Fetelor, parca e o lume nebuna, nebuna. totul s-a intors cu fundul in jos. eu cel putin asa resimt actuala situatie. In fine. Alexia si Antonia vor reincepe de luni gradinita. Din decembrie de cand cu aventura Antoniei in spital cu masca de oxigen si toata nebunia le-am tinut acasa. dar... totul are o limita. :)) La gradi sa luam raceli ca tre sa ne facem norma pe an si imunitatea :). Am fost la un control si un dr super super a stat de vb cu noi cu privire la astm si printre altele ne-a zis ca fetele trebuie duse in colectivitate. parca si vad ca peste o sapt apar plangand ca sunt bolnave. :( Cat timp au stat la maica-mea adica 2 sapt am tras o raceala tapana, am ramas fara voce 2 zile, cu tuse si muci la greu plus ca veneam de munca pe la 7-8 seara. nu apucam sa scriu nimik doar ce citeam pe diagonala sau mai vb pe mess cu voi. ce sa va mai spun de fete!
cresc mari, cu bune si rele, se inteleg intre ele, alexia se vede ca e mai mare si pare mai intelegatoare (asta cand e odihnita ca atunci cand e obosita e ca un bb cu fitze), se iubesc dar se si bat. antonia vb tot mai multe si mai bine si sincer desi a fost fffff greu, regret ca nu mai pot sta acasa cu ele.
cam atata de la noi.
pupam copilasii cu varicela si cei care sunt raciti in perioada asta si le dorim multa putere mamicilor.
Tdi spune:
Na ca mi-am facut o satala de roshii!
Tzara arde si baba tdi se piaptana
. Flacaul - virtual a fost si virtual o sa ramana!
- in sensul ca eu eram ocupata cand l-am cunoscut acu' vreo 7-8 ani si nu a fost absolut nimic intre noi desi exista o atractie forte, acuma iar sunt ocupata intr-un mod cat se poate de serios deci clar nu e cazul. Mno, suspinam si eu pe aici din lipsa de ocupatie, vorba voastra!![]()
Fetelor, ma puneti pe ganduri cu criza, n-am realizat ca situatia e chiar atat de neagra! Noi deocamdata nu suntem afectati dar deja vad in jur schimbari, cunoscuti care sunt pe cale sa-si piarda serviciul
. Chiar vorbeam in seara asta cu sotul ce vom face daca ni se intampla si noua, probabil venim o perioada in RO ca este spatiu berechet la parinti sau bunici si am reduce drastic cheltuielile, doar punand in stand-by casa si masinile economisim aproape 15.000 de euro/an.
Pe mine personal ma roade insistent urmatoarea chestiune: daca toata lumea taiem din buget si tzinem banii la ciorap pentru zile negre, oare nu ne taiem singuri craca de sub picioare?! Sa ma explic cumva...de exemplu firma unde lucreaza sotul produce masini de facut ambalaje de plastic si linii de imbuteliere, daca noi nu mai cumparam apa ci o bem de la robinet, sau sucuri, producatorii de apa si bauturi pot intra in reducere de productie sau chiar faliment, nu mai investesc in masini si linii de imbuteliere si prin urmare firma sotului nu mai vinde, ajungem si noi in criza...ma rog, sa nu se inteleaga ca sustin eu economia dar in mica parte contribui la functionalitatea ei. Hai ca am luat-o pe ulei, ca tot eram in tema.![]()
Tdi spune:
Scuze, am uitat sa-i raspund lui Elisor cu slabitul, am incercat cura 3-3-3 (aia cu zilele de fructe/legume-lactate-carne) care la mine a functionat si mai demult, din pacate nu m-a tzinut decat 2 zile (fructe de orice fel si morcovi cruzi), a venit sotzul cu o tava de prajituri speciale de carnaval si dusu-sa cura mea!![]()
elisor spune:
Uite cum nu pot pleca de-aici, ati scris atat de frumos, chiar nu ma asteptam sa dati importanta mesajului meu si pentru asta, Nelia, Anca, Adina, Monu va multumesc ca mi-ati raspuns
si imi dau seama ca in toate relele astea ce importanta este comunicarea si nu stii de unde apare o vorba buna care tie iti merge la suflet si uite, esti mai vesel, mai optimist.
Nelia, ba sunt constienta ce mult conteaza sanatatea si tocmai de aici imi extrag si eu seva vitala, cum frumos ai spus, eu cum sunt o balanta veritabila ma deranjeaza nedreptatea din tara asta, din lumea asta...pentru greselile (ehe, daca ar fi numai greseli, dar e lacomia fara margini de care sufera rasa umana) capilor din conducerile de orice fel suferim toti, parca nu e corect.
Copilaria e frumoasa chiar si cu lipsuri si neajunsuri, adu-ti aminte de copilaria noastra, in ce vremuri tulburi am trait, dar atata timp cat aveam dragostea parintilor, a bunicilor, cartile, prietenii, natura...din pacate nu toti copiii sunt norocosi
.
Sigur ca vom trece si peste asta...cumva.
Anca daca totul ar fi simplu as sta si eu mai relaxata, dar sa pierd apartamentul ar fi un dezastru mai ales pentru mama mea. Eu am mai pierdut un apartament tot datorita vremurilor tulburi din tara. Gandeste-te ca ai mei au plecat de la ap cu 2 camere si au constrit o casa cu 5 camere...toata tineretea si-au consumat-o cu casa aia, n-a fost tocmai o viata pe roze, cand sa se bucure si ei de casa, de copii, sa se linistasca s-a intamplat tragedia cu tatal meu. Apoiam vandut casa, am luat 3 ap., unul l-am pierdut eu si nu m-am ales cu mare lucru, daca l-as pierde si pe asta mami cred ca ar muri. E greu sa ramai optimist cand vezi ca banii sunt mai putini decat luna trecuta, mi-e rusine sa-ti spun cat inseamna o prima in institutia in care lucrez,dace se poate numi astfel, sa-ti mai spun ca a fost data in judecata compania pentru neplata primei pe ultimii 3 ani, am castigat procesul, dar banii nu-i vom vedea, si ce daca exista sentinta definitiva?! daca era impotriva mea sa vezi ce ma executa cu tot cu mama. Suntem prea mici sa ne revoltam, ciolanul e de ros acolo sus, unde fii sigura ca ei nu vor simti nici o criza, ne-a pun tot pe umerii nostri, ca daca am pune osul toti la greu as intelege...ehei, acum visez ca sunt pe o insula (pustie sa fie, nu m-ar deranja) cu o racoritoare in mana si cu un peisaj de paradis in fata...nu m-as mai intoarce, nu mi-ar mai fi dor de tara asta. E mare lucru sa poti oferi ajutor apropiatilor, prietenilor, eu nu ma mai pot ajuta nici pe mine. Atata imi doresc ca sa-mi pastrez bruma de optimism, ca vom mai iesi cu bine din rahatul asta de criza, sa fim sanatosi in continuare!
OlgaT vine tatal tau? Parca a mai fost la tine, nu? Imi place tonul tau optimist...si eu stiam de reteta asta pentru masca de par, dar nu stiu pe unde am pus-o asa ca iti multumesc c-ai scris-o
! Iti face cezariana? mare grija cu tensiunea asta cand sus cand jos. Distractie placuta cu Olguta, un
de la mine sa-i dai. Si asta pentru amandoua: faceti poze, macar cu prilejul intalnirii sa va mai vedem si noi. Hai, baga o poza cu frumosul!
Adina si eu m-am gandit sa mai astept pana pe la 4 ani si apoi sa ma prezint la doctor daca nu se schimba nimic. Si nu cred sa se schimbe. Azi mi-a facut pipi de 2 ori pe ea, ca n-a mai putut sa tina, nici nu stiu ce sa cred, chiar nu poate sa tina sau e lenesa sa mearga la baie? Pentru ca nu e constanta, sunt zile cand n-am probleme dar si zile cand da multe rateuri. mai e si problema ca o scapa foarte des.
Ce bine daca prietena ta mai prindea cateva luni in CIC, intra si pe legea noua.
Numai bine la toata lumea!
Andreas (17.08.1998)
elisor spune:
Teddy bingo!!! Exact asta trebuie sa faci in criza: sa cheltui, sa circule banul, asa am invatat in faculta! dar daca tie iti taie din leafa cu ce dreq sa mai cumperi si uite asa cercul vicios e creat. Ba, mai vine si banca sa te stranga de gat si mai tare, marindu-ti dobanzile, comisioanele sau te da afara angajatorul ca sa stai drept si sa judeci stramb sau invers
ca io cu ce mai traiesc fratilor daca toti ma vreti la "six feet under", era un serial, cam ciudatel dar eu l-am gustat.
Ia invata-ma si pe mine sa-mi caut iubitu', virtual vorbind ![]()
Andreas (17.08.1998)
elisor spune:
Olga faina surpriza, dar ce-i ala "zgardan"? Cat ai acum, 35? La mine amandoi au venit la 37 de saptamani, desi erau programati, tot dupa capul lor au venit. Nu ne-ai spus ce parere are Tony despre sophia, o asteapta? Socrul tau cum mai este? Crezi ca scapi asa usor? Vezi ca pun imediat de-un interagotoriu, asa ca hai fuguta, da raportul de buna voie ![]()
Clara vad ca iti faci de cap cu migrenele...sanatate multa!
Monu bafta sa nu mai culegeti nimic...macar o perioada ![]()
Mno, astea fiind spuse ia sa-mi iau catrafusele...asa frumos a adormit matza, cu bebelusul Miruna in brate. Am facut-o de oaie, cand sa se culce unde-i leutul? Stiam clar ca i l-am luat din clasa, tare mi-e ca l-am uitat la vestiar, of...
Andreas (17.08.1998)
nelia spune:
Elisor, ma bucur ca ti-a revenit buna dispozitie! La copilarie ma referam la stres, la cum ii afecteaza stresul si nervii nostri pe copii, lipsa de timp pentru ca avem alte lucruri de facut sau alte ginduri... in nici un caz la lipsurile materiale. Ca daca ne luam dupa astea, apoi ai mei ar fi primii afectati. Nu cele de baza, necesare, ca astea nu ne lipsesc, ba chiar facem fata cu brio zicem noi si nu le lipseste nimic din cele care trebuie sa le aiba la virstele astea, dar nu ne dam deloc in barci!
La noi ploua, am venit murate acasa.
Si am mincat si il asteptami pe tati sa ne duca la patinaj, alte trei ore de stat in picioare. Dar pentru copii e amuzant, ca fetele pregatesc revista pe gheata de la sfirsit, iar Lisandru e toata lumea a lui pe-acolo, sint atit de multe de cercetat, de rontait, de rasturnat!![]()
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
NewMami spune:
TDI, exact asa ne gandim si noi
... pai daca nimeni nu cheltuieste cum sa se miste ceva. Drept urmare soata e pe cale sa-si ia masina noua, iar mie-mi sta capul numai la vacante ![]()
Elisor 
, te inteleg perfect, si sper din tot sufletul sa nu mai treci prin asemenea experiente. Vreau doar sa fi optimista, o sa fie bine, eu tot asa imi repet in fiecare zi.
Si ai mei si-au pierdut tineretea construind o casa mare si solida, sa aiba fetele unde locui ... e trist ca nici un din noi nu ne-am mutat acolo, nu pot (eu cred ca nici nu vreau) sa o vanda ca e mult prea mare pentru o singura familie. Au ajuns sa inchida cea mai mare parte din ea ... grea comparatie ... dar exact ca la un castel. Mi-e mila ca au renuntat la toata tineretea lor pentru asta, iar acum sunt batraniori si fara putere sa o mai intretina
.
Pe continentul asta ti-e si frica sa te legi prea mult de casa unde locuieste, care in general ti-o schimbi destul de des din diferite motive.
Am auzit tot mai multe reportaje recente pe aici ca vor sa schimbe systemul, mai ales in orasele mari , sa se bazeze mai mult pe infrastructura de locuinte in bloc, decat single family house care sunt costisitoare si ne-economice ...
Elisor, nu-i e frig Biancai, n-ai observat daca nu cumva se scapa pe ea cand e mai frig afara, sau poarta strampisori si rochita. Ma gandesc ca poate e racita putin din cauza asta se scapa mai usor.
albastrica dulce.
Distractie placuta , un weekend cat mai frumos.Ma duc la nani ca sunt obosita si maine iar suntem mai mult plecati.
gabitzam spune:
OlgaT, ce surpriza frumoasa cu costumul po****r
Salutari OlguteiM si di partea mea.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2