Copiluti de mai-iunie 2005 (99)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna!

Multa sanatate doresc si eu bolnaviorilor! Si noi suntem raciti. Copiii sunt acasa, eu la birou. Deja dureaza de sambata si parca as zice ca eu ma simt mai bine, Stefan parca si el, dar Maria, care parea initial ca scapase, tusesc urat.

Cam atat, pe scurt, despre noi. Ce ziceti voi despre litere, numarat, jucat carti si alte alea , Stefan e departe rau, el e inca in faza de distrus tot pe ce pune mana.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

ELisor, eu nici macar nu am sunat medica deoarece stiu exact ce imi da in faza asta de incertitudine...ii dau exact ce mi-ar fi prescris si ea. O voi contacta daca starea rea se va mentine..desi vad ca deja este spre ameliorare. Deja acum profit de avantajul ca stie sa-mi zica exact ce si cum il doare, ce simte, etc si pot sa-mi fac si eu o idee despre ce coace...Sunt sigura ca e gripa deoarece are aceleasi simptome cu tata si acum si sotul deja e prins de flama. Sunt curioasa cand o facem eu si Horia, ca doar noi am mai ramas neatinsi...deocamdata

Andra, mami de Horia si Dragos

CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

TRICOTAJELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Cornelia sanatate si voua! Mie de tuse mi-e cel mai groaza pentru ca stiu ca e de durata. Acum doua saptamani Bianca tusea, am stat acasa cu ea si s-a facut bine, acum o luam de la capat...parca-i mai violenta tusea ca data trecuta, tuseste pana vomita, noroc ca nu sunt foarte dese crizele.
Ai rezolvat ceva cu gradinita? L-ai schimbat?

Andra inseamna ca nu-i dai antibiotic, eu as zice sa nu risti cu mersul la serbare, chiar daca s-a imbunatatit starea lui e inca slabit si s-ar putea sa agate ceva si sa-l intoarca boala.

Daniela eu n-am trimis nimic, parol, imi pare rau ca sunt nomilazata la sectiunea asta

Simona am primit felicitarea cu martisoare, am ramas , multumesc de surpriza, ti-a iesit ! Iar lui Dragos un de la Bianca! A fost foarte incantata de martisor, vroia sa-l puna la incheietura mainii, e atat de mandra de martisoarele primite, nu a vrut sa le poarte in piept ci pe post de bratari, fetele, nu?
A, un mic amendament, numele meu nu e cu tz ci cu t simplu

Anca am vazut pozele de la spectacol, ce frumos a fost, ma bucur c-ai pus filmulete, o micuta parte din show pot sa spun c-am vazut si eu, cum te mai simti?

Andreea am vazut si pozele voastre de la munte, unde ati fost mey, in zona Branului? Pana la urma nu v-ati lasat pana n-ati bagat-o pe Georgia cu nasul in zapada , vai si matzele alea ce-mi plac...foarte faine pozele

De abia astept s-ajung la doctor, sa vedem ce-i cu ea, eu nu ma bag la pronosticuri ca, chiar nu stiu ce are, sunt atatea simptome incat nu stiu daca e viral sau e vreo infectie...si merg naibii sa-mi cumpar un termometru d-ala clasic.

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Sanatate multa puilor bolnaviori!
ChrisDun, da-mi adresa pe PM ca sa iti pot trimite cd-urile.

Am uitat sa va spun de Ralwka. pana astazi au statin spital, acum erau in drum spre casa si mai fac tratement inca 5 zile:(
teodora e bine, ii trecrepede bubitele,a facut o forma mai usoara si e intelegatoare si nu se scarpina, sper sa treaca repede ca vreau sa ii fac poze pt pasaport luna asta.

“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Gabitzam, Androix, eu am scanat calculatorul aseara si nu a gasit nimic, eu ce pot sa mai fac ca sa vad ce s-a intimplat? Nu intru niciodata pe linkurile de pe mess si nici nu trimit decit atunci cind ma conversez, adica nu le pun offline. Androix, ai furat-o in sensul ca ai intrat doar pe link sau ai si luat un virus intrind. Daca da, imi pare rau, dar eu nu am stiut nimic pina nu mi-ai spus. Dar cum e posibil asa ceva, adica cineva sa trimita de pe adresa mea si eu sa nu stiu ca a facut-o!?!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Nelia, eu era sa o patesc anul trecut, doar ca eu fac ca Gabitza, daca nu stiu ca trebuie sa primesc ceva, nu deschid. Si din explicatiile unui cunoscator iti spun ce am inteles eu. Cica nu e un virus propriu-zis, ci doar reuseste sa-ti sparga contul de mail/mess si sa trimita mesaje "virusate" in numele tau. Este de ajuns sa-ti schimbi parola, si nu mai poate trimite.

Mergi la inceput

Am citit ce ati mai scris si imi pare tare rau sa aflu ca sint atitia bolnaviori. Sanatate multa la toti!

Onixone, sa stii ca si Agata, desi face mai multe activitati, nu exceleaza la nici o activitate, se mentine cam pe acolo pe unde e media. Dar eu zic ca e important sa vrea sa faca si sa incerce sa le faca cit mai bine. De scoala nu mai spun, ca mi-ar fi placut sa aiba peste 95, nu peste 80, dar asta e... intr-o zi i-am spus ca nu-mi plac notele ei sub 95%, ca nu mi se pare normal sa ai note mici (pentru mine, notele bune sint 9 si 10, ca pentru ei e foarte bine pe linie ce are ea) din clasa a doua... ca nu sint multe lectii si atit de multe de invatat cum va fi mai tirziu. Si mi-a taiat-o scurt si chiar obraznic as putea spune: stii ceva, mami? Stiu ca tu ai avut numai 10 pe linie pina in clasa a 8-a (i-am spus o data cind m-a intrebat eu ce note am avut), dar eu nu sint tu, OK? Mie imi plac notele mele, sint bune, pot mai mult, dar mai am si altele de facut, nu numai sa invat de 100%. N-am stiut daca sa rid sau sa pling... si nici acum cind scriu nu stiu. Dar tind sa cred ca, pe undeva, are dreptate. Incerc sa ma educ si sa-mi spun ca, atit timp cit o vad ca munceste totusi (asta ma deranjeaza, ca nu prea se duce sa lucreze, sa citeasca pina nu o imping eu) si se mentine macar peste acel 80% la toate materiile si in toti anii care vor urma, ca vrea sa faca sport si alte activitati si se plaseaza si acolo la o medie a copiilor sau un pic peste... ar trebui sa fiu multumita. Acum am inceput sa ma ocup si de Tudora si sint in fiecare zi surprinsa de cite stie fetita mea... nu mai insir, dar zau ca e isteata, iar eu habar nu aveam ce cresc! Am facut ieri cu ea niste exerctii dintr-o carte de 3-4 ani si am ramas muta de admiratie! Din vara, cind m-am ocupat un pic de ea, nu mai fac decit exercitii de pronuntie cu Tudora, ca am zis intii sa o aud pronuntind corect si apoi mai vedem... Nu scrie, adica nu vrea sa incerce sa scrie, dar in rest face tot ce ii cer si de cele mai multe ori le face si bine.

Multumesc si eu pentru cafea, ma duc la ale mele... si la plozisori, ca cer mincare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

“neata buna … ma simt la fel … adica ca un kk si culmea ca sunt mult mai rau dimineata decat seara, nu stiu cum naiba ca de obicei e invers.Daca n-avem un meeting la care trebuia sa fiu de la 2;30 ca e video conferencing, asa lucram azi de acasa , dar ma bate gandul sa o fac maine daca tot e vineri .

Imi curge in continuare un ochi, ma doare capul si am frisoane. Le-am zis sa stea departe de office-ul meu ca sunt virusata .

Of, mai Elisor, iar boliti si voi, n-ati scapat nici de data asta. Multa sanatate albastrelei mici , sa se puna pe picioare. Poate daca e mai bine, o duci numai la serbarea de 8 Martie si atat.
Primavara si toamna e cel mai mare pericol cu bronsite si boli are cailor respiratorii.

"Pachetul" , nu s-a oferit sa imi faca nimic, nici nu i-am cerut ca mi-e frica ca mi-ar sta in gat.
In schimb aseara am iesit numai noi trei la restaurant si tare bine a fost imediat m-am simtit mult mai bine…

Sper sa nu ia si Patrick caci tocmai ce am terminat antibioticul ptr. sinuzita, iar azi dimineata pe la 4:30 a avut un accident si a scapat pipi pe el. lucru bun e ca m-a strigat si l-am schimbat imediat si patul. Era asa de dulce, isi tot cerea scuze, l-am asigurat ca nu-I nimic se intampla . Mi-a spus asa-I ca nu-mi pui inapoi diaper, l-am asigurat ca nu, ca accidente se pot intampla. Era asa de dulce, si spune: mami coco a iesit la plimbare si a stropit in pat … Tot azi dimineta mi-a spus ca ii e frig si uite mami imi curge nasul, am racit. Eu mai sper sa nu incepe iar cu boala, ca numai ce se simte putin mai bine in ultimele zile.

Dans de societate il am si eu pe lista ptr. Patrick, doar asa ptr. el, nu sa faca cariera sau altceva. Anul acesta l-am sarit caci la varsta lui in timpul saptamanii era de la ora 3 p.m….. de parca toate mamicile stam acasa iar sambata de la 10 si el are inot de la 11. Si cum la innot ii place f. mult si merge tare bine, nu renuntam. De fapt noi incercam mai multe si daca vedem ca-I place continuam, daca nu le oprim. Tot la vara vom avea o tentative cu tenis. Nu il obligam la nimic, dar daca avem posibilitatea imi pare rau sa nu incerc sa-I ofer cat mai multe activitati si decide el ce-i place.
Nici la noi daycare-ul nu e axat numai pe invatat alphabetul si numarat, la fel fac in fiecare zi alte zeci de mii de activitati, proiecte legate de ceea ce e specific lunii, anotimpului in care ne aflam. A invatat zilele saptamanii, si ce-mi place ca déjà nu numai ca le stie, dar incepe sa aiba notiunea cand e Monday si cam cand e Friday, ce zi e astazi, adica poti discuta cu el Sunday mergem acolo … si cam stie pe cand. Anotimpurile, de exemplu luna asta e St. Patrick si activitatile sunt axate pe forme de trifoi, culoarea verde, amesteca de culori prin care ajungi la verde, tot felul de art and craft bazat pe asta, cantecele specific de St. Patrick. Pe de alta parte, in fiecare luna pe programul care ni-l da acasa cu ce se intampla in fiecare zi ( o sa-l scanez odata cand am timp, ca e tare misto) ne spune si ce litere, numere , forme si culori trebuie sa stie pana la sfarsitul lunii. Iar la sfarsitul luni primim un raport detaliat cu exact ce s-a facut pana la urma si multe altele. Multe scoli cer ca in clasa 1 a copilul sa stie sa-si scrie numele cu litere de tipar. Au zile cand trebuie sa mearga la daycare imbracati intr-o anumita culoare, de exemplu saptamana viitoare dau un exemplu, Monday e red day, Tuesday – st. Patrick of course e green day, Wednesday e yellow day, Thursday e Blue day and Friday e purple day . In una din zile trebuie sa dupa un numar de ceva ptr. count, one day trebuie sa duca ceva in forma de trifoi, deci le cere si participarea parintilor.
Coloreaza, deseneaza pe motivul lunii respective, construiesc tot felul de chestii tot asa axat pe acel motiv.
Azi iarna ne-au dat kit acasa sa facem snowman si a trebuit sa ducem poza … haiul de pe lume caci desi a nins era tot pufoasa si nu se prindea de nici o culoare …
In schimb ce e deosebit de Romania categoric, e invatatul poeziilor pe derost. Le pune memoria la contributie prin alte metode. Invata o gramada de cantecele, tot ce stie e melodios, in schimb nu l-am auzit niciodata recitand o poezie. Si serbarile – ma rog party ce le au sunt axate pe grup si cantecele.
Cam asa se desfasoara luna in curs, cu putin din fiecare. Dar care prinde tare bine la varsta lor.

Clara, ma bucur ca sunteti mai bine of, ce-a tras-o si Raluca cu micuta. Ma bucur ca au ajuns si ele acasa .
Mi-a placut tare mult cum iasa camera gazei .. are un tatic talentat – parca el a pictat-o, nu?

Elisor, te astept cu diagnosticul, sper sa fie ceva mai usor. Vezi sa nu uiti sa intrebi si de tine.

Cornelia, Andutzy, multa sanatate celor mici

Weekend-ul asta se pare ca raman numai cu Patrick, s-ar putea ca pachetul sa plece la Las Vegas pana duminica. Ca deh trebuie plimbat daca ai mei au fost scosi cand au fost aici .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Nelia, cartile astea de activitati sunt de nota 10 ! Si la noi au mare trecere, Patrick isi ia cartea, se pune la masuta si numai il vezi .. sissssssss - adica liniste ca are homoework de facut.Si migalos incepe el sa "citeasca" - ma rog ce crede el ca zice acolo - cum ar veni datele problemei - de abia ma abtin sa nu rad, ca ptr. el e ceva f. serios.

Mergi la inceput

Newmami, si mie imi plac carticelele astea si acum parca imi pare rau ca nu am facut mai devreme cu ea, o vad tare interesata de carti, are un exemplu in fata, Agata, care are lectii si atunci, e si normal, vrea si ea sa fie ca cea mare. Ii plac mult de tot labirinturile, apoi cele in care lipseste o litera sau o cifra si ea trebuie sa o ghiceasca. Mai sint multimile grupate pe mai mare sau mai mic, pe culori, sa inconjoare ce nu face parte din multime etc. Repet, nu vrea deloc sa scrie, i-am luat carti cu foi speciale, pe care poate exersa cu carioci, nu vrea si pace! Dar, in rest, vad ca nu refuza nimic sa faca. Dar nu are nici o treaba inca cu zilele saptaminii, desi fac si ei la gradinita multe activitati axate pe anotimpuri, tot asa poarta si ei culori pe zile, au tot felul de activitati legate de cifre si de litere, dar nu le fac efectiv, habar nu are ce e ala alfabet si cred ca daca o intrebi ce sint alea litere si ce sint alea cifre s-ar putea sa nu stie, desi le recunoaste. Nici aici nu fac serbari si nici nu invata poezii si nici cintecele. Li se cinta des, au chiar si o ora de muzica pe saptamina, cinta si ei, dar Tudora nu stie nici o poezie, nici un cintecel, dar cind e cu grupul, cinta si ea si le recunoaste cind le aude. Asta nu o impiedica insa sa cinte toata ziua... Grupa de 4-5 ani, unde va fi si ea din toamna face si ceva pregatitor pentru scoala, dar asa, ca sa zica nu fac. Vor avea si ore de franceza, adica li se citeste si vorbeste numai in franceza. De fapt, au si inceput de putin timp acest lucru, au rotit educatoarele si acum au una englezoaica si o tipa tinara care e chiar frantuzoaica la origine, dar care stie foarte bine si engleza. Si una le vorbeste in engleza si una in franceza. Aseara, Tudora mi-a spus enlève-le in loc de move it cum spunea pina acum... referitor la piciorul meu care o incomoda. Am niste emotii pentru ea, cind ma gindesc ca la anul, in toamna, incepe scoala in franceza, cind noi nu am reusit inca sa ajungem la speech therapist pentru grupurile alea de consoane pe care nu le poate pronunta si l-ul si r-ul... mi se face rau. Dar de desteapta e desteapta, mi-a demonstrat asta, numai ca daca un copil nu vorbeste, adica nu pronunta corect, iti da senzatia gresita ca nici nu stie mare lucru. Si Tudora chiar le-a invatat din mers, pe linga noi!

Mergi la inceput