Copiluti de mai-iunie 2005 (99)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nelia uite dau acum un scan sa vad, desi nu cred, cred ca este un spam. Tu erai bine mersi online, chiar m-am mirat ca deobicei nu prea te vad. Azi am mai primit de la cineva din lista si mi-e teama ca l-am dat si eu la randul meu, sa ma anuntati si pe mine daca ati primit ceva de la mine.

Elisor mersi de comentarii la poze, v-am mai zis ca ma amuz teribil citindu-le. Am fost la moeciu, pe drumul inspre moeciu de sus. Foarte frumos a fost, partia aia de care ma intrebi era in fundu curtii! Initial vroiam sa mergem la cheile gradistei dar ne-am razgandit cand am vazut "berbelusul" chiar la nasul nostru.

Clara sanatate multa Teodorei sa scape repede. Ce-a patit Ralwka, tot de la varsat de vant au stat in spital?

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Putem sa va dam si noi vesti proaste ? Am fost la doctor, am stat aproape 2 ore asteptand, pe mine ma socheaza in continuare nesimtirea unora, pentru ca altfel n-o pot numi. Mai frate, vezi cat e de bolnav copilul, vezi ca vrea sa doarma, vezi ca ii este frig de la febra, dar n-ai spune "va las inaintea mea", mai ales ca troneaza in sala de asteptare afise cu "copiii si femeile insarcinate au prioritate". Mai ales ca doctorita a auzit-o tusind si ne-a strigat sa intram, pana am ridicat-o de pe banca a si intrat respectivul, urmatorul a procedat la fel, am zis hai, ca pentru 4 persoane cat am in fata asteptam ce sa facem, dar uite ca a durat ceva. Pe cuvantul meu ca eu intotdeauna las copiii mici sa-mi intre inainte pentru ca stiu cum este sa stai cu un copil bolnav asteptand.

In concluzie e mai rau decat credeam, pentru ca nu m-am gandit o clipa ca ar avea si otita , e adevarat ca mi-a spus in cursul saptamanii ca o doare urechea, dar nam dat importanta pentru ca nu s-a plans, doar mi-a semnalat, mai ales ca nu avea nici un simptom. deci, are otita la urechea stg (maine mergem si la orl), bronsita si rinofaringita. Ne-a dat un antibiotic puternic, care sper s-o puna pe picioare repede, intre timp i-a crescut febra la doctor, i-a pus si termometru, 39,4. De anul trecut n-am mai avut probleme cu ea atat de grave, daca mi-a cerut ea ca vrea sa doarma, ca e obosita, ca o doare tot corpul atunci chiar cred ca se simte foarte rau. Mi-a spus ca ii este foame dar nu poate manca. De dimineata a cerut cereale, pe care nu le-a terminat, ea care de obicei cere si a doua portie ca sunt febletea ei.

Aoleu, am scris o tona despre boala ei, stiu ca si alte mamici se confrunta cu probleme de genul asta, dar pentru mine e un soc cum de la o stare de bine dintr-o data sa spui ca te simti rau, ca si cand ai cere o cana cu apa, nimic care sa anunte ca ar urma ceva. Mi-am lasat la birou totul vraiste in ideea ca merg si a doua zi.

Scuze ca v-am impuiat capul...unde e copilul care umple casa cu prezenta ei, acum nici nu simt ca e in casa.

Ha, e joi, deci pot sa ma plang oficial

Revin mai tarziu...

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

of, mai Elisor, de parca nu era de ajuns una boala, v-ati captusit cu trei de-odata. pentru fiecare necaz in parte, sa-i treaca, sa se faca bine blondina mica si scumpa si sa umplete casa din nou cu ghidusiile ei.
Te inteleg perfect , mai bine sa te enerveze la fiecare minut decat sa zica ca ii e somnic, ca nu vrea nimic, cu febra si altele.

Cred ca a dus boala pe picioare de saptamana trecuta parca ziceai ca tusiti amandoua cate putin, iar una peste alta s-au tot asezat pana s-au adunat. O noapte usoara, linistita, fara febra si alte belele

dar de tine ce-a spus? sau nici n-ai mai avut putere sa intrebi? Esti si tu pe antibiotic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Anca tu iei ceva pentru starea de kk? Ca stiu cum suntem majoritatea "las'ca trece", o ducem pe picioare. Nu cumva te-a tras curentul? Aoleu, sper ca n-o luati de la capat cu raceala. Eu asta nu pricep cum se poate contacta o boala (raceala de regula) cand esti sub antibiotic?! Sanatate multa la amandoi. Hai ca m-ai distrat cu "pachetul".
Eu merg pe ideea sa faci cu copiii cat mai multe activitati, sa le spui cat mai mult pentru ca la varsta lor, cred ca ma repet, sunt ca un buretel, absorb de nu-ti vine a crede. Si atunci de ce sa nu-i oferi material? Asta daca si copilul isi doreste si-l vezi dornic ca "mai vrea". Mie Patrick imi pare genul de copil studios, nu renunta pana nu stie, tare dulce e cum buchiseste, l-am tot urmarit in filmuletele pe care le-ai postat, sigur nu o sa aveti treaba cu el cu studiul.
In Ro, nu-mi place de exemplu la scoala ca nu i se arata copilului cum sa invete. Eu sunt dezamagita din cauza asta ca nu s-a schimbat cu nimic fata de vremea cand toceam comentarii literare si alte balarii. Il vad pe Andreas cum invata, nu stie sa invete, face uz de memoria vizuala, stie, dar daca il sucesc un pic se pierde. Nu e bine. Copilul trebuie sa citeasca mult ca sa-si formeze vocabularul, iar din lectii doar niste idei principale si atat. Restul sa dezvolte copilul. Pe de alta parte memoratul poeziilor cica nu e ceva rau pentru ca pune creierul la treaba. Apropos de poezii, pentru mine e o placere sa stau sa-l ascult pe Florin Piersic cum recita sute de versuri, asa, tam-nesam.
Daca va permiteti e si pacat sa nu-i oferiti sansa copilului sa aleaga dintre multiplele activitati, sporturi.
Si la noi la gradi am vazut afisat un proiect pentru urmatoarele 6 saptamani, cu implicarea parintilor, cu diferite teme de sezon (ziua mamei, ghiocelul, primavara, pastele, etc.), e o initiativa noua care imi place.
Si Bianca cunoaste zilele saptamanii, dar nu asa sa le zica cursiv care-i ordinea lor, ci le recunoaste, ma intreaba dimineata ce zi este si stie ca in ziua cutare i-am spus ca facem cutare lucru sau mergem in cutare loc.
Despre mine nu i-am mai spus nimic doctoritei ca si asa am stat prea mult asteptand si Bianca era obosita, cu febra si voia sa stea in pat asa ca ne-am garbit sa ajungem repede acasa. Eu zic ca sunt bine, azi am avut o singura criza de tuse dimineata, cred ca e de vina aerul ultra uscat din birou, pentru mine e mult prea cald in birou desi eu sunt catalogata o friguroasa.

A adormit mititica, dar nu trag speranta sa fie un somn de-ala sanatos pana dimineata, inca are febra 38,6, ma bucur ca cere apa foarte des, asa ca nu exista pericolul dezhidratarii.

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simiena spune:

Buna seara!
Vad ca avem iar bolnaviori-Elisor,Andutzy,Onixone,Cornelia-multa sanatate!
Multumesc tuturor pentru voturi!

Poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=20" target="_blank">si1 , www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=21" target="_blank">si2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Elisor, puteam pune pariu ca nici n-ai intrebat de tine... oare de ce suntem toate la fel ... noi intotdeauna pe ultimul plan.
Eu de luat iau ceva ceaiuri de raceala cand imi aduc aminte .. si cam atata.

Ai mare dreptate cu memoria vizuala si invatatul pe derost ... exemplu concret eu si una bucata sot. Eu am fost tot premianta cu nota 10 invatat la toate, logice sau nelogice, bagat cu palnia in cap ca ajuta ca n-ajuta , mandretea parintilor si ... acum la "batranete" nu-mi mai aduc aminte mai de nimic. Sotul, smecheras, niciodata n-a luat premiul I, a invatat ce i-a palcut, cu logica, si isi aduce aminte fara probleme si istorie, si geographie, si anatomie si de toate ... ceea ce e mai esential din fiecare. Iar eu ...varza .

Intra-devara copilul trebuie incurajat sa studieze, sau cel mai bine spus sa faci sa fie interesant de stiut ptr. el prin diferite metode .. nu cel al memorari, astazi stiu maine stergem tabla.
Asa ca veni vorba de note Nelia, lasa fata-n pace, Agata e isteata ... important e sa stie ceea ce e esential si nota in sine. Sportul si alte activitati sunt foarte importante la varsta ei, si chiar daca e inca micuta, da dovada ca stie ce-i mai bine si util ptr. ea, ca-ti place sau nu

Gata ma duc acasa numai bine si multa sanatate bolnaviorilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Newmami, pai ei o lasa, dar stii ce nu inteleg eu: cum sa stie ce e esential, daca nu vrea chiar deloc sa citeasca sau sa studieze de buna-voie? Cind n-oi mai avea timp de ea, ce face? Astea sint intrebarile mele, e preocupata de orice altceva, numai de carte nu. Iti dai seama cum privesc eu aceste lucruri, care am fost exact ca tine... si sint la fel ca tine si acum. Adica varza... In afara de literatura si gramatica romana... ioc! Spre deosebire de sot, care ma intreaba pe unde am fost la orele respective... asta in timp ce eu aveam 10 si el incerca sa nu scada prea mult, ca-l certau ai lui... Deci nu vreau, nu mai vreau, de la ea 100%, vreau doar interes pentru carte, pentru studiu si sint trista ca nu stiu cum sa i-l stirnesc... cind era mica, am reusit, dar atunci daca nu voia, o lasam in pace si astfel nu dadeam de incapatinarea ei. Ori acum, eu as lasa-o, ca ma duc cu capul de nervi, dar pot!?! Nu se duce cu lectiile nefacute, aici am reusit sa o disciplinez, dar le face repede, daca vad ca nu a inteles ceva si o rog sa mai facem si ceva suplimentar ca sa inteleaga neintelesul... sau doar ca sa exerseze, gata, i-am dat foc: o oblig, ca eu nu inteleg ca ea e copil si... Ma face din vorbe pina ma enervez, ii inchid caietele si zic asta e, cu cit inveti, cu atit ramii... ea e bucuroasa ca a scapat... si a mai trecut o zi. Cind nu cedez si calma, insist sa faca totusi ceva sau sa citeasca... atunci o face, dar cu lacrimi in ochi, de ma ia si mila de ea: uite, dom'le, ce mama sint, chinui copilul! Daca e si a doua asa, si al treilea... ma duc sa ma odihnesc intr-un sanatoriu peste citiva ani.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Of, Eli, saracutele de voi! Sanatate multa!!!

Azi ma duc la gradinita la Andrei, are porti deschise. Il iau si pe Duducu cu mine.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Buna dimineata

Fac eu azi

Am lipsit motivat.Am fost cu Dragos la "buni" intr-o mini-vacanta.
Avem si ceva poze noi numai ca n-am acasa calculator sa le pot descarca

Elisor ma bucur ca mi-a iesit surpriza si-mi cer mii de scuze pentru confuzia numelui.Cum va simtiti?

Offfff ce de bolnaviori si bolnavioare?

Andutzy,Tdy, Cuscra,Gusta,Onixone, Cornelia (sper sa nu fi omis pe cineva din greseala) voi cum sunteti?
Va dorim insanatosire grabnica

Andutzy cum e la noul job?

Hai sa va povestesc ca " s-au nascut si felicitarile pentru 8 Martie"
.L-am pus pe Dragos sa coloreze cateva floricele desenate de moi pe o coala cartonata, am lipit un snur de martisor, am bagat un text si am lipit o poza "mai sugestiva" de-a lui Dragos si gata felicitarea, binenteles ca totul a fost facut cu colaborarea lui Dragos.

Dau drumul la mesajul asta ca se raceste cafeaua si revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Simona: noi sunem binisor, adica cum am fost si pana acum.I-am dat medicamenttie dar e in aceeasi stare, ca incep sa le dau dreptate dr de aici, ori paracetamolul asta nu are nici un efect si e facut doar de dragul de a fi facut.
Ieri a insistat Alex sa mearga la gradinita si l-am dus.Mi s-a spus ca a fost putin apatic si chiar a plans putin.Acum sunt eu cu narile infundate...LOL ..evident cand raceste el, hop si baba!

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput