Clubul BRASOVENCELOR (8)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

@ligia13, oftalmolog de copii care mi-a placut:dr. Apatachioaie. E o profesionista. Cred ca o gasesti si la Spitalul de Pediatrie, unde consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie. Daca nu, pe Castanilor are cabinet, cu dr.Barar. Nu mai amana, suna!
Cu dentist de copii nu te pot ajuta. Noi mergem toti la a noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Cum de a devenit azi toata lumea atat de vorbareata?

Nicoleta, si eu vreau sa stiu mai multe despre cursurile de inot de la Aro. Pt noi ar fi mult mai aproape. Cum se procedeaza? Cat costa?

In timpul anului se fac si un fel de ateliere de engleza, o sambata pe luna. Marina a fost la ele, ca nu avea timp sa faca cursul normal, de doua ori pe saptamana.

Diuna, m-ai prins. Sunt un fel de pre-contabil . Adica sunt informatician, din ala de face bazele de date in care scormonesc apoi contabilii si nu numai. Ce vrei, deformatie profesionala! Si mama mai zice ca sunt dezordonata...

La mare a fost super! Am stat in Limenas, capitala insulei Thassos. Plajele nu sunt prea mari, dar cum era inceput de sezon, nu era foarte multa lume. Apa e mai sarata decat in marea Neagra, ma usturau ochii cand bagam capul in apa.

Sunt plaje pe care gasesti pietricele din marmura. Am cules cateva. Pe aceasta insula e cea mai alba marmura din lume.

De pe la 11h pana pe la 17h insa nu se poate sta la soare. Dar sunt sezlonguri si umbrele pe plaja (care tin de tavernele de langa). Daca bei un suc sau mananci la ei, le poti folosi gratuit.

Insula, mai ales in nord, e foarte muntoasa. Stateam pe plaja si vedeam muntii langa noi. Asa arata Paradisul pentru mine, munte si mare in acelasi loc .

In anumite parti inotau pesti in apa pe langa noi, racusori, arici de mare... Pe barcile pescarilor am vazut caracatite si stele de mare. Marina era numai in apa.

In prima seara nu am inchis plasa contra tantarilor si vreo doua zile Marina a fost cu un ochii umflat, pana am cumparat fenistil si ceva impotriva tantarilor.

Am avut bilet cu demi-pensiune si hotelul avea si piscina (foarte folositoare cand nu mai eram in stare sa ne taram pana la plaja).

Plaja nu era chiar langa hotel, aveam ceva de mers, dar era ok, macar eram in centrul orasului. Sunt plaje cu nisip si am construit un castel si un crocodil.

A fost interesant ca s-a jucat cu copii greci, cehi... A inteles putin la ce ii folosesc limbile straine, desi la inceput nu intelegea de ce nu vorbeste toata lumea romana!

Ce mai, cred ca la anul ne ducem tot acolo.

De plamani stie, acum sa vad unde gasesc branhii! Ca de desenat nu cred ca am sanse.

Multumesc de pontul cu dna oftalmolog. Si eu vreau sa o duc pe Marina ca sta tot lipita de televizor, la propriu. Dna dr Apatachioaie e cea care e de obicei la Policlinica din spitalul de copii? Cred ca am mai fost la ea cand era Marina bebelus.

Ildygo, cand am trecut la gradinita de stat nu am prins locuri la germana si cum facuse la gradinita dinainte, anul asta am facut cursuri particulare. Problema e ca profesoara cu care a facut anul asta nu cred ca o sa mai poata si la anul si trebuie sa cautam alta. Stiti pe cineva care da cursuri de germana pentru prescolari? Ma intereseaza o data pe saptamana de prin octombrie.

Ildy, las-o pe Blanca sa fie libera, e inca mica. Plus ca din toamna va schimba gradinita si va fi o perioada stresanta. Macar sa vina odihnita din vacanta. Ai putea sa o duci eventual la bazin daca ii place, in felul asta e si distractie si invata si ceva folositor.

Danielac, vacanta frumoasa (mai e un pic, trece repede timpul)! Sa ne spuneti cum a fost.

Ligia13, Radu vorbeste maghiara? O sa se descurce? Vreau si eu la Aquaticum!!! Si vrem detalii cand se intoarce.

La engleza vroiam neaparat sa o dau ca in timpul anului nu are timp de ea, fac doar putin la gradinita. Daca iei ambele cursuri, IH si FTK ai o reducere, asa ca am zis hai sa incercam. Asta in iulie, ca in august o las libera. Mi-a placut una dintre temele de la FTK, cea prin care invata despre diferite tari printre care China. Vad ca o intereseaza subiectul si cum eu nu prea am timp sa ii raspund la toate intrebarile m-am gandit ca o sa i foloseasca.

Bafta la dentist, sper ca fie o alarma falsa!

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Sanziano, ai omis sa ne povestesti tocmai cate ceva despre sume! Adica, in maaare, sumele cheltuite la greci, una, alta...Ati fost cu masina? Scuze ca descos pe toata lumea, eu nu merg decat in tara anul asta( daca va intereseaza preturi s.a. la Vatra Dornei, plecam saptamana viitoare), dar vreau neaparat sa-mi clarific cate ceva in legatura cu sejururile pe alte litorale( asa, ca almanahe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana72

Ramoon, se pot consuma lactate cand iei antibiotic. Doar ca nu trebuie baut antibioticul cu lapte, deoarece laptele il absoarbe si practic doza absorbita de corp se micsoreaza.

Ar mai fi o problema ca la antibiotic e foarte posibil sa dezvolti o ciuperca, candida, careia ii place laptele. Dar fie dispare dupa terminarea tratamentului, fie ii dai ceva pentru asta in acelasi timp.

salut!
mersi de raspuns! stiu k pt adulti se ia nistatina pt. ciuperci dar la copii ce se da?

si pt k tot vorbiti de vacanta si noi plecam vineri in grecia abia astept desi am niste emotii cu drumul asta luuung (mergem cu masina) e primul concediu cu Timeea...sper sa fie bine!

va intreb pe cele care ati mai fost cu copii la mare...ce ar mai trebui sa am la mine? am luat ceva medicamente, k na...tre sa le am la mine, bineinteles k nici nu vreau sa ma gandesc la rele dar...
daca aveti ceva sfaturi, nu ezitati sa mi le dati!

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Diuna, la preturi sunt cam asa:

6 eur un gyros la farfurie (altfel gaseai la 2.50 eur la sandwich).
11 eur era o farfurie la restaurant cu tot felul de fructe de mare (asta cred ca era printre cele mai scumpe feluri).
Cu 20 eur se putea manca o masa de pranz ok pt 2 adulti si jumatate (jumatate care nu prea mananca). Sucurile la restaurant erau cam la 2 eur, asa ca pana la urma am preferat sa ne luam sucuri de la supermarket unde o sticla de 2 litri era 2 eur.
2-3 eur euro costa un kilogram de fructe.
O doamna zicea ca mancarea e putin mai scumpa decat pe continent din cauza ca e adusa cu vaporul. Dar nu stiu care erau preturile pe continent.

Am fost cu autocarul care din Brasov costa 50 eur dus intors.

50 centi costa masinutele cu fisa pentru copii (si am cheltuit ceva cu ele ).

Vreo 30 eur de persoana a fost excursia in jurul insulei. Tot atat ar fi fost daca faceam si croaziera in jurul insulei, dar asta nu am facut-o.

Cazarea (hotel cu demipensiune) a fost pe la 200 eur de persoana, numai ca a trebuit sa platesc si pentru fiica-mea (cu o reducere de 50 eur). A avut pat separat, dar nu e voie cu mai mult de un copil in camera (!?), cel putin la hotelul asta.

Ramoon, nu uita de crema de plaja cu protectie UVB-UVA. Noi am avut una de la Nivea cu protectie medie, 20. A fost ok, dar in perioada de pranz nu facea fata (ca ne mai plimbam). Poate nu ar strica sa ai si o crema cu protectie 50. Si nu mi-e clar cat ar fi trebuit sa reziste crema pe fiica-mea, dar cum statea tot in apa, trebuie sa o dau destul de des sa nu se arda pe umeri.
Am folosit de asemeni si crema dupa plaja (tot Nivea ca erau promotie , dar si asa sunt cam scumpe). E buna sa ii hraneasca si sa ii calmeze pielea. Luasem si ulei de masline, dar nu a facut fata.

Ceea ce nu am luat si a trebuit sa cumparam acolo a fost o solutie impotriva tantarilor (o ungeam pe corp, dar depinde ce varsta are fetita. Pe fata nu o suporta, o ustura putin, asa ca ii dadeam pe par, pe perna...).

Foarte important a fost Fenistilul (pe care l-am cumparat tot acolo din pacate, dar stiu ca se gaseste si in Romania). A fost singurul care a ajutat-o sa i se dezumfle piscaturile de tantar, plus ca l-am folosit cand s-a zgariat mama si incepuse sa i se umfle si cand am calcat eu pe un arici de mare si tot asa, se inflamase putin.

Altfel am mai luat carbune si argila pt probleme gastrice, supozitoare cu novocalmin daca ne trezim ca face febra mare. Betisoare de urechi si eventual picaturi de urechi. Panadol sirop (ii curgea nasul de cand am plecat). Leucoplast (anul trecut s-a intins pe burta si si-a facut genunchii franjuri). Kanamicina (pentru eventuale iritatii ale ochilor, dar avand antibiotic si cortizon e buna si daca se infecteaza ceva). Mai era cate ceva, dar nu aduc acum aminte.
Din fericire, nu am avut nevoie de ele.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Sanziana, salutari de la un informatician! ai Id pe messenger? poate mai vorbim daca ai timp si chef!

uite cursurile la Aro sunt 3 milioane, 10 sedinte pe abonament (sedinta de 1 ora), asta la instructorii cu care fac Diana si Stefan al Nicoletei!
abomanetul e valabil doua luni si se pot face sedintele si de 2 ori si de 3 ori pe saptamana...
oricum locatia e super!

Diana si Stefan au facut in Sacele anul trecut si le-a placut mult si acolo dar aici e mult mai aproape pentru noi!

Mergi la inceput

Of, Daniela, speram sa fie mai ieftin ca la Paradis! Inseamna ca ramanem tot acolo, macar intra topogan, jacuzzi si celela;te prostioare in aceiasi bani...Scump ca naiba!
Las pe mai tarziu celelalte subiecte, ca fac papica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Salut!

Mai ce vorbarete sunteti/suntem...imi place!

Si ca sa zic asha ..inca un salut de la un iformatician

sanziana, Radu nu stie maghiara ..pt ca soacra mea vorbeste cu el numai germana. Sa va expplic
(Soacra mea a facut scoala in limba germana ...a incercat sa-l invete pe fii-su (sotul meu)..nu a reusit asha ca acum se straduieste cu nepotul. Radu stie destul de bine germana acum. V-am explicat pe larg..in general la curiosi le zic ca e sasoica ca mi-e greu sa le explic asha lung)
In Debrecen ii vor traduce bunicii.

Eu am vorbit la Centrul Cultural German (vizavi de FTK) pt cursuri de germana din toamna ..si a zis ca fac grupe daca se strang copilasi. Tinem legatura..poate ii ducem din toamna!
(Sau daca afli altceva ...spune-mi si mie te rog)
Vreau sa-l dau ca sa se prunda ca mai sunt si altii care vorbesc germana..si sa mai prinda si alt stil!

Si m-am hotarat , cred ca-l dau la FTK cursul de vara, cel cu calatoria...si atat. Engleza a facut si el la gradi anul asta... stie ceva cuvinte..e f simpatic.

danielac, cursurile sunt un pic mai scumpe decat la Sacele..nesemnificativ...(La aro am vrut si eu initial..dar sotul s-a cuplat cu inca doua mamici - nu va ganditi la prostii, suntem prieteni de familie- care deja duceau copii la Sacele si asha am ajuns si noi acolo.
Eu sunt multumita...mai ales ca il duce/aduce sotul. Eu am fost o data sa vad unde e..si o data sa-l duc ca lipsea sotul...dar eu nu stiu sa inot si mi-e frica de apa..si sunt si cam protectoare cu odorul din dotare ..si era mai sa fac infarct pe margine(de emotie) ...asha ca mai bine nu ma mai duc.

diuna, mersi..gata l-am programat la oftalmolog ..pe Castanilor..pe 2 Iulie..ca pana atunci e si dr in concediu , dar si Radu plecat!

Ramoon, distractie placuta la mare ...
Uite lista mea de med cand plecam undeva :
- nurofen sirop
- Panadol
- metroclopramid picaturi
- novocalmin supozitoare
- plasturi
- pansament
- comprese cu rivanol
- crema de galbenele + propolis
- fenistil gel (pt intepaturi de tantar)
- smecta
- siropel antialergic (Claritin)
- termometru
- ceai de menta
- debridat
- gel contra tantarilor – favisan
- picatui nas/ser fiziologic
- picaturi urechi
- bioxiteracor
- un antibiotic
(Nu am farmacie ..dar sotul zice ca pot sa-mi deschid....eu mereu am astea in casa si cand plec le iau cu mine )

Si pt noi iau astea:
- paracetamol
- redigest
algocalmin
- furazolidon/smecta
- propolis C (pt durere gat)

Am o lista salvata pe calculator... pe care o printez cand plecam undeva si care contine cam tot ce trebuie luat intr-un concediu , de la acte si bani (ca sora-mea a ajuns in Bulgaria si a constatat ca uitase banii acasa , deci se poate ) pana la medicamente!

Hai ca m-am intins..dar sunt in pauza mea de prinz...nu am iesit ca e prea cald..am avut mancare la purtator!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Cine face un capitol nou? Daniela? Elisor?

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
-------------------------------------------------------------------------
"Toata lumea vrea sa ajunga in Rai, dar nimeni nu vrea sa moara pentru asta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Capitol nou !

capitolul 9

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
-------------------------------------------------------------------------
"Toata lumea vrea sa ajunga in Rai, dar nimeni nu vrea sa moara pentru asta!"

Mergi la inceput