Bucurii de sept-oct 2006 (159)
Raspunsuri - Pagina 9
GETY spune:
Tanima, eu ma gandesc ca o sa vina o zi cand o sa se poata juca cu surioara lui si multe se vor schimba. Asa imi imaginez.

Asa creste Maria Diana
Monique_new spune:
Alina eu as astepta nu asta ar fi problema ca doar nu o duc de maine, doar ca din experientele altor mamici mi-e sa nu ma trezesc pe dinafara.
1 Anisor
2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

GETY spune:
Mai scriu o data, link-ul mi l-a dat Princess.
Princess, parte din laude iti apartin.
Tanima, sper sa va placa, si sa ne scrii cand o primesti. OK?

Asa creste Maria Diana
xandrutza_76 spune:
Tanima, cica acei copii care-s neastamparati cand sunt mici se cumintesc pe masura ce cresc ![]()
Sa stii ca si Narcisa mea e incapatanata, energica si cum am mai spus, cu zeci de idei care de care mai traznite. Mi s-a intamplat ca de multe ori sa simt ca cedez si incep sa
atunci ea vine sa ma impace. Totusi nu fac o moda din episoadele lacrimogene, nu cred ca e bine.
Sa va spun ce mi-a facut azi dimineata: din greseala, jucandu-se cu o jucarie a aruncat-o de-a ajuns in capul Dianei, nu am apucat sa intind mana sa prind jucaria; a` mica s-a pus pe urlat, eu i-am pus compresa, dar pe Narcisa nu am certat-o, doar i-am zis ca i-a facut sora-sii buba. Foarte marcata a fost, se uita la ea cum plange si eu incerc s-o potolesc. Cred ca va fi putin mai atenta de acum incolo...
Moni, simpatica Cosmi!
Ramo, da` cate kile avea bucatareasa aia? Merita un placaj ca la rugby ![]()
![]()
Zina spune:
Tanima, sunt perfect de-acord cu tine. O palmuta la fund nu inseamna ca traumatizezi copilul sau ai facut nu stiu ce sau asta reprezinta ca esti o mama rea. Nicidecum, cele care nu au copii f.energici si cu o personalitate f.bine evidentiata, nu stiu ce inseamna asta. Si Rares al meu este neastamparat, si eu i-am mai dat cate o palmuta la fund cand nimic altceva nu mai functiona, dar asta nu arata ca sunt mai rea decat celelalte mamici. Eu zic sa nu mai exageram atata pe tema unei palmute (a nu se interpreta altceva), in ziua de astazi prea se exagereaza cu toate, prea se sare in sus la toate. Cel putin asta este parerea mea, nu vreau sa supar pe nimeni.
Pupici la toate fetele,
Zina si Rares (26.10.2006)
yoannamarie spune:
Ziua buna, fetelor!... am citit ce s-a scris pana acum si nu stiu ce sa spun.Ce-i drept, si eu i-am mai scapat palmute la fund Mariei. Cand ma depasea orice incercare de a o stapani cu vorba si...nestingherita, termina pozna inceputa. Abia am atins-o, dar gestul ramane....Si a avut si consecinte. Am scapat, o data, o cutie cu lapte pe gresie in bucatarie si Maria, ca reactie, a venit si mi-a dat o palma la fund. Am avut tendinta sa o cert dar...mi s-a aprins beculetul. De unde pana unde acest comportament la fiica-mea? La gradi' sau cresa nu merge. Normal ca de la mine! E la varsta la care inregistreaza tot, nu poate sa faca singura diferenta intre rau sau bine, si daca ea a vazut ca atunci cand face o pozna, se alege cu o palmuta la fund...na, ca mi-a dat si ea premiul! Asa ca incerc sa ma calmez, sa-mi tocesc gura explicandu-i ca nu e frumos, ca nu e voie, ca nu e bine. Si inca ceva...sa nu mai ridic tonul. Pentru ca, mai nou, are reactii si de acestea. Tipa la mine, ma cearta, gesticuleaza. Nu stiu ce sa spun. Adevarul e ca, parca vrea sa-mi faca si in ciuda, cateodata, cand face o pozna. Adica nu o face inconstient. Si atunci, se aduna norii furiei deasupra capului si...ma descarc pe sot. Si iar nu e bine...ca, inevitabil, apar discutii...si nu e bine ca Maria sa asiste la certuri intre noi. Wof, wof...e greu! Si regret ca s-a ajuns la acest stadiu. Asa ca, incerc sa privesc si sa inteleg totul din punctul de vedere al Mariei, un copil care isi traieste copilaria. ...Imi spune o prietena: "stai calma! Pana la 3 ani jumate-4 va fi greu, ca pe urma va intelege si va privi altfel lucrurile. Te vei intelege altfel cu ea" Nu stiu ce sa spun. Poate ca asa o fi, poate ca nu. Cred ca e in functie si de ce educatie primeste pana la acea varsta! Si, inevitabil, de personalitatea lui! Caci fiecare e diferit!
www.totsites.com/tot/maria-elena
Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!
Ioana, mami de
Maria-Elena
yoannamarie spune:
Ziua buna, fetelor!... am citit ce s-a scris pana acum si nu stiu ce sa spun.Ce-i drept, si eu i-am mai scapat palmute la fund Mariei. Cand ma depasea orice incercare de a o stapani cu vorba si...nestingherita, termina pozna inceputa. Abia am atins-o, dar gestul ramane....Si a avut si consecinte. Am scapat, o data, o cutie cu lapte pe gresie in bucatarie si Maria, ca reactie, a venit si mi-a dat o palma la fund. Am avut tendinta sa o cert dar...mi s-a aprins beculetul. De unde pana unde acest comportament la fiica-mea? La gradi' sau cresa nu merge. Normal ca de la mine! E la varsta la care inregistreaza tot, nu poate sa faca singura diferenta intre rau sau bine, si daca ea a vazut ca atunci cand face o pozna, se alege cu o palmuta la fund...na, ca mi-a dat si ea premiul! Asa ca incerc sa ma calmez, sa-mi tocesc gura explicandu-i ca nu e frumos, ca nu e voie, ca nu e bine. Si inca ceva...sa nu mai ridic tonul. Pentru ca, mai nou, are reactii si de acestea. Tipa la mine, ma cearta, gesticuleaza. Nu stiu ce sa spun. Adevarul e ca, parca vrea sa-mi faca si in ciuda, cateodata, cand face o pozna. Adica nu o face inconstient. Si atunci, se aduna norii furiei deasupra capului si...ma descarc pe sot. Si iar nu e bine...ca, inevitabil, apar discutii...si nu e bine ca Maria sa asiste la certuri intre noi. Wof, wof...e greu! Si regret ca s-a ajuns la acest stadiu. Asa ca, incerc sa privesc si sa inteleg totul din punctul de vedere al Mariei, un copil care traieste copilaria. ...Imi spune o prietena: "stai calma! Pana la 3 ani jumate-4 va fi greu, ca pe urma va intelege si va privi altfel lucrurile. Te vei intelege altfel cu ea" Nu stiu ce sa spun. Poate ca asa o fi, poate ca nu. Cred ca e in functie si de ce educatie primeste pana la acea varsta! Si, inevitabil, de personalitatea lui! Caci fiecare e diferit!
Ioana, mami de
Maria-Elena
yoannamarie spune:
scuze! am vrut sa mai scriu un mesaj si fara sa vreau l-am trimis pe acesta din nou. scuze
Ioana, mami de
Maria-Elena
eunice78 spune:
Buna, fetelor!
Am intrat sa va servesc cu niste 

si ce mai doriti voi ca azi implinesc si eu venerabila varsta de 31 de ani.
Roxana si Mexxa, sanatate copiilor vostri!
Legat de bataie, Cristina
, sunt de acord cu tine..DAR, ca trebuie sa existe un DAR..daca pe Toma nu l-am atins NICIODATA, Petru a luat-o de cateva ori la funduletz in situatii ff grave si dupa ce am epuizat orice alta varianta. Exemplific, de fapt le enumar ca astea au fost toate:
a deschis toate ochiurile de la aragaz
a incercat sa bage o chestie in priza (chestiile alea de protectie sunt apa de ploaie)
si-a tras in cap o oala de pe aragaz plina cu mancare (rece, spre norocul meu, dar oricum nu las niciodata mancare calda pe aragaz, cum e gata cum o scot pe balcon, preventiv)
Repet ca a luat-o dupa nspe mii de atentionari, explicatii etc.
Si a mai luat-o, si aici recunosc ca a luat-o mai serios, dupa ce nu a vrut sa ma tina de mana pe strada, asta DUPA accidentul auto. Adica dupa ce ca intotdeauna i-am explicat ca masinile sunt periculoase, dupa ce ca l-a lovit masina de l-am gasit la terapie intensiva, a stat in spital, a avut fractura, a avut tspe mii de interdictii luni de zile..tot nu a vrut sa ma tina de mana pe strada si a facut scandal. Am ajuns acasa si a luat-o. Am preferat sa planga in acest mod si sa ma stie in aceasta ipoteza de frica decat sa il gasesc iar la terpie intensiva.
Si desi sunt total impotriva acestor masuri punitive, in situatiile descrise mai sus, cand poate fi vorba de viata copilului...cred ca zicala "mai bine plangi tu acum, decat eu mai tarziu" se potriveste.
Cert este ca de atunci tine pe toata lumea de mana pe strada.
Repet, nu sunt de acord cu aceste masuri si nu le aplic pentru pozne, nici macar cand se soldeaza cu distrugeri serioase..dar sunt si situatii grave cand nu ai ce sa faci. Sau cel putin eu nu am identificat alta solutie.
Tanima, eu cu prizele, care erau viatza lui Petru cand era mic am rezolvat-o in felul urmator: i-am luat vreo trei prelungitoare si cateva intrerupatoare, i le-am asezat in mijlocul camerei si i-am zis ca la alea are voie sa le bage si scoata cum vrea el, dar sa nu se duca la prizele de la perete. A functionat, statea si cate o ora cu firele alea, era jucaria lui preferata. Poate tine si la voi.
Si ca sa te incurajez, Petru era cam ca baiatul tau la aceeasi varsta si a avut si el o perioada in care a batut /muscat / scuipat copii la gradi (odata chiar a scuipat-o si pe directoare
), dar facea asa nu pentru ca ne imita pe noi ci pentru ca a avut un copil la gradi care facea exact la fel. Oricum a fost o etapa destul de scurta. Iar acum e un copil destul de linistit, nici nu imi vine sa cred cand ma uit la el. La varsta lui Toma el era Duracell intruchipat..
Va pup pe toate si va doresc o zi frumoasa!
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
princess spune:
Buna ziua, mamici!
Pe mine ma doare capul de nu mai pot. Am citit in prospectul unuia dintre medicamentele pe care le iau, iar la efecte adverse este si cefalee.
Lexicut, pe unde umbli?
Roxana, foarte frumos gestul vostru de a ceda programarea altui copilas cu probleme!
Va tin pumnii ca tratamentul naturist sa dea roade, uneori plantele isi fac treaba mai bine decat medicamentele clasice! Un tratament homeopat nu exista pentru problema Dariei? Ma gandesc ca orice varianta ar fi de luat in calcul! 
Yoanna, aoleu! Imi pare rau ca poza cu Rares pe wc citind a provocat la voi in familie un mic conflict, dar poate are si efect pozitiv asupra Mariei sa o determine sa faca la toaleta, cine stie? Bafta!
Cristina, Vladut are instincte materne? ![]()
Alina,
dragalasa papusica! O, pai cu rujurile si fardurile face si Rares ravagii, chiar daca este baietel! Are o maxima placere sa scrie cu rujurile pe pereti, pe hainute, sa intinda fondul de ten pe manute, apoi incepe sa se mozoleasca si pe fata, e teroare cu el daca prinde portfardurile mele. Cand imi dau cu oja doar se uita, ma mir ca nu a cerut sa ii fac si lui manichiura pana acum! Acum le-am pus undeva mai sus unde el nu ajunge, dar le vede si imi zice "mami, vreau rujurile".
Despre faptul ca iti par cunoscuta, ce sa zic? Poate chiar ne-om fi intalnit vreodata pe undeva, este posibil, lumea nu este chiar asa de mare! As fi si eu curioasa sa aflu explicatia! Nu iti zic ca ultima data cand am fost la medic (este mai in varsta, din Bucuresti, ma vedea pt prima dat, deci nicio sansa sa ma stie) de cum am intrat in cabinet si am spus "buna ziua" el m-a intrebat "ati mai fost la mine nu-i asa?". Deci, nu stiu ce sa zic! Cred ca am eu o figura mai familiara ![]()
Referitor la tema discutiei, deschisa de Tanima, eu cred ca este foarte util pentru noi sa ne exprimam cu sinceritate parerile, fie ele bune sau rele, fie ca ne convin, fie ca nu. Din orice putem invata lucruri bune si pozitive! Important este sa abordam totul cu maturitate si bunavointa! Si iarasi mai cred ca fiecare mamica este libera sa isi creasca copilasul/copilasii asa cum crede si se pricepe ea.
Eu ofer o
Tanimei pentru sinceritate si pentru ca nu s-a suparat!
Si o
Cristinei pentru ca imi plac si imi sunt foarte utile sfaturile ei referitoare la relatia parinte-copil! Esti o mamica foarte bine informata pe partea psihologica! Felicitari!
Tanima, ai fost cu Mirunica la control?Cum este buricutul?
Eu pe Rares il pedepsesc foarte rar, il trimit in dormitor pt cateva minute, unde plange si se linisteste. Ultima data l-am pedepsit acum vreo doua saptamani cand aveam castronelul ciorbita in mana sa ii dau sa pape, iar el mi-a dat peste mana si mi-a zburat castronul cat colo, pe covor, pe birou, pe scaun. Mi-am dat seama insa ca tot vina mea a fost, m-am invatat minte si nu ma mai tin cu farfuriile dupa el prin casa. Acum daca nu papa la bucatarie ramane nemancat.
In general, daca gresete cu ceva, este de ajuns sa il atentionez pe un ton mai serios, ii explic ce a gresit, iar la final il intreb putin mai tare "ai inteles?" si el raspunde intotdeauna "da"
.
Moniq, eu am facut cerere de prin ianuarie, am dus-o dierctoarei, mi-a spus ca este devreme inca, parca tot ceva de luna mai a zis; dar a pus cererea la pastrare si m-a asigurat Rares va avea loc la gradi in toamna garantat! Poate ar fi bine sa mergi la directoare si sa vorbesti direct cu ea! Eu asa zic, altfel risti sa ramai fara loc!
Xandrutza, frumos ca ii place sa deseneze! Rares se plictiseste imediat de colorat, ne pune pe noi sa desenam, dar cand prinde liber la peretele lui de mazgalit nu se mai opreste! Si canapelele il tenteaza tare, mai ales cu rosu, cu negru ar mazgali pe ele!
Bravo, Getylici, ca te-ai ocupat si ai finalizat actiunea "cadoul"! Acum te-ai linistit?
Exagerezi cand spui ca este meritul meu, eu doar am facut o propunere ca sa te ajut sa iti fie mai usor cand alegi cadoul si s-a intamplat ca fetelor sa le placa, atata tot! 
Hai ma Ramo, ca n-ai fost asa de rea cu Patri!
Si este tare aiurea cand ii apuca pandaliile mai ales in situatii de genul asta: la dr. sau in vizita sau pe strada.
Va pup frumoaselor!
Alina mami de RARES NCHOLAS - 20 septembrie 2006
RARES are...