Pepenasi de iulie-august 2008 (89)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Neatza!
Tocmai i-am dat cerealele,si a mancat tot.Nu sunt obisnuita,trebuie sa-i fac mai mult un pic.Si ieri dupa-masa a mancat tot.Poate avem noroc si trecem si noi la portii mai normale,de 100-150 gr

Fetele vroiam s ava intreb voi de care cereale le dati la bebei?Mie sincer astea de la Nestle nu pre-mi plac...Se prepara greutz,raman uneori cocoloase,si se face asa gumoasa.Timi nu protesteaza,dar sincer mai cu impacata inima prepar pe cele de la Humana

Eu m-am trezit cu fata la cearsaf,deh PMS,plus ca a trezit-o sotul pe Timi la 7,asa ca a trebuit sa trecem la programul de fiecare dimineata cu 1 ora jumate mai devreme.Ma sacaie si durerea de cap de 2 zile

Va rog sa tineti pumnii pentru noi azi,e o zi dintre acelea care mai mult sau mai putin ne influenteaza directia in care o sa mergem mai departe

revin ca maraie

Iza mami de Timea (28.06.2008)

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

Neata buna,

Raportam si noi o seara extraordinar de plangacioasa si noaptea a fost pe masura de agitata.Ce o avea oare?Dadea din maini aseara,ma pisca,isi baga tot pumnul in gurita,greu a fost.

Cristi,suntem bine,stranuta ziua de cateva ori dar mi-am propus sa nu mai bag in seama orice stranut.Sper sa nu mai aiba nimic sa apucam sa facem si noi vaccinul de 6 luni sapt viitoare.

Mihaita e cuminte?Cum e cu ochisorul?
Stari din alea nasoale ma apuca si pe mine uneori. sa treaca.

Vio,fa-ti un pic de timp si pt tine si scapi poate de starea asta aiurea.
Fug ca plange ,maraie etc

Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Iza, tinem pumnmii!! DOamne ajuta!! Eu ii dau lui Mihaita cereale de la Humana - mar si de la Milupa - orez. La 200 ml de lapte ii pun 0 lingura, cel mult 2 de cereale. Aaa...serveste tot la bibe, dar cu o tetina un nr mai amre..

Si eu am o stare ciudata....Hmmmm...o fi iar ceva in atmosfera??

Cristina, mami de Mihaita (30 iulie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladymina77

Neata buna,

Raportam si noi o seara extraordinar de plangacioasa si noaptea a fost pe masura de agitata.Ce o avea oare?Dadea din maini aseara,ma pisca,isi baga tot pumnul in gurita,greu a fost.

Cristi,suntem bine,stranuta ziua de cateva ori dar mi-am propus sa nu mai bag in seama orice stranut.Sper sa nu mai aiba nimic sa apucam sa facem si noi vaccinul de 6 luni sapt viitoare.

Mihaita e cuminte?Cum e cu ochisorul?
Stari din alea nasoale ma apuca si pe mine uneori. sa treaca.

Vio,fa-ti un pic de timp si pt tine si scapi poate de starea asta aiurea.
Fug ca plange ,maraie etc

Mami de Bogdan 28.05.99

Mina, poate or si dintisorii , mai ales ca zici ca isi baga manutele in gurita. De stranutat si MIhaita stranuta des; e un mod de-al bebeilor de asi curata nasucul. Eu eram obsedata sa nu fie cumva alergic la ceva... Ma bucur sa aud ca e bine mamaruta.
Mihaita e bine; de cand i-au iesit dintisorii e cuminte , doarme de 2 ori pe zi cate 2-3 ore, papa ( cu legumele ducem lupte crancene, dar se pare ca e pe calea cea buna), sta in 4 labute, isi face avant si sare ca sa ajunga la diverse obiecte... Creste, iar eu imi dau seama ca nu ma voi mai intalni cu acete clipe minunate...TI-am facut capul calendar..
Bogdan ce mai face????

Cristina, mami de Mihaita (30 iulie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

neata

bebe e mai bin, nu s-a mai trezit azi-noapte la scarpinat. se pare ca uleiul de masline rullz am dat-o si dimineata si peste cu pasta de apa. s-au uscat bubitele...de-acu asteptam sa cada.

kimmy bafta! si noi avem o zi de genul asta saptamana viitoare

cereale eu ii dau de la humana. restul mi se pare ca miros a fan

tecky de unde ati luat jucaria? e foarte faina

ile spor la mutat! taci ca e ok la voi. noi avem lift si telefon da' n-avem caldura e centrala pe bloc si nu de apartament si am fi numai noi si cu vecinul de sus mutati si na...cum sa consume gazu' pe popou' meu? asa ca mai asteptam nitel ca am inteles ca s-au mai semnat din contracte si se mai muta lumea. aaa...si la noi complexul se termina in 2014 asa ca voi sta in santier muuulta vreme de-acu incolo

vio eu m-am pensat ieri dupa muuuulta vreme ca nu am avut timp in alte zile si a crescut moralul

ma duc sa imi scot un referat la xerox ca am uitat ca am facut si optional semestrul asta

o zi faina sa aveti

-------

Ana-Maria de iepuras coconas

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria-86 spune:

Neatza , mi-am facut o cafea , da nu reusesc frate sa ma trezesc..
Aseara fiimea, nush ce a avut, a papat lapte din 2 in 2 ore, cate 120ml, nici cand era mica nu facea asa..Ma mancat aseara, azi vine tati acasa si am 2 zile de LIBERTATE.
Am luat si eu retetele, da nu ma lasa sa le salvez, nush ce are laptopu meu...
Vio si eu ma simt la fel, o fii ceva in atmosfera...Radiatiii....

Maria, mamik de Adinutza mica
Ai 24 de retete in fiecare numar al revistei - cauta-ne la chiosc !

Pilaf cu legume

7-12 luni

Ingrediente:

1 cana de orez, 4 cani de apa plata, ˝ ceapa, 1 morcov, ulei de masline, sare.

Mod de preparare:

Ceapa se curata si se taie marunt, morcovii se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se innabusa in apa cu ulei de masline. Se adauga orezul, apa, sarea si se da la cuptor. La sfârsit se orneaza cu frunze de patrunjel.

Timp de preparare: 10 minute

Timp de fierbere: 35 minute

Portii: 2 portii

Pandispan cu gem

1 - 2 ani

Ingrediente:

6 oua, 6 linguri de zahar (sau 4 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat), 6 linguri de faina, putina sare, 1 cana de gem (de prune, caise, orice ai prin casa), câteva nuci pisate.

Mod de preparare:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina si albusurile batute-spuma. Se unge o forma de tort cu unt si se toarna aluatul in ea. Se da la cuptor si se coace pâna aluatul devine auriu. Se scoate de la cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se taie blatul de la jumatatea lui orizontala, rezultând doua foi. Se unge o foaie cu gem si apoi se adauga si cealalta foaie. Se unge din nou cu gem pe deasupra si se presara câteva nuci pentru decorare si un plus de gust.

Timp de fierbere: 30 minute

Portii: destule

Paste cu brânza

2 - 3 ani

Ingrediente:

3 cani de paste, 1 cana de brânza rasa (telemea), 2 oua, 1 ceasca de cascaval ras, putin unt, apa plata, putin ulei de masline.

Mod de preparare:

Pastele se pun la fiert in apa plata clocotita cu putin ulei de masline. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se amesteca cu brânza rasa si ouale. Se unge o tava de cuptor, se toarna pastele, se presara cascavalul pe deasupra si se lasa la foc potrivit pâna se rumenesc.

Timp de fierbere: 12 minute

Timp de coacere: 30 minute

Portii: o tava de paste delicioase care sa ajunga pentru toata lumea!

Salata de morcovi cu ridichi

3-4 ani

Ingrediente:

4 morcovi, o legatura de ridichi, otet de mere, ulei de masline, sare, putin mustar.

Mod de preparare:

Morcovii si ridichile se spala bine, morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoare. Ridichile se dau si ele pe razatoare si se pun intr-un bol de salata. Se prepara sosul de salata astfel: intr-o cana se pun doua linguri de ulei de masline, o lingura de otet de mere, o lingurita de mustar si putina sare. Se amesteca bine, apoi se toarna peste legume. Rezultat: o salata delicioasa, o garnitura excelenta la ghiveciul de legume.

Portii: pentru toata familia.

Compot de iarna

4 - 6 ani

Ingrediente:

2 cartofi, 3 rosii fara coaja, 1 ardei gras, 2 morcovi, 1 ceapa, 3 buchetele de broccoli, zeama de la 2 lamâi, ulei de masline, putina sare.

Mod de preparare:

Ceapa se curata si se taie marunt, ardeiul, morcovii si cartofii se taie cubulete si se pun impreuna la fiert in apa plata cu putin ulei de masline. Dupa ce au fiert se adauga rosiile tocate. Dupa ce au fiert si rosiile se lasa sa clocoteasca putin, apoi se adauga broccoli (care fierbe foarte repede). La sfârsit se toarna zeama de lamâie si se amesteca bine.

Timp de preparare: 15 minute

Timp de fierbere: 25 minute

Portii: o oala de ciorba delicioasa si sanatoasa.

Curcan la cuptor

peste 6 ani

Ingrediente:

450 g piept de curcan, 2-3 mere, unt, cimbru, rozmarin, sare, folie de aluminiu.

Mod de preparare:

Pieptul de curcan dezosat se tine in apa cu sare câteva ore. Apoi se scurge de zeama, se unge cu unt, se condimenteaza, se pun felii de mar pe deasupra si se pune in folii de aluminiu. Se da la cuptor intr-o tava cu unt si putina apa plata. Când e aproape fiert, se scoate folia de aluminiu si se mai lasa putin la cuptor sa se rumeneasca. Se serveste cu piure de legume si salate asortate.

Timp de preparare: 5 minute

Timp de coacere: 1 h 30 minute

Portii: vreo 3 portii delicioase.

Compot de iarna

7-12 luni

Ingrediente:

3-4 piersici, 2 pere, 2 mere, apa plata, praf de scortisoara.

Mod de preparare:

Fructele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa plata, se adauga putina scortisoara. Ii poti da bebelusului zeama de la compot in biberon, iar fructele le poti pasa si i le poti da sub forma de piure de fructe.

Timp de preparare: 5minute

Timp de fierbere: 20 minute

Portii: destule

Biscuiti-stelute

1-2 ani

Ingrediente:

650 g faina, 200 g unt taiat bucati, 175 g zahar, 3 galbenusuri, 1 ceasca de lapte, 1 lingura de suc de lamâie, 1 praf de sare, 1 lingurita praf de copt.

Mod de preparare:

Faina se amesteca cu galbenusurile, zaharul, laptele, untul si praful de copt stins cu zeama de lamâie. Aluatul se tine la rece circa o ora. Se scoate de la frigider si se intinde pe masa tapetata cu faina, pâna ce se obtine o foaie de circa un cm grosime. Cu o forma (de stea) se taie aluatul. Se unge o tava cu unt si se pun stelutele din aluat la copt. Se scot când capata o culoare aurie. Se pot decora cu zahar pudra pe deasupra.

Timp de preparare: 20 minute

Timp de fierbere: 35 minute

Portii: destule, cât sa ornezi bradul cu ele si sa-ti mai ramâna si pentru colindatori!

Supa de curcan

2-3 ani

Ingrediente:

3 cartofi, 2 morcovi, 1 pulpa superioara de curcan, 1/2 telina, 1 ceapa, o cana de paste fainoase, apa plata, 1 lingura de ulei de masline, 1 ceasca de smântâna.

Mod de preparare:

Curcanul se spala, se dezoseaza, se taie cubulete si se pune la fiert in apa plata. Cartofii, telina se curata de coaja si se taie cubulete, morcovii rondele, ceapa solzisori. Legumele se pun la fiert si ele, cu putina sare. La sfârsit se adauga si carnea si pastele si se mai dau intr-un clocot. Dupa ce ai stins focul, adauga uleiul de masline si, optional, smântâna. Poti decora cu frunze de patrunjel sau de leustean.

Timp de fierbere: 45 minute

Portii: o oala de ciorba gustoasa!

Cozonac cu stafide

3-4 ani

Ingrediente:

1 kg faina alba, 50 g drojdie, 6 oua, 4 linguri de ulei, 250 g zahar, 200 g unt, 500 ml lapte, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de esenta de rom, 3 plicuri de zahar vanilat, 200 g stafide.

Mod de preparare:

Zaharul se amesteca cu galbenusurile, pâna se dizolva. Drojdia se inmoaie intr-o cana cu jumatate din lapte (incalzit), apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de faina intr-un vas mare. Se lasa la dospit circa 30 minute deasupra aragazului (la caldura). |n alt vas (uns in prealabil cu unt sau ulei) se pune restul de faina, la care se adauga doua albusuri batute spuma cu toate galbenusurile, aluatul dospit, romul si vanilia amestecate bine. Se framânta bine aluatul (roaga-ti sotul sa te ajute). Se adauga restul de ulei incetul cu incetul. Se lasa cozonacul la crescut doua-trei ore. Se ung formele de copt si se umplu pe jumatate cu aluat. Se adauga stafidele. Acestea se pot pune si când se framânta aluatul. Se pune cozonacul la cuptor, iar dupa circa 15 minute se scoate si se unge cu galbenusuri de ou amestecate cu zahar.

Timp de preparare: 2 ore

Timp de fierbere: 50 minute

Portii: suficiente pentru masa de Craciun!

Pui umplut

4-6 ani

Ingrediente:

1 pui potrivit, 2 cepe, miezul de la o felie de pâine, 1/2 ceasca de lapte, 2 oua, 200 g ciuperci, 200 g ficatei de pui, sare, cimbru.

Mod de preparare:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

Iza,Doamne ajuta sa va fie bine!

Cris,Bogdan e bine acum i-a trecut raceala,in rest tot cu baschetul lui ,e f bucuros ca la inceputul lui aprilie participa la un turneu in Cehia.Maine are un concurs la mate,sper sa concentreze suficient sa faca punctaj maxim,e cam grabit de fel si o da in bara cand se grabeste.
Eu chiar ti-am facut capul calendar.Ma bucur ca e cuminte Mihaita.Noi plangem azi din orice:(

Ile,spor la mutat,urasc sportul asta.

Am vrut sa mai scriu dar nu ma lasa deloc.

Vb mai tarziu.

Mami de Bogdan 28.05.99

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Neatza!!!
VIO lasa depresia ca nu ai de ce, mie mi se pare ca aratai foarte tanara asa ca nu mai abera, da? Si ai salonul de coafura si cosmetica in fatza blocului, cat doarme Alexandra da o fuga, glumesc dar daca ai nevoie sa ti vina fetele acasa sa-mi spui ca iti dau niste nr de tel si se rezolva, si vopsita si tunsa si manichiurita la tine in fotoliu. Pupici.Scaunul l-au luat ai mei de la METRO, dar acum am vz la fel in Real, numai ca nu au rotile la picioarele din fatza si nici nu m-am uitat la pretz.
Eu am dormit singura aseara in sufragerie ce bine a fost, mi-am incarcat bateriile...si culmea Clara a dormit si ea bine cu taicasu...mmmm oare eu sunt de vina ca nu doarme cupilu?
Va pupacesc, ma duc la ale mele

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

aaa...si cu calciu...mergeti si faceti analize la bebe...la synevo - medicover calciul se poate doza si din degetel si nu doare si nu dureaza mult. eu ma gandeam ca bebe, la cat lapte papa, e cu deficit de calciu...eee...se pare ca are chiar surplus. deci nu bagati calciu si lapte in plus daca nu aveti o baza reala.

-------

Ana-Maria de iepuras coconas

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Vio ia salta moralul ala. Ce credeai ca ramii tanara si frumoasa si naiva toata viata?...Parerea mea este ca trebuie sa te simti bine in ceea ce faci si de aici se duc toate nemultumirile de genul am imbatranit, sunt grasa si altele...Eu sunt din fire super optimista, asa am fost toata viata si nici ca ma deranjaza ca am nisste sunci care atarna si o burta care se vede in orice haina pe care o am in casa. Incerc pe cit posibil sa iau atitudine...De ex. am o chestie de facut abdomene care sta falnic in dormitor ca sa o vad in fiecare zi...ne salutam reciproc si trec mai departe...ca de ... lenea e cucoana mare, in schimb ma felicit ca am reusit sa ma duc de 2 ori la piscina si asta seara de la 22:00 dupa ce doarme Sebi...

Cristina sa cred ca la tine starea nasoala se datoreaza vremii de afara??? Eu asa sper. Ia o si inveselestete.

Ile ai nevoie de ajutor la mutat? Striga...Cu netul e cam naspa, eu am aici un orange wireless care e net si tel fix, dar am impresia ca e abonament din ala care te obliga la 1 an minim...Banuiesc ca la vodafone este similar. Super nashpa faza cu liftul...Banuiesc ca astia nu or avea si pretentii la intretinere...

Apropos de intretinere, sa va povestesc la mine ce s-a intamplat...Mai acum ceva vreme, inainte de a se naste Sebi, am observat la un moment dat ca pe factura de intretinere erau trecute 3 persoane la gunoi...Mare scofala nu era ca era vorba de 5 RON, dar am zis sa dau un tel si sa intreb ca poate e o gresala care trecuse neobservata...Raspunsul administratorului: "Pai doamna am vazut cel putin 3 masini in fata casei si am zis ca sunteti mai multi si am pus si eu acolo 3 persoane."

Tecky iti spun si tie explicatia pe care am primit-o de la oftalmolog pentru canalul lacrimal infundat a lui Sebi (s-a desfundat singur saptamina trecuta). Canalul e obturat cu o membrana care nu lasa lacrimile sa dreneze. Membrana aceasta prin desfundarea canalului se perforeaza, dar exista destul de mari sanse ca membrana aceea sa se inchida din nou. IN 90% din cazuri canalul se desfunda de la sine pina la virsta de 1 an 1,5 ani prin cresterea efectiva deci largirea canalului lacrimal...In plus el a zis ca trebuie evitata anestezia. Mi-a spus ca cel mai important lucru la un copil cu canal lacrimal infundat este igiena locala...Trebuie curatat locul pentru a preveni infectiile. Mi-a zis ca ochil sa il curat prin a pune picaturi de ser fiziologic direct in ochi si dupa aia sa tamponez cu batiste de hartie (servetele de nas, eu am cumparat cutii de kleenex de 4 lei/ cutie care au sevetelele foarte moi). Trin tamponare secretiile acelea se lipesc de servetel, plus ca servetelele nu lasa scame. Mi-a spus ca trebie sa il sterg ori de cite ori este nevoie drepturmare il stergeam de 20 ori pe zi...Bineinteles curatarea ochilui trebuie complectata de 2-3 ori pe zi cu masajul in coltul ochiului din partea nasului, masaj care consta de fapt prin aplicarea unei mici presiuni. Explicatia masajului a fost ca in momentul in care canalul este plin cu ser fiziologic si se aplica presine este posibil ca lichidul sa impinga pe membrana si aceasta sa se perforeze. Daca te ajuta cu ceva poti sa iti dau si datele de contac ale oftalmologului. El are si cabinetul lui, dar e si doctor de spital. SUCCES

Mergi la inceput