Dulceturi si papansi de sept-oct 2007 (271)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

pana pe la 4 ani personalitatea copilului se contureaza f clar, nu ti-l mai uniformizeaza nimeni

mah.. chiar asa sa fie?

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:

Ramonaiani... o fi bine la mama acasa?

Simt o usoara urma de invidie?

Poate n-ai aerisit corespunzator... ca la mine nu se simte nimic..
Oricum, eu mai am de asteptat doar 5 saptamani.. si vine buni iar

DOAR?

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

Am trimis o inregistrare pe mailul comun...."cine-i interpreta?" Poate aveti timp s-o ascultati :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Gabitz, deci asa ma incurajezi pana la 3 ani jumate si atunci a inceput brusc sa doarma? ati descoperit vreo cauza pt care se trezea?Eu am gasit pt cei care nu renunta la bibe noaptea sfaturi cica sa ii pui din ce in ce mai putin lapte in bibe treptat in decurs de o luna(sau mai mult depinde de copil) adica cu cate 10, 20 ml mai putin si n-o sa se mai trezeasca pt 30 de ml de lapte in final, cica Parca Ioana vrea bibe noaptea, Carpatina poate merge si la voi.Yaia eu nu cred in legea compensatiei Deci al treilea sa zicem cum va fi ???Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

Mergi la inceput

Citat:

nu-i tot aia cu scoala.
pana pe la 4 ani personalitatea copilului se contureaza f clar, nu ti-l mai uniformizeaza nimeni
in plus, de aia s-a inventat Homeschooling, pt copii care au mai mult de castigat invatand acasa.
Sa nu credeti ca nu socializeaza,,ohoho, ba da. Sunt un milion de activitati pt homeschooled kids, socializare la greu prin excursiii etcetc.

Mie imi place sa cred ca omul e doar un bloc de granit din care viata ciopleste statuia finala si ca ne modelam personalitatea toata viata. Imi place sa cred ca omul se poate schimba si se poate imbunatati continuu.
Sper sa nu te superi pe mine, e doar o parere personala, dar cred ca Homeschooling-ul a fost inventat de parintii care se cred prea destepti si care vor sa scoata un geniu din propria odrasla...si nu am auzit de niciun succes al acestui tip de educatie, so far! Dimportiva, doar de copii frustrati carora li s-a furat o parte importanta din copilarie (ca in scoala cuntinui sa copilaresti).

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniatud spune:

Uauuuu!
Dar v-ati pus pe scris nu gluma!

Eu pot sa va dau o gramada de motive pro gradi si tot atatea anti gradi asa ca subiectul ramane deschis.Nu am timp acum sa va detaliez. Sunt convinsa Yaia ca Tudor a invatat mai repede ca alti copii o gramada de lucruri pentru ca merge la gradi, si eu mi-as dori sa pape singur si sa fie mai disciplinat recunosc. Insa daca am varianta buni totusi o prefer desi si asa pot sa va dau un exemplu de copil prost crescut din cauza bunicilor...deci e diiscutabil

Noi o sa lasam baiatul cu buni pana la 4 ani numai s-o tina Dumnezeu sanatoasa pe ea sa poata face fata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

eu am scos messengeru ca era blocat, am gasit pe net mess beta si e naspa rau,n-am optiune de trimis poze,filme, de call...cine ma ajuta?

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Citat:

eu cred ca independenta se castiga prin afectiunea aratata de parinti.
Fiecare copil simte ca e iubit prin alte actiuni. Noi toti ne iubim copiii, dar ei au nevoi diferite de concretizare a afectiunii.
Pt Sofia conteaza f mult prezenta mea, cand vrea sa-i dau in gura, e un fel de mama e fizic a mea acuma.
Eu sunt convinsa ca indeplinindu-i aceasta necesitate atunci cand o cere, o voi castiga de partea mea pe termen lungm, va avea incredere ca"mama e acolo" si in situatii mai serioase in viata.
Asta e convingerea mea.
Alti copii vor cadouri, altii vor activitati impruna cu parintii (la sofia nu tin chestiile de gnu mothe and daughter thing, ea vrea sa ne jucam) etcetc. Fiecare simte ca =e iubit prin alta actiune.

Eu aici consider ca faci o mare greseala. Parerea mea e ca trebuie sa-i spui: Sofia, esti mare, trebuie sa mananci singura. Eu stau aici cu tine, la masa, in timp ce tu mananci si-ti tin companie. Si ii poti povesti ceva haios de cand erai tu mica sau ii poti spune povesti si ii arati ca esti fizic langa ea. Dar sa o hranesti ca pe un copil mic, mi se pare gresit. Asta e parerea mea.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

http://www.vineyardesigns.com/moms/homeschooling/famous_people_homeschooled.shtml

eu una clar n-as putea face scoala acasa cu copiii mei. Nu ma simt in stare.
dar daca as avea milioane de euroi:), as chema profesori acasa, clar.

yaia, bineinteles ca fiinta umana se modeleaza [e tot parcuirsul vietii.
dar anumite caracteristici se stabilizeaza f f devreme. era si cartea aia, totul se intmpla inainte de 6 ani, n-am citit-o, dar sustin ideea asta pe cre am intalnit=o f des in psihologia copilului.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Citat:

Citat:

mah.. chiar asa sa fie?

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

io si-acum'lucrez 'la personalitatea barbatului meu, si el la a mea . Suntem amandoi persuasivi. Dar uniformizarea e foarte departe, io cred ca aprins la aia din al caida ( ) nu la noi.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput