Dulceturi si papansi de sept-oct 2007 (271)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui diwana

Adi, eu zic ca pana una alta sa iti exersezi "because"

Gabitz, succes cu inscrierea. Sa-ti traiasca scolarul !

Acum va las, merg sa ma dusez si eu sa fiu frumoasa si frumos mirositoare

Diwana si pitic Rares (14.09.2007)

filmulete Rares

Piticul se face mare

Diwana, am vazut pozele cu RaRa. Aia cu el pe scaun si scaunul sub birou e mortala!

Da, asa cu "why". Exemplu: Dimineata. Noi dormim, ea apare cu perna si elefantica favorita intre noi. Sta ce sta, se foieste, cine stie ce face, ca incerc sa dorm condensat ca mi se apropie.
La un moment dat: Mama, mama! - cu accent pe ultimul "a".
Eu: Yes, sweetheart, what's up?
Lisa: Up, up (asa ii zic eu cand cade si trebuie sa se ridice de pe jos)
Eu, cu ochii in gura: Why?
Ea: Mi-mi (de la yummy).

Si apropos de cine stie ce face cand noi dormim dimineata, ieri dimineata mi-a stat inima in loc cand am vazut-o in patut! S-a catarat in patutul pe care nu l-am mai folosit de aproape 5 luni decat pt "time out". De ce? Ca sa ia o sticla de parfum la care nu ajungea altfel! Nu pot sa imi inchipui cum s-a catarat acolo, ca avea sosete in picioare , cert e ca am gasit-o in mijlocul patutului f satisfacuta si parfumata .

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui myral
Yaia toate chestiile alea le pot invata si jucandu-se cu alti copii in parc, iar faptul ca mananca singur, sincer nu mi se pare asa o mare realizare

Gresit, in parc merg iarasi cu jucariile proprii si stiu ce e aia 'a mea', 'al meu'. Dar la gradinita sunt jucariile lor, daca unul ia o jucarie si vine alt copil sa i-o fure, atunci intra educatoarea in rol si spune poeziile cum zicea Adimercedes: la fiecare situatie exista o poezie, care e spusa la fel fiecarui copil, cu acelasi ton, uitandu-se in ochii copilului. Si 'furaciosul' e pus sa dea inapoi jucaria, chiar daca incepe sa planga.
In plus, ei lucreaza la gradinita la proiecte in grup si fac diferite chestii impreuna, creeaza diferite lucruri. Inainte de craciun au framantat la niste buscuiti pe care apoi i-au decupat cu forme...pt. ei si pt. parinti. Ii invata si lucrul in echipa: unul tine ligheanul, altul pune ingredientele, unul framanta...si rolurile se pot schimba.
Iar mie mi se pare o mare chestie faptul ca mananca singur, stau linistita ca nu moare copilul de foame, orice s-ar intampla cu mine!

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes

Yaia, multa sanatate si insanatosire grabnica. Pupici si delfinasului .

Ati inceput numaratoarea inversa?!?

Multumim mult!
Da, deja e mai putin de o saptamana...culmea e ca nu ma mai bucur ca inainte ca plec de la job, dar ma bucur ca o sa aiba Tudor o aventura...

Ne permite acum sa trimitem si noi , ca nu mai suntem virusati...ma rog, eu mai am de luptata cu Zosterul, dar e pe trecute si ala...asa ca doar de la Tudor de data asta.

Poze

Yaia, multumim.

Cu excursia o sa fie bine, o sa vezi. Trece repede. Momentele frumoase chiar prea repede . Iar Tudor o sa creasca intr-o saptamana cat altii in 3!

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Mergi la inceput

Erina, inca astept raspuns la ultimul meu email . Macar pt Daria, daca tu nu esti interesata

Lisa

Mergi la inceput

Myral, eu cred ca Eliza te foloseste pe post de suzeta, mai ales noaptea. Eu i-as da sa bea o inghititura, doua de apa inainte si dupa tzatza. Si as introduce o jucarie de plus la momentul x, pe care sa inceapa sa o asocieze cu trezitul si confortul oferit de supt. In timp, va fi suficient sa ii dai jucaria in brate si eventual apa.

Pup fetele cucuietele

Lisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Yaia in parc exista si jucarii comune, leaganul toboganul si altele ca si la locurile de joaca specialeMie mi-e greu sa-mi imaginez copii de un an care sa tina ligheanul, altul sa framante etc dar ce stiu eu??? Dar recunosc din ce povestesti educatoarele sunt suuuper. Pe Isabela am dus-o la doua gradi dar educatoarele erau tot mai in varsta si tipau la copii imi venea sa le iau la bataie uneori, acum sper ca au mai iesit la pensie din ele.Apropo SABINA noi am dat spaga la scoala(l-am pus pe sot adica) directoarea f multumita (si obisnuita cu asa ceva) dar a inscris-o pe Isabela la ce invatatoare a vrut eu nu la care am zis noiMyral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Yaia, cum am zis, depinde de asteptari.
Mie fazele astea de la gradi nu-mi spun nimica, ba din contra, nu-mi plac, ca-i uniformizeaza pe copii.
Insa recunosc, eu nu am caderea sa judec, pt ca am o situatie privilegiata si am putut sta acasa cu copiii (chiar daca asta inseamna anumite frustrari acumulate la un moment dat)

Adi, mie nici asta cu obectul de transfer nu-mi place
Dar ideea cu apa e f buna, si eu ii dau apa lui Gh si bea de stinge noaptea!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
Eu gandesc mai ca Myral, putin imi pasa daca mananca singur sau nu:D, Sofia si acuma mai vrea in gura anumite mancaruri.

Papansh, eu nu vb de mici imbolnaviri, ci de virozele alea urate care tin copilul cu stare proasta cate 2, 3 saptamani, cu febre 40 si minuni din astea extrem de inutile....

Yaia, exista copii de 10 ori mai destepti ca Sofia, nu mai vorbim de cum era Mozart la vasrta ei
Eu am vrut doar sa spun ca nimic din ce se face la gradi pana pe la 4 ani nu e vital, fac mamele mult mai bine.Iar socializarea e super ok doar in parc, oricum copiii isi construiesc o independenta sanatoasa dupa 3 ani cel mai devreme.

Eu sunt din categoria 'invata sa te descurci singur' si asta ii doresc si lui Tudor. Eu sunt mai mult ca Sim, adica stiu sa lipesc fire la tv daca e cazul, stiu sa schimb sigurante la panoul electric daca trebuie...dar uite ca m-am mutat intr-o tara unde cunostintele mele nu ar mai fi necesare...you think! Tot imi foloseste tot ce am invatat, incat acum pot face orice am nevoie singura, daca chiar trebuie. Si nu mi se pare normal ca un copil de clasa 1 sa ceara in gura anumite mancaruri, dar stiu ca Sofia o face de alint, ceea ce tu ar trebui sa eviti sa faci (adica sa o alinti, ca ce o sa mai primesti tu de la viitorul ginere...daca o mai fi si fotbalist...ca ai alintat-o!)
Da' ce, tu vrei sa aiba Sofia, Doamne fereste, soarta lui Mozart?!?

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

ADI ii dau apa si bea dar nu renunta la supt, daca nu ii dau pe la patru nu se mai culca deloc sau se trezeste dupa 5 minute. Are si tigrisor cu care doarme dar nu prea o intereseaza. Si doarme la fel de prost si in patut si cu mine in pat, e f speciala ce sa zicCand citesc tot ce face Lisa si cat de evoluata e.... dar las ca ajunge si a mea asa, sa mai creasca putinMyral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Myral, eu n-am dat nimica, decat flori la invatatoare, pt care aveam oricum recomandare.
sotu meu nici mort nu da ceva, decat la instalator etc

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput