Cum se formeaza spiritul intreprinzator?
Raspunsuri - Pagina 4
Ramonika spune:
acuma serios, cred ca pentru ceea ce vrei tu e nevoie de (nu neaparat in ordinea asta):
- noroc
- puterea exemplului
- calitati innascute de lider
- un "spate", cel putin in tara la noi
- munca multa
- creativitate
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Delia21 spune:
La 14 ani e maricel,....deci puteti citi cartea respectiva impreuna,...si sa nu uit,...daca va avea dorinta/ocazia sa plece din tara,...sustine-l cat poti,...exista si tari in care omul conteaza,adica drepturile i sunt reaspectate,aparate.La noi din pacate,...in Ro,...nu stiu daca se va ajunge la asta in urmatorii 50 ani,....ma cam indoiesc si,....doamne cat mi-as dori sa nu am dreptate,...Fiti buni prieteni....si vorbiti deschis cat mai multe,inclusiv despre idei de afaceri.Norocul si-l mai face si omul,...si spunea un roverb latin ca ar fi de partea celor indrazneti care au curajul sa ia taurul de coarne si sa nu accepte orice si oricum,...de la oricine!
olympia spune:
Delia, noi am vorbit deschis cu el intotdeauna, ca asa ne e felul! Poate chiar prea deschis uneori. Adica n-am facut sedinta doar intre adulti cand hotaram ceva legat de bani sau acte, nu i-am zis "du-te in alta camera,ca asta nu e pentru copii"... A trecut si prin experienta concreta a unui santier, cand am refacut casa, a asistat la discutiile si deciziile luate atunci.
Cand mergem la cumparaturi mereu insist sa-i arat ce cumpar si pe ce criterii aleg, cum apreciez raportul calitate-pret si de ce nu iau anumite produse. Eu n-am fost implicata de la inceput in lucruri din astea cand eram mica, mi se zicea "tu invata ca aia e treaba ta, de asta ne ocupam noi". Eu cred ca si lucrurile astea pot face o diferenta mai tarziu!
Pene colorate... cate putin din toate!
Deus spune:
fratele meu este intreprinzator, si-si asuma riscuri si ...este diferit de surorile lui! crescuti in aceasi casa , aceiasi parinti...
nevoia te invata multe1 si inteligenta nativa ajuta...
Copilul tau o sa fie in viata asa cum o sa fie! perfect pt tine si important cred este sa fie mandru de ce face indiferent daca este intreprinzator sau un bun angajat.Sanatos sa fie ca restu le facem:)
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
olympia spune:
Deus, chiar fratii crescuti de aceeasi parinti, nu-s crescuti la fel, decat daca-s gemeni. Am si eu frate si stiu... Si am si doi copii si stiu...
Deus spune:
ma refeream ca am avut aceleasi exemple in casa dar el are "ceva" isi asuma niste riscuri, are sange in ---- :)
Normal ca fiecare este diferit, noi semanam doar la riduri si statura :)
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
olympia spune:
Deus, am zis ca nu-s crescuti la fel! Nu ca ar fi copiii la fel...
CriPOD spune:
Cred ca cel mai bun lucru pt tine ar fi sa citesti cat mai multe biografii de oameni intreprinzatori care au avut succes si sa tragi concluziile de acolo. A mea este ca n-au nimic in comun in ceea ce priveste mediul din care provin, sau in ceea ce priveste s fie "antrenati" pt un viitor in afaceri.
Am vazut ieri la tv, de ex, un interviu cu un chef celebru, Ramsey. Omu' a avut o copilarie mai putin decat fericita, cu un tata alcoolic si abuzuri, fara sa-l indemne nimeni si e, io zic ca nu asa de talentat sau bun in ceea ce face ca altii neaparat, dar mult mai de succes.
Sfatul meu din ce am citit aici: cel mai mare deserviciu vine din descurajari. Mai ales cele de genul: oh, in romania totu-i putred, aici nu pot reusi in afaceri decat cei cu coate ascutite si fara coloana vertebrala. C'mon, people, voi chiar credeti asta? Trist daca da.
Restul ce s-a dezvoltat, ca trebuie incurajat, ca trebuie sustinut, asat deja nu mai are legatura cu ce alege copilul la maturitate, e parte din a fi parinte.![]()
Eu insist ca e un talent individual spiritul intreprinzator.
Noi ca parinti tre' sa nu descurajam, si-or gasi toti menirea.
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
lisaelisa spune:
Spiritul intreprinzator este si nativ, dar trebuie si cultivat.
Daca nu prin scoli, atunci prin studierea din aproape a actiunilor
unui intreprinzator.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
olympia spune:
Ia uitati ce am gasit tot pe DC:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133849
Deci prin alte parti ale lumii "educatia financiara" incepe de la la 5 ani... Cred ca noua tot de la comunisti ni se trage si atitudinea habarnist-extrema vis-avis de banuti, ori artist-poet cu capul in nori, ori pradator vorace!