Cum se formeaza spiritul intreprinzator?
Raspunsuri - Pagina 3
olympia spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Buli, si eu si sotul meu avem formatie artistica
... Parintii mei numai incantati n-au fost de alegerea mea, amandoi am facut licee de mate-fizica, iar mie familia imi recomanda cu caldura medicina sau ASE... Niciodata nu mi-as influenta copiii in alegerea unui anumit domeniu profesional. Nu despre asta era vorba. Dar asa cum toti invatam sa utilizezam un computer, fara sa fim informaticieni, tot asa, eu cred ca ar fi utila o minima formare in domeniul asta financiar, de business, al punerii in practica a unui proiect. Fie ca informatiile astea ajung sa foloseasca la o mai buna gestionare a banilor proprii, fie ca-ti dau curajul unei initiative, fie ca te ajuta sa negociezi contracte avantajoase, eu le consider necesare azi, si cu atat mai mult maine!
Delia, sa stii ca inteleg foarte bine ce spui!
Sabina, fetele noastre-s de-o seama, noi luam si mingiute si ineluse... In ultima vreme insa,am inceput sa ne gandim cate ineluse costa o carte frumoasa, sau o papusa![]()
Conchita, o mai mare libertate acordata copilului sigur il va ajuta, cu puterea exemplului e mai greu! De-aia am si deschis subiectul.
Pene colorate... cate putin din toate!
buli spune:
Olympia,
parintii nu sint incintati de voi, dar voi sinteti fericiti/multumiti de voi?
pina la urma asta conteaza 
in rest, spiritul intreprinzator (ca, dealtfel, orice spirit
) poate fi dezvoltat invatind copilul sa aiba incredere in el si in dorintele lui, spirjinindu-l neconditionat si oferindu-i dragostea voastra. mai foloseste desigur sa stie ca nu se poate piine fara munca si ca daca vrea ceva trebuie sa munceasca pentru a-si atinge scopul.
daca el va alege sa invete cum sa inmulteasca banii, ok, va fi afacerist, insa daca va alege sa picteze, viseze, compuna va tb sa-i respectati alegerile.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
buli spune:
Delia,
mesajul meu exprima un punct de vedere personal.
si, din acest punct de vedere personal, este urit si imoral sa intretii relatii cu oameni care nu iti plac sau sa dai din coate ca sa cistigi mai mult.
olympia spune:
Buli, au trecut 25 de ani de la alegerea respectiva, eu ti-am spus ce au gandit parintii atunci, tocmai spre a-ti explica motivatia mea in a nu-i copia in aceasta privinta.
Dar NU asta e subiectul!
Eu vad dezvoltarea unor astfel de aptitudini, inca din copilarie, adolescenta, la fel de folositoare ca si a dezvoltarea manualitatii si a simtului practic (de pilda sa deprinzi sa faci mici reparatii sau treburi gospodaresti)
Invatarea limbilor straine, utilizarea unui computer, sofatul (eu nu-s in stare desi am carnet)toate astea nu nu definesc, ne completeaza!
Asa si cu treburile astea administrativ-financiare,si cu ideile de business, nu ma gandeam la manager de banca, ci la o educatie care sa cuprinda cumva si zona asta.
buli spune:
pai daca pe el nu-l intereseaza aspectul, o sa-i foloseasca abilitatile financiare asa cum iti foloseste tie carnetul de sofer ![]()
olympia spune:
Buli, imi faci ...parul cret!
Culmea e ca pe la 18 ani cand s-a pus problema carnetului, prima oara, toata familia mi-a cantat ca nu-s in stare, ca io-s distrata, ca ce-mi trebuie, ca nu-i de mine, ca e greu si periculos... Nu erau soferitele ca ciupercile atunci si la cat de greu se lua o masina pe vremea aia, clar ma vedeau cu ea in service! Adica nici nu merita facuta scoala, sau depuse actele ca aia cu deciziile hotarasera! Pe ce baza? Se intamplase ca odata pe la 10 ani intrasem la masinutele de balci cu a mea in parapet, desi chipurile pana atunci manevrasem binisor
Cand mi-am luat carnetul,a fost tot de gura lor, ca ce bine e sa duci copiii cand ai nevoie, bla, bla, nu mai continui ca ma enervez!
Subiectul era altul, nu?
Tocmai de aceea eu vreau ca ai mei copii sa creasca stiind ca e natural sa poti si sa stii de toate! Si inotul si mersul pe bicicleta, toate se invata firesc cand esti in formare...
buli spune:
eu is convinsa ca ai inteles ff bine ce am vrut sa spun chiar de la inceput, da-ti place cum iti vine cu parul cret![]()
si desigur ca nu-i obligatoriu ca parerile noastre sa coincida. si nici ca dreptatea sa fie 100% de o singura parte![]()
olympia spune:
Buli,nu stiu ce-ai inteles tu c-as fi inteles eu, daca o tinem tot asa, cei ce ne citesc sigur nu mai inteleg nimic!
Eu am inteles ca nu consideri necesara o asemenea preocupare din partea mea ca parinte, chiar daca eu am incercat sa-ti explic de ce ma intereseaza chestia asta.
Daca n-ai nimic impotriva
, mai astept si alte opinii, daca exista...
Edit: O completare, poate importanta, vorbeam de un copil de 14 ani.
Ramonika spune:
vezi exemplul lui JR din Dallas cum il invata pe fiu-su John Ross afaceri cu petrolul... ![]()
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki