Cum se formeaza spiritul intreprinzator?
Raspunsuri - Pagina 2

Sabina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita hm, pai sa vedem. cred ca prin puterea propriului exemplu mai intai si prin acordarea unei mai mari libertati copilului. |
LOl, ai mei vor ajunge sa ceseasca la colt de strada, eu nu am spirit intreprinzator deloc, sunt visatoare, boema si toate celelalte care vin la pachet cu asta.....
eu cred ca nu se poate invata.
Si oricum, da va rog nu va suparati pe mine, sa vad un copil cum "face bani" mi se pare cea mai urata chestie, sper ca nu la asta v-ati referit in discutie.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,

conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Sabina
LOl, ai mei vor ajunge sa ceseasca la colt de strada, eu nu am spirit intreprinzator deloc, sunt visatoare, boema si toate celelalte care vin la pachet cu asta..... eu cred ca nu se poate invata. Si oricum, da va rog nu va suparati pe mine, sa vad un copil cum "face bani" mi se pare cea mai urata chestie, sper ca nu la asta v-ati referit in discutie. |
si eu cred ca tine si sunt tot cam boema asa, mai lasa-ma sa te las. nu stiu ceilalti, dar eu nu la bani ma refeream. cand am scris raspunsul, eu aveam in cap catarari pe everest, expeditii prin alte galaxii, minuni de-astea. :-))

Sabina spune:
eu am inteles din pacate ca se refera la partea materiala(vezi raspunsurile gen "Monopolis", a nu se intelegeca am ceva cu monopolis, pacatele mele )
Daca e vorba de cum insuflam copilului caracterul care-l face sa sparga ziduri pentru pasiunea sa, ma bag,. daca-i cu banii , pas.
Sabina, Sofia Galagia si
bb Gheo

Sabina spune:
si vezi ca ai mail(uri) conchito
Sabina, Sofia Galagia si
bb Gheo

olympia spune:
Sabina, eu si la bani ma gandeam! Dar nu in sensul unui scop in sine, ci a unei mai mari libertati de miscare si a unei orientari mai aplicate in lumea asta mare.
Cand eram copil n-aveam nicio tangenta cu banii, cred ca si la paine m-am dus abia prin adolescenta... Nimeni nu mi-a spus despre bani, ceva decat ca trebuie sa muncesti pentru ei si sa nu-i cheltuiesti pe prostii. Ca adult, ma ia groaza de cate ori e vorba de bani si acte, ma simt stanjenita sa negociez orice, deciziile ce implica bani ma depasesc.
Pene colorate... cate putin din toate!

Sabina spune:
pai ce sunt banii trebuie sa-i invatam, eu poe-a mea pe la 5 ani am inceput sa o intruduc in lumea adultilir, in sensul ca stie ca o mingiuta din aia de la aparat costa o moneda "de aur"
da nu si cum sa faca bani, cand vad pusti de 10 ani cum fac "afaceri" cu colegii ma ia pur si simplu cu greata
Sabina, Sofia Galagia si
bb Gheo

buli spune:
eu nu cred ca tb sa-si doreasca cineva sa aiba un copil intreprinzator.
ci mai curind sa-si doreasaca sa fie fericit cu firea si caracterul lui si sa aiba suficient de multa incredere in el, astfel incit sa faca ceea ce-i place, chiar daca asta inseamna sa fie un artist care are bani doar ca sa studieze, calatoreasca etc.
daca arata inclinatii spre bani si afaceri e ok sa-l incurajezi, dar fara sa il pervertesti, sa-l inveti ca e ok sa faca ceva ce nu e frymos/moral doar ca sa-si atinga scopurile.
eu nu-s pentru compromisuri de nici un fel, consider ca daca faci compromisuri iti tai singur dreptul la fericire.
daca pentru mine e ok sa fiu la un nivel mediu dpdv financiar, ma simt bine asa - de ce tb sa dau din coate sau sa intretin relatii cu oameni pe care nu-i suport doar ca sa am o camera in plus si o masina cu 5000 euro mai scumpa?
nu merita, o viata avem si pe aia tb s-o traim pt noi.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Delia21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli eu nu cred ca tb sa-si doreasca cineva sa aiba un copil intreprinzator. ci mai curind sa-si doreasaca sa fie fericit cu firea si caracterul lui si sa aiba suficient de multa incredere in el, astfel incit sa faca ceea ce-i place, chiar daca asta inseamna sa fie un artist care are bani doar ca sa studieze, calatoreasca etc. daca arata inclinatii spre bani si afaceri e ok sa-l incurajezi, dar fara sa il pervertesti, sa-l inveti ca e ok sa faca ceva ce nu e frymos/moral doar ca sa-si atinga scopurile. eu nu-s pentru compromisuri de nici un fel, consider ca daca faci compromisuri iti tai singur dreptul la fericire. daca pentru mine e ok sa fiu la un nivel mediu dpdv financiar, ma simt bine asa - de ce tb sa dau din coate sau sa intretin relatii cu oameni pe care nu-i suport doar ca sa am o camera in plus si o masina cu 5000 euro mai scumpa? nu merita, o viata avem si pe aia tb s-o traim pt noi. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |

Sabina spune:
dar asta efectiv nu poate un parinte sa insufle copilului.
un parinte poate sa-l incurajeze, sa-i deschida calea spre multe domenii, sa ii dea f f f multa incredere in el. Prin dechiderea mintii se va descurca apoi viitorul adult singur singurel, isi da el seama ca pt un hobby mai scump are nevoie de un job beton de pilda.
Un om multidirectional va gasi resurse.
Sabina, Sofia Galagia si
bb Gheo

lorelaim spune:
depinde ce se intzelege prin intreprinzator...
Eu zic (din proprie experientza) ca un om reuseste in viatza daca are incredere in el insusi si stie ca cineva aici pe pamant (familia) ii este mereu alaturi si-l sprijina - indiferent prin ce trece in viatza, iar CINEVA acolo sus il iubeste si-l ocroteste in orice intreprinde...
Un om reuseste atunci cand stie ce vrea cu-adevarat (asta tre' sa descopere singur(a) in inima sa... pasiunea pt ceva nu poate fii "invatzata"/"copiata"), focus (urmareste tzelul - ai sanatate, ai minte - deci foloseste-le) si "the last but not the least" NOROC (nu cu paharu'... nu cu samaru'... ci... cu caru' )
Asuma-tzi responsabilitatea faptelor, invatza din greseli, nu te arunca cu capu'n zid ca-i mai tare decat tartacutza proprie/nu lupta cu morile de vant... ca Don Quijote e doar o poveste... si urmareste-tzi tzelul (presupus ca ar fii realist ales).