Cum se formeaza spiritul intreprinzator?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

fetelor,
citind ce ati scris mi-am adus aminte de o intamplare din facultate.
o buna colega de a mea m-a rugat daca poate mama pe la colegele de serviciu sa-i vanda o geanta.
mama o ia la serviciu. tipa spune ca vrea s-o vanda cu 300. ce credeti c-a facut mama? o vinde cu 250 si pune 50 de la ea.
si nu va spun ca bunica-mea (mama ei) era un spirit foarte foarte intreprinzator(nu dau exemple) iar taica-so a fost primar in sat, de asemenea un spirit intreprinzator. deci, eu credeam ca chestia asta e si ereditara dar mama mi-a demonstrat opusul.
intr-o societate capitalista, bine pusa la punct ca sa fi intreprinzator tb sa iti placa si riscul, caci taxele sunt cam mari in tarile astea, salariile pe care tb sa le platesti sunt si ele cam mari, asigurarile etc. si nu tb sa studiezi. ca daca te duci la scoala aia iti spun ce taxe tb sa platesti, ce inseamna un plan de afaceri etc, ce riscuri exista, si-ti piere sigur cheful de a avea propriul bussines.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Din pacate, daca nu e in singe ,poti sa mergi la n cursuri de afaceri ,cu rezultat nesatisfacator.Adica teoria-i teorie ,dar ce te faci cu practica?
De aceea in perioada interbelica era o persoana,Luminararu,analfabet ,dar extrem de abil in afaceri.
Mie mi-ar place ca minunatul meu sa fie destupat la minte in sensul topicului,dupa zicala "decit sarac si bolnav mai bine bogat si sanatos".Sincer, nu ma gindesc sa doarma cu capul pe lingou ,dar mi-ar placea sa nu le duca grija banilor.Nu prea imi place chestia cu numaratul banilor si dramuitul.
Mi-e teama ca acest spirit independent,autodidact,descurcaret nu se poate cultiva ,ci daca demonstrezi ca-l ai ,il poti canaliza,stimula.
Altfel spus,desteptul invata din greselile altora si prostul nici din ale lui.Bine, pentru un spirit cu adevarat intreprinzator si o experienta esuata e buna ,ca are multe de invatat din ea.
Olympia ,daca e aerian de felul lui,regret,nu prea sint metode sa-l ancorezi in realitatea cotidiana ,foarte eficiente.Eu cred ca o lectie brutala cu ce ii asteapta in viata e sa lucreze in vacanta ,sa vada cum se cistiga un ban cu munca fizica.Altfel cu bla ,bla ,bla le intra pe o ureche si n-are nici un impact.Daca ai prieteni cu afaceri dispusi sa-i arate ce inseramna implicarea intr-o firma,iarasi e un exemplu bun.Chestiile virtuale sint pentru oameni cu aptitudini.

Mergi la inceput