***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(92)
Raspunsuri - Pagina 14
diana spune:
Petit ange, parerea mea este ca trebuie sa o vada si alt medic si sa/i sea alt tratament ca sa functioneze. Daca starea ei s/a inrautatit trebuie schimbat tratamentul. Si fara hidratare nu o sa scada febra. Asa ca eu zic sa te duci neaparat la alt medic.
Doxinu, vazut si eu pui mic si frumos.
Toni , e bine nu a avut efecte adverse a 2/a doza de Prevenar.
Va pup
CarlaV spune:
DidiAlex,
, ca bine le zici!
Carla,
s.23
si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
kid spune:
petit_ange Si eu as merge la spital pt alta parere. E important sa fie bine hidratata. Multa sanatate!
DidiAlex Care e diferenta intre viral/bacterian? La tratament? Adica daca nu iese nici un microb la exudat este viral? Si infectiile bacteriene se trateaza de obicei cu antibiotic? Si cele virale?
dedeip Eu nu cred ca are legatura suzeta cu iesitul dintilor.
Eu i-am luat suzetele juniorului pt ca incepuse sa le rupa. A fost cam agitat cateva zile si adormea mai greu, eu am crezut ca de la lipsa suzetei, dar i-am luat alta si nu a mai vrut-o, a molfait-o de cateva ori si a scuipat-o.
Teodora Ana
de
Mihail Vladimir(15.05.2007)
Bazar pentru Sonia
, Andrei
, Mihaita
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007 
angiuta spune:
Didi am fost in Ro ca sa termin odata cu tradusul actelor de la Iasi. Am rezolvat, marti am depus aici actele pentru recunoastere, urmeaza sa primesc factura iar dupa ce o achid dureaza intre 4-6 saptamani pana voi primi acasa plicul cu ceea ce-mi recunosc ei din studii.
Mi-a prins bine pauza luata dar mi-a fost foarte dor de Vladut, l-am lasat cu tacsu pentru ca eu oricum am stat doar o saptamana si la Iasi nu l-as fi putut lua asa ca mai bine cu taicasu decat cu 2 bunici aproape straini pentru el.
Peste 2 saptamani termin si B1 si ar trebui sa incep B2 numai sa gasesc un curs cu locuri libere, pana acum n-am gasit nimic.
Da, ceaiul e putin amarui.
Pentru sora ta sa te astepti la o factura consistenta de la laborator. Eu pe perioada sarcinii nu am fost asigurata, abia in ultima luna am reusit sa ma asigur si pentru un set normal de analize de gravida am platit 300 de euro.
In general am observat ca-s reticenti fata de analizele care nu-s facute de ei.
Multa sanatate tuturor capsuneilor!
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)
DidiAlex spune:
Angiuta, ce treaba are factura cu recunoscutul? pe mine m-au informat ca ma costa atat si sa o platesc in 4 sapt 100E pt Bundesregierungs Stuttgart, pt ca is in B-W. mi-a recunoscut doar abitur cu o N.B. ca nu exista organism care sa recunoasca restul, ci ramane la atitudinea celor unde as vrea sa ma inscriu.
ai trimis copii legalizate?nu le.am trimsi de prima oara si mi le-au cerut ulterior, le-am facut in Rathaus, la aceeasi tipa care imi da numarele de masina, TÜv pt 2 ani si familienpass
cu 2 E document si 1 E pagina din document. Am avut 56 pagini parca si m-a costat 30E.
in 3 sapt era gata tot.
Kid, io nu prea raspund in timp real, asa ca scriu acu ca pan luni nu stiu daca mai apuc. Imi pare rau de problemele juniorului tau, tot ma minunam cand te citeam si tot cred ca sistemul e vinovat. Io am nepotii in ro, unul in focsani, altul in Bucuresti, is cu 7 respectiv 3 luni mai mari decat David al meu si chiar daca au avut acelasi lucru (in vara toti au avut norovirus, deci un virus pt care nu exista antibiotik) au luat la antibiotik de m-am crucit..si tot intr-o luna a trecut totul: diaree, febra, voma, slabit..etc etc..
Sa revin la intrebare: Daca la exudat se stabileste ca-i de natura virotica adika virus (de ex gripa) te trimite acasa cu paracetamol sau cu nimik. Lasa corpul sa reactioneze.
Daca e streptocok se recomanda antibiotik in functie si de istoricul copilului ( ce antibiotike a mai luat, de cate ori, etc).
De obicei, exudatul respectiv proba de urina se repeta intre 2 -4 zile (daca prinzi We la mijloc) sa vada cum a reationat la antibiotk. De obicei masura e necesara cand copilul merge la gradi si deci ai unda verde. Altfel ii tii acasa.
io am stat 5 zile acu fix 2 ani cu R pt ca pediatra si cei din spital il credeau racit si el avea infectie urinara..dar nu s-au aruncat aiurea cu antibiotik.
in august 06 era vineri si avea febra (40 ca el nu se incurca), pediatra era in concediul, la inlocuitor nu aveam chef sa ma duc si l-am tinut casa asa: dupa trei zile a trecut febra si rosu/galbenul din gat.
iti trebuie nervi de canibal, dar daca ai citit cate probleme au copii pe seama antibioticilor date aiurea..mai ales pe la 4 ani.
Oricum io si uimita cand aud la nepotii mei ca le sunt recomandate antibiotice prin telefon..si nu orice, ci gen augumentin 
Robert al meu are un preten de 4 ani care nu a luat nicioadata antibiotik si nu m-am minunat ca mai stiu unul care e in clasa a 6 si nu a luat iar niciodata antibiotik. si mamele lor s-au crucit cand au auzit ca ai mei au luat de 7 respetiv 4 ori pan acu.
La David m-a ajutat tare mult batista belelusului, e plin de muci cred ca de vreo luna, mai tuseste uneori e mai marat alterori mai putin ..asta e: asa e moda.
si tu toate ca io ajung la dr ff rar, tatal lor i-ar tine si mai spartan, chiar uneori prea mult: acu 2 sambete am vazut ca R avea okii rosii. era seara dar nu am mers atunci la urgenta si duminica dimineatza avea si ploapele umflate, ca ne-a dat automat picaturi cu eritromicina.
Trebuia sa il pun in cap si sa il dau pachet dupa el la servici, ca a trebuit sa il tin acasa, 3 zile. Partea buna: David nu a avut nik, ca de obicei, schimba totul frateste.
Carla ![]()
gata pauza..de DC
Carmen_So spune:
Dideip, noi n-am scapat de suzeta decat la 3 ani, cand si-a pierdut-o singura la gradinita, si dusa a fost. Eu nici n-am incercat prea mult, fiindca auzisem un caz de copil care plansese multe zile dupa suzi, si m-am hotarat ca nu pot s-o las sa planga. Nu are legatura cu dintii, cel putin astea din zilele noastre, scrie peste tot ca-s ortodontice. La noi nu a avut nici o influenta asupra dintilor, ii are foarte frumosi.
Petit-ange, eu as chema un dr acasa, in primul rand ca ti-e mai comod, si apoi pentru ca la spital mai dai peste copii cu alte boli. As apela la spital doar in ultima instanta, daca dr chemat nu m-ar multumi.
ancamari spune:
L-am scos pe piticanie la zapada si ii e frica de ea, nu vrea sa calce prin zapada, l-am tinut un pic in brate si asta a fost plimbarea.
Carla - ti-am vazut pozele, ce slaba esti! Si tarara de tot, sa ma insel? Voi de ce nu apareti in lista capsunicilor? Sau nu vad eu bine?
Va pup, azi bantui prin alte parti.
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct ; poze nov-dec ; poze ian-febr ; poze martie ; poze iun-iul ; poze mai-iun ; poze intalnire 11 mai ; poze vacanta corfu
ralucami spune:
Salutare salutare!
Daca nici mesajul asta nu resusesc sa-l transmit, jur ca nu mai scriu decat posturi de cate un rand, barem sa nu-mi para rau daca se sterge!
Cristinamaria felicitari din tot sufletul pt bb2. Abia astept sa prinzi o clipa de liniste si sa ne povestesti despre tine, despre bb2, despre Rares!
Liviana felicitari pt casa! E mare lucru sa iti vezi visul implinit. Sunteti curajosi ca v-ati bagat la credite pe o perioada asa de lunga , mai ales acum cand e criza asta.
Petit_ange multa sanatate Isei. Bietul pui prin ce trebuie sa treaca!
Incearca sa mai vb si cu alti dr, mai cere si alte pareri medicale. Sa ne tii la curent cu starea Isei. Astept vesti bune!
Doxinu sugestia mea in ceea ce priveste pampersii. Am auzit si eu de multe cazuri de iritatii din cauza pampersilor la copilutzii mai mari. De aceea eu iti recomand chiloteii de la Pampers. Noi folosim asa ceva de cand a facut Maria 1 an si pana acum nu am avut nici o problema. Am inteles ca este o diferenta de croiala intre pampers -scutecele si pampers-chilotei. Cei din urma sunt pt copilasi care merg,aleaga deci un pic mai altfel. Si pt iritatia de la fundulet noi avem o crema de la Sebamed care face minuni.
DidiAlex multa sanatate surorii tale. Sistemul medical din ro e de toata jena. Putem sa investim milioane de euro in aparatura, putem sa marim bugetul celor de la sanatate cu miliarde de RON, caci tot la fel va fi. La noi nu e vb doar de lipsa banilor, ci si de mentalitate, de lipsa de empatie dintre cadrele sanitare si pacient, de ..., de.... . Ieri am avut o experienta aiurea cu o asistenta si cred ca de-asta sunt asa de capsata.
Trimit mesajul si revin!
CarlaV spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ancamari Carla - ti-am vazut pozele, ce slaba esti! Si tarara de tot, sa ma insel? Voi de ce nu apareti in lista capsunicilor? Sau nu vad eu bine? |
Saru' mana
. Noi nu aparem in lista de la capsunici pentru ca am ajuns mai tarziu la voi, la odisee am fost la iulie-august. Odiseea a 2-a este de mai-iunie. Dar v-am urmarit mereu din umbra, m-am "pregatit" citind povestile voastre despre nastere si apoi v-am citit ca sa stiu la ce sa ma astept in perioada imediat urmatoare.Carla,
s.23
si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07 Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
bettyR spune:
Didialex, am zis ca mai fac o pauza de forum sa mai dorm si eu cu Andreea de amiaza ca-s prea obosita, dar am zis sa scriu ca sa vezi diferenta intre dr. In toamna cand am fost cu Andreea doar asa la controlul de un an jumate, si i-am zis sa se uite si in gat sa vada daca nu e rosie ca nu prea manca. A zis ca da, e un pic si cand s-a uitat in fisa ei(ca tot ai adus vorba de istoric) si a vazut ca nu a luat antibiotic numai o data (dat tot asa aiurea dupa parerea mea ca tot acolo cred ca eram si fara) a exclamat, 'vai dar nu a luat numai o data si acum un an, ar fi bine sa ii mai dam o tura'. Asa m-am enervat si evident ca nu i-am dat ca doar nu eram nebuna. oricum am zis ca nu-i mai dau numai daca imi face febra si chiar e cazul ca atunci mai rau i-am facut decat bine.
Sanatate la capsuneii bolnaviori!
Betty
22+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Zapada