Laparascopie - 9

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Bitza, se poate ca secretia ta maronie sa fie 'notificarea' pentru menstruatie. La mine asa e, cu o zi inainte de menstruatie, am o secretie maronie.

In ce ma priveste, laparaoscopia a facut-o in ziua a saptea de menstruatie, motivatia medicului fiind ca ovarul este imediat dupa ciclu si este 'nestresat' (am avut chistul pe ovarul stang si cica daca e pe stangul sunt riscuri mai mari; nu as stii insa sa iti explic de ce, fiindca atunci cand mi-a zis, a folosit termeni medicali pe care nu i-am retinut ). Cred insa ca alegerea zilei in care se face laparo, depinde de medic si de scopul laparoscopiei. Am auzit de cazuri cand laparo se face in ziua 14-15 de CM pentru a se vedea si daca ovarul ovuleaza.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

salutare tuturor
Am si eu o laparoscopie la activ , facuta pe 20 Noiembrie 2008 . La mine lucrurile nu au fost asa simple , operatia a durat 2 ore si un pik , am avut dureri , mi-a fost f rau , am vomitat de la ora 12-4 dim . Abia a doua zi m-am dat jos din pat si mi-au scos sonda si drena ( care m-a durut groaznic ). Am mai stat inca o zi in spital si abia apoi mi-au facut externarea .
In urma operatiei , mi-au scos un chist de 6.5 cm + trompa stanga si am fost diagnosticata cu endometrioza gradul 2. Mi s-a prescris diphereline . Am terminat tratamentul si sunt in asteptarea Cm-ului .
Sunt de parere ca fiecare organism suporta operatiile intr-un anumit fel . Unele dintre noi reusim sa trecem mai repede peste o interventie.
Eu va doresc din tot sufletul multa sanatate si .

Bitza .... aici te ascunzi ? De asta nu te gaseam eu .....cum esti ? Banuiesc ca sti cine sunt

pupicei la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza20 spune:

he heeeeeeee, aditzaC, nu ma ascund, doar incerc sa aflu cat mai multe despre o celiocopiesi despre dr la care merg. Sunt tare nehotarata, nu stiu ce sa fac, sa incerc sa-l sun pe dr maine seara sa mai astpet 1 luna, pe atunci se vor linisti si apele la mine acasa, chiar nu stiu ce sa fac. Ma gandesc ca nu e bine sa aman, pe de alta parte parca ar fi mult mai liniste peste 1 luna. Offff...stiu, sunt balanta si nu ma pot hotara repede.Nici cm nu am calumea, sa stiu clar, acum e prima zi...ma taraganeaza cateva zile pana e ceva concret.La tine de ce a durat atat de mult operatie, stii ca eu am una clasica cu rezectomie totala stanga, mult mai complicata decat o laparoscopie si dr mi a zis ca a durat max 45 min.Chistul meu acum este de 5.4 cm si sper din tot sufletul sa nu fie afectata si trompa. Te si ai grija sa nu te prinda raceala, ia pastile din timp sau mananca multe fructe. Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria83 spune:

buna fetelor
ce faceti?
prin bucatarie sa fac ceva bunut
Va doresc un Paste cat mai Fericit si sa ajute Dumnezeu sa ne implineasca visul de a fi mamica..
va pup pe toate si inca odata
PASTE FERICIT!!!
la toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

Fetelor si eu dispar pt. o saptamana si va doresc un PASTE FERICIT si multa sanatate.

Mergi la inceput

hi bitza ... stiu cat esti de nehotarata in privinta operatiei . Si eu sunt tot balanta asa ca te inteleg perfect cand vine vb de a lua o decizie . Sunt de accord sa strangi cat mai multe pareri despre medicul pe mana careia urmeaza sa te lasi . Dc zici '' cand se vor linistii apele la tine acasa ?'' ....ce ai patit ?
In leg cu operatia nu stiu ce sa iti zic .....mie atat mi-au zis ai mei ca a durat , am intrat la 8 si m-au scos pe la 10-30( am mai asteptat un pik pana au pregatit si a venit medicul ) .Operatia clasica este mai simplu de facut , eu am avut laparo , chist de 6.5 cm plus trompa , am inteles ca am fost la un pas sa ma taie normal deoarece nu puteau sa scoata toate cele , dar cum medicul meu este un profesionist a reusit prin laparo .
Imi pare rau ca mai ai si chistul acesta care iti da batai de cap .
Eu te sfatuiesc sa te gandesti serios sa faci si pasul asta ....gandeste-te ca acel chist in timp creste , mai ales daca e de natura endo, iar trompa in timp va fi afectata .
Cu raceala ce sa zic ? m-a luat deja , ma cam dor ovarele , sunt balonata ...simt ca balonarea vine de la ovare si imi este f frica sa nu fac din noi anexita si sa se complice lucrurile mai mult . Mananc fructe , iau vitamina C , echinaceea + vit C , beau ceaiuri .
Te tukulesc dulce !

Mergi la inceput

iana_mari si maria ....Paste fericit si voua , multa sanatate si fericire si D-zeu sa ne ajute pe toate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza20 spune:

aditzaC, iti povestisem "in partea cealalta" ca tocmai mi am luat o casuta..ei, imediat dupa Paste trebuie sa eliberez apt in care stau si casuta inca nu e gata, mai e putin dar inca nu ma pot muta in ea.Astefl trebuie sa merg la socramea sa stau, asta nu ar fi o problema, numai ca acolo sta si bunica sotul meu, pe care eu nu o sufar (asta de fapt se poate numi soacra ca numa cu fundu in sus sta si ma bate la cap)Imagineaza-ti cum e sa stau dupa operatie cu ea in casa Si asta ar mai fi un motiv pentru care as amana 1 luna operatia, dar trebuie sa ma gandesc si la binele meu si ca o balanta ce sunt tot le cantaresc si imi bat capul cum sa fac ca sa iasa pana la urma bine.
Fetele care plecati in mini vacanta, va doresc un Paste linistit si plin de dragostea celor din jur, sa va destresati si sa veniti inapoi cu vesti bune. Paste fericit

Mergi la inceput

bitza...am inteles . Off ce sa zic ? Daca crezi ca poti face stresului de acolo - ref la bunica - mutati-va acolo , daca nu ...asta e mai stai o luna si apoi te operezi , banuiesc ca intr-o luna nu se va intampla nimik din punct de vedere medical .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Am intrat sa va mai o data pe toate si sa va spun ca imi sunteti tare dragi si sper din toata inima ca TOATE sa devenim curand .

Mda...si eu sunt balanta si taaare nehotarata sunt, dar si cand ma decid asupra unui lucru, nu imi mai scoate nimeni ideea din cap .

Bitza, iti doresc sa iei decizia cea buna in privinta laparsocopiei, daca sa o mai amani sau nu o luna; dar, sincera sa fiu, nici mie nu mi-ar conveni sa stau dupa operatie in preajma rudelor .

Mergi la inceput