Laparascopie - 9

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

Fetelor vi le dau cu placere ,dar activati-va PM.
Am uitat si eu cum se face,poate va explica o fata mai cu experienta.
Recuperarea esre usoara si fiecare organism se vindeca altfel.
Eu sunt cam neastamparata mai ales ca este saptamana cand se face curat prin casa si nu stau locului o clipa.
Pe externare scrie 2 saptamani repaus fizic si sexual,dar cine rezista?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria83 spune:

nu stiu cum sa activez PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria83 spune:

iana am activat MP...

pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza20 spune:

Buna dimineata, gata de o noua zi? Cum va simtiti azi, gata curatenia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

Maria ti-am trimis PM.
Bitza mai avem putin si terminam curatenia.
Afara este o zi asa frumoasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Buna, fetelor !

Sunt si eu o laparoscopiata de o sapatamana .

La mine scrie repaus fizic si sexual 3 saptamani. Dar cine are stare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

buna fetele!!
iana-multam fain!!mi se pare ff acceptabil ca si preturi!in rest-chiar nu mi-e frica de operatii..mai ales ca am trecut printr-o laparo-cat si printr-o operatie clasica!ptr ca la fel ca si tine,aveam ff multe aderente,pe care nu le-au putut rezolva decat printr-o operatie clasica..asa ca..
si culmea la mine e faptul ca eu nu am hidro-nu am avut niciodata vreun avort sau vreo infectie-si tot am avut o droaie de aderente!!si din cauza asta trompele mele erau prinse in aderente,iar acum sunt subtiate in unele locuri ptr ca au fost mult timp strangulate!
asa ca-sanse natural cam putine..deci dupa laparo si histero voi mai incerca doar o luna natural,dupa care voi trece la fiv!dar inainte de fiv-ma voi asigura ca totul e ok!
dar......deocamdata nu vreau sa ma gandesc la nimic,ci sa ma distrez,sa simt ca traiesc!!!nu vreau sa ma mai gandesc la nimic!nici macar la bebei!vreau sa ma bucur de sarbatori..ptr ca apoi sa o iau de la capat!
asa ca fetele-distractie placuta!!si multa bucurie si fericire in viata va doresc!ptr ca or sa vina cu siguranta si bebicii!

Mergi la inceput

Balanta_tm bine ai revenit printre noi, ai scapat si tu de grija asta, cum a fost? eu inca sunt aici...astept...Cum te simti, Povesteste-ne tot, macar sa stiu la ce sa ma astept. Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Buna, fetelor !

Laparoscopia mea ovariana a fost mult mai usoara decat am crezut.
Luni, 6 Aprilie am mers la spital sa mi se faca analizele preoperatorii (m-am inteles cu medicul meu sa ma lase acasa dupa ce mi se fac analizele si sa revin doar in ziua operatiei). Marti nu s-a putut efectua laparoscopia, fiind Ziua Mondiala a Sanatatii si medicii avand liber. Marti am avut voie sa mananc doar doua iaurturi mici si sa beau apa plata, ca sa nu trec prin corvoada unei clisme. Miercuri dimineata nu am mancat sau baut absolut nimic, nici macar o gura de apa. Am mers la spital impreuna cu sotul meu, care a tinut neaparat sa vina cu mine. La ora 10:50 eram pe masa de operatie si imi amintesc doar ca dupa ce am fost pusa pe un fel de capra, mi s-a pus o masca pe fatza si am ametit. Apoi m-am trezit la reanimare si stiu ca ma durea burta si gatul (am fost intubata orotraheal, de aceea m-a durut gatul), plus ca imi era sete. Asistenta de la ATI mi-a pus un Perfalgan in perfuzie si durerile de burta au inceput sa ma lase. Apa nu mi-a dat voie inca sa beau, decat peste vreo doua ore. La vreo 3 ore de la finalizarea operatiei, ajutata de sotul meu, m-am dat jos din pat si m-am plimbat .
Mai tarziu, am baut si niste apa si ceai de chimion (imi era o foame de lup, dar mi s-a spus foarte clar ca nu am voie sa mananc pana nu am vanturi) si spre seara mi-a scos sonda urinara. Iar am facut cateva plimbari pe holurile spitalului, am mers si la toaleta. Sotul meu era pe langa mine, normal, dar nu ma mai sprijineam de el, mergeam singura .
Miercuri noaptea m-au tinut la ATI (mi-au facut un Diazepam inainte de culcare. Joi dimineata am avut vanturi si la ora 11 dimineata mi s-a facut externarea.
Dupa laparo, s-au perindat medicii pe la mine sa ma vada si sa imi spuna cum a fost interventia si sa vada cum ma simt.
In cazul meu, chistul nu a avut aderente si a fost relativ usor de indepartat (am si filmuletul de la dl doctor). Chistul este inca la analiza, dar suspiciunea medicului este ca a fost de natura mixta: endometriozica + seroasa. A zis ca nu am nevoie de tratament pentru el. La laparo ovarul drept a dovedit un aspect normal, la fel si trompele. La mine, laparo a durat 30 de minute.

Asadar Joi am revenit acasa, am avut de luat un antibiotic si niste supozitoare, mi s-a spus ca 3 saptamani sa stau in repaus fizic si sexual. Concediu am cerut doar pe Vineri si de Luni m-am intors la lucru, desi aveam dreptul la doua saptamani de concediu medical. Asa de bine ma simt, de parca nu am fost operata (in weekend am gatit, calcat si am facut si curatenie ajutata de al meu).
Azi am fost la scos firele si astept prima menstruatie, ca sa incepem activitatea pentru .
Medicul mi-a zis sa nu ma grabesc cu FIV, sa mai incercam vreo 6 luni pe cale naturala. Am incredere in medicul meu, asa ca o sa il ascult, desi, de obicei, ascult de foarte putine persoane...

Ce sa mai, puse cap la cap, mai greu au fost de suportat emotiile dinainte de interventie decat laparoscopia in sine.

Succes si curaj, ca e mult mai simplu decat va imaginati

Mergi la inceput

balanta_tm ce simplu a fost la tine, ai sarbatorile linistite acum. La mine cred ca azi e prima zi de cm si deseara trebuie sa-l sun pe dr sa ma programeze. Mai vad cum se comporta azi, am doar o secretie maronie, oare asta o fi? La cat timp dupa prima zi de cm se face interventia? sau depinde de situatie si de medic. Va pup pe toate si sa faceti oua frumoase azi

Mergi la inceput