Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (52)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Ca tot vorbeam de biserici, taxe si preoti, sa va povestesc ce ni s -a intamplat noua:

Botezul e pe 21 febr, cade o data cu sambata mortilor cand se duce coliva la cimitir si preotii nu sunt disponibili imediat dupa slujba.
Toate bune si frumoase, vb sotzul cu preotul acum o luna si convin pe ora 13:30.
Punem ora pe invitatii, le trimitem si sunam din nou preotul sa ne asigurem ca totul e in regula.
Surpriza: nu se mai poate ora 13:30, va fi ora 14 , 14 si ceva din cvasi motive - ii spunem ca am trimis invitatiile - preotul ne spune din start "daca nu va convine va returnam banii inapoi!!!!

Uite ce a ajuns sfantul botez - troc pe bani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monyca.C spune:

Nikolici de ce nu e buna pozitia cu bebe langa mami in pat ?
Eu sincer o alaptez ff des asa..e cel mai comod ptr ea si de ce nu si ptr mine..de multe ori imi amorteste mana si prefer s-o pun pe pat...mai ales noaptea e cea mai buna solutie..ar fi ingrozitor sa stau in fund la 2-3-4 noaptea sa pape ea...

Mergi la inceput

Babymom - acum am vazut - FELICITARI

Foarte frumoasa initiativa - mamicile din Romanica chiar au nevoie de consulanti de lactatie bine pregatiti.
Multe dintre ele, nici macar nu stiu de existenta acestei meserii.

Ada - multu , orice mic sfat este foarte util, prietena mea trebuie sa incerce orice pana o gasi solutia potrivita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Aaaa si apropo de cantat...nu cred Julymorning ca poti canta mai urat ca mine.Faza este ca eu nici macar nu cand La multi ani cuiva cand e zi de nastere...de rusine, cred ca toti s-ar tavali.
In schimb, si eu cant in mod special doar pentru fi-mea(nu are rost sa dau detalii in ce mod)...si stau si ma gandesc daca o voi mai face cand va incepe sa-si dea seama de ce aude.Atunci cred ca am sa ma retrag in cochilia mea de melc cotobelc fara ureche muzicala.
Si surprinzator...mi s a deschis un sertar cu melodii de la gradinitza, pe care chiar de atunci nu le-am mai cantat...eu din pacate am facut gradinitza la saptamanal, insa se vede ca am avut repertoriu bogat stand atat acolo ...

Nikole mami de Karina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

seara buna sau dimineatza buna

Deci...fetii mele ii ies 2 dintisori, in fiecarea sera TIPA, suge pumnul foarte rau, maraita, agitata, nu sta in nici o pozitie...dat calma baby si calgel...offf, mor cand vad ca se chinuie

MonycaC vazut poze cu Eva

Claudinna superb leaganul

Anamona si noi avem botezul pe 21, am stabilit cu preotul la ora 14.00 (de fapt nasa), mai avem de arenjat sala la restaurant, decoram cu baloane, maine tre sa ne mai confirme cineva si ma sa imi ajunga marturiile...tortul il vom comanda cu 2 zile inainte (bebelus pt tort inca nu am gasit ), artificii iau de la cofetarie, fructe si ceva de rontait tre sa cump, sa vb pt suc.

Cadou nasi: pt nasu a gasit tati un set special de vin...pt nasa: am gasit pe net o rama foto alaturi de inca doua rame unde pui amprenta bblusului ei (talpa si manuta), mai raman copilasii 2 la numar: un bebe si o fetita...ce sa le iau sincer nu stiu

fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

anamona am citit, si ce ti-au raspuns fetele - Ama si Simodina, e perfect ( nici eu n-as fi zis mai bine ).

Cred ca si tu stii ca depinde in primul rand de vointa mamei si de increderea pe care o are ea in capacitatea de a alapta. Cu riscul sa repet unele lucruri din ce s-a spus, punctez urmatoarele:

- mama sa fie odihnita si relaxata; pt. relaxare un masaj al saptelui efectuat de sot, cu miscari circulare pe ambele parti ale coloanei vertebrale, paralel cu aceasta, in timp ce mama sta in sezut cu capul sprijinit pe antebratele asezate de ex. pe masa/birou. Ajuta la ejectia laptelui

- sa incerce sa trezeasca copila inainte de a o pune la san dezbracand-o, schimband scutecul, chiar cu usoare piscaturi aplicate la nivelul talpilor

- sa-si inmoaie sanii inainte cu comprese calde sau cu un masaj circular efectuat cu mainile, dar cu mare blandete ca si cand ai roti un mar intre palme, fara sa comprime foarte tare

- masaj cu jetul de dus, cu apa cat de fierbinte poate sa suporte

- sa traga putin de sfarcuri inainte de a pune bebe la san si sa faca o miscare de frictiune a sfarcului intre police ci index ( ca si cand ai roti un pai intre degete )

- sa mulga sanul inainte pt. a-l inmuia putin; daca sanul e prea plin, nou-nasutul nu poate sa-l prinda, nu are inca puterea necesara si gurita, prea mica, aluneca. Mulsul manual e mai putin traumatizant dar trebuie sa cunoasca tehnica. Pt. mulsul cu pompa - o pompa buna de ex. Avent sau Chicco fisiologica ( cele cu maneta )

- poate incerca acele dispozitive speciale de protruzionare a mammeloanelor ombilicate; exista de la Avent si Chicco ( ulitmul arata ca o pompa de muls cu para, dar de dimensiuni mult mai mici ); se aplica pe mamelon cu cateva minute inainte. Sunt eficiente.

- in loc de aceste dispozitive se poate obtine acelasi rezultat cu o improvizatie, cea descrisa de Simodina, adica seringa taiata la capatul la care se monteaza acul, dar cu marginile protejate dupa taiere cu o banda de leucoplast ca sa nu raneasca

Deocamdata astea sunt "tertipurile" pe care mi le amintesc. Daca imi mai aduc aminte si de altele iti spun.

Ii doresc succes prietenei tale, dar... mingea e la ea in teren.

Poate n-ar fi rau sa apeleze si la ajutor specializat. Un consultant in alaptare ar putea sa corecteze eventalele vicii de pozitie.

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Babymom super felicitari uite asa mai obtii atestate si in concediuSi e super bine ca medici ca tine sa posede astfel de atestate.Poate daca as fi avut si eu parte de consultanta as fi reusit sa alaptez chiar daca am trecut prin ce am trecut.Multumim pt raspunsul cu schimbarea formulei de lapte, si eu ma gandeam initial sa schimb nan cu altceva eu ma gandeam la Humana sau Novalac dar apoi m-am gandit ca poate e mai bine sa continui cu Nan chiar daca e constipat.Daca nu se rezolva pana pe la 9 luni incerc atunci altceva ca e mai mare si nu mai e asa sensibil zic si eu.
Angelynna in perioada cand i-au iesit primii dinti lui Andrei avea niste dureri groaznice, urla efectiv si curgeau apele pe el era si f mic 3 luni si 1 sapt si i-am dat in vreo 2-3 seri 2 ml Nurofen era singurul care l-a mai calmat.Acum se pregatesc cei de sus sa iasa dar parca suporta mai bine e si mai maricel nu i-am dat inca Nurofen ca nu urla asa rau.
Andy.p si noua ne e dor de voi

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

babymom- sunt profund recunoscatoare - suntem foarte norocoase sa te avem printre noi.

i-am trimis un mail acum cu tot ce ai recomandat, o sa vb personal maine cu ea.
Deja i-am dat numarul unei prietene de-a mea consultant de lactatie, sper sa se intalneasca cat de curand.
Intr-adevar vointa mamei e cheia succesului, de aceea vreau sa o incurajez ca va reusi, incerc sa ii mentin moralul ridicat oferindu-i sfaturi practice de rezolvare a problemelor pe care le intampina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Dya ms de sfat, eu am panadol in casa si ii dau putin...offf cat de tare ma termina cand o vad asa

fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikolici

Babymom Felicitari ..acum o sa fii super guru!!!Se vede ca te bucura mult treaba asta...poate ma inveti si pe mine cum sa-mi alaptez copilul la sanul drept ..ca nu prea reusesc decat daca ii tzin capul in palma sau culcata in pat.Si apropo de alaptatul in pat...pozitia lungita cu una bucata de bb la tiztzi...am auzit de la cineva ca nu ar fi indicat ca bebele sa suga asa...este vreun adevar in asta???Ca eu sincer asa imi adorm copilul sau linistesc noaptea cand isi aduce aminte ca ar fi ideal daca i-as baga suzeta naturala in gat.

Nikole mami de Karina

Nikolici vezi ca stii si singura fara sa-ti spun eu: tii capul copliului cu palma stanga ( sa numeste pozitia alaptat incrucisat ) sau alpatezi in pozitia culcat. De ce sa nu fie buna? E foarte buna! Eu o folosesc aproape excusiv pe asta. Trebuie doar sa respecti cele 3 reguli ale pozitionarii corecte:
1.- fata copilului perfect intoarsa spre san ( sa priveasca sanul )
2.- burta copilului lipita de burta mamei
3.- urechea, umarul si soldul lui bebe sa fie intr-o relativa linie dreapta.

Mai este o pozitie care mie imi place mult: pozitia mingii de rugby - pui copilul la san ( sanul drept in cazul tau ), de fapt sub bratul drept, asezat pe o perna mai mare care sa-l ridice la inaltimea sanului, cu picioarele indreptate perpendicular spre spatarul scaunului/fotoliului

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput