LMA - Albinute & bondari de '07 (109)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Fetelorrrr
Azi a trebuit sa il trimitem pe Petrisor la mama la tara, nu stiu pentru cat timp, pentru ca bietul de el sufera ca nu mai iese afara, eu trebuie sa stau mai mult cu bb in brate pana mananca apoi pana ragaie... Am hotarat ca e mai bine pentru el asa si desi noi suferim deja de dor, el a fost bucuros sa mearga.
Peste toate eu am si racit, si bb Calin e cam fornait, sper sa nu faca ceva rau. Poate lapticul meu il va proteja.

Sper astfel sa ma pot odihni si eu pentru ca simt ca nu mai am suficient laptic... in comparatie cu cat era la Petru. Manca mult si tot mai ramanea pentru vreo 2 copii, ma durea spatele de greutatea sanilor... acuma, nu prea. Beau 2 oale de ceai pe zi, cam vreo 4 litri dar tot simt ca nu e suficient. O sa iau o decizie si in functie de cum ia in greutate saptamanal.

Nu v-am spus ceva: in maternitate, dr. neonatolog mi-a atras atentia ca bb are 'ata la limba' si mi-a aratat-o: chiar era o pielita ca un fir alb, care tinea limbuta pana aproape de varf. mi-a zis ca il va impiedica la vorbit si mancat. Cand am auzit, am luat decizia pe loc: am rugat-o dc se poate sa il taie acolo, ceea ce a si facut mai tarziu (cu o mica stimulare desigur). a fost o incizie micuta, rapida, nu a curs sange, pana la urmatorul alaptat nu s-a mai vazut nimic. Era singurul de acolo din vreo 40 de bblusi care avea asta. Mi-am amintit de Diana69 care a zis prima data de asta si citisem atunci ca nu e o 'vorba din popor' si se cheama fren lingual. Voi vedea in timp daca va vorbi bine, ca de mancat... mananca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Despre Petrisor: a inceput sa spuna poeziile pe care i le-am tot repetat noi in timp. Cu ajutor desigur, noi incepem versul si el continua dar chiar am fost socati sa vedem ca face asta. Pana cand nu am vazut la voi nu l-am pus sa spuna, credeam ca va incepe el, din proprie initiativa. Acum ii zic poezioare mici, gen 'tica, tica' sau 'ingerasul meu' si le invata f. rapid. Se uita la mine cand i le spun si rotunjeste si el gurita cand aude prima data cuvintele apoi dupa vreo 2-3 repetari eu incep versul si el continua. Cred ca e un progres si la noi. Trebuie sa ii trimit mamei cateva poezioare usoare sa il mai invete si ea. Nu ca n-ar fi profa de romana dar nu vreau sa inceapa direct cu 'Luceafarul'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

rein mult curaj! E bine cu lui Petrisor ii place sa mearga la mama ta si poate la vara cand o sa puteiti iesi mai mult afara il aduceti inapoi. Ai grija de tine si incearca sa te odihnesti ca sa poti alapta bebe Calin!

lilidana vai ce gest frumos din partea Karinei! Ai niste copii super!

loradin ai tot dreptul sa fii asa cum vrei ... si sa treaca ce e nasol!

stefanya nu e exclus ca modelul e patut pe care l-am luat noi sa fie deja vechi pentru voi.

Eu merg joi la morfologia de semestrul 2 si sper sa aflam si ce sex are bebelusul mic si agitat.

O duminica placuta dragelor si o saptamana usoara!

Gabi mama lui Tudor (1.03.07) si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Rein ai grija sa te odihnesti si sa fii mereu pozitiva in gandire. CE am observat eu cand alaptam e ca nu prea conteaza daca bei 2l sau 4l de apa-ceai. eu vreo 4 luni mancam la pranz doar ciorba, supa de mi se acrise. Intr-o zi, am zis ca eu nu mai pot, si am inceput sa mananc si altceva. Ei bine, n-a scazut laptele. Conteaza foarte mult sa mananci multe proteine si diversificat. Ce am mai facut eu, la inceput, pana s-a stabilizat productia, consumam 3 cani de ceai pe zi. Planta se numeste 'fenugreek'. Nu stiu in romaneste cum ii spune. Dar poate cei de pe la naturiste au auzit de ea. Deci nu consumam prea multe lichide, cele 3 cani + cate o cana cand pompam~ 5 cani si daca mi se facea sete. Deci nu depaseam cu mult 2l.
Acum asa a fost la mine. Fiecare mama e altfel. TRebuie sa vezi ce e mai bine pentru tine.

Despre Amalia...ma chinui sa o dezvat de suzi macar ziua. MErge bine, pana vine tati acasa si ea are impresia ca 'bubi' buna e la el. Ziua in casa cand o mai cere ii dau una careia i-am taiat varful. Zilele trecute a fost mai cald si pe aici, si am stat mai mult pe afara.
Cu cititul seara, am ajuns de la nici un interes, la plansete cand stingem lumina, ca ea mai vrea 'catea'. Am ajuns sa stam seara la citit in carti si cate o ora. Nu se mai 'satura'.
Am luat si noi plastilina. Nu o intereseaza decat sa-i faca Ovi bratari si 'coliere' si manusi din plastilina. O sa fie cam 'high maintenance' cum radea o prietena.

Va las acu, ca avem conferinte cu bunicii

Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007) si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Ieri am dat trimite pe fuga pt ca se trezise tanarul bavarez si daca ma mai bag o tzara langa el adoarme la loc.
nu am apucat sa citesc cele 2 capitole (citesc in paralel si am ajuns pe la pagina 8 la fiecare)pe care le-am ratat...din amintiri..
Ce mai face sora ta ABSOLUTA?
IOANA vad ca tot cu gandul sa ma bati esti....doar problemele lui Victor te mai imblanzesc ca altfel tz tz tz ...cum nu scriu cum ajung ca Giulia cu ochiu' de ciclop...acu sa-mi zici matale de ce era rosie putza lui Matei,ati aflat? Nu de alta dar "frasu de zi" zice de vreo saptamana cand il curat acolo ca-l "doaie tutza" si cand ii zic ca mergem la dr se pune pe bocit.O fi musai sa-l decaloteze? O fi ceva naspa acolo?
GABI daca esti pe faza da un bip cand poti vb sa te sun...ceva vesti cu redutele?
REIN numai plange ca la vara mergi si tu cu Calin si va veti juca impreuna.E pe maini bune.Cat despre laptele din tzizti eu aveam mereu impresia ca nu am suficient lapte pt Vic si cand ma uit acu pe statistici si la poze ma minunez...eu tot mic si nesaturat il vedeam iar el era la 4 luni cat unul de 8 si sa-ti mai zic una....desi am alaptat aproape 11 luni fimiu nu e deloc mai rezistent ca alti copii...din contra . Eu am supt fix 2 saptamani si pot jura ca nu raceam mai mult de 2-3 ori pe an iar acum cu tot clanul bolnav (ciclic ii apuca si pe bunici si pe nepoti)nu am avut nimic.
STEFANYIA multam de aprecieri.O sa caut prin vecini un cablu de Motorola sa descarc filmulete sa vezi cum era acum 1 luna si apoi pe cele de zilele astea.E bestial.Ce mai face Carl? Dar tu cu jobul?
MADY felicitari pentru rezultatele la cura.Se pare ca si tu ai ca Diana aragaz fara cuptor ca daca te urneai sa faci pizze si cuiburi numai slabeai tu "moasa mica"...sau ai o tenacitate de rac hah ?
LORADIN...fa fitze,da vina pe sarcina si nu baga draga banii in toate "stolurile "mosului.Poate va luati o casa mai mare sau schimbati toata mobila in casa decat sa bagi senzori de gaze ..pfiu ce figuri si la moshu ala...cat ia comision de la firme pt astea?
ELYANNE pup piticu pe cucui.Frasu Victor a tras aseara o tampla in coltul mesei din viteza (ca era la curse cu tasu cu masinile spre mare ) si a urlat de am sarit (uda si aproape goala) din baie de spaima...daca mai vedeam si sange cred ca fugeam asa la spital in secunda doi.
MENUET e bine Veve?
LAURA mai sa scrii undeva tot ce zice Edy ca o sa le uiti...prea e bestial si le zice repede..nu trece ziua fara ceva deosebit
BIKY nu o da la intors cu baiatul meu,da?Io ziceam asa ca ar fi bine sa fie mai dezghetata nu ca nu o vreau..si daca o trimiti tot "gospodaia" ca masa si cu cartea de retete in lada de zestre eu o iau. Nu ca Giulia sau Antonia ar fi de lepadat..dar e prima iubire...imi placea mie si Timi a lui Kmi dar ea nu ne baga in seama si mai e si Ana lui Loradin si bucalat de Veve,vorbareata de Iarina..cu Nora nu ma bag ca s-ar putea sa se bata pe suzete figuristii si nici jip n-am, sunt si oltencele Teuta si Raisa dar am auzit ca oltencele sunt afurisite si io imi apar puiu'ca o leoioaca
LILIDANA...si eu il suspectam pe Vic de astm (noi avem ceva umezeala in pereti de cand am pus termopane )dar nu ne-a zis nimeni nimic.Cum e David? ia trecut tusea? Am vazut pozele si mi s afacut un dor de duca la zapada din copilarie,la zilele geroase si serile in care veneam inghetate si bagam ceaiuri cu covrigi si cozonac .Karina e o fetita pe cinste asa voiam si eu o fata dar ma consolez ca poate oi avea si eu o relatie de prietenie cu al meu cum are Kitty cu Raul si o iesi ceva bun si din al meu.
RADCARMEN cum ti-au iesit analizele?Eu nu am mai apucat sa merg la control cu toate virozele si bacteriile lu'fimiu.Poat edupa ziua lui ma duc...ca nu m-oi curata eu asa repede.

Ceva amuzant de fimiu.Dupa ce a trecut de faza lui NUUU, a inceput faza "nu deau =nu vreau si da deau = mai vreau".Nu vreau sa ma imbrac,sa pun pampers,sa fac in olita,sa strang jucariile..in schimb VREU -mereu desene,curse cu masini in casa,fotbal in casa (aici tasu e de vina ),udat patul cu laptele din biberon,varsat zatul de cafea pe masa si pictat in el cu degetele (vina mea ca am uitat ceaca pe masa).
Acum au trecut si astea si ma trezesc ca numai pot face nimic fara sa intrebe : "CE ETE?" Ssau "CE TE AUDE "...aseara a zis ca-l "doaie bibica=burtica" si bag repede o doza de gripe sa io infing in gura...niet..imi da mana al o parte si intreaba "Ce ete?"..ii explic copilului ca e siropel pt burtica el "Nu deau" ..eu "mai mami daca nu-l iei mergem la doctor".."nu deau a dotol.E bum (bun)?"..."e bun mami ..pune limbutza si dac nu-ti place nu-l iei"...linge un pic si zice asa ca si cum mi-ar face un favor "e bumm..ade da-mi".
Mai tarziu m-am retras intr-alta camera sa ma epilez.El repeta cu tasu unde traiesc animalele ( avem carticelele dupa care l-am invatat ca animalele traiesc "in daduie sau inga casa omulului")si il aud cum striga contrariat "Mami ce se aude?"..eu:"epilatorul,iau parul de prisos."...el venind in fuga ma vede si se pune pe smiorcait:"nu mami ca doaie,nu deau sa faci asha,ade opeshte."
E mortal.Acum ca a "inviat" ma surprinde cat de iute prinde tot.E drept ca la inceput toate animalele traiau in padure,a doua zi toate mancau mere si pere,dar pana la urma a invatat ce mananca fiecare si unde traieste.Le mai amesteca doar cand are chef de glume cu noi pentru ca vede ca ne distreaza nestiinta si ca stam mai mult sa-i explicam daca face pe nestiutorul.Si s-a prins ca ne place cum zice portocaliu (CHICHILUL) si alb (ABLL) si daca ne vede tristi sau absenti ne arata cate ceva care are o cu totul alta culoare si zice "ute mami vaca (sau orice nu e portocaliu) chichilul" si ne remonteaza.
Sa vorbit de dormit in pat cu sau fara copchil.Eu am avut copil model.Dormea in patul lui si ziua si noaptea.La 8 luni cand au inceput sa-i iasa dintii din comoditate (sa nu il iau din ora in ora in brate,la san) l-am luat cu noi in pat unde a dormit pana la 15 luni.Apoi la socrii 3 luni si in weekend de dorul lui daca zicea cineva sa nu dorm cu el cred ca le spargeam capul.Acum are patul lui langa al nostru.Adoarme cu unul din noi langa el (lipiti de perete ca e pat de 80cm lat)si apoi singur sau adoarme in pat la noi si cel care vine apoi in camera il muta in patul lui. Are asa un efect de sedativ ca ne adoarme instant.
Faza zilei de azi:pleaca mama la sora mea.Victor smiorcaind taetral "nu peca mamaieee..sunt tuminte"..mamaie induiosata ii zice "nu baiatul meu, nu plec din cauza ta.Ma duc sa-mi iau tigari"..la care fimiu luand o figura de om mare usor incruntat ridica degetul aratator spre mama si zice hotarat :"nu voie didaie, nu voiee.."..Am intepenit cu zambetul pe buze.Grija mare Marto ce-l inveti ca te pune fitu la respect maine poimaine.Uite d'aia fumez eu p efuris si mai mult la birou...sa nu ma prinda SHEFU Victor.

Mereu am vrut doi copii si ma emotionez cand aud de gravidute dar eu zic PAS.Am motivele mele si inca serioase..sa numai zic ca am 30 spre 40 si nu mai tin curelele.
Claudia@ a nascut? Stiti ceva.Sper ca sunt bine atat ea cat si puiul mic.
Va pup pe obrajiori (ca pe buia nu e voe )si va doresc muuulta sanatate si o saptamana frumoasa si linistita.

Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai

Asa s-a nascut Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Rein, hai ca treceti voi si peste asta, desi cred ca e greu tare...Poate ca, dat fiind situatia , a fost cea mai buna varianta. Acu' sper ca bb Calin sa nu fi racit...Pupam si sper sa simti mai bine

Marta tare haios Victor.Bravo lui, sa te puna la punct si pe tine, nu doar pe mamaia, ca poate te lasi de fumat!
Ziceai de zinnat, ca dupa 3zile nu-i scazuse febra lui Victor, pai asa ne-am chinuit si noi, numai ca noi luam panadol de 3ori pe zi, iar in a 3-a zis, am capat de febra. adica doar antib. nu facea mare lucru...
Despre noi,slava Domnului, ca am scapat de bronsita(sau ce-o fi fost), nu mai haraie la plamani, asa ca maine o ducem la cresa.Sper sa nu mai culeaga ceva de pe-acolo, ca pt luna febr e de ajuns...pontam prea des
Asa am ajuns la nr 3(raceala din ian, si in febr enterocolita si bronsita)-eu le tin evidenta anul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

buna mai pe seara!

rein sa te odihnesti sa te gaseasca petrisor cu forte proaspete, ca el sigur va avea mai multa forta.

marta "dagalash" mai e victor. da' ia mai opriti-va cu bolile astea. da?

putza lui matei nu stim inca de la ce se inroseste, dar bifam la cateva zile. chiar si in weekend, ca ma gandeam daca nu cumva il tin la cresa neschimbat (pai ce? numai kitty sa fie paranoia). inca nu stim dc vom ramane asa sau ne decaloteaza, ca urologul pe care il stim noi e plecat din tara si la altul nu ma duc. deocamdata tinem in frau cu fluoncinolon n. chiar si iritatia de la pampers ba trece, ba iar rasare. acum tot din capitolul paranoia: mi-au zis vineri ca luni sa nu mai duc pampers la cresa, ca are matei. eu, shochi, intreb: dar cati mai are??? de ce? pai asa, ca daca mi-a zis cat mai are am putut sa fac calculul, ca eu duc 3/zi, sa zicem ca nu foloseste mereu 3, daca avea prea multi era un mare semn de intrebare. totusi avea doar 4 pampersi ... in 2 saptamani ... e ok.
sa vedem saptamana asta ce mai bifam. ca pana acum, ba muci, ba tuse, ba bube ... ba ...
ieri dimineata mucea niste mucisori transparenti. am dat cu panadol si oscillo, speram sa ramanem pe linia de plutire.

lilidana cum e david?
va pup!

mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilidana spune:

ioanaradu,martutza,mi-e frica sa va zic,scriu cu litere mici sa nu se "auda" David nu mai tuseste de cateva zile,am inceput tratamentul cu Singulair de 10 zile si cam de 5 nu mai tuseste,adica nu deloc,dar e floare la ureche pe langa ce-a fost.
Sper sa nu revina tusea acum ca m-am laudat,ca mereu asa a fost:cum ziceam ca e mai bine cum revenea .

ioana,daca se inroseste doar putza,nu si in jur,eu zic ca nu e de la scutec.Iritatia de la scutec e si spre fundic si pe partea interioara a picioarelor.Foloseste crema cu oxid de zinc,eu folosesc la David aproape la fiecare schimbat,ca e tare sensibil.
A avut si el,odata,inainte de 1 an,putzulica rosie si doctorita ne-a zis ca asa fac baietii ,nu ne-a dat nimic dar eu i-am pus...picaturi de ochi cu antibiotic .Mi-era frica sa nu fie infectie si i-a trecut,sincer nu stiu daca de la picaturile alea .

Marta,Victor este nemaipomenit cat de mult vorbeste,cate stie,e tare matur pentru varsta lui.Felicitari .

Gabi78,ce simti ca ai in burtica?O fetita?Oricum,orice ar fi sa fie sanatos/sanatoasa .

rein,e important sa nu te stresezi,sa mananci,stiu ca e greu...multa putere .

carmenefr,sa nu mai pontati nimic la capitolul boli,gata pe anul asta.

fuug ca s-a trezit David...va pup....pa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Citat:
citat din mesajul lui lilidana

ioanaradu,martutza,mi-e frica sa va zic,scriu cu litere mici sa nu se "auda" David nu mai tuseste de cateva zile,am inceput tratamentul cu Singulair de 10 zile si cam de 5 nu mai tuseste,adica nu deloc,dar e floare la ureche pe langa ce-a fost.
Sper sa nu revina tusea acum ca m-am laudat,ca mereu asa a fost:cum ziceam ca e mai bine cum revenea .

Lilidana si eu scriu cu litere mici:bravo si tineti-o tot asa!
Sa auzim si mai de bine, ca de rau...

Speeeeeeeer sa nu mai avem parte de "povesti de groaza"...sa ne mai lase...

Gabi dragut patutul si sper sa aveti la ecograf, o surpriza placuta(o fetita, sa faceti pereche, nu?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Sara buna!

Am culcat puiu si ma bag sa scriu si eu doua vorbe. Ma bucur ca piticii bolnaviori isi revin. Doamne ajuta sa nu mai avem probleme serioase !

Marta, din aceleasi motive ca si tine nu am reusit sa imi scot analizele facute la sf lui noiembrie si imediat e sf de februarie. Cred ca dr. zice ca is plecata cu pluta. M-am programat de enspe mii de ori si de fiecare data s-a imbolnavit Vlad. Asa ca nu mai fac planuri, ma duc pe nepusa masa. Foarte fain vorbeste Victor, te invidiez pentru asta si va invidiez (in sensul bun al cuvantului) pe toate cele ale caror pui vorbesc, manca-i-ar mama.

Carmen, tinem pumnii sa nu mai colecteze nimic Teo de la cresa, eu zic pas pana la vara. Il duc la o matusa pana se mai revigoreaza ca asa risc sa o iau pe ulei.

Am inceput sa ii dau lui Vlad un tratament homeopat si deocamdata a capatat o foamete de lup. Sper sa o tina tot asa. E tare haios ca cere papa toata ziua.

Cam atat pe azi, sa aveti o seara faina si o noapte linistita!

Pupici!

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 7 Aprilie 2007
Vlad de la 0 luni la 1 anisor
Vlad 1-2 ani

Mergi la inceput