Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (49)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Vreau sa lansez si eu o intrebare ca sa mai aud si alte opinii va rog sa raspundeti cat mai multe:
In camera unde stau bebei vostri merge tv???E atat de daunator acest lucru???

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

In camera unde stau bebei vostri merge tv???E atat de daunator acest lucru???

Hmmmm.... Copiii mei sunt amandoi atrasi de TV. Teo de la nastere si pana acum a avut TV in camera, pentru ca, de fapt, mi-a luat camera.
Cand a inceput sa umble si se ducea glont la TV si se lipea cu fata de el mai ceva ca de mama lui... am cumparat unul flat si l-am cocotat pe perete. Dar televizorul este nelipsit din viata lui (acasa). Am observat ca daca nu vede unul... nu vrea.

Radu nu a avut tv aprin langa el tot timpul. L-am tinut in cealalta camera, unde e liniste, proaspat renovat si la tv acela dau drumul f rar. Totusi, cand il duc in camera la Teo sta cu ochii pe TV de parca l-ar cunoaste

E daunator prin ceea ce copilul vede la TV. Poate vedea imagini violente pentru el, care il pot marca. Unii spun ca e daunator si prin faptul ca se invata copilul sa vada doar TV (imagini la viteza mare) si nu mai are rabdare... aici cred ca depinde de copil, o data, si apoi..., traim in era vitezei.
Da, in zilele noastre povestile se vad la TV, nu se citesc de catre strabunica... in fine. Nu mi se pare ca Teo e afectat de asta, chiar arata mare interes pentru litere si cuvinte...

Fizic nu e daunator, zic eu... cele flat/ monitoarele...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Pupici si de la noi.
eu va tot citesc dar nu apuc sa scriu, am nervii pe moatze si nu reusesc sa ma adun si sa fiu coerenta.
Azi am iesit si noi la plimbare si tare bine ne-a prins, fica'mea e o hlizita, cum ii zambeste cineva cum izbucneste in ras, trage cate un hohot de ras dupa care chitaie. Ma topesc dupa ea cand o vad asa.
Ieri am inceput si noi diversificarea, ieri a mai fost cum a fost, azi a fost dezastru, radea cu biberonul cu supica in gura si nu a fost chip sa o conving sa pape ceva.
Maine incercam un pireutz. De cand cu diversificarea vad ca nici nu mai vreasa doarma la ea in pat, daca o duc la ea in camera se trezeste din 10 in 10 minute, cand e cu mine nu mai e problema asta in schimb eu dorm intr-o pozitie de contorsionista.

Dya eu am si laptop-ul si televizorul, cand stau ziua in living merg amandoua, dar nu o las pe Deea sa se uite la televizor nici la calculator, chiar cred ca pot crea probleme la ochi. In schimb maica'mea are o adevarata teorie in ceea ce priveste efectul radiatiilor asupra bebeilor, mai ales ca nu au fontanela inchisa.

fericita de Andreea-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Dya eu doar la wc nu am televizor.... Si recunosc, il las sa se uite. Chiar ii dau pe bebe tv. Mi se pare senzational programul asta. Imaginile sunt fff mari , se misca foarte incet si fundalul muzical este special conceput pt bebei. Cand il aduc in sufragerie si il pun inbouncer ii dau pe postul asta. Altfel mai fura el cand stam prin camera si il tinem in brate ,, sau cand il pun pe paturica si poate sa intoarca singurel capul sa se uite...
Si valentina se uita daca avea chef si nu i-a facut niciun rau. Cred insa ca tocmai pentru ca nu ii interziceam sa se uite ,nu era disperata de treaba asta. Ea era mai fascinata de noi si de jucarii decat de tv. Davidutu are sa fie la fel. Ii plac mult jucariile si sa se conversesze cu noi. Dar il mai atrage si tv-ul.
E adevarat ca difera de la copil la copil. Se spune ca nu e bine sa ii lasi prea mult la tv , ca mai tarziu nu vor mai fi interesati de carti sau de jucarii. La noi nu au fost probleme de genul asta.

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CosmyB. spune:

Dya noi nu avem televizor in dormitor, nu ne face bine nici noua adultilor, dar micutilor... sotul meu zice ca in dormitor "doar se doarme" deci fara tv, dar in schimb radioul merge non-stop mai putin noaptea.

Citeste www.4shared.com/get/65723758/c63e0291/Efectele_micului_ecran_asupra_mintii_copilului.html jsessionid=85BAC554306B5DEDC2E6341D3FED90D9.dc90" target="_blank">aici despre efectele tv-ului!

Acum chiar ca plec la nani. pe toate!

Pozici
Mami super happy de Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Hop si io!
Am incercat sa ma informez cu legile astea si tot n-a reusit sa inteleg - de ce nu vor astia de la spital sa-mi dea ce mi se cuvine? Ca doar nu din buzunarul lor imi dau?

CosmyB sper ca inca nu te-ai culcat. Poti sa-i faci baie Mayei daca are nasucul infudat ( chiar si daca e racita mai rau nu se renunta la baita ). Daca are si muculeti poti sa-i dai Eurespal 3x2,5ml/zi, pt. ca reduce secretiile de la niv. tractului respirator. Si continua cu picaturile si aspiratul nasucului.
Sa va faceti bine!

Khristin am eu grija cu ceaiul negru ca pun doar doua "prafuri" ( adica cat ramane intre 3 degete ) la o oala de 3l de ceai de fenicul. Nu ma risc eu sa nu doarma bebe!

300 ca ziceai de greutatea pe care o suporta wrapul - ieri l-am pus si pe Victor ( cel mare ), care are 21,5kg, in wrap si a rezistat. Wrap-ul vreau sa zic, ca spatele... doar 15 min. Desi e mult mai usor decat daca ar trebui sa-l car in brate

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danadumitru spune:

babytzatu mereu ma salvezi

iar cu TV-ul, si noi ne uitam la el, iar uneori parca urmarim cu atata interes stirile , speram sa nu dauneze .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CosmyB. spune:

Babymom nu m-am culcat, bantui inca pe aici Multumesc mult pentru sfat!
I-am facut baita, trebuia sa-i fac, o spal pe cap tot la 2 zile, nu in fiecare seara si acum era a doua seara si nu o puteam lasa asa. speram sa treaca rpd sau sa fie numai vina umiditatii.. asa ma imbat eu cu apa rece am scos f putin din nasuc, dar suficient cat eu sa intru in fibrilatie ca nu mai facem vaccinul. Multumesc inca o data!

Pozici
Mami super happy de Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Noi nu avem Tv... Insa fetita se uita la monitor; odata pt ca probabil imita, desi parca e prea mica pentru asa ceva; in al doilea rand pentru ca e colorat si imposibil de ratat. Mi-e imposibil sa o feresc de monitor; uneori e chiar in brate la diversi si se uita la film ca un om mare. Am tot ferit-o pana am lasat-o o data singura cu calculatorul ca sa-l ajut pe tati 5 minute si am gasit-o absorbita de actiune...

Babytza sa ne zici cum a iesit branzica.

Cosmy sper ca deja sunteti bine.

Irina, am sa treaca situatiile cauzatoare de stres. Ma tot gandesc la tine si la ce-ai scris tu de sarbatori. Trebuie sa fie tare greu dar va si trece.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

va dau cafea de dimineata; cu lapte sau fara?

Iar am dormit in reprize scurte. Cu mandra care dormea de la 8 ce somn pana la 10 sa mai pup eu azi? Pe langa trezirile ei, toata noaptea mi-a capul numai click-click, click-click, muuult si repede pt ca gamerul sef a fost in actiune pana pe la 4, cand n-am mai putut, mi-am pus perna in cap, clicul duppa mine; m-am intors de pe o parte pe alta, clicul dupa mmine.

Asa ca am rabufnit, dupa ce la 2 il intrebasem daca el nu mai doarme (raspuns: da' ce treaba ai cu mine? eu: pai acum n-am dar maine o sa am si o sa dormi pana 2 )... bun! La 4 i-am zis asa: mai frate, eu nu mai suport; vreau si eu sa DORM si vrea liniste-liniste-linite. Asa ca s-a bagat la somn cu spatele la mine

Asa ca am mai cascat ochii pe telefon cititnd un articol despre cum simt taticii ca e cand esti tatic - era liniste da? Parca pra liniste; si pe la 5 fara zece i-am mai dat o portie fie-mii apoi am adormit, iar la 7 dormeam iepureste printre gangurrile proaspete ale cupilului, pana a dat semne ca ar vrea sa adoarma ... mancand. Ma rog, am mai incercat noi niste scheme pe-acolo, pana ce cred ca s-a umplut bine cu lapte. Chiar si acum am facut o pauza de laptic, iar acum o mutra hazlie ma priveste inocent dintre ceasrafuri verzi mofaind un deget cu buza de jos.

edit: asa frmos se fac dungi de sare pe peretele meu! Va fi cald astazi, cred eu ca aterizez prin parc cu una bucata soatza nedormita desigur. A, scriu atat de mult entru stiu cat e de enervant s auzi tastaturi in timp ce dormi; dar acum e ZIUA. Sunt o rea; banuiesc ca daca nu scriam aici urlam la el mai tarziu. O sa-mi fac blog :)))

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

Mergi la inceput