Cum crestem un copil ordonat?
Raspunsuri - Pagina 6
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Desiree2002 Am citit o pagina jumate si am intalnit deja de 2 ori mesaje ca "nu-mi fac patul"!!! Sa nu va suparati, dar eu nu inteleg! Voi chiar niciodata nu aranjazi patul? Adica seara va aruncati pe asternuturi mototolite si dormiti? Dormiti bine? Pe mine cred ca m-ar apuca crizele de nervi sa nu fac patul in urmatoarea jumate de ora dupa ce ma trezesc. Juma de ora acu, de cand e Victoria, ca intai o schimb si ii dau sa pape, apoi cat ea se joaca eu fac paturile. Ca inainte de Victoria ma ridicam din pat, il aranjam si abia apoi ieseam din dormitor.Eu cred ca daca ii inveti de mici sa stranga dupa ei si da, puterea exemplului! asa se vor invata! Vii din iras, te schimbi, pui hainutele la cosul cu rufe murdare, iei hainute de casa. Seara schimbat in pijamale si hainutele de casa la rufe murdare. Si iaca tot asa. Acu' io tre' sa recunosc ca eu sunt obsedata cu ordinea si curatenia si (multumesc lui Dumnezeu) si sotul meu la fel. Imposibil sa luam un lucru si sa nu-l punem la locul lui IMEDIAT ce am terminat. _ Victoria Isabella ![]() http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02 |
Nici eu nu fac patul ... dimineata.
Eu sunt foarte somnoroasa de fel si dorm pana (sau mai corect spus pana dupa) in ultima secunda posibila
Cand venim de afara seara (ca de la job mananc din mers si fug in parc sa schimb bona la plimbat copilul) - abia atunci apuc si eu sa fac patul. Si dorm foarte bine, ba chiar prea bine (vezi mai sus
Acuma eu nu inteleg care e diferenta la dormit daca faci patul la 8 dinineata sau la 8 seara? Serios nu pricep - as dormi mai bine daca as face patul cu 12 ore mai devreme?
Cred ca la acelasi "sistem" se refereau si ceilalti care ziceau "nu fac patul". Nu ca nu il fac deloc (dorm in aceleasi cearceafuri de 5 ani
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
anya spune:
Eu am scris ca nu fac patul
. Dimineata, cand ma trezesc, cearceaful nu e mototolit, asa ca nu am ce sa intind. Pilota, la fel, nu e "smotocita" -asa ca, ori o las pe pat, cum o fi, ori o impaturesc si o pun la capul patului (asta foarte rar). Plec la 7.30-8 dimineata din casa si uneori ma intorc seara sa dau laptele copiilor si sa-i culc. Copiii si sotul au programe similare. Seara stam 1-2 ore impreuna si gata, la nani. Nu vine nimeni sa verifice daca plapuma e dreapta sau nu. Prin "facut patul" inteleg sa pun deasupra o cuvertura, eventual si niste perne ornamentale - ei bine, asta nu o fac si nici nu inteleg-i rostul. Chiar cred ca am o cuvertura de genul asta (primita cadou), dar nu stiu prin ce sertar o fi aruncata.![]()
Victoria_mami spune:
Anya, eu nu ma refeream la cuverturi si perne ornamentale, ci doar la a aranja cearsaful, pernele si plapuma. Atat! Ca asta nu intelegeam.
Sorana, nu, nu e nici o diferenta daca aranjezi patul cu o ora sau 8 ore inainte de a te baga in pat, dar eu intrebam daca nu se aranjeaza patul DELOC!
Eu va rog s anu va suparati pe mine, dar eu chiar nu intelegeam!!! Nu criticam pe nimeni. Doar vroiam sa inteleg!
_
Victoria Isabella 
http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02
sorana spune:
Desiree nu se supara nimeni 
Eu speram ca gasiti ceva motivant sa ma scol din pat cu 10 min mai devreme sa nu fiu mereu in intarziere dimineata ![]()
Anya recunosc ca la cuvertura si perne ornamentale chiar nu ma gandisem. E prea complicat si sa ma gandesc la asta ![]()
Adevarul este ca pe vremuri (in studentie) eram destul de ordonata si faceam si curat prin casa, mult mai des ca acum. Si cand era fi-mea mica am avut o perioada (nu m-a tinut mult
) dar am realizat la un moment dat ca job + copil + trebaluit in casa inseamna de fapt mai putin timp cu copilul. Drept care mi-am luat femeie la curatenie si imi petrec timpul castigat facand ceva cu fi-mea.
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
ankalaura spune:
| citat din mesajul lui simali Eu am imprumutat din managementul japonez un sistem de organizare numit CANBAN. Este de fapt o impartire a lucrurilor pe containere de anumite culori sau cu anumite etichete. Consider o pierdere de vreme aranjatul jucariilor pe rafturi. Dar cand fiecare familie de obiecte are containerul ei care poate fi adus la locul de joaca, incarcat si pus la locul lui totul devine mai usor. Avem astfel: - container de cuburi - container de masinute - container de figurine - container de dinozauri - container pentru machete de soldatei - containere mai micute (facute din cutii de pantofi imbracate cu autocolant pentru a fi mai rezistente) pentru diferite jocuri care au fost in cutii mari si ingombrante. - materia matematica (carti, caiete, etc.) are culoarea albastra - materia romana are culoarea rosie - materia cunoasterea mediului are culorea galben - uniforma are locul ei - ghiozdanul are locul lui - chiloteii au sertar separat (gramada) - ciorapeii au sertar separat (gramada) - bluzele sunt intr-un raft, pantalonii in altul, jachetele in altul; la intrare are un cuier la nivelul lui pentru hina si un scaunel micut pe care sa se aseze cand se incalta/descalta. - cartile lui sunt la el, pe rafturi separate Alice |
Ia uite frate, deci nu sunt obsedata (ma rog, n-am probleme cu mansarda vreau sa zic
Alex2 spune:
| citat din mesajul lui Desiree2002 Am citit o pagina jumate si am intalnit deja de 2 ori mesaje ca "nu-mi fac patul"!!! Sa nu va suparati, dar eu nu inteleg! Voi chiar niciodata nu aranjazi patul? Adica seara va aruncati pe asternuturi mototolite si dormiti? Dormiti bine? Pe mine cred ca m-ar apuca crizele de nervi sa nu fac patul in urmatoarea jumate de ora dupa ce ma trezesc. |

No comment!Alexandru, tati de 3 copii perfecti
(un baietel nazdravan, o fetita mica luptatoare, si un ingeras in cer)
_
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
Victoria_mami spune:
| citat din mesajul lui luxe Si mie imi place ordinea...mai ales cand ti-o face altcineva.. www.flickr.com/photos/9734044@N08/" target="_blank">Jessica lui mami |
Felicitari celor care pot! Personal, cred ca as curata si inainte de a veni femeia (sa nu gaseasca praf si dezordine... ca m-as simti oribil!) si as face iar dupa ce pleaca, ca poate imi pune ceva unde nu-i e locul, poate nu-mi sterge bine podelele si-a mai ramas o pata pe undeva, asa ca ce rost ar avea? Oricum, in mintea mea obsedata de curatenie, nimeni nu face cum fac eu (bine-rau, cum o fi, e facut de mine). Ca si cresterea copilului: am terminat scoala cu o saptamana inainte de a se naste Victoria si eram ataaaaaat de incantata sa lucrez in domeniul respectiv... acum am renuntat, o sa stau sa-mi cresc copilul, ca doar cum am eu grija de ea nu ar avea nimeni; de fapt, daca maica-mea ar mai trai si ar veni ea sa aiba grija de Victoria m-as duce la servici fara probleme. Dar deja asta e alta "mancare de peste"...
_
Victoria Isabella

Victoria_mami spune:
| citat din mesajul lui ankalaura Na ca nu sunt singura Si nici eu nu am (inca) umerasele de aceeasi culoare, si nici macar de acelasi model. Adica nu toate, ci doar pe categorii |
Eu - da! Umerasele noastre sunt toate albe! Si ale Victoriei sunt toate roz cu printese. Si da, si la mine in dulapuri, toate sunt aliniate spre perete, hainele sunt puse pe umeras toate in aceeasi directie, cu fata spre interiorul dulapului, nu spre peretele din spatele lor.
_
Victoria Isabella

mina spune:
Intrebare nevinovata pentru fetele cu umerasele (zau, nu va suparati): cu umerasele cumparate odata cu hainele sau cele primite de la curatatorie ce faceti? le aruncati?
Si inca o intrebare, de asta data pentru orice m-ar putea ajuta: exista, s-a inventat, vreo metoda de depozitare a umeraselor atunci cand nu-s folosite ? (alta decat sa le agati goale in dulap, ca asta ma calca pe nervi).
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Victoria_mami spune:
Mina, da, eu le arunc, in general. Am un dulap ptr. geci si acolo tre sa recunosc ca mai am si alte umerase, de metal sau negre...
Umerasele ce mi-au venit cu hainutele Victoriei (TOATE au venit cu umerase) le-am aruncat (de fapt, le-am pus in cutia de plastic ptr. reciclare) si am cumparat umerasele roz cu printese.
_
Victoria Isabella 

Sa nu va suparati, dar eu nu inteleg! Voi chiar niciodata nu aranjazi patul? Adica seara va aruncati pe asternuturi mototolite si dormiti? Dormiti bine? Pe mine cred ca m-ar apuca crizele de nervi sa nu fac patul in urmatoarea jumate de ora dupa ce ma trezesc. Juma de ora acu, de cand e Victoria, ca intai o schimb si ii dau sa pape, apoi cat ea se joaca eu fac paturile. Ca inainte de Victoria ma ridicam din pat, il aranjam si abia apoi ieseam din dormitor.