Cum crestem un copil ordonat?
Raspunsuri - Pagina 4
sorana spune:
Felicia - copilul va gasi cu ce sa faca casa un haos ![]()
Culmea e ca mie imi place.
Evident ca mai strang, mai bomban, mai strangem amandoua dar ... daca n-ar fi jucarii pe jos in sufragerie ... n-ar mai fi casa mea ![]()
Ce am remarcat la fi-mea cea dezordonata este ca ea stie unde-i sunt. De ex. era in cada si ma strig sa-i aduc o anume sirena. Eu, confuza "Dar unde e?" Si mi-a zis copilul foarte exact unde e sirena aia ... Deci in dezordinea ei ea stie unde-i sunt jucariile. Si se supara daca le muti locul. Ceea ce mi se pare corect. Asa ca eu m-am relaxat si treaba ei ce face la ea in camera ![]()
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
mina spune:
Am avut si inca am colege care functioneaza exact asa, pe principiul dezordinii organizate. Pe mine ma ia durerea de cap cand le vad biroul, si evit sa ma asez la biroul lor ca, fara sa ma pot abtine, ma pun sa fac ordine....Insa ele stiu EXACT unde se afla fiecare obiect si de multe ori, mai in gluma mai in serios, mi-au atras atentia sa nu pun mana sa mut ceva ca le stric "nomenclatorul"....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
sorana spune:
Asa e, Miruna 
Sunt oameni care functioneaza mai bine in dezordinea lor organizata.
De fapt ceea ce pare dezordine e un stil propriu de organizare.
Pana la urma cine zice ca-i mai bine asa sau invers ... important e sa gasesti ce-ti trebuie si sa nu fie mizerie (pe sub dezordinea de la birou sa mai stergi praful din cand in cand
).
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
J G spune:
| Citat: |
| Eu sunt deci pentru dezordinea organizata. Copilul meu oricum nu va avea niciodata atatea jucarii incat sa devina vreun messy |
Felicia m-ai facut sa izbucnesc in ras. Copii fac o dezordine monstruoasa - gasesc ei cu ce. Eu probabil sunt un freak si ador sa vad casa plina de jucarii plus oale palnii linguri prosoape sutienele mele rochiile ei foi imprastiate carti creioane carioci in fiecare seara. Imi place da. Vorba Soranei, n-ar mai fi casa mea daca n-ar fi asa!
Nu o invat sa faca ordine si nici nu o sa o invat. Nevoia de ordine vine din utilitatea ei. Ea oricum participa la cateva treburi casnice deja din amuzament: de pilda ma ajuta sa intind rufele pe uscator si e foarte meticuloasa, sterge pe jos cand varsa din iaurt, se sterge pe burta cand da pe ea, duce lucruri la gunoi.
Mama facea ordine de hotel, si-a trait viata si-a mancat ore pretioase frecand si curatand. Eu sunt destul de ordonata dar am invatat sa fiu ca sa-mi usurez viata.
J si Carla (05.02.2006)
ilse spune:
La mine desi i-am crescut in acelasi stil pe amandoi
, mezinul nu-l pun ca are doar 7 luni, sunt doua firi total opuse, ceea ce-mi da un pic de gandit cu chestia asa cu "cum sa crestem un copil ordonat"...fii mea 5 ani, e dezastru, le insira pe toate, papusi, paturi si hainute de papusi, alte jucarii, ma rog, o nebunie...mijlociul 3 ani, are mania ordinii, toate sunt la locul lor in cutii si dupa ce se joaca le strange frumusel, masinute, lego, avioane, astea au cutie totalmente separata si sa dea naiba sa-i puna careva o masina acolo ca-ti face capul patrat
...deci cum se explica diferentele asta in caracter ca doar cu aceleasi lucruri ii toc la cap pe amandoi
?
Aaaaah si mai si sunt nascuti in aceasi zi la diferenta de 2 ani, doar asa ca o curiozitate
...totalmente diferiti
.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
sorana spune:
Aaaa si mai vine cu prietene acasa. Atunci sa vedeti dezastru ![]()
Dar e fericita si se joaca frumos ... ce conteaza ca acum am o vopsea care nu iese pe un perete? De la ultima sedinta de pictura cu o prietena ![]()
Ilse imi imaginez cum sunt ai tai - unul pune in ordine, cealalta insira ![]()
Sorana si Monica (6 ani)
ilse spune:
| citat din mesajul lui sorana Aaaa si mai vine cu prietene acasa. Atunci sa vedeti dezastru Dar e fericita si se joaca frumos ... ce conteaza ca acum am o vopsea care nu iese pe un perete? De la ultima sedinta de pictura cu o prietena Ilse imi imaginez cum sunt ai tai - unul pune in ordine, cealalta insira Sorana si Monica (6 ani) "Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein |
Da exact
daca mai las lucruri vraiste, si nu facu 3 ani decat in ianuarie, cred ca o sa-i manance sufletul nevestei luieu si 3 banditi: ilse, sven si thor
mina spune:
Fiul meu si al colegei mele...stan si bran, ca unu e nalt si slab, celalat plinutz si indesat.
Pe plaja: unul turna nisip pe masinute (al ei) altu curata masinutele de nisip (al meu). Unul voia numa in nisip si in apa (al ei) altu facea piele de gaina cand calca pe nisipul ud si murdar (al meu). Interesant e ca nu au rezistat prea mult, dupa fro ora (noi stateam pe margine si ne distram ca incostientele...) al meu si-a adunat toate jucariile in sacosa ca se murdaresc (eeeeeeeeeeeee !!!!) si a declarat ca el nu intra in apa ca =s valuri si-l stropesc
.
In schimb la Sovata, la Lacul Ursului, unde strandul nu are un graunte de nisip si apa e lina si nu stropeste nesimtita, a stat numa in apa.....
D'aia ziceam: e si din gene, dom'ne, orice am face noi.....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
ankalaura spune:
DANA - mama e taur, eu balanta. Eliza e fecioara
Are ea destule fixatii din zodie deja, ei bine, asta cu ordinea imi lipseste! Desi are "veleitati"... daca ii dai doua pungi de margele amestecate, le aseaza inapoi in cutii pe culori si marimi 
Fecioarele tipicare ajung sa fie asa tipicare... de exemplu fac liste peste liste, pana cand nu mai apuca sa puna in aplicare de multe liste ce au 
A propos de copilarie, eu si frate-miu eram bezmetici. Aveam un var care era ordonat tare, mereu mi-l dadeau toti exemplu, cum isi aranjeaza el hainele etc... Ei bine, acum el este un dezordonat, de fapt este indiferent cu orice aspect al vietii sale, iar eu si frate-miu ne putem lauda cu o viata organizata, samd...
ALEX - si eu am invatat-o coresct zic eu, de exemplu strange jucariile inainte de culare, daca le aduce in sufragerie o trimit cu ele inapoi la ea in camera, sau o las sa se joace in sufragerie dar trebuie sa le ia imediat ce termina. La ea in camera i le las toata ziua. Seara le strange. De exemplu acum e mama la noi, si o pune sa le stranga de mai multe ori pe zi. De ce sa le stranga de mai multe ori pe zi?
HRISTINA - telefonul silent nu il pierd niciodata prin casa (ala de la birou). Pe al meu da. Dar nu o data mi s-a intamplat sa il iau doar pe unul, sa fac tuturor colegilor un mail ca sunt de gasit pe celalalt, samd.. N-am murit inca. Pe vremuri telefonul era pus intr-un anume buzunar intr-o anume geanta pe un anume raft.... 
MISS PARKER - exceptand faza cu izbucnirile, cam asa e si mama cu curatenia... Pana si acum cand a trecut deja de 60 de ani si sunt deja singuri, face nene curatenie cate 2 saptamani legate! Ca vine frate-miu, ca venim noi, ca vine Craciunul, ca e Pastele! Frate au un apartament cu 2 camere in care iti dai seama cata "dezordine" poate fi nu???
Intr-o zi mi-a zis cineva, venit la noi in vizita, ca nu las copilul sa aiba copilarie, ca si ei erau cu copilul iar eu stateam cu gura pe ei ca tot scoteau jucariile, facusera un balamuc cumplit, topaiau in sufragerie, deranjasera husa de pe canapea... 
M-a deranjat observatia, deh, mi se parea ca se comporta aiurea copiii, ca eu am cateva reguli... de exemplu topaiala se face la locul de joaca si nu in varful patului... Apoi mi-am dat seama ca are nitica dreptate... ce tot ii toc la cap? Oricum nu se cuminteau! Parca eu eram mai cuminte la 5 ani??
Asa ca ori nu mai invitam copii multi (e spatiul stramt foc), ori admit balamucul lasat in urma.
danat spune:
| citat din mesajul lui mina Fiul meu si al colegei mele...stan si bran, ca unu e nalt si slab, celalat plinutz si indesat. Pe plaja: unul turna nisip pe masinute (al ei) altu curata masinutele de nisip (al meu). Unul voia numa in nisip si in apa (al ei) altu facea piele de gaina cand calca pe nisipul ud si murdar (al meu). Interesant e ca nu au rezistat prea mult, dupa fro ora (noi stateam pe margine si ne distram ca incostientele...) al meu si-a adunat toate jucariile in sacosa ca se murdaresc (eeeeeeeeeeeee !!!!) si a declarat ca el nu intra in apa ca =s valuri si-l stropesc .In schimb la Sovata, la Lacul Ursului, unde strandul nu are un graunte de nisip si apa e lina si nu stropeste nesimtita, a stat numa in apa..... D'aia ziceam: e si din gene, dom'ne, orice am face noi..... Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din:09.09.2004 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului Some people dream of success...while others wake up and work hard at it |
Am bolduit ce era mai interesant. Deci...Fecioara domle
Q.e.d.

Dana
mama lu'
Radu Stefan(Fecioras de 2003)"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hai la plimbare