Topic ingrijirea copilului - CIC - (3)
Raspunsuri - Pagina 8
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
iriss27 spune:
Multumesc roxy, o sa anunt si eu chiriasul.
Mie mi-a zis dna de la prot copilului, ca daca nu am primit-o se afla la dosar, ca s-a intors inapoi. In cazul asta, trag concluzia ca ar fi trebuit sa fie recomandata, nu?
Spuneti si voi, va rog, cand incepeti sa primiti deciziile pt 85%. Ar trebui sa primim, nu?
Iriss mami de Yvonne-Maria
(05.02.2007) si David-Alexandru
(08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
Bazar pt Sonia si Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
O cunostinta din Oradea a primit deja noua indemnizatie de 85 % , mai sunt cazuri similare in Bucuresti si in tara? Au inceput sa dea noua indemnizatie?
Albumele noastre
angelynna82 spune:
Buna seara, am si eu o intrebare...am nascut in 12oct 2008 si am 10luni in carnetul de munca...zilele trecuta a aparut in ziarul Click urmatorul articol: www.click.ro/Utile/bani-pentru-cresterea-copilului" target="_blank">Bani pentru cresterea copilului chiar daca am doar 10luni anterioare nasterii
Sa inteleg ca as putea beneficia de CIC chiar daca am doar 10 luni anterioare nasterii? Multumesc si va rog a nu ocoli mesajul meu este foarte important pt mine. fericita de
Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
anaco spune:
Din Iasi...azi am primit scrisoarea cu decizia de recalculare (nu e recomandata, ca si prima). Eu am depus cererea pe 9 ianuarie dar am revenit cu alte acte la dosar de inlocuit in jur de 22 ianuarie. Deci incep sa vina deciziile....asteptam si banii mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
crestem...
Fancy spune:
ciao.
toata lumea primeste o asemenea decizie? eu am depus dosarul prima data la primarie in ianuarie,deci nu e recalculare practic, l-am depus dupa noua lege...ar trebui sa primesc decizie sau primesc doar mamicile care au depus pt recalculare?
mersi:)
Lucia & Iulia, 31.07.2008
anaco spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fancy ciao. toata lumea primeste o asemenea decizie? eu am depus dosarul prima data la primarie in ianuarie,deci nu e recalculare practic, l-am depus dupa noua lege...ar trebui sa primesc decizie sau primesc doar mamicile care au depus pt recalculare? mersi:) Lucia & Iulia, 31.07.2008 |
Toate mamicile primesc indiferent daca e depus pentru prima dat dosarul sau e recalculare...eu una am primit si prima data prin posta decizia cu cei 600 cum era atunci.
![](al9leacer.gif)
![](indragostita.gif)
crestem...
Fancy spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anaco
Toate mamicile primesc indiferent daca e depus pentru prima dat dosarul sau e recalculare...eu una am primit si prima data prin posta decizia cu cei 600 cum era atunci. ![]() ![]() crestem... |
anaco, multumesc:)
Lucia & Iulia, 31.07.2008
Nicolest spune:
In legatura cu emiterea deciziilor am intrebat la ANPS si mi s-a spus ca programul informatic a fost actualizat si ca urmeaza sa fie preluate perimele dosare si sa se emita deciziile.
Sunt sanse ca in luna martie sa primim indemnizatia recalculata.
iriss27 spune:
Mamicile care intra dintr-un cic in altul (avand copii la diferenta de max 2 ani
Situatia mea este urmatoarea:
- copil 1 nascut 5.02.2007, cic1: mai 2007-feb 2008
- copil 2 nascut 8.08.2008, cic2 incepand cu 6 feb 2008 (cand s-a terminat primul cic)
Am scris mail la minister intreband daca voi primi 85% din veniturile dinaintea primului copil si sunt SOCATA de raspuns am primit:
Citat: |
Stimata doamna, Referitor la intrebarea dumneavoastra va informam ca : 1. Potrivit Hotararii Guvernului nr. 1682/2008 punctul 10, art. 19-1 alin(5) si (8): "Art. 191. - (1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile art. 5, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 4 alin. (7). (2) Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita potrivit alin. (1), se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12. (3) Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (2). (4) Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul. (5) In situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute la art. 4 alin. (7) in care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei. Daca persoana realizeaza venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12. (6) In cazul veniturilor din activitati independente sau agricole, la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in calcul veniturile inscrise in actele doveditoare prevazute la art. 6 alin. (5) lit. b). (7) In situatia persoanelor prevazute la art. 4 alin. (7) lit. m), pentru conversia in moneda nationala a veniturilor realizate de acestea, se ia in calcul cursul de schimb valutar stabilit de Banca Nationala a Romaniei din ziua anterioara stabilirii dreptului. (8) Daca din calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului potrivit prevederilor alin. (1)-(7) rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei. Beneficiati in continuare de indemnizatia de cresterea copilului in cuantum de 600 lei, deoarece in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului nu ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, ci ati fost in concediul de cresterea copilului primind indemnizatia aferenta. 2. Va adresati Agentiei teritoriale de Prestatii Sociale. Centrul de Informare si Consultanta pentru Familie tel: 021-313.25.05. |
EU SUNT DISTRUSA PSIHIC, trebuie sa ii dau in judecata! Asta imi mai lipsea, in loc sa imi cresc in tinha copilul!!
Sper doar ca persoana care mi-a raspuns sa nu fie informata corect. Continui sa le mai scriu si sa le dau articolele din lege.
Cine ma poate ajuta? Cunoasteti vreun avocat?
Nu se poate atata nedreptate, plang de una singura
![](plang.gif)
Iriss
![](indragostita.gif)
![](zana.gif)
![](copilas.gif)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
![](majoreta.gif)
BLOG
![](advocat.gif)
Bazar pt Sonia si Andrei
![](floare.gif)