Topic ingrijirea copilului - CIC - (3)
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_ce/mihaela_ce.jpg)
mihaela_ce spune:
Este indemnizatia de ianuarie,primita pe 12 februarie(ce le-o fi venit de au trimis-o asa de repede!)
Oare daca nu ma duc ce se intampla?
Macar de mi-ar da un cont ceva sa-i depun ca nu prea pot sa ma duc pana acolo,acum cand deabia am inceput munca.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_ce/mihaela_ce.jpg)
mihaela_ce spune:
Este indemnizatia de ianuarie,primita pe 12 februarie(ce le-o fi venit de au trimis-o asa de repede!)
Oare daca nu ma duc ce se intampla?
Macar de mi-ar da un cont ceva sa-i depun ca nu prea pot sa ma duc pana acolo,acum cand deabia am inceput munca.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
tuscut spune:
Salut fetelor!
Am o intrebare pentru cele care au depus cerere de recalculare la inceputul lunii ianuarie: ati primit vreo decizie in acest sens? Stiu ca anul trecut cand am depus dosarul pt indemnizatie mi-au trimis aceasta decizie de acordare a indemnizatiei. Se procedeaza la fel si acum?
Multumesc de raspuns!
Irina, de Maria Iustina- 12.10.2007
![](images/user_woman.png)
roxy29 spune:
Irina,
eu am intrebat-o pe doamna care mi-a preluat dosarul si asa mi-a raspuns:ca voi fi anuntata in scris despre decizia de marire ,la fel ca prima data cand am depus actele.Asadar,pazesc cu mare interes cutia postala
alexsong spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elara gasesti aici http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2009-01-07/-926-articol.html citeste hg 1025/2006 art 8 alin 1. imi cer scuze ca prima data am uitat sa pun link-ul ![]() dupa parerea mea..nu ti se aplica. chiar daca e vb de o luna de indemnizatie de post natala totusi CIC1 s-a incheiat anterior datei nasterii bb nr 2 si ti s-a reactivat contractul de munca (a incetat suspendarea care a existat cat erai in cic1). dupa cum stii indemnizatia aceea de post natal o plateste angajatorul... imi pare sincer rau... ti-am mai scris ca ar trebui ceva schimbat in situatia ta...incearca in instanta...dar tr sa te lupti cu statul roman..cu leea in sine, ca e prost facuta si te discrimineaza...comparativ cu cele ce nasc bb 2 in interiorul cic 1. |
Indemnizatia de maternitate este platita de stat din asigurarile de sanatate in baza concediului medical eliberat de medic.
Si eu sunt aceeasi situatie ca si iubu77. Mi s-a terminat CIC1 pe 19.08.2008. Am intrat direct in comcediu prenatal , dupa care acum (maine) trebuie sa depun dosarul pentru CIC2. Daca nu-mi vor calcula 85% din veniturile ralizate anterior de CIC1, voi da statul in judecata, pentru ca asta chiar este discriminare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
tuscut spune:
citat din mesajul lui roxy29 Irina, eu am intrebat-o pe doamna care mi-a preluat dosarul si asa mi-a raspuns:ca voi fi anuntata in scris despre decizia de marire ,la fel ca prima data cand am depus actele.Asadar,pazesc cu mare interes cutia postala ![]() Roxana si ![]() |
Multumesc.
![](floare.gif)
Irina,
![](mamica.gif)
cami2003 spune:
Buna,
Nu este nevoie sa te duci sa depui banii - deocamdata. Trimite un e-mail la adresa Alocatii <alocatii@ddfssbuc.org> - este adresa Agentiei pt prestatii sociale Bucuresti - cea din Hambarului - si explica situatia ta cu date concrete: ca ai depus dosarul, de cand ai reluat serviciul, ca ai primit indemnizatie in loc de stimulent si intreaba ce trebuie sa faci. Solicita si numarul de cont si banca / trezorerie unde sa virezi banii sau doar diferenta pe care ai primit-o in plus. Eu am mai scris mesaje si le inregistreaza si iti raspund tot pe mail.Trebuie sa trimiti documentele scanate - copie CI, CN copil, cererea de reluare a activitatii - ce consideri tu relevant. Succes.
citat din mesajul lui mihaela_ce Buna seara tuturor. Sper ca este locul potrivit aici pentru problema mea...care in mod sigur a fost si a altora ,doar ca nu am gasit eu . Am inceput serviciul pe 5 ianuarie 2009,dupa un an si 9 luni de CIC.Am depus dosarul pentru stimulent in termenul legal de 15 zile,si acum in februarie m-am trezit tot cu 800 lei,aferenti lunii ianuarie,desi trebuia sa primesc doar 300.Cum eu nu eram acasa.....facusem delegatie bonei care nu a stiut si a luat toata suma. Ce trebuie sa fac eu acum,unde sa ma duc sa depun diferenta,am uitat sa spun ca locuiesc in sectorul 6. A mai patit cineva asta? mihaela si ![]() |
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellenuta/Ellenuta.jpg)
Ellenuta spune:
buna
sunt cam in ceata cu legea asta cu 85% din veniturile pe ultimele 12 luni anterior datei nasterii bebelului.
eu m-am intors la munca pe 20 octombrie si acum am ramas insarcinata din nou. DPN-ul este 6 octombrie.
intrebarea mea este daca mi se vor calcula veniturile obtinute din septembrie 2008 (cand inca eram in CIC 600 ron) si septembrie 2009 (cand probabil voi fi in concediu prenatal)?
intra si banii din CIC (adica 600ron) si cei din concediu pre-natal (adica 85% din brutul veniturilor) la calcul? sau cum se calculeaza?? daca ar intra si cei din concediul pre-natal mi-ar conveni mai mult .. caci ies un pic mai sus decat salariul net ..
va rog .. un sfat!
multumesc!
Elena de
Eva Maria (14.01.2008) +
6+
Eva creste mare Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
Andrada79 spune:
Poate ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns.
In prezent ma aflu in CIC, sotul meu a primit preaviz de la servici in care e anuntat ca incepand cu data de 17 martie va fi data afara ca urmare a restructurarii activitatii. Noi vrem ca el sa intre in CIC si eu sa ma duc la serviciu. Daca el pana pe 17 va avea venit ar insemna sa intre in CIC cu data de 18 martie, dar o fi oare ok pt ca la acea data el va avea practic contractul de munca desfacut. Cei de la firma au zis ca ar trebui sa depuna cererea in timp ce lucreaza nu dupa. Acum eu stiu ca legea te obliga se ai continuitate in cele 12 luni anterioare nasterii copilului nu la data depunerii actelor.
Va multumesc!
iriss27 spune:
citat din mesajul lui roxy29 Irina, eu am intrebat-o pe doamna care mi-a preluat dosarul si asa mi-a raspuns:ca voi fi anuntata in scris despre decizia de marire ,la fel ca prima data cand am depus actele.Asadar,pazesc cu mare interes cutia postala ![]() Roxana si ![]() |
Eu prima data nu am primit-o (nu stau la adr din buletin). Vine in plic acasa sau ca recomandata?
Iriss
![](indragostita.gif)
![](zana.gif)
![](copilas.gif)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
Bazar pt Sonia si Andrei
![](floare.gif)