Topic ingrijirea copilului - CIC - (3)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

Buna,

As avea si eu nevoie de ajutorul vostru (sper ca am nimerit bine topicul), va rog :
Sunt in ultima luna de concediu maternal si din 6 mai 2009 trebuie sa intru in CIC. Ma stresez putin cu declaratia de venit pentru ca pe langa fisa fiscala de la locul de munca, mai am venituri ca si distribuitor independent de 480 ron/2008. Cu ce afecteaza declararea acestui venit suplimentar CIC-ul?

Multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

buna seara,
hai sa va povestesc si eu ce am facut in Hambarului.

Dupa telefoane interminabile la care nu imi raspundea nimeni, m-am dus personal sa intreb si eu ce este cu dosarul meu.
M-au trimis la camera 8, unde intreb si eu pe o fata cum as putea afla ceva despre dosar. Imi cere nume, CNp, se uita in calculator si imi zice 600. Zic si eu da, stiu dar vreau sa aflu de ce, sunt probleme la dosar. Nu v-a sunat nimeni, ma intreaba? atunci inseamna ca nu sunt dar nu s-a calculat. Eu l-am depus in 12. ianuarie si insist sa aflu totusi de ce nu s-a calculat nimic. Este la fundul teancului si nu au ajuns, sau e ceva in neregula cu el?
Ma mai trimite la alta camera, ridica din umeri ca nu stie.... o intreb in cele din urma dosarele cu probleme la cine sunt?
La colega de birou, careia cum ii spun numele exclama "un dosar cu mari probleme". Macar aflasem ceva.
Eu in perioada luata in calcul in afara veniturilor de baza am avut si drepturi de autor si conventii civile, deci cote de impozitare diferite, decizii de impunere.
Nu aveam copii dupa deciziile de impunere si una din adeverinte trebuia refacuta ca sa scrie clar natura veniturilor si impozitul retinut.
Deci daca nu ma duceam din proprie initiativa, nu ma suna nimeni si asteptam si acum cu interes indemnizatia marita.
Al doilea drum:
duc adeverinta, copii dupa decizii de impunere si fiindca deciziile de impunere sunt pe un an calendaristic iar adeverintele mele cuprindeau doar cateva luni din an, ma pune naiba si anexez la fiecare copii dupa acele adeverinte pe care le-am depus la fisc.. la anul respectiv. Ba mai fac si niste tabele in Excel ca sa le usurez munca si sa le arat ca fiecare adeverinta in ce decizie se regaseste.
Cum doamna nu era ma duc o data dimineata, colega ei se uita la ele imi spune ceva de genul.. nu scrie ce durata a avut contractul, nu sunteti in CIC nu? Ma uit lung la ea si le iau inapoi. La mine e vorba de anii 2006-2007, si am cate doua trei luni in an cu venituri, nu continuu.
Dupa masa ma intorc, le las la alta colega ce pare sa inteleaga mai bine.
Plec fericita.
A doua zi ma gandesc sa sun sa vad daca le-a primit si e OK. Pe la ora 14 o prind si imi spune candid ca probabil nu o sa imi placa dar nu e bine, ca ar mai trebui refacuta una din adeverinte, nu intelege ce este cu copiile acelea anexate la decizii, ca ei lucreaza cu originale.
Ma infurii, pentru ca desi notasem 3 numere de telefon mobil fix, al sotului etc... nu ma suna nimeni sa imi spuna ca nu e bine.
Imbarc repede copii si hai bombanind acolo.
I-am explicat ce e cu copiile dupa decizii ca am vrut sa le ajut ca daca in adeverinta e trecut venit de 1.000 si in decizie e 1.500... nu o sa isi dea seama ca decizia e aferenta adeverintei. Si am pus adeverinta pe tot anul 2006, care a fost de 1.500, dar nu toata suma se inscrie in perioada luata in calcul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

Buna!

As vrea sa stiu daca voua v-au venit indemnizatiile. Eu am depus dosarul pe 21 ianuarie, la sectorul 6. Pana in ziua de azi nu am primit nici un leu. Am vorbit cu cineva de la Ministerul Muncii si mi-a zis ca nici macar nu s-au apucat de calculat, ca sunt probleme foarte mari cu implementarea softului. In ritmul asta, cred ca o sa primim banii cand o sa iesim din CIC. Am si sunat la sediul de pe Hambarului si mi s-a spus sa nu mai sun ca ele sunt 10 fete acolo si daca stau sa vorbeasca la telefon cu fiecare dintre noi nu mai termina de calculat. Dar daca nu au softul, ce dumnezeu calculeaza????
Nu stiu cu ce isi imagineaza ca ne hranim copiii in lunile astea, pana ne trimit ei indemnizatia. Nu cred ca ii intereseaza, dar mi se pare strigator la cer ce fac...

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

Buna si eu am depus pe 20 ianuarie,am fost in Hambarului si mi-au spus ca la inceputul luni iunie voi primi banii.Asa ca trageti singure concluzia.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice1971 spune:

Este incredibil ceea ce se intampla! Dosar depus in ianuarie pentru care se asteapta banii taman in iunie? Sunt 5 luni, oameni buni!
Oare nu pot fi amenintati cu darea in judecata si perceperea de penalizari? Angajatorii daca intarzie cu plata taxelor la stat sunt penalizati cu 0.1%/zi din suma datorata. Ei sunt mai cu mot si noi suntem prostii care acceptam orice?
Este absolut incredibil!
Eu inca nu am nascut dar termenul se apropie. Ma gandesc cu groaza la ce va sa vina. Pe langa cheltuielile contidiene mai am si rata la banca . Daca nu platesc 5luni rata (in fapt cred ca doar dupa 3 luni se intampla), vine banca si ma executa, imi scoate casa la vanzare. Nu mai vorbesc despre dobanda penalizatoare care este mare. Mi-am facut cash-flow-ul pe anul asta bazandu-ma si pe acesti bani.
Pai 5 luni suna a eternitate in lipsa altor venituri!
Am sa ma interesez ce se poate face in situatia aceasta si cum pot fi atacati.

Mergi la inceput

Da, cred ca am putea face ceva, pentru ca nu se poate sa fim batjocorite in felul asta. Si eu am rata la banca si asta este cea mai mare problema a mea. Hai ca mananc mai putin, mai fac o economie, dar banca?!?! Si pana la urma de ce sa fac eu economie, cand astia nu imi trimit banii care MI SE CUVIN! Ar trebui sa facem o petitie, ceva, orice numai sa ne facem auzite...Nu intereseaza pe nimeni problemele noastre, asa ca va trebui sa ne facem singure ascultate! Da cum??? Haideti fetelor sa ne unim!

Si de ce in iunie? Ca sunt alegeri europarlamentare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy29 spune:

Eu n-am fost pana in Hambarului,dar am sunat si mi-au spus ca primim in aprile,cel tarziu mai!!Acum vad ca deja se spune de iunie!!!
Nici nu stiu ce sa mai cred...sapt asta ar trebui sa vina,astept sa vad ce se intampla..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

au un tupeu fantastic !!!
eu nici pana acumn-amprimit raspuns la mailuri si nici scrisoarea de recalculare.
ma gandesc sa-i bombardam cu mailuri pe adresa ministerului relatiicupublicul@mmuncii.ro
sau petitie sau mailuri trimise la presa sau toate la un loc.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice1971 spune:

Este inadmisibila bataia asta de joc. Din pacate eu pana nu nasc si nu soseste termenul de depunere a dosarului, nu pot face nimic oficial. Dar pana atunci va sustin cu drag.
Ma sufoc de nervi cand vad ce scrieti pe aici, modul in care sunteti tratate in Hambarului, modul cum se raspunde la telefoane, etc.
Si ca o paranteza, am fost si eu in Hambarului pentru alocatia baietelului cel mare pe care nu o mai ridicasem de ceva vreme. Cand am dat sa intru in cladire, m-a oprit o functionara foarte intepata care se afla intamplator acolo (la o tigara) si care mi-a zis ca nu am voie sa intru in cladire. Mi s-a ridicat sangele in cap si am inceput sa-i spun ca nu e in masura ea sa-mi interzica sa intru intro institutie publica, ca doar nu intru la ea in dormitorul matrimonial. I-am mai zis ca atata timp cat salariul si-l primeste si din banii mei trebuie sa ma trateze cu respect. A tacut malc. Probabil ca daca eram mai moale, ma azvarlea pe scari.

Mergi la inceput

Tata este inspector la firma de paza de pe Hambarului. Mi-a zis ca vin acolo zilnic femei plangand, cu copiii in brate,ca nu au bani nici de paine.Li se spune ca nu e vina lor...sa se descurce...sa se imprumute...De ce sa ne umilim pentru ceva ce ni se cuvine? Si cum adica sa ne imprumutam? De la cine? De ce? Pana cand?

Mergi la inceput