Topic ingrijirea copilului - CIC - (3)
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
http://www.capital.ro/articol/concediul-maternal-va-fi-redus-cu-sase-luni-118139.html
stie cineva ceva mai mult?? de cand ar intra in vigoare tampenia asta???? desi era de asteptat........
Mami de fetita
si de baietel
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Nicolest spune:
In comunicatul de presa de pe site-ul ministerului muncii se vorbeste doar de majorarea stimulentului lunar la 30% din cuantumul indemnizatiei in cazul in care mamica se intoarce la serviciu.
Eu cred ca reducerea perioadei la 1 an si jumatate e dezinformare si nu e nimic adevarat asa au zis si la stiri la TVR si pe realitatea.net. Cred ca a spus chiar secretarul de stat Mariana Nedelcu ca nu se pune problema reducerii perioadei de concediu crestere copil.
http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2009-03-31/comunicat-de-presa-privind-acordarea-indemnizaiei-pentru-creterea-copilului-i-a-stimulentului-lunar-1076-articol.html
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/karligutza/karligutza.jpg)
karligutza spune:
hello hello.. urmaresc si eu subiectul si daca uneori m-au lamurit altii pe mine, hai sa va spun si ce-am facut eu azi in HAMBARULUI, poate se lamuresc si altii de la mine...
deci... eu am depus cerere de recalculare in 14 ianuarie... n-am primit inca nici bani, nici decizie... prin urmare azi am fost sa intreb daca e ceva in neregula la dosarul meu;
primul pas, direct pe scari sa urc la birouri, bodyguardul prezent la usa! l-am imbrobodit ca am vorbit la telefon cu o cucoana de acolo care a zis ca ma suna si nu m-a mai sunat, drept urmare am venit sa ma lamureasca personal (zic "e o situatie mai speciala")... ceea ce era si adevarat la partea cu telefonul... si m-a lasat sa intru; zice "stiti unde sa mergeti", zic "da, la camerele 8-9" (merci ca am mai citit si aici, cu toate ca batusem drum pe-acolo si inainte de depunerea dosarului)
pasul 2, camera 9 de fapt, la juridic; acolo fiecare om are cate un sector; eu la sectorul 5.. intreb "probleme la dosar?" iar nenea zice "numele va rog" .. zic numele si-mi spune ca nu, deci dosarul meu a trecut! si mai departe s-a oferit sa ma verifice si la calculator, in biroul de vis-a-vis la "INFORMATICA (ACCES INTERZIS)" - asa scria mare pe un A4 la usa lor.. pesemne sa nu dea lumea buzna acolo...
pasul 3, i-am dat CNP si m-a cautat in computer, m-a gasit, intru sa imi dea banii in aprilie, asa incat acum sunt linistita! si recalcularea au facut-o CORECT... asa incat mai astept sa ma vad si cu banii in caruta!
pe langa mine mai era un nene tot din sectorul 5 care intreba si el tot de recalculare, pt.nevasta-sa, insa depusese dosarul in 18 februarie, iar raspunsul a fost ca inca n-au ajuns sigur la data respectiva! dosarele cica se iau totusi in ordinea cronologica, insa fiecare sector e alocat la oameni diferiti, de aceea si diferente de genul "eu am depus pe 10 si n-am primit si ala a depus pe 25 si a primit" ...plus ca mai pot exista probleme la dosar; juridicul verifica dosarele si suna pe cei cu probleme, tot in ordinea cronologica a depunerii; iar informatica introduce sumele in calculator; asa ca acelasi dosar trece prin 2 perechi de maini... aveau dreptate si ei cand spuneau ca au de procesat 30.000 de cereri si sunt o mana de oameni; cica pleaca la 10 seara acasa! deci s-avem mila si de ei ca si ei sunt ca noi!
mai devreme sau mai tarziu primim cu totii banii, dar e bine daca v-ati interesa punctual daca aveti dosarul in regula; sunt foarte amabili sa va raspunda personal daca mergeti acolo! ce era daca primeam in continuare 600 lei? de bine de rau astia 600 vin in continuare lunar, asa ca ce mai conteaza ca diferentele vin luna asta sau cealalta. na, tin si eu cu ursul aici, dar de fapt cam toate le dam dreptate, nu-i asa?
inca un amanunt asupra caruia eu insami aveam semne de intrebare... nu se ia in calcul venitul lunii in care ati nascut pt.ca ar fi nedrept pentru o mamica care a nascut pe 1-2 ale lunii si ar avea nu stiu cum calculat salariul... asa incat se iau cele 12 luni pline inaintea nasterii copilului.
eu una aveam curiozitatea asta, drept pentru care pe adeverinta mea erau trecute 13 luni, adica iulie 2006 - iulie 2007 (in iulie 2007 am nascut) si nu stiam pe care din ele o sa o excluda; poate va e de ajutor si voua.... caci cei care au dus adeverinta cu luna nasterii si fara prima luna cum considera ei, inseamna ca trebuie sa refaca adeverinta si poate de asta n-ati primit banii inca.
cam atat, daca aveti intrebari va raspund, insa cred ca v-am spus tot ce stiam.
s-aveti o noapte buna!
karligutza
sunt mamica Adelutei
roxy29 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bursucelu Stie cineva numarul de telefon din Hambarului? |
uite aici nr de telefon si programul http://www.ddfssbuc.org/
Roxana si
![](bibe.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/papanash/papanash.jpg)
papanash spune:
karligutza, ce intelegatoare esti, astia care nu catadixesc sa raspunda la telefoane sunt platiti din banii nostri, noi daca nu ne platim la timp darile suntem sanctionati, tu o sa primesti cumva vreo dobanda la indemnizatia intarziata atatea luni ?
pe mine ma deranjeaza foarte mult neseriozitatea lor, stau cu banii in cont ( fiindca guvernul a deblocat fondurile ) si pe noi ne amana de la o luna la alta .eu n-am primit inca nici instiintarea aia, iar dosarul e depus in 15 ianuarie, am trimis email la ei, nici un raspuns, le telefoane tot asa.
in alta ordine de idei, sunt de acord cu calculatia lor, asa am inteles si eu din lecturarea legii.Multumim pt ca ne-ai impartasit despre vizita din hambarului, eu stau in celalat colt al orasului si as pierde jumatate de zi pentru o vizita acolo...n-ar fi bai daca as avea cu cine lasa piticul, dar nu am.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/karligutza/karligutza.jpg)
karligutza spune:
papanash ai si tu dreptate; dar imi mentin atitudinea intelegatoare pentru ca asa e realist. Ce mai conteaza dobanda? noroc cu legea asta care a marit indemnizatia la unele mamici de la 600 lei la mai mult! era mai bine sa luam in continuare 600? de ce sa nu avem intelegere? 30.000 de cereri in cateva compartimente.... cu cativa oameni! zau... daca ar fi durat 1 minut pe fiecare cerere, 8 ore pe zi fara pauza de masa, de toaleta, de orice ca orice om normal aflat la serviciu tot ar dura vreo cateva zile bune; plus ca nu dureaza 1 minut verificare unui dosar si procesarea lui..... nu am primit nici eu banii, dar de ce sa fiu nerealista? daca eram angajata acolo nu mi-ar fi convenit sa stau pana la 10 seara sa lucrez niste dosare.... sa fim mai uniti si nu, bugetarii cu bugetarii, restul cu restul. Si apoi la telefoanele acelea sa stii ca si eu am prins de foarte multe ori tonul "ocupat" insa am prins si legatura de 2-3 ori. Asta e, cand e o singura linie telefonica. Si sa zicem ca nu mai raspund la telefon, dar daca s-ar raspunde la telefon mereu ar dura mai mult pana s-ar lucra dosarele respective. Asa incat mai bine mergi direct acolo. E mai simplu. Si mai convingator ca ti se da raspunsul corect. Si eu am fost cu fetita dupa mine caci nici eu nu am cu cine sa o las acasa, are 1 an si 8 luni si si eu stau in Militari, la Lujerului, iar pana in Hambarului e cale lunga. Chiar cum spuneai poate: la celalalt capat al orasului. Insa daca tot eram curioasa si nerabdatoare sa imi aflu situatia, m-am dus.
karligutza
sunt mamica Adelutei
miha74 spune:
karliguta- foarte amabila cu ei...si eu trebuie sa ajung in Hambarului, pe timpul meu, pe banii mei, ca mi-au gresit calculul...probabil cand au inmultit cu 0.85...habar nu am...dar eu ma bazam pe acei bani.
eu nu cred ca stau pana la ora 22.00 de dragul mamicilor si a dosarelor, cu siguranta ca sunt platiti pentru ore suplimentare, si apoi daca tot sunt paltiti de ce sa nu o lalaie???
oricum multumim pentru detalii, sunt importante
elle- si acum sa vad si eu partea pozitiva...ca tiau raspuns la mail....ca mie nu mi-a raspuns nimeni , dar probabil ca nu au avut text de lege pentru gresirea calculului
.La ce adresa ai scris???
cat despre paragraful cu care ti-au raspuns tie acolo, cred ca se pune pentru cele care nu au avut activitate de loc, adica trec din CIC1 in CIC2 direct. am intrebat si eu dar la DPC de sector si mi-au zis daca am avut activitate inainte de bb2 (si eu am avut vreo 6 luni) se calculeaza cat am avut inainte de bb2 adica cele 6 luni + alte 6 luni dinainte de bb1. dar 'om trai si 'om vedea
stai sa vazi ca la mine se complica si mai tare, ca eu vreau musai in iulie sa ies din CIC1 si sa intru in prenatal pentru bb2, ca mi-ar conveni mai bine ca e 85% din brut...de la mine de la personal au zis ca e fezabil...dar din nou 'om trai si 'om vedea.
dupa ce ajung in hambarului va impartasesc si eu experienta mea.
Miha, mami de Matei (16.01.2008) si
Laura (30.09.1997) si
17+
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
miha74 spune:
hai ca revin, pentru ca astazi dupa amiaza m-au sunat de la directia sociala...sa imi spuna ca am dosarul incomplet, si intreb pai cum este posibil ca eu am primit deja bani, dar ca s-a gresit calculul...la care tipul clar a fost foarte mirat ca s-a fastacit tot, si imi spunea ca este imposibil
, si imi spune ca e gresita adeverinta ca imi trebuia cu o luna inainte, si intreb care...imi zice si ii explic ca adeverinta este facuta de la luna mai 2007 la luna mai 2008...deci luna respectiva se gasea...am asteptat la telefon sa scoata dosarul...verifica si imi da dreptate...si atunci la el de ce scrie pe lista ca am dosarul in neregula????
, asa ca inteleg de ce lucreaza pana la ora 22.00...sau poate ca din pricina ca lucreaza prea mult nu mai sunt eficienti
concluzia: sa stau sa astept decizia, si numai cand vine decizia sa contest suma....asa ca lungeste-mi doamne zilele.
Miha, mami de Matei (16.01.2008) si
Laura (30.09.1997) si
17+
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellenuta/Ellenuta.jpg)
Ellenuta spune:
miha scuze .. abia acum am vazut mesajul tau.
uite adresa de mail de pe care mi-au raspuns
cicf_mmssf@yahoo.com
eu le scrisesem pe asta relatiicupublicul@mmuncii.ro
mesajul l-am trimis pe 3 martie si mi-au raspuns pe 31 martie.
si din pacate da, daca ai avut activitate inainte de bb2, se calculeaza lunile alea plus CIC-ul ..
si inca o chestie .. va dau copy paste .. se calculeaza si fractiuni de luna
(3) Īn calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si fractiunile de luna īn care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele īn care solicitantii s-au aflat īn una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, īn īntelesul ordonantei de urgenta, luna īntreaga.
(4) Prin fractiune de luna se īntelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna īn care persoana īndreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat īn una sau mai multe dintre situatiile prevazute la alin. (7).
(5) Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decāt cel prevazut la alin. (4).
Elena de
Eva Maria (14.01.2008) +
13+
Eva creste mare Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun