Topic ingrijirea copilului - CIC - (3)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

Incurajata de citeva povesti de succes de aici privind indemnizatia, m-am incumetat si eu astazi sa ma duc pina in Hambarului ca sa nu mai astept cu sufletul la gura 20 ale lunii cind imi intra mie alocatia in cont. Mentionez ca eu am depus dosarul pentru recalculare pe 7 ianuarie si apartin de sectorul 6. Indemnizatia era recalculata si era corecta, deci o voi primi acum in aprilie.

Ce am observat, este ca s-a desfiintat coada la ghiseul ala unic de era la subsolul/garajul cladirii si ca toata lumea cu treaba intra fara nici un fel de probleme in cladire. Eu m-am dus la camera 8 unde dupa cautarea pe baza CNP-ului in baza de date mi s-a spus suma pe care urmeaza sa o primesc in aprilie. Initial mi s-a parut prea mica asa ca am tras concluzia ca s-a gresit la calculare. Am fost trimisa la camera 9 unde am lamurit problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Doamne Dumnezeule, am halucinatii sau e adevarat?! Indemnizatia o primesti la 3 luni dupa ce depui actele?!!! Si 3 luni ce faci? Dar daca e vorba de o mama singura, fara sotz, fara parinti?! Cum e posibil? M-ati terminat cu vestea asta, nu mai sunt buna de nimic!
Si cand mergi sa depui dosarul, exact dupa ce se naste bebe sau la expirarea concediului de lauzie? Pentru ca daca dureaza atata "procesarea" mi s-ar parea normal sa mergi exact dupa ce se naste copilul, macar mai economisesti o luna, nu?!

38+Sophia-Diana
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

fetelor i-mi pare rau ca v-am intristat cand v-am spus ca primesc bani in iunie.Dar doamna de acolo mi-a expilcat ca daca numele meu de familie incepea cu A,B s-au C aveam noroc si primeam banii in mai dar cum numele meu incepe cu litera S BANI VOR VENI IN LUNA IUNIE.Ma gandeam sa le spun celor de la banca cand platesc rata ca eu platesc la sfarsitul lunii ca ma cheama cu S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bursucelu

fetelor i-mi pare rau ca v-am intristat cand v-am spus ca primesc bani in iunie.Dar doamna de acolo mi-a expilcat ca daca numele meu de familie incepea cu A,B s-au C aveam noroc si primeam banii in mai dar cum numele meu incepe cu litera S BANI VOR VENI IN LUNA IUNIE.Ma gandeam sa le spun celor de la banca cand platesc rata ca eu platesc la sfarsitul lunii ca ma cheama cu S.

Dar nu pricep:se dau banii in ordine alfabetica???Nu in ordinea depunerii dosarelor???

Mergi la inceput

Asta am intrebat si eu roxy si mi-au explicat ca se calculeaza dosarele perioada 15-30 ianuarie dar cand le calculeaza le aseaza in ordinea alfabetica nu mai tin cont ca eu am depus pe 20 si alta in28.Asa ca avem de asteptat si unde mai pui ca vecina mea a fost si ea sa se intereseze de dosar si ia spus 'da ce draga crezi ca noi vom sta sa ciocnim ouale pe dosarele voastre".Nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca i-mi raspundea mie asa....cu mine s-au purtat ok.au vorbit frumos doar ca mi-au spus sa am multaaaa rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Eu sunt la litera S si primesc banii in aprilie conform verificarilor efectuate.
Am depus dosarul pe 7 ianuarie si eu cred ca sunt preluate aproximativ pe sectoare in ordinea depunerii nu are legatura cu numele.
Ilinca se presupune ca atunci cand vine un bebe exista si unele rezerve materiale si nu inteleg de ce toata lumea intra in panica deoarece nu au bani sa achite ratele bancare sau altele cand aveam 6 milioane cum era??
Cred ca cele noua luni de sarcina au fost suficiente ca fiecare sa-si faca unele rezerve.
Sper ca nu am deranjat pe nimeni si relax vor venii banii si se dau retroactiv nu inteleg de ce atata disperare mai ales ca acum 9 luni cand se presupune ca am ramas insarcinate unele dintre noi nici nu era legea votata si nu se stia daca se vor primi 85%....
Si daca in mod normal acordarea indemnizatiei insemna 2 luni de asteptare cum credeti ca recalcularea acesteia cand exista mii de dosare s-ar face mai devreme de 4 luni. Sa nu mai zic de faptul ca programul informatic a fost functional abia la sfarsitul lunii februarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Nicolest, eu te-as sfatui sa nu mai faci presupuneri pe calculele financiare ale altuia, de exemplu daca ai salariu f mare si indemnizatia s-a plafonat la 40 milioane, e normal sa te bazezi pe banii aia cand iti socotesti conditiile de imprumuturi, nu sa astepti 'mila' functionarilor sa-ti rezolve doasarul.Intre timp poate sotul a ramas fara job, sau mama fara sot, sau pur si simplu ai avut cheltuieli neprevazute care au depasit toate rezervele. Ai idee cat costa o operatie simpla de apendicita ? sa nu mai zic de altele, tot asa, neprevazute.
Inca o data spun ca e un abuz, un mare abuz pe care-l fac cei de la ministerul muncii, care ar trebui sa ne plateasca penalizari pt. fiecare luna de intarziere, asa cum si noi platim la absolut orice plata intarziata.si din cate am citit in presa numai 4%din mamici au depus dosare de recalculare. Asta inseamna infim .

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

nicolest- si eu cred ca arunci cu pietre aiurea. fiecare isi face socotelile lui, si apoi este un drept de care fiecare vrea sa beneficieze cat mai repde posibil, si de ce sa nu se respecte????...iar remarca "si daca aveam 6 milioane"...mi se pare prea mult si chiar rautacioasa.

nu au nici o scuza!!!!

am mai scris inca o data...si repet: cum sa nu dureze mult cand pe mine ma suna ca am dosarul incomplet ii explic ce si cum la telefon, verifica si apoi imi spune am dreptate...ca se lucreaza cu picioarele.

si eu voi scrie o reclamatie la ministerul muncii! este totusi bataie de joc, indiferent de ce ne explica nicolest ca ar fi trebuit sa ne fi chibzuit in cele 9 luni de sarcina...

Miha, mami fericita de Matei (16.01.2008) , Laura (30.09.1997) si 18+ de
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)

Mergi la inceput

Nicolest sa sti ca eu va spun exact ce au spus tanticile de la birou ca se i-au in ordinea alfabetica...la fel ca tine nu am crezut nici eu.Am sa va sriu cand primesc marit (azi am primit indemnizatia care binenteles a fost tot 800ron),si da unele dintre noi poate nu avem ajutor,sot ,avem rate majorate si de aceea mai disperam.De exemplu vecina de care v-am povestit ca a fost luat-a in ras de functionare este singura ,cu 2 copii ,o mama bolnava,o casa de intretinut si rata la banca.Dar hai sa nu va mai stresez si eu si sa asteptam cuminti banutii ca vor veni ei....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

Mie azi mi-a venit doar alocatia. Daca ar fi in ordine alfabetica ar trebui sa primesc si indemnizatia, ca sunt la C. Am intrebat postasul si mi-a zis ca unii dintre colegii lui au dus indemnizatii marite prin cartier...Deci luna viitoare sper si eu...

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/

Mergi la inceput