Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (45)
Raspunsuri - Pagina 17
Ankussa spune:
Neatza si de la noi ![]()
Mi-s chioara de somn din cauza de bb cu personalitate. Mai fetelor voua vi se intampla de cand a invatat bebele vostru sa se rasuceasca sa fie mult mai agitat? Sa va povestesc, pe langa faptul ca adoarme pe la 11.30 - 12.00 (ca tot intrebati care cum si in ce fel
)mai nou se rostogoleste in somn pe burta (invers nu poate) din cauza de somnorosenie abia poate sa-si scoata manutza de sub el, se chinuie si tzipa in somn (da da nu sunt nebuna) apoi incearca sa-si gaseasca pozitia inca 15 minute timp in care io si barbata-miu stam pe tusa si mancam seminte cu ochii cat cepele la el sa nu cumva sa bage nasul in cearsaf si sa ramana fara aer. Dupa ce repeta operatiunea asta de destule ori incat sa ne innebuneasca de creieri incepe urletul, il iau in brate il calmez il pun pe spate sta 10 minute si o ia de la capat. Asta de cateva ori pana oboseste si adoarme pe spate, dar in timpul noptii mai face chestia cu intorsul de cateva ori de l-am luat cu mine in pat ca sa-l pot observa mai bine. Pe tac`su l-am exilat in sufragerie...![]()
Moni congrats.....way to go mum 

Luminita, aseara cand ii faceam baie piciului ii povesteam berbantului de tine si ne gandeam amandoi ca meriti sa ti se ridice statuie, sincer.
Laureta 
Apropos de vaccinare, io sunt pe din afara cu schemele pe care le vehiculati voi. Ete ce se face aici http://www.immunisation.nhs.uk/Immunisation_Schedule. Nu mi s-a spus niciodata sa-i dau vigantol, nu se fac controale ale fontanelei (bine eu v-am zis ca pe medicii de aici i-as mai trimite 6 ani la facultate).
Nah ca mi-am facut norma si pe februarie la cat am scris.
Pup u all. 
Anca si Vladut (aka Rasucel)
EvaF spune:
Babymom, caruciorul meu este acesta http://www.bimbomarket.it/en/product.asp?Id=4333&c_id=33&cf_id=38
Este usor tare 5,9 kg, se pliaza perfect si intra in masina, intra in lift pt ca nu e mare, are trei tepte de reglare de la vertical la orizontal si m-a costat cam 4 milioane, nu mai stiu exc dar pe aici. Cam cat este si pe bimbomarket doar ca l-am luat din Ro din reteaua de magazine Happy Baby http://www.happybaby.ro/
Laureta, condoleante
Si eu m-am socat ca a murit de curand iubitul unei prietene subit, sanatos tun face icter, hemoragie intena si a murit. M-a bulversat tare de tot ce e si viata asta, un fir de ata :(((
Babytza, Nocom, multa sanatate mamelor voastre

Fi-miu incepe sa se culce din ce in ce mai tarziu, alaltaseara la 01.00 si ieri seara la 01.30, eu stau cu el in brate, si ma uit la tv. E cumite, sta pur si simplu la mine in brate cu orele, se uita la mine ma analizeza si zambeste tot timpul, se uita pe pereti, se joaca cu o sticla din care beau eu ceai(jucarica lui preferata e sticla, desi are tone de jucarii![]()
Eu azi m-am trezit fff slabita, epuizata asa, am mancat rapid o sticluta de sana, doua portocale si niste kiwi ca sa imi revin. De ieri pana azi am slabit 2kg, adica in total s-au facut 8 si nici nu am o luna de cand am inceput sa slabesc. Si ieri remarcam ca stagnam de doua zile iar de ieri pana azi enorm de mult. Ce- o fi? faptul ca stau cu fi-miu nedormit pana tarziu![]()
Azi poate iesim afara ca vad ca e frumusel![]()
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta ![]()
-----------------------------------------------------------------------
baby_boy spune:

La Craiova o vremeeee urataaaa
asa ca nema plimbare iar Radu simte asta prin urmare ziua doarme mai mult doar in brate.
Legat de somnul de noapte..indiferent la ce ora il culc...deobicei 7.30-8 sau ca aseara la 9.30 el tot la 7 dimineata se trezeste..are ceas![]()
Laureta imi pare rau pt.finul tau.Condoleante
Babytza
..ma tot tin sa-ti zic..parca tu ai postat clipul cu gummybear..lui Radu ii place la nebunieee
Monica ma bucur mult pentru burtica

Revin..azi am program de cumparaturi si gatit...vreau sa fac niste salata beof, ciupercute cu maioneza, chiftelute, fripturica...maine vine soacra o zi pe la noi si tre sa o astept cu bunatati
CRISTINA , mamica lui Raducu (7.10.2008)

in asteptarea lui Radu
Radu Gabriel
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ankussa Apropos de vaccinare, io sunt pe din afara cu schemele pe care le vehiculati voi. Ete ce se face aici http://www.immunisation.nhs.uk/Immunisation_Schedule. Nu mi s-a spus niciodata sa-i dau vigantol, nu se fac controale ale fontanelei (bine eu v-am zis ca pe medicii de aici i-as mai trimite 6 ani la facultate). |
Ankussa, draga mea, la voi sunt aceleasi vaccinuri ca la noi, aveti si voi Pneumococcal care la noi se numeste prevenar si vad ca e obligatoriu daca e in schema(sau nu?), aveti toate celelalte DTP, POLIO, HAEMOPHILUS iNFLUENZA, aveti si ROR-RUJEOLA, OREION, RUBEOLA adica tot ce e si la noi, doar ca la noi se mai fac rapeluri la HEPATITA B, la voi ramane doar cel din maternitate. Plus ca si la voi vad la fetite minunatul vaccin de cancer de col
, vai de noi!!!La voi Rotarix, la fel ca la noi, e optional, la noi si Prevenar e optional la voi obligatoriu.
Crede-ma e aceeasi schema cand citesti cu atentie, eu chiar eram curioasa, asa ca stii despre ce vorbim
Control al fontanelei sigur se face si acolo si oriunde, adica medicul sigur ii pune mana pe caput dar nu iti dai tu seama ce verifica, dar nu spune cati cm are fontanela, fff bine, nici medicul meu nu spune, insist eu cu intrebari dar cand e ok un medic nu spune nik, spune numai cand ceva nu e in regula.
vigantol e asa, praf in ochi, nu e obligatoriu, stiam ca in vest s-a scos.
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
_irina_ spune:
Buna dimineata pitici si mamici,
Gaia vad ca imi faci concurenta la postul de paznic de noapte pe forum. Numai ca eu sunt infectata cu "de-a mama si de-a tata" de pe euforia.
Azi noapte au povestit despre patuturi, ziceau ca intre betele de la patut nu trebuie sa fie mai mult de 6cm, asa ca am sarit din pat si m-am dus sa masor.
patutul meu e ok.
Am un copil model, mi-e si frica sa ma mir prea mult ca mi-e ca isi schimba comportamentul. Se culca la 10-11 si pana la 8-9 dimineata nu ii aud glasciorul.
Ieri am fost la mall si am plecat de acolo cu un teanc imens de fluturasi, era o expozitie si piti a cules cate ceva de la fiecare stand. De fapt intindea manuta si primea fluturasi.
Felicitari tuturor celor care au auzit pentru prima oara cuvantul mama sau tata. Ieri din greseala i-a iesit lui piti un "mama", zic din greseala ca nu s-a repetat miscarea si cred ca intr-o secunda am am murit, am inviat si am murit si am inviat din nou.
Am vazut ieri poze de bebelusi dragalasi si dinamici, eu zic ca e asa frumos sa ii vezi cum se dezvolta si cum descopera miscarea.
fericita de
Andreea-Maria
Ankussa spune:
Eva draga mea, mersic ca m-ai luminat, acu` sincer de cate ori va auzeam vorbind despre vaccinuri (sau vaccine, te-ai uitat in DEX?
treceam la postul urmator.
Acum ca sa te surprind, aici nu se face vaccin contra Hepatitei B in maternitate si nici dupa.In cazuri exceptionale se face doar daca mama a contractat virusul in timpul cat era insarcinata. Ma gandesc serios sa ma duc la GP (alias medicul de familie daca vreodata vedeti ca vb in pasareasca)si sa-l strang cu usa sa ma lase sa i-l fac.
Cat despre controlul fontanelei noi am avut un singur control la 6 saptamani si de atunci nema, la vaccin ma intreaba assistenta daca e ok si daca am sesizat probleme de sanatate la el si pot sa te asigur ca nu i-a pus mana pe caputz ever.
Si btw Eva tu vrei sa ma deprimi de tot cu kilogramele alea date jos?
Ia matalutza niste Maltesers de la mine (ca am rontzait una asa de dimineata de pofta numai...
) si nu mai zice ca io tot cu 7 kg in plus sar la apel 
mamidestefan spune:
| citat din mesajul lui preety Buna dimineata ![]() Ati vazut cat s-a facut Galactogylul? Era sa pic pe jos... 61 ron cutia, se consuma in 3-4 zile... si-mi trebuie ca sa tin putinul laptic pe care il am... au innebunit astia de tot ![]() ![]() ![]() Mamica fericita de Sorina GabrielaTicker Sorina Gabriela |
Mai bine ia GALAFOR ...e mult mai bun decit galactogil ..costa 29 ron ..si daca iei doza maxima (6 pe zi) te tine mai mult de 10 zile ..eu l-am luat de www.farmaciadeacasa.ro/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=galafor" target="_blank">aici..mi l-au adus acasa ..dar e o taxa transport de 5 ron si comanda minima e de 40 ron ..in sfirsit preturile sunt sub cele din farmacii in general..asa ca merita daca iei mai multe.
LIDIA
de
Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si
Stefan-Eduard (21.08.2006)www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/show/" target="_blank">Pozici cu printzesa mea -Izabella
bitza2008 spune:
Pentru Luminita si mai era cineva, parca...cu rana pe col
http://www.csid.ro/health/ranile-de-pe-col-nu-se-cauterizeaza-3560000/
si eu merg saptamana viitoare la control.
FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008)
poze
mamidestefan spune:
| citat din mesajul lui EvaF Eu azi m-am trezit fff slabita, epuizata asa, am mancat rapid o sticluta de sana, doua portocale si niste kiwi ca sa imi revin. De ieri pana azi am slabit 2kg, adica in total s-au facut 8 si nici nu am o luna de cand am inceput sa slabesc. Si ieri remarcam ca stagnam de doua zile iar de ieri pana azi enorm de mult. Ce- o fi? faptul ca stau cu fi-miu nedormit pana tarziu Azi poate iesim afara ca vad ca e frumusel Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008) Sunt cel mai frumos din Universul acesta ----------------------------------------------------------------------- " There is only one pretty child in the world, and every mother has it. (Chinese Proverb) |
sper sa nu te superi
...dar ai mare grija la caderile bruste de greutate ...exista riscul sa se subtieze lapticul foarte tare si bebe sa nu se mai sature ...sau mai rau sa refuze sinul ..stiu ca suna destul de alarmant dar eu iti spun din experienta ..pe cind facea Stefan 6 luni jumate si eram in plina diversificare ...am inceput sa tin o dieta cu multe legume si fructe ...si cu toate ca luam si spirulina ...lapticul era din ce in ce mai subtire ..nu imediat dar dupa 1-2 saptamini ...devenea din ce in ce mai apos..Stefan se satura din ce in ce mai greu ..ajungind pina la urma sa renunte la sin ..pur si simplu tragea putin de el ..si apoi il dadea afara ..
eu am slabit 10 kilograme intr-o luna ...dar eram cit pe ce sa imi intarc baiatul ..ulterior am mai suplimentat alimentatia putin ..si am mai lungit-o cu alaptatul 1 luna si ceva ..dar doar seara si dimineata ..mai mult pentru protectie ..decit hrana
asa ca mare grija ...si inca o data sper sa nu te superi

LIDIA
de
Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si
Stefan-Eduard (21.08.2006)www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/show/" target="_blank">Pozici cu printzesa mea -Izabella
iepurila spune:
Monica, ma bucur enorm pentru tine. Ma rog pt voi. 
Eu, iepurica Cea mai fericita mami de
Elena
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

Mamica fericita de Sorina Gabriela