Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (107)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Felicitari Loradin! Sa ai sarcina usoara si sa ai grija de voi

Felicitam si pe Maya, nu degeaba e nascuta in aceeasi zi cu Alex

Retetele pentru masina de paine:
Chec cu fructe confiate

Unt topit - 50g
Lapte - 170ml
Oua, usor batute - 2buc.
Faina - 280g
Praf de copt - 15ml (eu am pus un plic)
Sare - un pic - un varf de lingurita, sau cat se prinde cu doua degete
Zahar pudra - 115g
Nuca de cocos (din comert uscata si rasa) - 25g
Fructe tropicale uscate si taiate - 75g (Eu n-am pus nuca de cocos rasa, am gasit un mix de fructe tropicale uscate si era deja acolo, asa ca am pus in total vreo 150g din mixul respectiv, plus caise, prune, smochine, stafide, curmale)

1. Se pun untul topit, laptele si ouale usor batute in cuva de paine a masinii.
2. Intr-un vas se pun faina, praful de copt si sarea. Se adauga apoi zaharul pudra, nuca de cocos si fructele tropicale. Se amesteca ingredientele si apoi se pun si ele in cuva de paine a masinii.
3. Se foloseste programul "cake" al masinii.
P.S. in mod normal se pun toate gramada in masina, dar cum fructele alea sunt lipicioase, la reteta asta se face separat amestecul de la punctul 2, ca sa se imprastie fructele uniform in chec.

Cozonacul (dau reteta pentru 750g, daca vreti pentru alta greutate sa ziceti):
apa 220 ml
oua 2
unt 140g
faina alba 500g
sate 1 lingurita
zahar 60g (eu am pus cam 120g pentru ca nu mi s-a parut dulce deloc cu cele 60g)
drojdie 2 lingurite - eu am pus cat zice pe pachete pentru 500g faina, respectiv 1 plic

Se pun in masina in ordinea asta, si se fac pe programul de paine dulce.

Edit - daca vreti sa il umpleti cu ceva (stafide, rahat etc) - se pun peste aluat cand face masina un beep dupa ce a terminat a doua tura de framantat

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

M-ati inebunit cu mancarurile voastre. Io dau repetir la vaca lui www.jamieoliver.com/recipes/meat-recipes/slow-cooked-balsamic-beef" target="_blank">Jamie Oliver.
Si trebuie sa ma tin de regim, ca ma uit la poze si ma deprim rau de tot.

Placinta cu varza... doamne ce nostalgie imi trezeste. Facea bunica, placinte cu varza si cu carne si le zicea "pirogi"/ A crescut in Chisinau...
Choux a la creme faceam si eu in vremurile mele bune, cand aveam cuptor. Se fac foarte - foarte usor, coca se face intr-o ulcica direc pe foc, apoi se lasa un pic, se toarna gogoloaie pe tava si se coc. Se taie in doua si se umplu cu ce vreti, cu branza, cu crema, cu icre (daca faci coca sarata)...

Muci: marimer sau sterimar, aspirat cu batista bebelusului.
Daca are febra, nurofen alternat cu panadol, la 4 ore, la Teo care are 11 kg dam 7ml panadol, 5 ml nurofen.
Daca nu are febra ci dureri de dinti, muci, agitatie, ii dau nurofen doar seara la culcare, 5 ml.
La noi merge bine nurofenul, fata de panadol care mi se pare frectie... Cand face febra nu-i de gluma, de obicei face 40 si atunci intru cu supozitoare, novocalmin si paracetamol... Doamne fereste...

Tot pentru muci, Sinupret, picaturi "naturiste", intai inmoaie secretiile si apoi le usuca, mi s-a parut super. Dar musai tras nasul in faza lichida, ca sa nu ajungeti la probleme de respiratie ulterior...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

buna fetelor,
hai ca m-ati distrat in dimineata asta cu minunatii vostrii copii.
CRINA despre MAYA cred ca nu mai este cazul sa o mai laudam noi ca vezi bine si tu ce mandrete de fata desteapta ai acasa, stie animalele, numarati, faceti puzzele ce mai este buna de dus la scoala, bravo voua.
dar cate grade aveti mama in casa de stati asa dezbracate?

ANE-poate sunt ai nostri mai distrati si iuta cate un numar dar eu sper sa corect6am in timp si sa ajungem si noi ca altii buni de dus la scoala

bravo ELLYANE ai vazut ca nu se pune viroza cu tine, tu cu trei copii si tot tu ai reusit sa o invingi mai repede, sa o tineti tot asa.

LORADIN felicitari pentru curaj si pt puiul mic din burtic, iar despre rh negaiv eu iti zic sa nu te alarmezi ca nu e cazul , eu sunt una din mamicile cu rh negativ si STEFAN a fost a doua sarcina si nu am avut probleme.

va pup si sper sa revin, sa aveti o zi frumoasa.

cata mami de STEFAN(9.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisikuta spune:

'neata!
laura: stop. scrisesem ptr 3 zile. stop. n am niiiiicio sansa sa te ntrec. stop
ma bucur ca edy e spre bine. are si nora drag de un koala mic, zis "toaia", pe limba ei...
eu am tuns o pe nora singura. i am dat o cutie de farduri, i am zis cum sa se picteze pe maini. am pus o pe capacul de la wc si i ma taiat chica. s a prins ce fac, i am zis cat e de dragutza si a fost tare incantat sa o tund. am pacalit o!
stefanyia: ee, pai daca citesti ce scrie caterincoasa aia de kitty...n avem bona, avem o mamica, un tatic si 2 randuri de bunici buni, care fac cu schimbul 5 zile pe saptamana sa ne creasca copilul mare. fac cam ce au facut socrii tai, numai ca la ei e zilnic
kit: ar fi trebuit sa ncep cu fa te fata serioasa, dar joules trece pe primul loc iarasi. si ti zic, de prevenar, ca medicul curant al norei, care e sef sectie pediatrie spital mare cta, nu mi a recomandat sa l facem, cu tot istoricul norei. si nici medicul ei de familie, care este pediatru. nu mi am batut capul sa ntreb de ce, m am bucurat ca nu l face si gata
bicky: acuma depinde pe cine ntrebi, ca daca te adresezi fobicei, o sa ti zica s o lasi sa se autoimunizeze. daca ma ntrebi pi mini, eu ii dau panadol, nu nurofen, ca ala e mai bun daca are febra. panadol din 8 in 8 ore, vreo 2 zile. dar o duc si la medicul de familie, preventiv, din prima. si, ca sa previn rosu in gat, dau rapid cu spray cu aloe de la forever, cam de 3 ori pe zi. in rest, am invatat o sa sufle nasul si sint foarte bucuroasa ca poate si i l suflu continuu, sa nu coboare secretiile spre plamani. la cati mic, sa fie un simplu guturai si nimic mai mult. cu barbatul la cumparaturi, ai vazut si tu laura prin cate a trecut, a vorbit un ceas la telefon sa l lamureasca pe al ei(nu ca nu i ar fi palcut lu' vorba luuungaaa)(laura, te pup). asa ca ia le singura, acuarelele alea. si sa nu i arati lu' kit fata in sac de palstic, ca te face denaturata pe nedrept
si cine s viaspele alea 2 care rad...? aaa! eram si eu una din ele!! si daca nu te ai gandit la mine, ia de aici (ma roade invidiaaa)
gabi: da repede ctl+z cand mai dispare ce ai scris.te astept cu drag la mare.
crina: am vazut o pe mayaaaa, scumpa si cu repertoriu bogat. dar nu ne ai lasat sa vedem si olita, la sfarsit. a comis o?
ane: pupic la raul mic, sa nu l mai lasi singur
lilidana: sper sa fie o faza usoara si rapid trecatoare. adica sa ti bagi mintile n cap rapid si sa lasi depresarile. fa o cura de zapada, ceva, ca ti cresc endorfinele.
diana: multumim ptr reteta deosebita, arat si miroase a bine.

a facut caerva shuuri a la creme....?

asa, cu racelile simple. ii dau si eu nanei vitamina c, ascovit. ca stiu de la o prietena medic, daca ma ia un guturai, rapid cat de multe pilule pot, nu pe stomacul gol. si a tinut de fiecare data. si intr o dimineata o aud pe pupaza aia cu ce se ntampla doctore, ca ne avizeaza ca vit.c nu creste imunitatea, e un mit, si nu ne ajuta in combaterea racelilor. pai si producatorii de farmaceutice de ce baga n toate alea vit.c, ma rog? nana e si acum fan, cere zilnic ami thee, vitamina c.

mama de papusha si cateodata balaur, Nana
Asa creste o fetita

Varsta mea

Everyday is the right day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Azi am inceput ziua bine.M-au sunat de la scoala sa-mi spuna ca azi nu vine autobuzul sa-i ia,pentru ca ieri toata ziua a nins.Si uite asa m-am trezit ca trebuie sa stau de amandoua .Asta nu era nimic,sunt obisnuita,dar ca sa pot sa ma apuc de putina ordine m-am gandit sa-i dau ipodul Nataliei sa stea cuminte.Noemi vroia si ea sa se joace si nu avea cu cine asa ca s-a gandit , bine ar fi sa o lase pe surioara fara muzica si l-a aruncat ....in WC.Cea mare a inceput sa planga si da-i si cauta-l dupa n minute l-am gasit bun de aruncat.
Asta este,greseala mea ca nu am blocat usa la WC.Ma duc sa incerc sa-l usuc(fara succes)timp in care Noemi s-a dus si ea sa se joace cu apa din WC ca doar bagasem eu mana sa-l scot.
Le tai niste fructe si haideti sus sa stam putin linistite,mami pe net,Natalia cu muzica si coloratul iar Noemi suparata ca a fost certata a coborat.Era multa liniste ,dupa 15 min ma duc sa vad ce face .Era urcata pe cosul de rufe in baie si indesa tampoane demachiante in chiuveta(avem si un Wc separat pe care il incuiasem dupa faza anterioara).Si este abia 10:30...............

adelina si piticii
Vacanta 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biky spune:

PISIK- ai zis de "spray cu aloe de la forever" pentru gat?Cine-i Forever asta...si unde il gasesc?

Adelyna - faina zi...eu zic sa te relaxezi caci pana deseara mai e cale lunga...Ghiduse fete mai ai! Sa-ti traiasca!

hai sa o laud si eu pe Caterina cu ceva...STIE sa incheie nasturii de la haine singurica...ei, ce ziceti, e deshteapta fata? tot un fel de puzzle e si asta, nu?

fitzoasele mamei Caterina 22.03.2007 si Andra 20.11.1995

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisikuta spune:

bicky: forever e unu' din state care a extras zeama de aloe si a scos o gramade de produse, din care eu folosesc doar sprayul. asa, de afurisita, ca ma enerveaza terapiile naturiste, homeopate si alternative.
eu sprayul il am de la prietena noastra, fan a gamei, l am primit special ptr nora.
uite un site unde i gasesti: http://www.flp.ro/prima.htm
stie si ela, ca am citit ca si ea foloseste.

mama de papusha si cateodata balaur, Nana
Asa creste o fetita

Varsta mea

Everyday is the right day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Placinta cu varza... doamne ce nostalgie imi trezeste. Facea bunica, placinte cu varza si cu carne si le zicea "pirogi"/ A crescut in Chisinau...

Da' cumva retata de pirogi/pirosti o sti?Sau cat de cat, din amintiri cum era umplutura? M-a zapacit sotul, cica asa ceva ii facea bona cand era mic, bona si tatal lui era din Chisinau...numai cand il apuca povestitul, si zici ca era cea mai grozava mancare din lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

Asaaa.....repede, repede, cat am timp de butonat...

Multam din suflet, fetelor, pentru incurajari si ganduri bune. Chiar a fost o perioada foarte solicitanta, si frustranta din multe puncte de vedere. A trebuit sa stau departe de Mutzi, care nu intelege de ce mami nu se joaca cu ea, de ce i se spune sa o lase pe mami in pace. Si acuma platesc...acuma vrea ea de la sine sa ma lase in pace, sa pupe pe toti numa pe mine nu, sa imbratiseze pe toti numa pe mine nu... Trece si asta, pana pricepe ca nu din vointa mea am stat departe de ea o perioada...

Multam, ANE si ELYANNE, pentru pareri, asa face si Antonia, paine cu diverse papa, dar de la noi....trebuie neaparat sa NU fie mancarea ei, caci atunci e cah.

BRONCHOVAXOM noi am folosit, am facut o cura de trei luni si chiar zic eu ca am trecut prin iarna destul de onorabil, cu o singura raceala. Dar sa vad acuma rezultatele la exudat, cine stie ce balaur o mai fi si pe acolo. Probabil ca o sa ne mai dea o tura de BV, apoi cred ca o sa trecem si noi pe Imuno-stuff, ce mai ziceati si voi. Vad ca ea are o sensibilitate la gat, il mosteneste pe ta-su...

Am vazut poze si filme cu copii destepti, cu Edy si Maya dulci foc, gata de facultate!!

KITTY, multa bafta la camin, o sa fie bine!

STEFIMIC, si Antonia incepe de la doi, imi arata ca ea are 2 ani, cu cele 2 degete aratatoare si zice ceva de genu „dei” :))) nici doi nici trei... Bine ca aveti prieteni cu copii, sa faceti ziua lui Stefan, noi nu prea. Cred ca o sa facem un tort, si in familie.

Trimit, si mai revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Adelyna, grozava zi...Dar sigur Noemi nu-i sora cu Teodora? Ca a mea, cum ma prinde la baie, se urca pe capacul de la toaleta( noi avem in permanenta capacul lasat, e ceva legat de feng shui si energii) si ia tampoane demachiante(cate poate) imi cere sa-i pun si ei demachiant, si-si da pe fata...pe obraji, pe "mucuc"(nasuc), se da jos de pe toaleta, ridica putin capacul cat sa arunce tamp. demachiant, se urca la loc, apasa pe rezervor sa se duca apa Dupa demachiat se intinde dupa un balsam de buze, il desface(am invatat-o ca tre' desacut putin, deci rujul sa fie mic/putin, ca mi-a dilit vreo cateva rujuri intregi)si-si da neneeee, cica "mut"(mult), apoi isi freaca buzele si se uita in oglinda! Daca prinde vreo pensula de farduri inchide ochii si si-o baga in ochi, ca deh, asa tre'
Noroc ca io nu prea ma ojez asa des, folosesc lac incolor pe maini, la picere rosu' tare(culori tari sau french) ca asta imi mai lipsea, sa fure vreo oja si sa se picteze peste tot

Loradin gata, ai vazut piticul pitic, acum numai ganduri pozitive!

Eh...ce trebuia sa mai graiesc...peste o luna face fi-mea 2ani si tre' sa vad incotro o apuc...
Doamne, 2ani...
Am pus-o aseara la perete(n-a pritestat deloc)-am vazut in ultima vreme ca e un pic mai docila- si-am aranjat-o de vreo cateva ori...85cm si 12 kg(ca am si cantarit-o) Ma miram de ce unele haine pe care scrie 81cm ii erau scurte la maneci...ca s-a lungit 3cm in cateva sapt! Cred ca seamana cu ta-su

Mergi la inceput