Piticodromul de Sept - Oct 2005 (218)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tonnia

Oaana, se termina acum sezonul de viroze si ai sa vezi ca din toamna va fi mult mai rezistent.
Dinu nu a mai racit de 2 luni si 1/2 (dupa ce a tras 3 viroze in toamna) si ma gandesc ca poate a avut efect si Septilinul pe care i l-am dat.
Ce frumos cantecel!

Gozdila, succes cu pensiunea!

Merci mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

Salutare fete dragi, tot am rascolit forumul o vreme, nu mai scria nimeni nimic, acum daac tot v-ati animat am iesit si eu de dupa perdea.
Noi suntem bine, fiecare cu programul lui, la mine la birou avem zile si zile, adica uneori ma intreb de ce m-au angajat ca nu am nimic d efacut, si a doua zi nu mai stiu cum sa scot capul de dupa dosare.Dar e bine, criza asta a facut multe ravagii in companiile mari din lume, la noi e bine deocamdata, la fel si la sot la servici, nu se anunta concedieri, dar sunt domenii care cad, nu e prea roz.
Sper ca in Romania e bine si ca nu simtiti prea tare efectele crizei.
IAris e bine, foarte bine, e un dulce, nu ne mai saturam de ce frumos vorbeste.A inceput sa il foloseasca pe R din ce in ce mai mult, e un R graseiat tare, dar suna asa bine ca il punem sa repete zeci de cuvinte.
Ne-au dat de la gradi o fisa cu o descriere a copilului dupa 6 luni de cand a inceput gradi, din sept, si asa am aflat ca IAris este un copil foarte po****r, parintii copiilor il cunosc din povestile copiilor, are o imaginatie debordanta la jocul liber, ii place sa inventeze jocuri, este in continuare bun la jocurile logice, la scris, au inceput sa faca litere si cifre.Punctele slabe din fisa: nu mananca foarte bine, ceea ce stiam, nu stie s aisi astepte randul, si asta stiam si lucramn la asta...si nu imparte cu ceilalti.Aici m-a mirat, pentru ca de obicei imparte, dar poate ca acolo la gradi, fiind un loc unde trebuie sa supravietuiasca, lupta si el cum poate.
Ni s-a propus sa il dam la pre-matrenelle, un fel de an pregatitor pentru scoala, ca sa nu se plictiseasca la anul la gradi, dar m-am interesat si la grupa unde va ajunge se lucreaza bine cu ei si nu vreau sa il fortez in nici un fel.Ii plac foarte mult cartile, are o multime de carti cu activitati , facem cam o carte pe seara, am inceput sa ii caut pe internet tot felul de joculete, labirinturi, cifre, litere punctate pe care sa le faca el.Se lucreaza foarte bine cu el la gradinita, sunt multumita, iar acasa noi facem foarte multe cu el, nu pentru ca suntem noi tampiti dar el cere activitati acasa.Am incercat s agasim tot felul de lucruri interesante de facut ca s anu stea la televizor.Oricat de educative sunt desenele aici , nu vreau sa il las cu orele acolo.I-am luat joculete cu zaruri,de genul "nu te supara frate", cu reguli, asta ca sa il invatam sa isi astepte randul,are jocuri cu carti, cu jetoane, tot felul de nebunii, dar lui ii plac cartile cu activitati.Adora sa mergem sa cautam si e fericit cand vede ca sunt carti pe care el deja le-a completat.
Ce ma enerveaza cel mai tare este faptul ca alearga prin magazine, se duce de capul lui , pleca de langa noi si stam tot cu sufletul la gura.Aici dispar foarte multi copii si nu stiu cum sa fac sa inteleaga ca nu toti oamenii sunt buni. Daca atunci cand am ajuns in Canada nu vorbea cu nimeni, nu intelegea franceza, sau era mai timid, acum vorbeste cu toata lumea, in autobuz,la magazine, in metrou, pe strada, in parc,la restaurant, oriunde mergem cu el vorbeste cu toata lumea.Eu as prefera sa inteleaga ca nu e bine sa vorbim cu strainii.
Nici nu vreau sa il sperii si nu stiu ce strategie sa adopt.
Miflore, ma bucur pt Ana, pt toate performantele ei, pt greutate.Pupici multi d ela noi.
Vera, pupam nasucul baietelului frumos, si felicitari printesei t adapatrea usoara de la gradi.
Andreea...inca un pic si vin bebelusii.Ce mai faci?
Oana, zic si eu ca Tonia, indata vine vara si scapam de virusi.IAris nu a a vut decat o otita ,cu tot cu tuburi si o eczema de la frig toata iarna.Doamne ...nici nu imi vine sa cred.L-a intarit bine un an de gradi.Prietenii nostri din Toronto si-au dus copilul la gradi din august 2008 si d eatunci din 2 in 2 sapt face cate ceva, ori otita, ori bronsita, ori virus, ori gastro...sunt disperati.Asa a fost si IAris in primul an la gradi.Tot a luat.Macar atunci era cum era ca eram acasa mai mult, acum ne-a ajutat Dumnezeu si am scapat mai usor.
Diana , de frumos ca au pregatit copiii ceva, eu nici martisoare nua m facut cu IAris ca am uitat cand urma sa fie 1 martie si nu aveam ata rosie in casa.Am bocit un pic a nostalgie si a trecut.Dar la anul nu ii mai iert pe ai mei daca nu imi trimit martisoare.
Vai Tonia ce frumos vorbesti tu acolo de cei doi pui ai tai.Cat de diferiti pot fi doi copii iesiti din acelasi aluat...ca s afiu plastica.Iaris ne innebuneste cu bebelusii.Si la gradi le spune educatoarelor ca el vrea un garcon si une fille pe care s aii dragaleasca.Ale nu inteleg cuvantul dar stiu gestul.Isi strange manutele ca si cum ar tine un copil in brate si le spune"comme ca, AVEC MES DEUX BRAS".nu stiu daca v-am mai sus ca am spus la multa lume cum intr-o seara ne-a spus s aii facem un beeb si tati l-a intrebat daca are plastelina.Si el s-a dus la tati si i-a aratat manuta si i-a pus ca el vrea un bebe asa, ca manuta, nu stia s aspuna ca il vrea real, cu piele si oase.eu l-as face si maine, nu stiu sotul meu ce asteapta...el inca nu e prea hotarat si nu reusesc sa aflu ce temeri are de fapt.Eu ma gandeam inainte daca as putea sa mai iubesc un copil asa de mult ca pe IAris, acum ma simt pregatita pt asta, stiu ca dragostea de mama e imensa, si ca e atata de multa incat pot incapea multi copii acolo.Astept sa se convinga si tati de asta..
Am intrat si am scris ca de obicei... mult...dar ma iertati ca nu scriu zilnic, uneori citesc seara cand ajung acasa, dupa ce culc piticul si apoi cad lata de oboseala.Dar nu ma plang ca imi place de mor ce fac la servici si oboseala asta e placuta.
Va pup fete dragi.

Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Mary, trebuie sa-l laud si eu pe Iaris, stie f. multe!!! Bravo!
Oana, sanatate multa lui Iosua, sa se faca repede bine! Frumos cantecelul, poti sa-l scrii aici pe tot? C-as invata-o si pe Ana.
Vera, bafta cu pensiunea, sa va iasa socotelile si sa ramaneti si cu bani! In ce zona va fi? Ca sa-ti facem vanzare!
Tonnia, hihihi, ce tari sunt copiii, cum se coalizeaza ei!
Numai laude pentru amandoi!
Ai dreptate cu gradi, e mult mai comoda una in zona, indiscutabil...te intreb ceva, sunt sigura ca tu ai vizitat n-spe gradinite in zona Eroilor-Cotroceni, care ti s-au parut ok? Asta asa, mai mult pentru cultura mea generala. Drumul dureaza aprox. 30-40min, door to door, cu mijloacele de transport. Cu masina, cam tot asa, ca-i aglomerat. Soacra mea va iesi in curand la pensie...sa vedem...primavara asta sunt in cercetari...
Jadiiii, invitatie noua! Impreuna cu Anya!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Miflore, ti-am mai spus eu atunci, mi-a placut una care e cam jaf ca dotari, intr-o casa micuta, dar educatoarele foarte foarte bune si blande si copiii pareau ca la ei acasa. Pe langa gara, of, am uitat cum se cheama. Ceva cu smile.
In rest, nu mi-a placut nicio gradinita, absolut deloc, in special cele cu ceva renume: Ada, Olga etc, deloc deloc.
S-a mai deschis o Montessori pe langa 13 sept dar nu stiu deloc ce-i cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

'neata si de la mine!

Ma bucur sa vad ca s-a animat forumul nostru ! Nu stiu ce ne-am face fara tine Zino!

Zino trebuie sa o laud si eu pe Ana. E o dulce si cum stie ea atatea lucruri! Cred ca si la balet e tare dragalasa. Sa faci poze si sa ne arati.

Vera bafta cu pensiunea! Felicitari pentru idee, e ceva ce mi se pare ca ti se potriveste foarte bine! Ma bucur ca Iulia s-a adaptat asa bine la gradi.

Mary si Vladut e foarte comunicativ. Vorbeste absolut cu toata lumea de pe strada, din magazine... in fine cu absolut orice om care se uita in directia lui. Eu am incercat sa-i explic ca exista si oameni rai, i-am dat exemple cu cei care distrug bunurile publice (desi la voi probabil ca-s multi mai putini), cu hotii care fura si ca nu prea avem cum sa ne dam seama care sunt buni si care nu. Asa ca e bine sa stea mereu langa mine si sa ma tina de mana orinde mergem. Pe strada povestesc cu el sa-l fac atent in primul rand la mine.

Oaana sanatate puiutului! Vladut a fost racit in toamna (sept-dec) de ~7 ori: o amigdalita (tratata cu antibiotic), o laringita si aproximativ 5 bronsite (le-am pierdut numarul) pe care le-am tratat doar cu aerosoli. De la 1 ianuaria a mai racit o singura data in a doua saptamana de gradi (exact cum imi spusese pediatra). Si eu i-am dat Septilin si am cumparat un aparat Salin pe care il lasam noaptea mergand in camera lui. Acum ca au ajutat sau nu... nu pot zice su siguranta, cert e ca s-a imunizat.

Tonnia ce haiosi trebuie sa fie piticii cand se joaca impreuna! Super! Ne vedem la serbare .

fetele.
Poate mai intru mai tarziu sa povestesc si de Vladut .

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Multumesc mult pentru incurajari.
Miflore,uite cantecelul:
Cine ma iubeste
Cine ma-ngrijeste
Zi de zi munceste
Pentru a ma creste

Refren:Ne dam seama
Este mama,mama mea

De ma simt vreodata,
Trist s-au suparat
Cine imi saruta
Ochii-nlacrimati

Refren.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Da, chiar, si eu folosesc aparatul Salin. Poate ajuta si el.

Marilena, pupam pe Iaris istetul!
In Romania suntem un pic decalati cu criza, ceva efecte se simt la cei cu credite, la cei disponibilizati etc dar se anunta un an (vorba vine un an) horror.

A fost "serbarea", au pregatit un cantecel si o surpriza de la ei. A fost placut. Dinu s-a emotionat si a plans apoi a stat lipit de mine.

Mergi la inceput

Ca tot vorbeati de comunicarea cu strainii. Aseara eram la niste bile cu Ana. Discutie intre ea si un baietel necunoscut:
Baietelul: "Eu am venit aici cu mami si cu tati"
Ana: "Da??? Eu am venit doar cu mami dar am venit cu masina mica pe care am lasat-o in parcare. Tu ai masina mica? Noi avem si casa, avem si casa la Vulcana...etc etc....mai avea putin si-i dadea si contul..."
Oana, multumesc frumos pentru cantecel, o s-o invat si pe Ana. Acum fredoneaza-mi-l.
Irina, .
Multumesc frumos Tonnia, mi-amintesc ca ziceai ceva de Smile...ia sa vad eu ce e cu Montessori din 13 Septembrie...dar si asta e departe, uf...
Inca ceva: a aparut o colectie Disney miercurea trecuta, Magic English se numeste, mi se pare interesanta, primul nr. cuprinde o revista, un CD si un poster. Vor fi 50 si ceva de bucati, bilunar. Sunt lipite pe un carton galben si costa 7 Ron. Asta a fost promotie, in general vor costa 15 Ron.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

Antonia nu mai stiu ce varsta are Sa?...e se pot preface amandoi? Cred ca sunt f draguti impreuna...vreau poze!

Diana ce draguta ideea cu serbarea de primavara! Cred ca a fost tare frumos.

Ooana sanatate lui Ioshua…si imunizare usoara. Ce frumos e cantecelul…chiari a da-ne si notele…sau inregistreaza-l pe pitic si pune-l pe youtube si ne dai link-ul.

Mary, wow, ce frumos povestesti de Iaris, e intradevar un baiat deosebit. Noi suntem obisnuiti cu crizele asa ca nu se resimte f puternic deocamdata…ce ma oftica este ca desi ar trebui sa fie reduceri de preturi…la noi sunt doar reduceri de oameni lucratori…hm. Deci doreste un fratior…bravo! L-am vazut in poze facand puzzle…sa nu-mi spui ca le face singur…Iulia nu face singura la prima vedere nici din 6 piese.

Multzumesc Irina…hai mai povesteste-ne de Vladutz.

Mishu, am vazut reclama la tv…pare interesanta. P va fi in zona Apuseni zona Vatza Bai...iti spune ceva? Cand o pun pe picioare poate facem o intaleala.

Mergi la inceput

Nu stiu zona dar trebuie sa fie frumos. Si cu intalneala si mai frumos, umpli casa de copii! Eu imi imaginez ceva gen Heidi!
E departe?

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput