Piticodromul de Sept - Oct 2005 (218)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexuta2005

Ce fac fetele?Abia v-am gasit.

Nu pot sa nu va povestesc ce emotionata am fost eu azi: Alexia mi-a cantat "De ziua ta mamico", a cantat asa frumos ca m-a topit.
Si mi-a spus ca a invatat o poezie desre mama dar nu mi-o spune acum, ca e surpriza.Ma tot intreaba cand este 8 Martie- ziua mamelor.
Ieri a fost tare fericita ca a primit martisoare de la colegii de gradinita.

Casiana si Alexia

F frumos intr-adevar.

Mergi la inceput

O primavara frumoasa va uram si noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna dimineatza fete dragi!
Ce mai faceti, ce mai ziceti, iesiti de dupa perdea!
Eu am o perioada extrem de aglomerata, m-au apucat toate deodata, chestii pe care nu le-am facut de ani. Am cercetat nitel piata si urmeaza sa-mi pun termopane la balcoane - si am 2 balcoane maaaari si suma e maaare, am batut palma asa ca peste vreo 2-3 saptamani o sa am geamuri noi. Urmeaza si izolare lor si tencuiala...nervi de otel urati-mi.
In alta ordine de idei am beneficiat de marea oferta de la carrefour cu pretul la poze si-am facut vreo 2000 de poze cu Ana, ce nu facusem 3 ani, acum trebuie sortate, distribuite, munca de sisif. Dar placuta. In sfarsit am si eu poze palpabile, mie-mi place sa le pipai, sa le simt, sa le asez dar niciodata n-aveam timp.
In rest merg cu Ana de 2 ori pe saptamana la balet, avem rochita cu fustita si mergem o data pe saptamana la muzica. La balet nu va imaginati ca face cine stie ce, e de fapt un soi de gimnastica dar benefica zic eu, plus socializare. La muzica tot asa, exista un ritm, sunt sedinte in care invata multe si sedinte in care mai mult se joaca. Ca sa ne laudam pana acum stim ce inseamna forte si piano, note groase si note subtiri, staccato si legato, glisando, cheia sol si cheia fa, unde se afla toate notele do pe pian si inclin sa cred ca stie si re-ul. Stie gama dus-intors, instrumente muzicale noi si ca sa va dau pe spate stie cum arata Mozart si Beethoven, cu buclele-alea ale lor si cu putina imaginatie le recunoaste muzica. Si a vazut si ciocanelele de la pian, alea care bat in corzi cand lovesti clapele. Conteaza insa f. mult cu cine face ora si cu ce copii. E posibil sa fie un esec total sau nu. Acum eu nu vreau sa o fac pianista dar eu stiu sa cant la pian, avem pian in casa si-ar fi pacat sa nu invete si ea niste notiuni. Bineinteles ca n-o fortez dar dupa ce-a vazut Pisicile aristocrate care stiau sa cante la pian a vrut si mai abitir.
Luna februarie a fost la gradi Tinkerbell, e o gradi noua facuta acolo unde merge ea la balet. N-o mai duc din cauza drumului, bonei, etc, a fost o luna de porti deschise, practic a stat cu bona acolo primele zile, apoi bona disparea 10min, apoi o ora, doua si tot asa. Am vrut sa vad daca reusim sa facem o trecere mai usoara fara plansetele binecunoscute ale copiilor lasati dimineatza la gradi. Cred ca sunt si eu paranoica dar am vrut sa evit daca se poate Si s-a putut. Acum nu stiu cat de bine e c-am intrerupt-o dar n-are cine s-o duca si s-o aduca deocamdata, e drumul asta cam lung...in fine, mai cercetez problema.
I-am facut analize, coproparazitologic si coproculturam, exsudat faringian si nazal. Au iesit ok cu exceptia nazalului, are stafilococ auriu dar fara alte simptome, practic un fel de purtator sanatos. Am fost si la ortopedie la dr. Jianu si m-a linistit cu calcatura aia a Anei, stiti voi, cica e in regresie si s-a mai corectat fata de acum un an. Sper sa-si revina total. Am inceput de ieri sa-i dau Broncho-Vaxom pentru sistemul imunitar in vederea gradinitei din toamna, urmeaza prevenarul peste vreo luna, acum ii dau si niste picaturi pentru stafilococul ala.
Greutate 14.5-15kg si inaltime 1.02-1.03m.
Am fost duminica la munte la Predeal ca sa se mai bucure de zapada, ne-am dat cu saniuta, bulgareala si-am facut un om de zapada cu par pe cap. I-a placut tare, de-acum gata, primavara cu ghiocei. La vara o duc la Vulcana, la casa noastra, sa huzureasca si sa se joace.
Si aseara am mancat peste cu piure ca sa va zic tot tot.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Mie nu-mi citeste nimeni postul? Pentru laude, evident.
Alexuta, cred ca te-ai topit complet, si eu la fel ma topesc cand Ana spune sau face ceva emotionant. De 1 Martie am primit de la ea o floricica lipita pe un cartonas din bucatele si un fluturas facut din margelute, tot asa, lipite, le-a facut la gradi. Mi le-a dat asa de mandra!!! Ne intreceam in mandrie amandoua!
Si nu va mai spun cum tremura sa imparta martisoarele la gradi, si la colegi si la educatoare!
Vera, ce faci?
Andreea, am emotii, esti in saptamana 34, ce mai faci?
Ioana, Tonnia, Ruxandra, Bianca, Ramona, Kid, Irina, Kristinutza, Dana_Lucia, Nanadana, Mary si Mary, Alina, Diana, Oana, haideti la o tacla!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Miflore, hai sa ti-o laud pe Ana! E fantastica! cate stie ea la muzica, m-ai lasat paf! Si in general! Ma bucur ca ai dus-o la balet si ca ii place.
Trebuie o gradinita mai aproape de voi sau una care sa asigure transport. Dar e important ca a luat contact si ca a avut o experienta reusita.

Dinu merge la gradi, cum stiti, si ei pregatesc ceva de 8 martie dar nu-mi spune nimic, nu pot sa-l trag de limba, imi zice: Nu incerca sa afli ca e secret! De 1 martie a facut un martisor, probabil cu ajutor.
In rest, nu am noutati sa va spun.
Dinu e in perioada surprizelor, se duce la el in camera si ne cheama sa vedem ce surpriza ne-a pregatit: desene, jocuri, schimbat baterii, curatat temeinic ghetele lui Sa si alte chestii din astea.
ne jucam in fiecare seara niste jocuri cu zarul si ca un facut ne bate mereu, e cam suparacios cand da 1 sau 2,ar vrea numai 6, in general e foarte ambitios si vrea sa-i iasa totul din prima perfect, lucrez la asta...
Sa a prins drag de carti, ceea ce ma bucura, si vrea in stilul lui cand i se pune pata pe ceva, cate 20 de povesti la rand. E foarte haiosel, mereu ne pacaleste si se tine de glume. Amandoi fac faze din astea: Sa, hai sa ne prefacem ca plangem si vin la noi plangand in hohote si altele de genul asta.

Mergi la inceput

Misule eu fac bine, merci de intrebare. Ma bucur ca si voi faceti excelent...wow, zi asa, stie deja notele...ai dreptate ar fi pacat sa nu invete sa cante la pian...mi-am dorit si eu sa fac asta...dar nu aveam nici cu cine nici cu ce...si mi se pare ca Iulia nu are ureche...mai vedem.
Nici Iulia nu a mers sapt asta la gradi, dar de luni o duc iar. Din cauza pacatosilor de virusi ca Iulia ii prinde si Vlad saracu ii duce in spate. A primit baiatul asta intr-o luna cate antibiotice a luat Iulia in toata viata ei. Oricum ea s-a adaptat nesperat de repede...eram un pic ingrijorata, dar se pare ca ii place mult...cand ma vede imi spune ca ea vea sa doarma acolo. O duc la o gradi particulara unde si mananca, sunt putini copii iar educatoarele sunt fff de treba...niciodata nu am auzit tonuri inalte asa cum am auzit la alte gradinitze...si crede-ma ca am fost la multe cand cautam pt. copiii din foster care. Inca nu am dus-o l nici o ativitate extrascolara...toti imi spun ca e prea mica si sa mai astept 1 an...mai astept ce sa fac?
Despre noi...ne-am cumparat o casuta acolo unde vrem sa deschidem pensiunea si incercam sa facem ceva...vedem. Acum suntem in plan a o renovam...am facut ceva dar mai e muuult cam de 20 de mii faceam noi socoteala. Inca stam cu maica-mea si sincer M-AM SATURAT. Vreau la casa mea in intimitatea mea...sunt cam suparata caci ne-am certat...din lucruri stupide bineintzeles...cam atat.
Astept si eu cu interes sa vad daca raspund fetele la strigare.
Un mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana30 spune:

Nu-s sigura daca Diana stigata-s eu,dar m-am logat fuguta sa sciu ceva,sa n-o supar pe zana sefa.Recunosc cu mana la chipiu ca perdelesc(apropo,Jadiiiiiii,hai si tu!)zilnic,da-s mare putoare.Si parca nu prea am ce scrie.

Felicitari Anei pentru notele invatate.
Si Mihnea are la gradi o data pe saptamana optional muzica(pe langa orele obligatorii)si fac cu o profa de muzica,care-mi zicea ca-i foarte muzical(cu cine seamana,oare?).In schim e antitalent la desen si alte activitati manuale.Nu-i place si nu are rabdare sa stea sa coloreze(la asta stiu cu cine seamana).

Marti am fost invitate toate mamicile la gradi,ne-au cantat cateva cantecele,au spus o poezioara,iar apoi am facut impreuna peisaje de primavara(din macaroane,bomboane si alte neconventionale).A fost dragut.Am primit si diplome de "best mom of this universe" si martisor.

O primavara frumoasa!

Intensific si eu stigarile Mihaelei,poate,poate veniti de scrieti cate ceva.

Mergi la inceput

Asa, asa, bagati!!!
Diana, ma refeream si la tine si la Diana de departe! La amandoua!
Iar lui Jadi ii fac invitatie speciala acum!
Gata, am terminat serviciul!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

nici eu nu-s sigura ca-s cea strigata,insa eu sunt pe baricade,dar nu prea stiu ce sa scriu.
Dar trebuie sa-ti laud printesa miflore.Wauuuuuuuu,cate stie ea sa faca.Se intampla toate astea in Bucuresti,nu in alta tara,nu?

Iosua e virusat rau,a facut o rino-traheita urata,a tusit rau de tot.E pe pe antibiotic,si abia se intrezareste o schimbare.Eu sunt intoarsa 360 de grade.Am regrete amare ca l-am dat la gradi,numai acolo se imbolnaveste.Pentru ca el este un copil sanatos,in afara de o bronsiolita,nu a avut nimic pana anul acesta cand a mers la gradi.Insa mai imi trece supararea cand il aud cantand prin casa:Cine ma iubeste/Cine ma-ngrijeste....Ne dam seama/este mama....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Oaana, se termina acum sezonul de viroze si ai sa vezi ca din toamna va fi mult mai rezistent.
Dinu nu a mai racit de 2 luni si 1/2 (dupa ce a tras 3 viroze in toamna) si ma gandesc ca poate a avut efect si Septilinul pe care i l-am dat.
Ce frumos cantecel!

Gozdila, succes cu pensiunea!

Mergi la inceput